Pirancha Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Goodmorning all... προσπαθώ να φτιάξω ένα site και δοκιμάζω διάφορα προγράμματα , που βασίζονται πάνω σε templates γιατί είμαι άσχετος από προγραμματισμό. Αυτή την περίοδο έπεσε στα χέρια μου το Wysiwyg το οποίο μου άρεσε αρκετά , αλλά έχω ένα προβληματάκι. Κατα τον σχεδιασμό , γράφω κάτι στα ελληνικά και εμφανίζεται μια χαρά. Όταν όμως κάνω preview σε IE τα ελληνικά γίνονται κινέζικα. Δεν χρησιμοποιώ καμιά μυστήρια γραμματοσειρά, και αν πάω στα properties του IE και αλλάξω την κωδικοποίηση από αυτόματη σε ελληνικά , τα διαβάζει μια χαρά. Όποια βοήθεια θα είναι καλοδεχούμενη.
Darkman_dd Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Wysiwyg = What You See Is What You Get και δεν είναι πρόγραμμα Για τα κινέζικα, δοκίμασε να ορίσεις στον html κώδικά σου charset=utf-8 και θα τα βλέπεις σωστά. Επίσης, δοκίμασε να κατεβάσεις το joomla για να παίξεις, θα σου αρέσει και θα σε βολέψει αρκετά για αρχή αφού δεν έχεις γνώσεις. Πάντως αν θέλεις να φτιάξεις κάποιο σοβαρό site (για εταιρεία ή κάτι τέτοιο, καλύτερα να απευθυνθείς σε κάποιον επαγγελματία). Αν πάλι θέλεις απλά να μάθεις, καλή τύχη να ρωτάς για τις απορίες σου, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα βοηθήσουν.
Pirancha Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για τις συμβουλές. Το μόνο που δεν κατάλαβα , ήταν αυτό σχετικά με το Wysiwyg. Τι εννοείς "δεν είναι πρόγραμμα" ? Εγώ πάντως στο program files το έβαλα όταν έκανα εγκατάσταση..
Darkman_dd Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και για τις συμβουλές. Το μόνο που δεν κατάλαβα , ήταν αυτό σχετικά με το Wysiwyg. Τι εννοείς "δεν είναι πρόγραμμα" ? Εγώ πάντως στο program files το έβαλα όταν έκανα εγκατάσταση.. Εννοώ πως είναι γενικός όρος. Εσύ προφανώς κατέβασες κάποιον wysiwyg editor.
Pirancha Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Σωστός ο παίχτης! Έχεις δίκιο. Web Builder 5.0. thanks.
antonisid Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Νομίζω φίλε μου το Dreamweaver είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις...και όχι μόνο για καποιον αρχαριο αλλα και για έναν επαγγελματια ειναι πολυ καλο!! καλο θα ειναι να εγκαταστησεις και την Php στον υπολογιστη σου,θα χρειαστει ειδικα αν θες να προχωρησεις στα ενδοτερα του web design-web development.
Pirancha Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Νομίζω φίλε μου το Dreamweaver είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις...και όχι μόνο για καποιον αρχαριο αλλα και για έναν επαγγελματια ειναι πολυ καλο!! καλο θα ειναι να εγκαταστησεις και την Php στον υπολογιστη σου,θα χρειαστει ειδικα αν θες να προχωρησεις στα ενδοτερα του web design-web development. Νομίζεις λοιπόν οτι , ακόμα κι αν δεν έχω ιδέα από γλώσσες , θα έχει κάποιο νόημα να εγκαταστήσω php? Αν ναι, να το κάνω , γιατί έτσι κι αλλιώς όταν ξεκίνησα με τα pc πριν 10 χρόνια, ιδέα δεν είχα και οτι έμαθα το έμαθα πειραματιζόμενος από μόνος μου και με συμβουλές από καλούς φίλους όπως εσείς. Οσο για το dreamweaver , νομίζω οτι όντως τελικά , εκεί θα καταλήξω.
stroumflakis Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Δημοσ. 14 Απριλίου 2008 Ντε και καλά PHP δεν νομίζω πως είναι αναγκαίο να εγκαταστήσεις αυτή τη στιγμή. Μπορείς να βάλεις ένα προγραμματάκι που να επιτρέπει να τρέχεις PHP εφαρμογές στο pc σου(εγώ χρησιμοποιώ το EasyPHP). Αλλά αφού είσαι ακόμα στη αρχή και δουλεύεις μόνο με templates,μπορείς να δουλέψεις με templates βασισμένα σε html και css. Με τον καιρό,όταν πλέον θα έχεις μια άνεση με αυτά μπορείς να δοκιμάσεις και κάτι πιο περίπλοκο όπως είναι η PHP. Το Dreamweaver θεωρώ και εγώ πως είναι μια πού καλή λύση. Θέλει λίγο χρόνο για να εξοικειωθείς αλλά μόλις το κάνεις θα μπορείς να κάνεις τα πάντα.
greekparot Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Για να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω κατασκευασει παλαιοτερα πολλες σελιδες λιγο με htlm που ασχοληθηκα και επειτα με την Frontpage. Το ερωτημα μου ειναι με ποιο προγραμμα μπορω να βαλω σε ενα ηδη υπαρχων site καποιο flash ή animation. Υπαρχει καποιο προγραμμα ή ειναι ετοιμα αυτα;
antonisid Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Δημοσ. 18 Απριλίου 2008 Το ερωτημα μου ειναι με ποιο προγραμμα μπορω να βαλω σε ενα ηδη υπαρχων site καποιο flash ή animation. Υπαρχει καποιο προγραμμα ή ειναι ετοιμα αυτα; Με το προγραμμα που έφτιαξες την ιστοσελιδα θα βαλεις και το flash,υπαρχουν και έτοιμα,αλλα μπορεις φυσικα να φτιάξεις και μόνος σου!
WebMind Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Για να μην ανοιγω νεο θεμα, εχω κατασκευασει παλαιοτερα πολλες σελιδες λιγο με htlm που ασχοληθηκα και επειτα με την Frontpage. Το ερωτημα μου ειναι με ποιο προγραμμα μπορω να βαλω σε ενα ηδη υπαρχων site καποιο flash ή animation. Υπαρχει καποιο προγραμμα ή ειναι ετοιμα αυτα; Χρησιμοποιησε εναν οποιονδηποτε wysiwyg editor και φτιαξε εναν πινακα ωστε να βαλεις μεσα το flashακι. Να υποθεσω σκεφτεσαι καποιο banneraki?
thanocaster Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Δημοσ. 5 Μαΐου 2008 Χρησιμοποιησε εναν οποιονδηποτε wysiwyg editor και φτιαξε εναν πινακα ωστε να βαλεις μεσα το flashακι. Να υποθεσω σκεφτεσαι καποιο banneraki? Δεν ενδείκνυται σαν λύση καθότι σε πίνακες είθισται να βάζουμε δεδομένα. Τα διάφορα flash applets και γενικότερα ότι δεν αποτελεί δεδομένο, αλλά στοιχείο εμφάνισης/χρηστικότητας συνηθίζουμε να τα βάζουμε σε divs Πχ: > <div id="flash_applet"> <Εδώ μπαίνει το applet που θέλεις να φορτώσεις> </div>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.