Προς το περιεχόμενο

installations

Greegorios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά και πάλι.

Θέλω να κάνω ινσταλλ ένα πρόγραμμα σε ubuntu 7.10 και δεν έχω ιδέα τι να κάνω ...

υπάρχει κάποιος τρόπος??Είμαι αρχάριος και έτσι ακόμα το ψάχνω...

και θα ήθελα να μάθω τι κάνω και για το fedora 8 αν θέλω να κάνω εγκατάστση...

:-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο πιο απλος τροπος να κανεις ινσταλλ ενα προγραμμα ειναι να πας applications -> add/remove και να ψαξεις να βρεις το προγραμμα που θες. σε περιπτωση που ξερεις το package name μπορεις να κανεις ινσταλλ απο synaptic η αλλο package manager η απο το τερματικο

ο πιο απλος τροπος να κανεις ινσταλλ ενα προγραμμα ειναι να πας applications -> add/remove και να ψαξεις να βρεις το προγραμμα που θες. σε περιπτωση που ξερεις το package name μπορεις να κανεις ινσταλλ απο synaptic η αλλο package manager η απο το τερματικο

σωστος ο edhunter

σε κονσόλα θα δώσεις sudo apt-get install όνομα προγράμματος

ή αλλιώς μέσω synaptic μπορείς να κάνεις εγκατάσταση προγραμμάτων

τα παραπάνω ισχύουν για Ubuntu

Γειά και πάλι.

Θέλω να κάνω ινσταλλ ένα πρόγραμμα σε ubuntu 7.10 και δεν έχω ιδέα τι να κάνω ...

υπάρχει κάποιος τρόπος??Είμαι αρχάριος και έτσι ακόμα το ψάχνω...

και θα ήθελα να μάθω τι κάνω και για το fedora 8 αν θέλω να κάνω εγκατάστση...

:-(

Synaptic Package Manager (πρέπει να ξέρεις το όνομα που το ψάχνεις μέσω Search)

Αν το ξέρεις από έξω γίνεται και από κονσόλα Π.χ. για το emesene (Πολύ καλό)

Δίνεις

sudo apt-get install emesene

Μπορείς να βρεις προγράμματα και από το Add/Remove απλά δεν είναι τόσο ενημερωμένο για το πλήθος αλλά είναι με εικονίδια και βοηθιέσαι.

Για προγράμματα ψάξε πάντα και στα ubuntuforums πως μπαίνουν.

ΠΑΝΤΑ βάζουμε προγράμματα μέσω PMS Package Management System (Synaptic/apt) του Ubuntu και όχι από όποια σελίδα βρήκαμε, ξέμπαρκα DEBs

σωστο αυτο για τα ξεμπαρκα .deb ,καποια νομιμα .deb μπορεις να βρεις στο packages.ubuntu.com , getdeb.net .Τελος η πιο βελτιστοποιημενη για το συστημα λυση ειναι η εγκατασταση απο source με τις τρεις εντολες (αφου εχεις εισαγει στο terminal συνηθως με drag&drop το directory ) ./configure ,make , make install ισως χρειαστει οι 2 τελευταιες εντολες να γινουν με sudo μπροστα γιατι η εγκατασταση χρειαζεται δικαωματα root..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...