TheoKent Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Καλησπέρα insomniacs, Ψάχνω το κάτι σε script. Έχω μια σελίδα HTML στην οποία συμπεριλαμβάνεται ένα iframe, του οποίου το περιεχόμενο όμως το παίρνει από το Pc μου μέσω dyndns και ενός προγράμματος web host (το περιεχόμενο για λόγους μεταβλητότητας θέλω να παραμείνει στο pc μου). Η απορία μου είναι η εξής: Μπορεί αυτό το iframe να μην υπάρχει ή να εμφανίζει κάτι άλλο με κάποιον τρόπο, όταν δεν θα μπορεί αυτός που βλέπει την σελίδα να δει και το κομμάτι εκείνο από το pc μου? (όταν για παράδειγμα το pc μου είναι κλειστό). Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
alex2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Αυτό θέλεις να γίνει με javascript ή με server side scripts?? Ομολογώ πως είναι λίγο περίεργο να θέλεις να τραβάς δεδομένα από τον υπολογιστή σου. Τέλος πάντων....η ιδέα μου είναι για ένα script βασισμένο σε AJAX που πολύ απλά όταν δεν βρίσκει τον υπολογιστή σου να εξαφανίζει το iframe(ή κατά προτίμηση κάτι άλλο ...βλέπε div/span) καθώς δεν είμαι σίγουρος αν δουλεύει με iframe. Ρίξε μία ματιά εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/AJAX Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο αν κάνεις scroll πιο κάτω θα βρεις και τον βασικό κώδικα του AJAX. Η λύση είναι σχετικά απλή....εγκαθιστάς το script στην σελίδα σου και αυτό προσπαθεί να διαβάσει τον υπολογιστή σου. Αν το βρει κάνει >document.getElementById("anElement").innerHTML = xmlHttp.responseText; Αν δεν βρεθεί η σελίδα....τότε μπορείς απλά να κάνεις: >document.getElementById("anElement").style.display = "none"; Θα σου πρότεινα το element να είναι span/div και όχι iframe για να δουλέψει το παραπάνω scriptάκι. Αν έχεις παραπάνω απορίες για το πως να κάνεις το script να δουλέψει ποσταρε. Καλή τύχη
TheoKent Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ ALEX2005 για την απάντησή σου, ο λόγος για τον οποίο θέλω να "τραβάει" την σελίδα απο το pc μου είναι λόγω του ότι παίρνει κάποια στατιστικά σε πραγματικό χρόνο και για όσο δεν είναι σε λειτουργία ο υπολογιστής μου βγάζει εκείνο το σπαστικό μήνυμα "connection timed out" σε όποιον βλέπει την σελίδα. Τολμώ να πω ότι ποτέ δεν έχω ασχοληθεί με AJAX, οπότε προτίμησα κάτι διαφορετικό που μου πρότεινε ένα άλλο παιδί, σε php-script (και μάλιστα άλλαξα τον server γιατί ο προηγούμενος δεν υποστήριζε συνδέσεις με άλλους servers μέσω php-script ή κάτι αντίστοιχο) Ιδού το script <?php error_reporting(0); if (fsockopen("www.yoursite.com", 80, $errno, $errstr, 30)) { header('Location: http://www.yoursite.com/computer.html'); } else { header('Location: http://www.other-site.com/page.html'); } ?> Τέλος, μπορώ να πω ότι κατάφερα κάτι... (αν και με βοήθεια) Ευχαριστώ για την βοήθεια... και αν χρειαστώ κάτι με AJAX, να είσαι σίγουρος ότι θα σε συμβουλευτώ
alex2005 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 OK τέλεια....τουλάχιστον το έκανες να δουλεύει. Για αυτό σε ρώτησα από την αρχή αν θέλεις client ή server script. Σκεφτόμουν να σου προτείνω κάτι σε php αλλά είπες ότι η σελίδα είναι HTML υπέθεσα ότι μπορεί να μην σου άρεσε η λύση. Καλή συνέχεια....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.