Προς το περιεχόμενο

Παρατάω τις σπουδές λόγω πόλης (Χανιά)

tsekouratos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χαχα, ξακουστή η Ουγκάντα έ;

Ήξερα παλικάρι που είχε περάσει εκεί (μιλάμε για εποχές 93-94-95) και όταν τον είχα πετύχει μετά από κάνα χρόνο, είχε αλλάξει. Πιο ήρεμος μιλούσε λιγότερο κτλ.

Μου είπε οτι κάνα δυο άτομα είχαν βαρέσει μπιέλα στο εξάμηνο/χρόνο. Η κατάσταση ήταν δραματική και χαίρομαι που έχασα τη σχολή αυτή για 20 μόρια.

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ήξερα παλικάρι που είχε περάσει εκεί (μιλάμε για εποχές 93-94-95) και όταν τον είχα πετύχει μετά από κάνα χρόνο, είχε αλλάξει. Πιο ήρεμος μιλούσε λιγότερο κτλ.

Μου είπε οτι κάνα δυο άτομα είχαν βαρέσει μπιέλα στο εξάμηνο/χρόνο. Η κατάσταση ήταν δραματική και χαίρομαι που έχασα τη σχολή αυτή για 20 μόρια.

φιλε και γω απο τοτε που πηγα χανια ετσι ειμαι,εχω χασει το κεφι μου.κυριολεκτικα....

ημουν πραγματικα ενα ατομο με απιστευτη ενεργεια και πολυ χαβαλε...

αλλα τωρα θα αλλαξω.εξαλλου αλλο σαμος και αλλο κρητη

τι εννοεις ειχαν βαρεσει μπιέλα τα ατομα?

Δημοσ.

@ Tsekouratos και κάθε Tsekouratos

Σπουδάζω στα Χανιά 4 χρόνια τώρα(μπαίνω 5ο) και όπως κάθε φοιτητής είχα έρθει με τις καλύτερες σκέψεις.

Το 1ο 6μηνο ήταν όλα τέλεια,γιατί γνωρίζεις καινούργια άτομα,μένεις μόνος σου σπίτι κλπ κλπ.

Σιγά σιγά όμως όσο περνάει ο καιρός κλείνεσαι στον εαυτό σου,οι παρέες σου μικραίνουν,τα λεφτά σου μοιάζουν λίγα και στην τελική αρχίζουν και σε ενοχλούν όλα.

Μέχρι που φτάνεις σε ένα σημείο και λες ότι θέλεις να φύγεις(πολλοί γνωστοί μου το κάναν)και ότι η πόλη είναι μλκια κλπ κλπ.

Η ως τώρα άποψή μου για την πόλη είναι ότι όντος είναι σκατά,χωρίς κόσμο τον χειμώνα,με λίγες έως ελάχιστες επιλογές για να βγεις και με ένα life style που σε ωθεί στην απομόνωση.

Λύσεις? πολλές! Εύκολη?Καμία!

Άμα έχεις την δυνατότητα φύγε,αλλά κάντο τώρα.Το να κάτσεις και να μιζεριάζεις δεν έχει καμία σημασία αφού θα περάσουν τα χρόνια και δεν θα έχεις καταφέρει τπτ.

Άμα πεις να κάτσεις τότε η καλύτερη λύση είναι να πιάσεις μια δουλεία.

Θα γνωρίσεις απίστευτο κόσμο(μιας και είναι Χανιά και όλοι τους ξέρουν όλους)θα έχεις μια καλύτερη οικονομική άνεση και το βασικότερο θα έχεις κάτι να κάνεις...

Οι γκόμενες είναι ένα πρόβλημα σημαντικό αλλά μην νομίζεις ότι φτιάξουν όλα σου τα προβλήματα.Από προσωπικές εμπειρίες και από φίλων το να έχεις γκόμενα εκεί που σπουδάζεις είναι καλό από μια πλευρά αλλά από την άλλη σε εμποδίζει να κάνεις τον χαβαλέ σου,να ζήσεις ανεξάρτητος(μιας και άμα πιάσεις γκόμενα τότε θα συγκατοικήσεις θες δεν θες) και θα φτάσεις σε ένα σημείο να ζεις λες και έχεις παντρευτεί(δεν νομίζω να το θες από τώρα :P )

In conclusion ναι η πόλη δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά πάνω κάτω όπου και να περάσεις στο 1 χρόνο θα την έχεις βαρεθεί την πόλη και θα κάνεις ότι θα έκανες και αν ήσουν στα Χανιά.Οπότε διάλεξε μια καλή παρέα να περνάς την ώρα σου μαζί τους και σημαντικότερο όλων να πηγαίνεις στην σχολή(όχι σαν εμένα :P).

p.s Σε όποιον πει ότι τα Χανιά είναι ωραία πόλη γιατί έχει αυτό και αυτό και αυτό το αξιοθέατο,απλά έχει πάει στα Χανιά μόνο για διακοπές.Η πόλη μπορεί να είναι ωραία αλλά μετά τον χρόνο ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ ΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ! :D

Δημοσ.

φιλε xvipes θα χεις φρικαρει και συ πιστευω.μιας και εισαι μεγαλυτερος και ξερεις καλυτερα οι αλλοι φοιτητες τι λενε για τα χανια γουσταρουν μαλλον οχι ε?και σιγα μην εχει κανεις γκομενα.μεταξυ μας υπαρχουν και πολλα ατομα που δεν εχουν γαμησει ουτε καμια γκομενα,τοσο τραγικη ειναι η κατασταση,ετσι?για πες γιατι εγω εδω και δυο χρονια ειμαι κλεισμενος σπιτι απομονωμενος για τα καλα και αυτα που ειπες οτι το πρωτο χρονο ζεις ωραια με γνωριμιες βολτες κτλ εγω απλα δε τα χω ζησει...γαμησε τα φιλε.τι τμημα εισαι εσυ?

Δημοσ.

Φίλε ξέρω παιδιά που είναι από Χανιά και άλλους που σπουδάζουν εκεί και μου έχουν πει όλοι οτι το χειμώνα δεν έχει κίνηση η πόλη, όμως κανένας δεν είναι τόσο απελπισμένος με την κατάσταση όσο εσύ.

Φαντάζομαι λοιπόν πως είτε έχεις πάρει στραβά την πόλη από τη αρχή είτε (το βασικότερο)δεν έχεις βρει καλές παρέες εκεί, γιατί αν έχεις καλή παρέα περνάς παντού καλά.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που σπουδάζουν Αθήνα κ Θεσ/νίκη αλλά δεν περνάνε καθόλου καλά γιατί δεν έχουν βρει ωραίες παρέες.

Αν λοιπόν έχεις γνωρίσει καλούς φίλους εκεί προσπάθησε να δεις την κατάσταση πιο θετικά και μη σε παίρνει από κάτω. Διαφορετικά διάβασε να τελειώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται να φύγεις από εκεί....

Δημοσ.
φιλε xvipes θα χεις φρικαρει και συ πιστευω.μιας και εισαι μεγαλυτερος και ξερεις καλυτερα οι αλλοι φοιτητες τι λενε για τα χανια γουσταρουν μαλλον οχι ε?και σιγα μην εχει κανεις γκομενα.μεταξυ μας υπαρχουν και πολλα ατομα που δεν εχουν γαμησει ουτε καμια γκομενα,τοσο τραγικη ειναι η κατασταση,ετσι?για πες γιατι εγω εδω και δυο χρονια ειμαι κλεισμενος σπιτι απομονωμενος για τα καλα και αυτα που ειπες οτι το πρωτο χρονο ζεις ωραια με γνωριμιες βολτες κτλ εγω απλα δε τα χω ζησει...γαμησε τα φιλε.τι τμημα εισαι εσυ?

Στο ΤΕΙ φυσικών Πόρων είμαι.Αν λες ότι από την αρχή δεν έκανες μεγάλες παρέες τότε ρε man κάπου αλλού είναι το πρόβλημα :-) όλα τα άτομα στην παρέα μου έχουν κοπέλα(παρέα 7 ατόμων)με μόνη εξέρεση εμένα που τα χάλασα πριν 3 μέρες(ναι φρέσκος είμαι :P )αλλά εμένα η κοπέλα μου δεν μένει χανιά.

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι όταν έρχεσαι εδώ όλοι οι φοιτητές σου κάνουν μια πλύση εγκεφάλου για το πόσο χάλια είναι τα Χανιά και ότι δεν θα βρεις ποτέ γκόμενα(γενικά μιλάω).Δεν απέχει μακριά από την αλήθεια αλλά μην περιμένεις να βρεις κοπέλα στο άσχετο.Εδώ ο μόνος ίσως τρόπος να βρεις κοπέλα είναι μέσω φίλων.

Για να δεις πάντως την καφρίλα και τον χαβαλέ της φοιτητικής ζωής ρίξε μια ματιά στο βίντεο στην υπογραφή μου :P

p.s και από όσο κατάλαβα το πρόβλημά σου εσένα είναι ότι δεν κάνεις παρέα με άλλα άτομα( συστηματική παρέα,κολλητοί και έτσι)

p.s2 είχα φρικάρει και εγώ σε μια δόση,αν θυμάμαι καλά κοντά στα 2 χρόνια,αλλά τελικά δεν έφταιγαν τα Χανιά αλλά εγώ :P

Δημοσ.
Καρφώνεσαι.

lol έστω πρώην κοπέλα μου.όπως είπα είμαι φρέσκος.

Τέσπα δεν νομίζω να χρειάζεται να απολογηθώ...αν κάποιος δεν πιστεύει δικαίωμά του :-)

Δημοσ.

Τέσπα δεν νομίζω να χρειάζεται να απολογηθώ...αν κάποιος δεν πιστεύει δικαίωμά του :-)

Δεν σε πιστεύω. :-)

:-)

Δημοσ.
p.s Σε όποιον πει ότι τα Χανιά είναι ωραία πόλη γιατί έχει αυτό και αυτό και αυτό το αξιοθέατο,απλά έχει πάει στα Χανιά μόνο για διακοπές.Η πόλη μπορεί να είναι ωραία αλλά μετά τον χρόνο ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΑΜΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ ΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ! :D

τα Χανιά είναι ωραία πόλη γιατί έχουν τα παντα, και αξιοθέατα και διακοπες και ηρεμια και φασαρια αν θες και φυση και ανθρωπινη και βιωσιμη πόλη και και και και... και δεν τους λειπουν τιποτα.

Δεν ειμαι χανιωτης, αλλα προερχόμενος από επαρχιακή πόλη της ηπειρωτικής Ελλαδας ίσου μεγεθους, εζηζα εκει 7 χρονια, ΧΕΙΜΩΝΑ - καλοκαιρι σαν φοιτητης στο πολυτεχνειο (το οποιο σαν ποιοτητα σπουδων και υποδομων ειναι απο τα καλυτερα στην Ελλαδα και οποιος διαφωνει ας το συγκρινει με όποιο αλλο στην Ελλαδα θελει, αλλά αυτο ειναι μια άλλη ιστορια.) και τα γουσταρα εξισου και το ΧΕΙΜΩΝΑ και το καλοκαιρι. Εφυγα πριν 3,5 χρονια και μου λειπουν και αν μπορεσω στο μελλον ευχαριστως θα ξαναπηγαινα, ίσως και για μόνιμα υπο προυποθεσεις. Και φοιτητική ζωη εκανα και διακοπες εκανα και ολο το νησι γυρισα και προσπαθησα να μη μιζεριαζω.

και σημερα που ειμαι μακρυα ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΑ ΘΕΑ ΤΟ ΚΟΥΜ ΚΑΠΙ αλλα δεν ειμαι εκει να τη βλεπω, αν και για 'μενα καλυτερη ηταν η θέα της κουκουβαγιας :P:mrgreen:

Δημοσ.

Δε γινεται να φταιει μονο η πολη ρε φιλαρακο .... Ειναι γνωστη η urbanιά περι χανιων : "Ποτε τοσοι πολλοι αντρες δε γαμησαν τοσο λιγο " ...αλλα για κοιτα και την καμπουρα σου λιγο ... Και αφου παραβλεπουμε την σχολη τελειως (αυτο αντιλαμβανομαι μεχρι τωρα δυστυχως,οπως σωστα ειπε καποιος οι δικαιολογιες θα ηταν κατανοητες αν ηταν να μεινεις μονιμα οχι να σπουδασεις , τεσπα ), με σωστη παρεα δε γινεται να μη περνας καλα , επισης (αναφερθηκε)σε μια ωρα εισαι ρεθυμνο ... (αρκει να μη πας Σαββατο με τους βοσκους :lol:) σε αλλες 2 αντε 3 πας μαλια (αν ο αυτοσκοπος ειναι να κερασεις καμμια B)) κτλ κτλ ... συν του οτι στην κρητη καλοκαιρι ειναι οντως 6 μηνες (αααανετα παραπανω) ... μηπως απλα εχει κολλησει το μυαλο σου σε κατι αλλο (που δε το χεις ζησει ,μονο αποσπασματικα και απο περιγραφες) και δε σ αφηνει να περασεις καλα εκει ? Να πω μια ιστοριουλα ... φοιτητης ενα χρονο σαλλονικα ....ΤΕΛΕΙΑ , μετα Ηρακλειο ... καμμια σχεση (στην αρχη ) και παντα να αιωρειται οτι σαλλονικα ολα ειναι τελεια μηπως εκανα λαθος κτλ, αυτοι ομως που μειναν πισω μετα τον οντως τελειο πρωτο χρονο μπηκαν στην ρουτινα τους δεν ειναι η τρελη ζωη που φανταζεσαι ουτε ειναι σαν την μια δυο φορες που ανεβαινεις και προφανως βγαινετε κανετε ρανετε ... παντου ειναι το ιδιο (οκ μην υπερβαλω , σχεδον ιδιο ) ... Εν κατακλειδι για βρες τα με τον εαυτο σου πρωτα δε γινεται να φταιει ΜΟΝΟ η πολη ;)

Υ.Γ : Μακρια απο MMORPG στην φαση που εισαι :lol:

Υ.Γ2: Παντως οι χανιωτισες ειναι τουμπανα .... βεβαια υπαρχει και η αλλη urbania περι χανιολων :lol::shock:

Δημοσ.

Όχι ρε, γιατί να μη σε πιστέψω. Απλώς ξέρεις, "παρ' το απόφαση αδερφέ *γουλιά* τέρμα η Μαρία... *δραματική παύση* ...πάμε γι' άλλα! *σφηνάκι*"

Δημοσ.
φιλε και γω απο τοτε που πηγα χανια ετσι ειμαι,εχω χασει το κεφι μου.κυριολεκτικα....

ημουν πραγματικα ενα ατομο με απιστευτη ενεργεια και πολυ χαβαλε...

αλλα τωρα θα αλλαξω.εξαλλου αλλο σαμος και αλλο κρητη

τι εννοεις ειχαν βαρεσει μπιέλα τα ατομα?

Το δικό σου πρόβλημα δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέω εγώ για το Καρλόβασι (Σάμος).

Στη δική σου περίπτωση κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση σου είσαι εσύ.

Σύγκριση μεταξύ Χανίων και Καρλόβασι δεν υπάρχει (ιδίως το χειμώνα). Το Καρλόβασι είναι πόλη φάντασμα το χειμώνα. Κατά κυριολεξία.

Το βάρεσαν μπιέλα σημαίνει οτι ήρθαν οι τύποι με τα λευκά και τους μάζεψαν. Όντως ήρθαν οι τύποι με τα λευκά και το κουστούμι-δώρο και τους μάζεψαν.

Δημοσ.

Εφόσον δεν σου αρέσει η πόλη, περνάς χάλια, δεν τα πας καλά στη σχολή σου, παράτησε την τώρα που είναι σχετικά νωρίς ακόμα και βρες μία άλλη, που πιθανόν να είναι και πιο εύκολη. Δεν είναι ντροπή να κοιτάς το συμφέρον σου, αφού δεν πηγαίνεις καλά σε μία σχολή να βρεις μια που να θεωρείται αντικειμενικά πιο εύκολη και αν μπορείς να το συνδυάσεις με πόλη της προτίμησής σου ακόμα καλύτερα. Οι ενοχές και τα κλισέ απλώς θα σε κρατήσουν κολλημένο σε μία μίζερη κατάσταση. Έχεις ένα καλό δείγμα 2 ετών (0 περασμένα μαθήματα) για το ποια θα είναι η πιο πιθανή σου πορεία τα επόμενα έτη.

Δημοσ.

παιδια ισως εχετε δικιο.αυτος που πραγματικα αυθυνεται για τη κατασταση μου ειμαι εγω.η αληθεια ειναι οτι καμια φορα γινομαι πολυ κολλημενο ατομο.μου μπηκε στο μυαλο οτι ζω στη χειροτερη φοιτιτικη πολη της ελλαδας με αποτελεσμα να μιζεριαζω.εγω φταιω τελικα που δεν εκανα παρεες,γιατι με φιλους και στα γκραβαρα των ιωαννινων να βρισκεσαι περνας παλι καλα,ποσο μαλλον στην κρητη.Αλλα υπαρχει ενα προβληματακι ομως τωρα που θα ξεκινησω να κανω παρεες μαλλον ειναι πολυ δυσκολο γιατι μετα απο δυο χρονια ο καθενας θα ειναι με τη παρεα του και τους κολλητους του και θα ειναι πολυ δυσκολο να αποδεχτουν και εναν καινουριο.προβλημα.

trelojack τι ειναι το MMORPG?

xvipes το δα το βιντεακι σου και απλα τα σπαει πολυ γελιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...