elephant Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για αγορά φορητού Thinkpad μόνο. Έχω βρει αυτόν: http://www.infopcstore.gr/eshop/15-othonh/ibm-lenovo/307-lenovo-notebook-c2d-2gb-thinkpad-r61-7650cto.html Είναι αρκετά φθηνός, απλά θέλω τη γνώμη εδώ των experts, είναι λίγος ο επεξεργαστής στα 1,5GHz [core2duo]; Η χρήση που προορίζεται να κάνω είναι λογική, απλά θα θελα να μπορω να τρεξω καποια πιο βαρια προγραμματα [πχ προγραμματα σελιδοποίησης ή κάποιο επεξεργασίας εικόνας]. Η διαφορά στον επεξεργαστή όταν πχ είναι 2GHz ή και περισσότερο είναι σημαντικά μεγάλη; Thanx!
michalis2610 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Για σχετικά μέτρια χρήση ο φορητός είναι μια χαρά. Δεν θα σε προβληματίσει. Για τα προγράμματα που γράφεις θα ζοριστεί κάπως (εξαρτάται βέβαια και τι ακριβώς θα κάνεις) αλλά αν δε σκοπεύεις να τα χρησημοποιείς συχνά τότε το συγκεκριμένο αξίζει 100% τα χρήματά του. Αν του αφαιρέσεις και τα eye candy των Vista και αντικαταστήσεις το Norton με ένα ελαφρύ anti-virus τότε θα πετάει. Εν κατακλείδι προτείνεται ανεπιφύλακτα. ΥΓ: H διαφορά με έναν επεξεργαστή στα 2 GHz ναι είναι μεγάλη. Μιλάμε για 33% μεγαλύτερη ταχύτητα. Το θέμα είναι κατά πόσο η χρήση που προορίζεις το μηχάνημα θα σε κάνει να καταλάβεις ουσιαστικά αυτή τη διαφορά στη ταχύτητα. Για τα προγράμματα που αναφέρεις πάντως τι διαφορά στις επιδόσεις θα την έκανε μια, ακόμα και μέτρια, αυτόνομη κάρτα γραφικών και όχι τόσο ένας πιο γρήγορος επεξεργαστής. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα βοήθαγε.
1234 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Δημοσ. 13 Απριλίου 2008 Εγώ πάντως, μετά από όλες τις πληροφορίες και τη βοήθεια που μου έδωσαν τα παιδιά εδώ(κυρίως ο michalis2610) τον παρήγγειλα. Ήταν να μου τον στείλουν από Παρασκευή, δεν πρόλαβαν και τελικά θα μου τον στείλουν αύριο, Δευτέρα. Με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν αν θέλω να τον ανοίξουν για να τοποθετήσουν τη μνήμη (γιατί τα 2GB που δείχνει είναι προσφορά του καταστήματος), ή αν θέλω να την τοποθετήσω μόνος μου. Τους είπα να την τοποθετήσουν. Τώρα, όσον αφορά τα eye candy και το anti-virus που λες Μιχάλη, όταν μου έρθει και αν δε βγάλω άκρη, θα σε ξαναενοχλήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.