Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση Δορυφορικού Πιάτου

elb0m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδιά,

ενδιαφέρομαι να βάλω dreambox. Θέλω να ρωτήσω μπας και ξέρετε πόσο κοστίζει η εκγατάσταση του δορυφορικού πιάτου;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

μέγεθος έλεγα :P τώρα το κόστος από 50-80 μέχρι όποιο κομπογιαννίτη βρεις και προσπαθήσει να σε δαγκώσει οπότε πρόσεχε :-)

εγώ προσωπικά που το ένα μου πτυχίο είναι για τέτοιες δουλειές άσχετα αν δεν την έχω ασχοληθεί ποτέ θα το έβαζα μόνος μου :-) δεν είναι δύσκολο αλλά αν δεν θες να ασχοληθείς καθόλου εσύ πάνω από 70-80 μην δώσεις μόνο για να σου βάλουν 3 βίδες και 3 ούπα και το πιάτο αν θες μετά κάποιον ιδικά για να μετρήσει να σου βρει δορυφόρο και να στα σετάρει όλα ενωείτε οτι το κόστος είναι μεγαλύτερο 100 150 ευρώ για να μην κάνεις τίποτα και να τα έχεις όλα έτοιμα ? δεν έχω ιδέα σε τέτοια περίπτωση υποθετικά μιλάω :P

Δημοσ.

Το να το κάνεις μόνος έιναι δεν είναι και το πλέον εύκολο, αλλά οχι και ακατόρθωτο. Μπορείς να πειραματιστείς και αν δεν τα καταφέρεις φωνάζεις τεχνικό. Το δύσκολο κομμάτι είναι να κεντράρεις και να σταθεροποιήσεις το πιάτο ωστε να βλέπει ακριβώς το δορυφόρο.

Τα 100-150 που είπε ο φίλος απο πάνω, εμένα πάντως μου φαίνονται πολλά.

Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το site:

http://www.sdtv.gr/

Δημοσ.

θα βάλεις dreambox και θα βλέπεις μόνο Νοβα? αυτό μπορείς να το κάνεις και με απλό δέκτη 80cm της Νοβα...τεσπα...μια εγκατάσταση για τον Hotbird που είναι η Νοβα είναι πολύ εύκολο να το κάνεις εσύ με έναν φίλο σου ώστε να κρατάει κάποιος σταθερό το πιάτο για να το βιδώσει σταθερά ο άλλος. αλλά καλύτερα να βάλεις 2 LNB και πιατο 1.20 τουλάχιστον, και για τον ASTRA ώστε να έχεις περισσότερα καναλάκια...άσε που με dreambox θα χρειαστείς περισσότερους από έναν δορυφόρο...ακούγονται πολλά καλά για το linux αυτό μηχάνημα...οπότε αν είναι να τα σκάσεις σε τεχνικό θα δώσεις περίπου 100-150 ευρώ...και θα στο κάνει μια χαρά να μην λερωνεσε και εσύ...γιατί θέλει δουλειά...

Δημοσ.
Το να το κάνεις μόνος έιναι δεν είναι και το πλέον εύκολο, αλλά οχι και ακατόρθωτο. Μπορείς να πειραματιστείς και αν δεν τα καταφέρεις φωνάζεις τεχνικό. Το δύσκολο κομμάτι είναι να κεντράρεις και να σταθεροποιήσεις το πιάτο ωστε να βλέπει ακριβώς το δορυφόρο.

Τα 100-150 που είπε ο φίλος απο πάνω, εμένα πάντως μου φαίνονται πολλά.

Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το site:

http://www.sdtv.gr/

φίλε μου σήμερα δεν πληρώνεις κάτι άγνωστο πληρώνεις κάτι που βαριέσαι να το κάνεις εσύ, σίγουρα το παιδί μπορεί να βάλει πιάτο μόνος του δεν έιναι επιστήμη αλλά αφού θα φωνάξει τεχνικό κάτσε και βάλτα λίγο κάτω 30 κάνει ένα πιάτο στην καλύτερη 30-40 ένα καλό lnb ο τεχνικός για πόσα λεφτά θα πάει να κάνει την δουλειά για το καλημέρα και τον καφέ ? και δεν σου έβαλα μέσα καλώδια και ότι άλλα εργαλεία θα πρέπει να κουβαλάει μαζί του για να σου κάνει εσένα σωστή δουλειά

100-150 σου λέω χωρίς να έχω κάνει ποτέ την δουλειά ενώ την ξέρω, έτσι το κοστολογώ εγώ και βάζω στοίχημα οτι αν πας και ρωτήσεις θα σου πούνε παραπάνω...

Δημοσ.

Έβαλα πιάτο πρίν 2 χρόνια: 1.2 μέτρα με 2 lnb για Hotbird, Astra, γύρω στα 140ε τα υλικά & 60ε η εργασία.

Τους δύο συγκεκριμένους δορυφόρους πρέπει να τους βάλεις οπωσδήποτε, έχουν πολλά κανάλια και οι δυο μαζί, και το κόστος δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να βάλεις τον έναν (ή μικρότερο πιάτο).

Άσε που με τις δυνατότητες που έχει ο dreambox (θα τα μάθεις αργότερα) θα ήταν αμαρτία να έχεις μόνο Hotbird ενώ θα μπορούσες να "ανοίξεις" πολλά κανάλια του Astra.

Νομίζω ότι για κάποιον που δεν το έχει ξανακάνει είναι πραγματικά αδύνατο να κάνει την εγκατάσταση μόνος του. Κι εγώ είχα διαβάσει 400 περιοδικά πριν φέρω τον τεχνικό να μου βάλει το σύστημα, αλλά όταν τον παρακολουθούσα,δε θα μπορούσα να κάνω τη δουλειά που έκανε αυτός. Για 60ε (η εργασία) δεν νομίζω να αξίζει να φας μέρες από τη ζωή σου.

Για παράδειγμα: πως θα κεντράρει ο φίλος στην καλύτερη απόδοση σήματος, αν δεν έχει εκείνη την ειδική συσκευή; (μου διαφεύγει το όνομά της)

Δημοσ.

όταν μετακόμισα εβαλα την κεραία και απλά υπολόγισα τις μοίρες κάπου προς τα εκεί που είναι ο hotbird που εχει δυνατότητα να βρεθεί σχετικά εύκολα...απλά θέλει πολύ δουλειά και έναν δέκτη με τα κανάλια έτοιμο...συν μια μικρή τηλεόραση συνδεδεμένα και να κοιτάς που μεγαλώνει το σήμα πολύ αργά και σιγά με πολύ υπομονή...και πραγματικά αργές κινήσεις, απλά δεν θα το έκανα ούτε για πλάκα τώρα...

Δημοσ.

χααχα ελεος ρε φιλε με τετοιες τιμες καλα εκανες κ δεν δουλεψες :P

οποιος παρει πανω απο 70ε ουτε νερο μην του δωσεις του κλεφτη

Δημοσ.

Λοιπον: μαιμου dreambox 500s με πιατο 80cm και 2 lnb (hotbird και astra ...και με 80cm Βλεπεις.. δεν χρειαζεσαι 1.20 m) = 160 ευρω και καλωδιο υπολογισε απο 0.50-1.0 ευρω το μετρο .

Η τοποθετηση ειναι 1 ωρα υποθεση. Ο τεχνικος περνει 50 ευρω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...