Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα Log On στα XP

markelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καταρχάς να πω πως έχω εγκατεστημένα τα modified XP Black Edition 4. Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ενώ έχω θέσει να υπάρχουν 2 χρήστες, ένας εγώ ως administrator (password protected) και ένας limited account (χωρίς pass), όταν κάνω boot δε με βγάζει στην Log On Screen για να διαλέξω λογαριασμό , αλλά μπαίνει κατευθείαν στο πρωταρχικό account, ακόμα και όταν θέσω τον άλλο λογαριασμό ως administrator (το δοκίμασα και αυτό).

Αντιθέτως όταν κάνω log off ή switch user μου εμφανίζει την οθόνη επιλογής χρηστών.

Έχω δοκιμάσει όλες τις επιλογές στο User Accounts αλλά τζίφος...

Χρησιμοποιώ και το WinASO Registry Optimizer αν νομίζετε ότι είναι πρόβλημα της registry...

Τα φώτα σας!!

Δημοσ.

Έχεις ενεργοποιήσει την οθόνη υποδοχής απο το μενου των λογαριασμών χρήστη στον πίνακα ελέγχου?

Δημοσ.

Σου δείχνει ότι είναι active το account που δημιούργησες?

Ίσως εάν αλλάξεις την επιλογή που λέει Log in with Welcome screen και πληκτρολογείς εσύ το όνομα του χρήστη που θες να μπορείς να κάνεις Login κανονικά.

Δημοσ.

η αυτόματη σύνδεση χρήστη καθορίζεται απο κάποιες τιμές σε αυτό το κλαδί της registry

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon

DefaultUserName

DefaultPassword

AutoAdminLogon

ForceAutoLogon

δες τι γράφουν εδώ για το πως ενεργοποιήται το auto logon, και κάνε τα αντίθετα για να το απενεργοποιήσεις

http://support.microsoft.com/kb/315231

http://www.petri.co.il/configuring_autologon.htm

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ενεργοποίησης της αυτόματης σύνδεσης, χωρίς να επεξεργαστείτε το μητρώο στα Windows XP Home Edition και στα Windows XP Professional, σε έναν υπολογιστή που δεν συμμετέχει σε τομέα. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run).

2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open), πληκτρολογήστε control userpasswords2 και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Σημείωση Όταν οι χρήστες προσπαθήσουν να εμφανίσουν πληροφορίες βοήθειας στο παράθυρο "Λογαριασμοί χρήστη" (User Accounts) των Windows XP Home Edition, οι πληροφορίες βοήθειας δεν εμφανίζονται. Επιπλέον, οι χρήστες λαμβάνουν το ακόλουθο μήνυμα λάθους:

Δεν είναι δυνατή η εύρεση του αρχείου βοήθειας Μονάδα_δίσκου:\Windows\System32\users.hlp. Ελέγξτε αν υπάρχει το αρχείο στο σκληρό σας δίσκο. Εάν δεν υπάρχει, πρέπει να το εγκαταστήσετε εκ νέου.

(Cannot find the Drive:\Windows\System32\users.hlp Help file. Check to see that the file exists on your hard disk drive. If it does not exist, you must reinstall it.)

3. Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου "Οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν όνομα χρήστη και κωδικό για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή" (Users must enter a user name and password to use this computer) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή (Apply).

4. Στο παράθυρο Αυτόματη σύνδεση (Automatically Log On), πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης στο πλαίσιο Κωδικός πρόσβασης (Password) και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον εκ νέου στο πλαίσιο Επιβεβαίωση κωδικού πρόσβασης (Confirm Password).

5. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο Αυτόματη σύνδεση (Automatically Log On) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε το παράθυρο Λογαριασμοί χρήστη (User Accounts).

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές. Τελικά έκανα κάτι που έπρεπε να κάνω από την αρχή, να ψάξω στο google δηλαδή, απλά ψιλοπανικοβλήθηκα και ζήτησα από δω βοήθεια μιας και παντα υπάρχει κάποιος να βοηθήσει. Ο random μου έδωσε ιδέα και βρήκα σε αυτή τη σελίδα http://windowsxp.mvps.org/noautologon.htm αυτό που γράφει και στην παράθεση:

2. Στο πλαίσιο Άνοιγμα (Open), πληκτρολογήστε control userpasswords2 και κατόπιν κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

Click Start, and then click Run. In the Open box, type control userpasswords2, and then click OK. In the dialog box that appears, enable Users must enter a user name and password to use this computer check box, and then click OK.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...