mairyloy Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 γεια σας...εχω πρωβλημα με την μοναδα δισκου DVD/CD-ROM. τα CD ηχου,τα CD-ROM και ταινιες DVD τα διαβαζει αλλα οχι τα DVD-ROM και οταν βαζω ενα εγγραψιμο CD-R απλα δεν το αναγνωριζει. Να προσθεσω οτι στο παρελθον τα διαβαζε και εγγραφε κανονικα...μπορει κανεις να με βοηθησει? τι πρεπει να κανω? ευχαριστω...
Mr_Terror Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 3 πραγματα μπορεις να κανεις. Το φλασαρης με νεοτερο firmware. Αν πιανουν τα χερια σου το ανοιγεις και καθαριζεις το laser με ελαχιστο οινοπνευμα πανω σε μια μπατονετα. Αν δεν εχεις αποτελεσμα με τα παραπανω,αγοραζεις καινουργιο.25 ευρω εχουν.
mairyloy Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 ευχαριστω terror αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις. ειμαι αρχαρια σε αυτα. τι να αγορασω αλλο κουτι? τι ειναι το firmware? για να το ανοιξω δεν ξερω αν θα τα καταφερω...
jason_rethymno Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Εννοεί να αγοράσεις καινούργια συσκευή DVD-ROM. Και αν δεν ξέρεις να το βάλεις, ζήτα από το κατάστημα να στο βάλουν αυτοί.
Mr_Terror Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 ευχαριστω terror αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις. ειμαι αρχαρια σε αυτα. τι να αγορασω αλλο κουτι? τι ειναι τοfirmware? για να το ανοιξω δεν ξερω αν θα τα καταφερω... H καλυτερη λυση ειναι, πηγαινε στο πλαισιο αγορασε ενα καινουργιο (Εξαλου δεν αξιζει να ασχοληθεις) και ζητα να στο εγκαταστησουν.Αυτονοητο οτι πρεπει να εχεις μαζι σου και την κεντρικη μοναδα του υπολογιστη σου.
mairyloy Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 σας ευχαριστω παιδια. αυριο αυτο θα κανω.
novice21 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Το ιδιο ακριβως προβλημα ειχα και εγω προ ημερων. Η λυση ηταν στην δημιουργια Virtual Drive,απο το Alcohol.Καταργησε τυχον την υπαρξη εικονικου οδηγου.Ψαξε σε προγραμματα εαν τα εχεις στο μηχανημα σου,οπως το Alcohol, ImgBurn, MagicIso,UltraIso,PowerIso,Daemon κλπ.
washcloud Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Yποθέτω, μιας και δήλωσε αρχάρια η maryloy, πως δεν έχει καμμία σχέση με Alcohol ή Daemon κλπ. Κι αν παρακολουθείς το θέμα ακόμα, είτε πάνε στο site της εταιρίας του drive (αυτό που ονομάζεις μονάδα δίσκου), και ψάξε για firmware update με βάση το μοντέλο του, ή ενημέρωσε να σε καθοδηγήσουμε. Αν σου αναγνωρίζει τα υπόλοιπα δισκάκια, δε νομίζω να είναι θέμα "ακάθαρτης κεφαλής" ούτως ώστε να χρειαστεί να ανοίξεις υπολόγιστή και drive (αν και δεν είναι κάτι δύσκολο). Επίσης, είναι "αμαρτία" να πάρεις άλλο (άσε που λογικά θα πληρώσεις και "κερατιάτικα" για το πέρασμα), αν δεν βρεις λύση με το firmware update. Παίζει δε απλά το να δοκιμάσεις άλλη μάρκα DVD-R να τ' αναγνωρίζει. Τώρα όσον αφορά τον όρο firmware update, το drive εμπεριέχει λογισμικό στα τσιπάκια του για να δουλεύει (firmware). Εκτός από τον "οδηγό" (driver) που χρειάζονται τα windows για ν' αναγνωρίσουν την συσκευή (πράγμα που με τα drives γίνεται συνήθως αυτόματα, μιας και τέτοιους drivers έχουν τα win), έχει όπως είπα και η ίδια η συσκευή λογισμικό. Το οποίο ανανεώνεται σε τάδε χρονικά διαστήματα από την εταιρία, και μπορείς να κάνεις firmware update με πολύ εύκολο τρόπο (έχουν συνήθως ένα πρόγραμμα που κατεβάζεις μαζί με το αρχείο του updated firmware, το τρέχεις, κι όλα καλά). Ένα τέτοιο update μπορεί και να δώσει λύση στο πρόβλημά σου.Επίσης, ανάλογα με τον χρόνο εγγύησης που είχε το drive σου, ίσως προλαβαίνεις να το αλλάξεις...
mairyloy Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 γεια σας. οπως ειπε novice21 ναι οντως ειχα το alcohol περασμενω και το εσβησα νομιζοντας οτι δεν θα χρειαστει αλλο αφου εσβησα ενα προγραμμα που το ηθελε.αν το ξανακανω εγκατασταση θα δουλεψει? αν ναι πειτε μου και αν δεν γινετε θα προχωρησω να κανω αυτα που ειπε ο washcloud. σας ευχαρηστω...
mairyloy Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 εχω προσπαθησει να κανω update στο firmware και οταν φτανω στο βημα 'δωστε την εντολη ΑΤΙ3 σταματαει να ανταποκρινετε...τι φταιει. τι αλλο να κανω?
accipio Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Συνήθως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις στο firmware update είναι να τρέξεις το εκτελέσιμο αρχείο και να επιλέξεις το σωστό drive (που σχεδόν πάντα αναγνωρίζεται αυτόματα). Καλό επίσης είναι στη διάρκεια του update να απενεργοποιήσεις προγράμματα όπως antivirus / firewall για να μη δημιουργηθούν προβλήματα. Πες μας όμως ποιο drive έχεις (κατασκευαστής - μοντέλο) για να δούμε ποιο είναι το τελευταίο firmware.
mairyloy Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 παιδια σορρυ αν σας ζαλισα αλλα δεν ξερω αλλα τι να κανω...πρωσπαθησα να εγκαταστησω το Alcohol και μου βγαζει το εξης μυνημα... " τα windows δεν ειναι δυνατο να αποκτησουν προσβαση στην επιλεγμενη συσκευη, διαδρομη η αρχειο. ισως να μην εχετε τα καταλληλα δικαιωματα προσβασης στο στοιχιο" προσπαθησα να εγκαταστησω και αλλο προγραμμα παντα απο cd και μου λεει τα ιδια. τι συμβενει μπορει να με βοηθησει καποιος? σας παρακαλω...
mairyloy Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Συνήθως το μόνο που χρειάζεται να κάνεις στο firmware update είναι να τρέξεις το εκτελέσιμο αρχείο και να επιλέξεις το σωστό drive (που σχεδόν πάντα αναγνωρίζεται αυτόματα). Καλό επίσης είναι στη διάρκεια του update να απενεργοποιήσεις προγράμματα όπως antivirus / firewall για να μη δημιουργηθούν προβλήματα.Πες μας όμως ποιο drive έχεις (κατασκευαστής - μοντέλο) για να δούμε ποιο είναι το τελευταίο firmware. γεια σου...αν εννοεις αυτο εχω το SONY DVD RW AW-G170A... στο κατασκευαστης γραφει (Τυπικές μονάδες δίσκου CD-ROM)
ppetr Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Επίσης αν σου διαβάζει κάποια format δίσκων και κάποια όχι, μπορείς να δοκιμάσεις με CD καθαρισμού, αυτό με το βουρτσάκι. Ένα λεπτό παίρνει.
washcloud Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Αφού όντως είχες εγκατεστημένο το Alcohol, παρά την υπόθεσή μου, καλύτερα κοίτα πρώτα αν βγάλεις άκρη με αυτό, και άσε το firmware update (που παίζει και να μην βοηθήσει, αν είναι έτσι). Τώρα δεν ξέρω τί ακριβώς ζόρια τραβάνε αυτά τα προγράμματα που δημιουργουν virtual drive, αλλά η λύση δε νομίζω πως είναι στην επανεγκατάστασή τους.Ίσως έχουν μείνει υπολείμματα από την εγκατάσταση του Alcohol. Δοκίμασε να κάνεις ένα καθαρισμό του μητρώου και του δίσκου με το Ccleaner http://filehippo.com/download_ccleaner/ (click στο πράσινο βέλος δεξιά) , και μετά restart. Είναι ασφαλές πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.