tasos9791 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Φιλε theo_s δε γινεσαι καθόλου ενοχλητικος, ισα ισα βοηθας και συ με τις αποψεις σου να καταλήξω σε συμπέρασμα. Απλως θέλω να εξαντλησω πρωτα ολες τις πιθανότητες για το αν ειναι εφικτη η δικτυωση να είναι ασύρματη αφου την προτιμαω και εγω αλλα περισσοτερο ο γειτονας που θα μου δωσει internet
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Δημοσ. 19 Απριλίου 2008 Νομίζω και γω το ίδιο κατάλαβα.Έχουμε και λέμε δηλαδή:ενσύρματο ρούτερ συνδεδεμένο με καλώδιο στο αξες ποιντ στον δεύτερο που είναι και η γραμμή και κάτω στο ισόγειο ένα ασύρματο ρούτερ.. Σωστά; Σαν άλλη λύση με λίγο ψάξιμο βρήκα και το εξής ρούτερ που είναι Ν όπως μου προτείνεις, να βάλω στον δεύτερο αφού εγώ θα συνδέομαι στο ισόγειο με λαπτοπ που έχει κάρτα wireless-N http://www.zero1.gr/product_info.php?cPath=26_28&products_id=36287 Επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι με δίκτυα μήπως το γνωρίζεις το συγκεκριμένο ρούτερ; Θα πιάνει λες ισόγειο-δεύτερος; εγω παντως θα εβαζα ενα απλο καλο ρουτερ και μετα 8α εβαζα access point διοτι αμα εχεις πχ παρεις αυτο το λινκσυς και σαν adsl δεν παιζει καλα 8α αναγκαστεις να το κανεις access point Οποτε παρτο απο την αρχη σκετο access point και θα παιρνει adsl απο ενα καλο απλο ρουτερ πχ siemens ,speedtouch η αυτο που δινει ο isp σου. Το πρωτοκολο n, ειναι για χιλιομετρικες αποστασεις σε backbone συστηματα και χρειαζετε απολυτη οπτικη επαφη, κατα την γνωμη μου τσαμπα θα το πληρωσεις. Με G πρωτοκολο θα παιξεις και με τα router η access points πολυ κοντα στο παραθυρο και με το χερι του Θεου για 2 ορόφους εχω στησει netgear n και επαιξε αρκετα γρηγορα και πολυ καλυτερα απο g με 2 οροφους αποσταση. οκ τώρα κατάλαβα τι μου λεγες..βασικά είμαι για την δεύτερη περίπτωση αφού δεν πήρα καθόλου εξοπλισμό ακόμα. Προς το ρουτερ αυτό κινούμαι γιατί χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο Ν που κυρίως με ενδιαφέρει και επίσης όντως το θέλω για ISDN γραμμή. Τώρα για την τιμή δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο και φθηνότερο .. αν έχει καμιά πρόταση κάποιος καλοδεχούμενη Όσο για το αν θα κλειδώνουν λαπτοπ-ρουτερ στο Ν δεν το σκέφτηκα καθόλου και το θεώρησα δεδομένο αφού υποστηρίζουν και τα δυο το ιδιο πρωτόκολλο Ν Υπάρχει δηλαδή και η περίπτωση να μην «συνεργάζονται» οι συσκευές?? εξαρτατε βεβεα και απο τη υλικα ειναι οι τοιχοι.εχω δει και απλο Linksys na παιζει σε 2 οροφους απσοταση αλλα το εχω δει σε αλλο σπιτι να μην παιζει ουτε 1 οροφο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.