Προς το περιεχόμενο

Χρησιμοποιήστε το XBOX σαν κατεβαστήρι

capthookb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η διαδικασία είναι εύκολη. Θα αναφέρω εδώ τα βασικά βήματα. Για οποιεσδήποτε απορίες θα χαρώ να σας απαντήσω.

1. Βάζετε ένα νέο σκληρό μεγάλης χωρητικότητας
  2. Κάνετε εγκατάσταση το Xebian. Είναι μια debian διανομή, προσαρμοσμένη για το xbox. Προτείνω την έκδοση του Xebian χωρίς γραφικό περιβάλλον, μιας και δεν είναι απαραίτητο αλλά καθυστερεί το σύστημα.
  3. Μετά τη βασική εγκατάσταση μπορείτε πλέον να συνδέεστε στο xbox μέσω δικτύου και ssh, οπότε δε χρειάζεστε καθόλου πληκτρολόγιο για το xbox, ούτε καν virtual. Αφού ρυθμίσετε την κάρτα δικτύου του xbox, μπορείτε πλέον να εγκαταστήσετε μέσω του apt-get το mldonkey-server και να διαχειρίζεστε τα downloads είτε μέσω web browser στη διευθυνση (http://ip_xbox:4080) είτε μέσω κάποιων gui.
  4. Τέλος, για να μπορέσετε να πάρετε ή να δείτε τα αρχεία σας, αφού θα έχουν κατέβει, μπορείτε να εγκαταστήσετε samba στο xbox και να παίρνετε τα αρχεία από το τοπικό δίκτυο (κοινόχρηστη χρήση αρχείων για συστήματα windows).

Η διαδικασία περιγράφεται λεπτομερέστερα στο wiki του xebian στα αγγλικά.

Αν υπάρχει ζήτηση θα προσπαθήσω να μεταφράσω τις οδηγίες και θα τις βάλω στο wiki του insomnia. Προϋπόθεση να γίνουν όλα αυτά, είναι να υπάρχει xbox με τσιπάκι. Η λειτουργικότητά του δε χάνετα, απλά τώρα μπορεί να κατεβάζει κιόλας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακούγεται πολύ καλή ιδέα!!!!Αλλά το έχω ατσιπάριστο. Σα γνώστης τι τσιπ προτείνεις κι αν ξέρεις κάνα μαγαζί να μου το φτιάξουν θα με βοηθούσες πολύ.

Ακούγεται πολύ καλή ιδέα!!!!Αλλά το έχω ατσιπάριστο. Σα γνώστης τι τσιπ προτείνεις κι αν ξέρεις κάνα μαγαζί να μου το φτιάξουν θα με βοηθούσες πολύ.

εξαρτατε απο τη version XBOX εχεις το δικο μου ειναι 1,6 και εχω το Xenium Gold 24K με 250GB

xbox.jpg

Εγώ είχα βρει εντελώς τυχαία σε ένα μαγαζί στην Πάτρα, ένα alladin, κόκκινο chip που έκανε για όλες τις εκδόσεις xbox και το κόλλησα μόνος μου. Σύνολο 16 euro πριν 3-4 χρόνια.

Το δικό μου είναι κατασκευής 12/04 δεν ξέρω πια version είναι. Θα κάνει και σε`μένα το δικό σου? Αν ναι να το googlarω να δω αν παίζει κάτι μιας κι έχει βγει εκτός αγοράς πια και ίσως είναι δύσκολο να βρω.

φιλε το 1.6 ειναι το τελευταιο βερσιον που εβγαλε η Μικροσοφτ. Παρε το δικο μου να σου δισω μια φοτογραφια τη θα χρειαστης για να το κανεις να διχνει στην οθονυ του υπολογιστη!

Δε χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο mastersin, εκτός κι αν θέλει φυσικά για να παίζει παιχνίδια!

Υπάρχουν δυο εκδόσεις 1.6 η a και η b. Αναλυτικές οδηγίες για να βρεις ποια έκδοση έχεις υπάρχουν στο xbox-scene όπως και πολλά άλλα tutorials για "πειράγματα" :)

Δε χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο mastersin, εκτός κι αν θέλει φυσικά για να παίζει παιχνίδια!

Υπάρχουν δυο εκδόσεις 1.6 η a και η b. Αναλυτικές οδηγίες για να βρεις ποια έκδοση έχεις υπάρχουν στο xbox-scene όπως και πολλά άλλα tutorials για "πειράγματα" :)

Ωραίος ο capthookb πολύ χρήσιμο το link, τελικά η έκδοση είναι η 1.6b.Όπως το έψαξα λίγο καλή φάση είναι και το softmoding για να μη μπλέκω με τσιπάκια και που να το πάω για moding καθώς είναι σε αχρηστία μιας που δεν παίζω πια παιχνίδια λέω να πειραματιστώ λίγο πάνω του.Λέτε να τα καταφέρω δε μου φαίνεται και ακατόρθωτο μόνο που θέλει πολύ διάβασμα στο forum στο link που μου έδωσες.

ναι ξεχασα να αναφερω α και β ,και εγω απο την xbox-scene τα επερνα!! :) απο εκει πυραματιζομουνα (πολυ διαβασμα) να σου στηλω κατι tutorials αλλα πρεπει να ξερεις καλα αγγλικα!! αν ναι πες μου να στα στηλω!!

ναι ξεχασα να αναφερω α και β ,και εγω απο την xbox-scene τα επερνα!! :) απο εκει πυραματιζομουνα (πολυ διαβασμα) να σου στηλω κατι tutorials αλλα πρεπει να ξερεις καλα αγγλικα!! αν ναι πες μου να στα στηλω!!

Θα με βοηθούσες πολύ masterisin αν μου έστελνες υλικό για να μην ψάχνω σ`όλο το forum για το συγκεκριμένο σκοπό. Πιστεύω τα αγγλικά μου είναι σε αρκετά καλό επίπεδο και δε νομίζω να έχω πρόβλημα τουλάχιστον με τη γλώσσα. Περιμένω νέα σου όταν βρεις χρόνο βέβαια. Ευχαριστώ και πάλι.

B):cool:B)

Είμαι έτοιμος με το κατέβασμα... Όποτε θες τα σβήνεις,και μάλλον ξέρω πως θα περάσω το Π.Σ.Κ.( με πολύ διάβασμα ). Να`σαι καλά φιλαράκι ελπίζω να βγάλω άκρη και να πετύχει η moda!!!! Θα επανέλθω με απορίες αν μπλέξω ...

Όταν λες κατεβαστήρι εννοείς απλό download ή torrents? Έχει torrent client το xebian ή το περνάς εσύ και ποιό? Πάντως ακούγεται καλή ιδέα καθώς το xbox1 έχει μόνο 75 Watt κατανάλωση...

Μιλάω για το mldonkey, όπως φαίνεται και στην πρώτη σελίδα. To xebian δεν περιλαμβάνει το mldonkey αλλά χρησιμοποιεί τις αποθήκες προγραμμάτων του debian και επομένως το εγκαθιστάς από εκεί. Τα δίκτυα p2p που υποστηρίζονται από το mldonkey αυτή τη στιγμή είναι:

• BitTorrent
  • FastTrack
  • FileTP: HTTP, FTP and SSH
  • Kad Network
  • DirectConnect - dc++-support since version 2.8.7

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...