OXTROS Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Έχω παραγγείλει ένα PC με το εν λόγο mobo αλλα το έβαλα στην αναμονή γιατί θέλω να ρωτήσω τους σχετικούς μερικά πράγματα.. θέλω να βάλω RAID 1 και θέλω να ρωτήσω αν μετά μπορώ στις υπόλοιπες 4 SATA θύρες να βάλω SATA DVD/RW και χίμα(έξω από RAID εννοώ) άλλους HD Επίσης το έχω παραγγείλει με αυτές τις corsair 2x2GB, http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=1078771 τις έχει κανένας ? Μου είπαν ότι σε x32 θα βλέπει μέχρι 3GB ΕΚΤΟΣ αν βάλω το SP1 που σύντομα βγαίνει και σε Ελληνικά.. Φυσικά για Vista μιλάω Κάτι διάβασα ότι σε timmings από 5 και κάτω κατεβάζει MHz το mobo στις μνήμες από 800 σε 667, ισχύει ? For the record.. θα το δουλέψω με έναν intel 8400, και 2 western digital 500 RAID edition.. Παρακαλώ τους σχετικούς με το mobo και RAID να μου πουν αν μπορώ να βάλω SATA συσκευές μετά αν έχω τον controller σε RAID για τους 2x500 western...
Strategos Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 καταρχας αλλη mobo ειναι η maximus formula και αλλη η p5e3, η πρωτη εχει ddr2 και η αλλη ddr3 και οι 2 εχουν raid controllers
OXTROS Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 καταρχας αλλη mobo ειναι η maximus formula και αλλη η p5e3, η πρωτη εχει ddr2 και η αλλη ddr3 και οι 2 εχουν raid controllers Ναι φιλε μου έχεις δίκιο σε αυτό.. απλά είναι αρκετά όμοιες και όλη η σειρά P5E έχει CH9R Southbridge οποτε ίσως και άλλοι μπορούν να βοηθήσουν και έτσι το ενσωμάτωσα στον τίτλο Στο θέμα μας.. Ναι το ξέρω ότι κάνουν RAID.. ʼAλλο όμως ρωτάω..
Strategos Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 εγω δεν εχω ακομα καταλαβει τι θες να ρωτησεις ως προς το raid.
OXTROS Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Ok κανένα πρόβλημα, ξαναδιατυπώνω: Στο mobo θέλω να βάλω 2x500 RAID Εdition western σε RAID 1 για DATA, οποτε τον κοντρόλερ θα τον βάλω σε RAID mode.. Μετά θα μπορώ να βάλω στις άλλες 4 SATA θύρες: 1xSATA DVD/RW ? έναν Raptor για Χp και Vista ? και έναν εξωτερικό SATA δίσκο που όμως θα συνδέεται με FRONT FRAME πάνω στο SATA του mobo. Δηλαδή άλλες SATA συσκευές ΠΟΥ ΔΕΝ θα είναι RAID ?
Steven Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Είμαι 1 βήμα πριν παραγγείλω καινουριο PC με την maximus formula. Και έχω την εξής ερώτηση... Κάνω λάθος ή σε αυτή τη μητρική ΔΕΝ μπορώ να συνδέσω το DVD burner που έχω και είναι ΑΤΑΡΙ και όχι SATA?? Η ερώτηση είναι σημαντρική καθώς αν όχι θα πρέπει να παραγγείλω και ένα καινούριο SATA drive...
magnaman Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 εχω την ιδια μητρικη - μπορεις να προσθεσεις μεχρι 2 ide συσκευες - οποτε ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις το υφισtαμενο σου recorder
Steven Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Ευχαριστώ πολύ! Τελικά...ναι είμαι τυφλός... μιας και λέει ξεκάθαρα στα scpecs που κοίταξα στο eshop...
OXTROS Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2008 Αν το συνδέσεις σε IDE θα έχεις περίπου 3sec καθυστέρηση στο Bootarisma που κάνει ο κοντρόλερ για να δει τις συσκευές και μετά να μπεις στο λειτουργικό σου.. Προσωπικά εμενα με ενοχλεί αυτό και έκανα λάθος, που αν και καινούργιο, τσιγκουνεύτηκα μια θύρα SATA και πήρα IDE nec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.