1234 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Έχω έναν desktop υπολογιστή με εσνσύρματο modem. Πρόκειται να μου έρθει ένα λάπτοπ αυτές τις μέρες και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να έχω internet στο laptop; Να πάρω κάποιο ασύρματο modem; Και αν είναι έτσι, πόσο πάει περίπου ένα τέτοιο; Ή μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο;
Droidlock Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Αν θελεις να εχεις ασυρματη προσβαση στο διαδυκτιο αγοραζεις ενα ασυρματο modem - router.
1234 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 1) Και αφού το αγοράσω θα μπορώ να μπαίνω από το laptop που έχει wifi, έτσι; 2) Πόσο περίπου κάνει ένα ασύρματο modem - router;
1234 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 1) Και αφού το αγοράσω θα μπορώ να μπαίνω από το laptop που έχει wifi, έτσι;2) Πόσο περίπου κάνει ένα ασύρματο modem - router; Ξέρει κανείς παιδιά;
michalis2610 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Έχω έναν desktop υπολογιστή με εσνσύρματο modem.Πρόκειται να μου έρθει ένα λάπτοπ αυτές τις μέρες και αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να έχω internet στο laptop; Να πάρω κάποιο ασύρματο modem; Και αν είναι έτσι, πόσο πάει περίπου ένα τέτοιο; Ή μήπως πρέπει να κάνω κάτι άλλο; Υπάρχουν δύο τρόποι. 1) Ο πλέον ορθόδοξος και αποτελεσματικός τρόπος είναι η αγορά ενός wireless modem-router. Σου προσφέρει τα πάντα εύκολα και γρήγορα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη σταθερότητα από οτιδήποτε άλλο. Η καλύτερη οικονομική λύση για router είναι κατά τη γνώμη μου το Linksys WAG200G-EU. 2) Αγοράσεις μια ασύρματη κάρτα δικτύου για το σταθερό, στήνεις adhoc δίκτυο μεταξύ αυτού και του φορητού (ουσιαστικά ο φορητός παίρνει internet από το σταθερό) Είναι η χειρότερη επιλογή καθώς 1) σε δεσμεύει να έχεις ανοιχτό το pc για να έχεις internet στο φορητό 2) Το router είναι πιο σταθερό στη διαχείρηση του δικτύου και πιο ασφαλές 3) Το router σου δίνει και άλλες δυνατότητες δικτύωσης.
1234 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 1) Αυτό εδώ δεν αξίζει, ε; 2) Τι εμβέλεια έχει; Δηλαδή αν δεν είμαι στο δωμάτιο στο οποίο θα είναι αυτό το router, θα έχω internet;
michalis2610 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Το WGR614 είναι μόνο router. Δηλαδή θα πρέπει να έχεις το συνδεδεμένο στο usb modem σου για να έχεις internet. Καλύτερα να δώσεις 30ευρώ ακόμα και να έχεις ένα modem-router και το usb που έχεις τώρα να το έχεις στην άκρη για ώρα ανάγκης.
1234 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Και όσον αφορά την εμβέλεια; Με τον φορητό θα μπορώ να έχω internet σε όλο το σπίτι ή μονο στο δωμάτιο που είναι το modem - router;
michalis2610 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Και όσον αφορά την εμβέλεια; Με τον φορητό θα μπορώ να έχω internet σε όλο το σπίτι ή μονο στο δωμάτιο που είναι το modem - router; Εννοείται πως θα έχεις κάλυψη και εκτός δωματίου. Δεν ξέρω σε πόσο μεγάλο σπίτι κατοικείς αλλά ενδεικτικά σου λέω ότι το δικό μου, παρόμοιων δυνατοτήτων router, με καλύπτει σε 3 ορόφους 200 τμ. με αξιοπρεπέστατη κάλυψη χωρίς διακοπές.
1234 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Α, ωραία, ευχαριστώ πολύ! Τώρα που ακόμα δεν έχω ασύρματο modem - router, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω internet στο laptop, έτσι;
michalis2610 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δυστυχώς όχι. Μόνο μέσω του usb modem πουυ έχεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.