Προς το περιεχόμενο

Παρατάω τις σπουδές λόγω πόλης (Χανιά)

tsekouratos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Biap, λονδινο δεν σπουδασες εσυ;

anyway, η αποψη μου περι προσαρμοστικοτητας ειναι οτι πολυ πιο ευκολα προσαρμοζεσαι απο την μικρη πολη στην μεγαλη παρα απο την μεγαλη στην μικρη. Και ειναι παραγοντας που εχει να κανει περισσοτερο με το περιβαλλον και λιγοτερο με το ατομο. Και σιγουρα δεν εχει να κανει με μιμιση...

Φιλε, οτι και αν αποφασισεις καντο χωρις να σκευτεσαι τι θα πει ο κοσμος, εσυ ξερεις καλυτερα, δεν χρειαζεται να λογοδοτεις για την ζωη σου σε κανεναν. Οι πιο ελευθεροι ειναι αυτοι που περνουν τις πιο τολμηρες αποφασεις/

οπα ρε Frenzy, τι σου εκαναν;

Δημοσ.
Biap, λονδινο δεν σπουδασες εσυ;

anyway, η αποψη μου περι προσαρμοστικοτητας ειναι οτι πολυ πιο ευκολα προσαρμοζεσαι απο την μικρη πολη στην μεγαλη παρα απο την μεγαλη στην μικρη. Και ειναι παραγοντας που εχει να κανει περισσοτερο με το περιβαλλον και λιγοτερο με το ατομο. Και σιγουρα δεν εχει να κανει με μιμιση...

Φιλε, οτι και αν αποφασισεις καντο χωρις να σκευτεσαι τι θα πει ο κοσμος, εσυ ξερεις καλυτερα, δεν χρειαζεται να λογοδοτεις για την ζωη σου σε κανεναν. Οι πιο ελευθεροι ειναι αυτοι που περνουν τις πιο τολμηρες αποφασεις/

οπα ρε Frenzy, τι σου εκαναν;

Ναι, Λονδινο ημουν, το ζητημα οπως ανεφερα ειναι οτι παρολο που ημουν στην "σωστη" πολη και σχολη, δεν ημουν στο σωστο ακαδημαικο περιβαλλον. Και αυτος ο μικροκοσμος ηταν πιοτερο η ζωη μου για καποια χρονια απο μια τεραστια ευρωπαικη πρωτευουσα.Η μοναξια -ακομη και οταν εχεις βρει τι σου φταιει-, ειναι η ιδια, ειτε εισαι με πολλους ειτε με λιγους.

Ξερω και το αντιστροφο, με την επιστροφη μου στα πατρια, απο το μεγαλο που αναφερεις στο μικρο, αλλα δεν εχει σημασια για το παιδι που ανοιξε το τοπικ.

Σημασια οπως λες στο τελος, εχει τι μετραει γι'αυτον. Και να μην κολλησει να το κυνηγησει, αλλα μεσα απο τις διαφορες ιστοριες μας, να κρατησει οτι κανενος η ζωη δεν ειναι χωρις τα ζορια της και θελει προσπαθεια, ακομη και οταν αλλαζεις πορεια.

p.s. tsekouratos ειμαι γενους θηλυκου.

Δημοσ.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΜΗ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΝΙ.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ?ΔΕ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.ΛΕΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΚΡΑ.ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ?ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΥΑ ΑΠΟ ΑΠΘ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΖΩΗ ΚΟΣΜΟ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.

Φίλε είσαι ακόμα εδώ?

Αυτό που λες για Αριστοτέλους είναι ακριβώς αυτό για το οποίο παραπονιέσαι στο πρώτο πόστ. Μόνιμη καγκουρο-λαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Όσο για το ΑΠΘ, η κατάσταση δεν παλεύεται. Ειδικά στους ηλεκτρολόγους το γυναικείο είδος δεν ευδοκιμεί. Ίσα ίσα, είναι το βασίλειο των ζαρζαβατικών.

Αν δεν είσαι τέρμα φλώρος, η σχολή απλά δεν παλεύεται. ΠΑΛΟΥΚΙ. Ηλεκτρολόγοι που τελείωσαν σε εύλογο διάστημα τη σχολή(5-6 χρόνια) δεν ξέρουν τι σημαίνει φοιτητική ζωή. Αλλά τώρα είναι περιζήτητοι στο επάγγελμα.

Ξέρω πολύ κόσμο, σε διάφορες σχολές, που πέρασαν Θεσ/νίκη, τελειώνουν ή τελείωσαν, και η ψυχούλα τους το ξέρει αν έζησαν αυτό που περίμεναν και άκουγαν από άλλους.

Από την άλλη, έχω κολλητό που σπούδασε Φλώρινα(εκεί δεν έχει καλοκαίρι-θάλασσα-τουρίστριες), και πέρασε ΓΑΜΑΤΑ. Δεν μου το είπε, το διαπίστωσα ο ίδιος.

Θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία το μέρος, αλλά το πως θα χειριστείς εσύ ο ίδιος την κατάσταση. Αυτό δηλαδή που σου λένε τόση ώρα τα παιδιά.

Τώρα που το σκέφτομαι, ξέρω 3 τύπους(Λαρισαίοι)που σπούδασαν Ηράκλειο-Ρέθυμνο-Χανιά αντίστοιχα. Δεν τους βλέπαμε στη Λάρισα ούτε στις γιορτές. Ο ένας έμεινε στο Ρέθυμνο(όχι για γκόμενα). Αυτό και όλα τα παραπάνω δεν έγιναν πριν από 10-20 χρόνια. Είναι σύγχρονη ιστορία.

Φιλική συμβουλή από συνάδελφο(μπλιαξ) στη Θεσ/νίκη:

Take it easy!

Απλά είχες μια δύσκολη μέρα.

Καλημέρα σας. Καληνύχτα μου.

Δημοσ.

φιλε LIVEWIRE να σου πω οτι το βιντεακι σου που ανεβασες always look on the bright side of life απλα τα σπαει τοχω δει καμια δεκαρια φορες.το οτι εμεις οι ηλεκτρολογοι δεν εχουμε ζησει φοιτητικη ζωη ειναι λιγο υπερβολη.απλα ολες οι πολυτεχνειακες σχολες εχουν εργαστηρια και πολλα project.συστημα θέλει και όλα τα προλαβαινει κανεις,και διασκέδαση και σχολη.ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.εκει ειναι το κλειδι

Δημοσ.

1. Δεν έχω πάει ποτέ στα χανιά.

2. Οι λόγοι που αναφέρεις για να παρατήσεις τις σπουδές σου είναι γελίοι.

3. Είχες πολύ διαστρεβλωμένη άποψη για το τι θα πει να είσαι φοιτητής.

4. Στη καλύτερη περίπτωση είσαι απαράδεκτος. Σε δυο χρόνια για να μη περάσεις μάθημα ή είσαι τούβλο ή κακομαθημένος χαραμοφάης που δεν έχει πάρει μυρωδιά το τι θα πει πανεπιστήμιο. Και στη τύχη να κατέβαινες 1 μάθημα θα έπρεπε να το περάσεις

5. Λυπάμαι που το κράτος σπατάλησε έστω και μια δραχμή (~0,003 ευρώ - και το 1/10.000.000 το έδωσα εγώ ! ) για τις μέχρι τώρα "σπουδές". Κάτι τύποι σαν και εσένα είναι το καλύτερο επιχείρημα των υποστηρικτών της ιδιωτικής παιδείας και ... της εξελικτικής μας προέλευσης από τους πιθήκους.

6. Έπρεπε να έχεις φάει λίγο παραπάνο ξύλο μικρός.

7. Είναι πολύ καλή ιδέα το να φύγεις και με το απολυτήριο λυκείου σου να πας σε μια άλλη πόλη να δουλεψεις και με τα 700 ευρώ που θα πέρνεις όλες οι γκόμενες που ΔΕΝ υπάρχουν στα Χανιά θα είναι στα πόδια σου.

8. Αν έχεις καταλάβει τι κουμπούρα είσαι και ότι δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ τη σχολή σου πάρτο απόφαση και κόψε τις προφάσεις ότι και καλά φταίει η πόλη.

9. Όσα δε φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Δημοσ.

Και εγώ γελίους τους βρίσκω τους λόγους.. για άλλο πράγμα πήγες φοιτητής έπρεπε να το ήξερες απο πρίν και όχι να σκεφτόσουν πως θα κάνεις όργια, θα πηγαίνεις σε club και σε καφετέριες κάθε μέρα.

Κάνε υπομονή και αντικατέστησε τις γκόμενες με πουτάνες (μιας και που αυτό είναι που σε "τρώει" τόσο απ'ότι έχω καταλάβει) αν δεν έχεις κάνει παρέες για να βγαίνεις παίζε κανένα game και θα είσαι καλύτερα. :-)

Δημοσ.

respect στον JohnKaL- . ;)

που να σε στειλνουνε και φανταρο στην λημνο.... εκει να δεις γλεντια που θα κανεις!

προσωπικα εμενα τα χανια μου αρεσουνε παρα πολυ,και θα χαιρομουνα να πηγαινα να μεινω για 2-3 χρονια.

μηπως και εσυ δεν εισαι κοινωνικος οσο θα επρεπε,με αποτελεσμα να μην εχεις κανει δικες σου παρεες,και να μην μπορεις να γνωρισεις μια κοπελα?

ολοι το παθενουμε αυτο,οταν φευγουμε για πρωτη φορα απ'το σπιτι μας για μεγαλο χρονικο διαστημα.πρεπει να το παλεψεις και εσυ λιγακι,και θα δεις που ολα θα αλλαξουνε με τον καιρο,και θα σου αρεσει.

Δημοσ.

Tsekouratos απο που είσαι?Γιατι φαίνεται να αντιμετωπίζεις ''κλασική περίπτωση βλάβης'' νεος απο μεγάλη πόλη πάει να σπουδάσει σε μικρή..

Απο 1 παλικάρι που μας ήρθε εδώ στον βορα απο Χανια άκουσα τα ίδια. Αυτος την πάλεψε γιατί έκανε παρέα με κάτι κομματόσκυλα και εβγαιναν μονο ρέθυμνο, καθόλου χανιά. Οπότε έιτε αγοράζεια αμαξι είτε κάνεις παρέα με καποιον που έχει.

Επίσεις κοίτα να περάσεις και κανενα μάθημα.Στα πρώτα έτοι όλοι αράζουμε λίγο για να ζήσουμε την φοιτητική ζωή. Αλλα μετά κουτσά στραβά ολοι σοβαρεύουν γιατι αν δεν σοβαρευτείς τότε πτυχίο δεν πέρνεις.Αμα τεν δεν παλεύεις τώρα, φαντάσου τι θα κάνεις σε 3 χρόνια που θα αρχίσουν να φέυγουν και οι φοιτητές του έτους σου?

Απλά θα σου έλεγα είτε κοίτα να προσαρμοστείς στον τρόπο ζωής την μικρής πόλης η παρε το πραματάκια σου και τράβα για κάπου αλλού.

Δημοσ.

Δεν το διάβασα όλο το thread, αλλά, αν δε σου αρέσουν τα Χανιά, πήγαινε ένα χρόνο Erasmus να ξελαμπικάρεις και ξαναγυρίζεις για το υπόλοιπο. Πάντα υπάρχουν λύσεις, αρκεί να το πάρεις απόφαση. Το βασικό είναι να μην χάνεις τον βασικό σου στόχο, αρκεί βεβαίως να έχεις κάποιον. Κι εγώ μέχρι ένα σημείο περνούσα 1 μάθημα κάθε εξεταστική και μου έφταιγαν τα χίλια δυο. Ε, όταν κατάλαβα ότι πρέπει να πάρω το πτυχίο, στρώθηκα και τα ξεπέρασα. Και για να ξεφεύγω από τη κωλοσχολή, έψαξα και βρήκα πώς μπορώ να πηγαίνω εξωτερικό κάθε χρόνο. Μια φίλη που έχω στο ΕΜΠ, για παράδειγμα, κανόνισε να πάει εξωτερικό για τη διπλωματική της, 6 μήνες. Πιθανότατα δε θα έχει καφετέριες, αλλά γκομενάκια, ταξιδάκια, παρτάκια Erasmus, να φαν κι οι κότες.

Δημοσ.

Ρε τσεκουράτο, σου γράφω ότι είμαι συνάδελφος, τι θες? Νακάνωκαικακά?:-D

Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου. Είναι όλα 100% εξακριβωμένα. Δεν λέω πουθενά βέβαια ότι δεν αξίζει να είσαι φοιτητής στη Σαλόνικα, αλλά αν περιμένεις να τα βρεις όλα(και όλες) έτοιμα να σου προσφέρουν την απόλυτη φοιτητική εμπειρία, χωρίς να κουνήσεις το μικρό δαχτυλάκι σου, θα φας τεράστια ήττα.

Ειδικά στο θέμα της σχολής δεν υπερβάλλω καθόλου.

Οι περισσότεροι χρήστες που σου απάντησαν έχουν λίγο ως πολύ δίκιο, αλλά τα περισσότερα από αυτά που λένε, τα έχεις ακούσει από τα γονίδιά σου.

Στην τελική, κάτσε διάβασε, get the job done and get out of there!

Αν και πιστεύω ότι η ευκαιρία που σου δίνεται να περάσεις 4-5 χρόνια στην Κρήτη δεν είναι μικρό πράγμα.

Τι να πουν και κάτι καημένοι που σπουδάζουν σε κάτι Ρουμανίες, Ιταλίες(μάλιστα, Ιταλία), ακόμα και στη μαγευτική Αγγλική ύπαιθρο.

Ζητώ συγνώμη από τους φίλους που αγγίζει αυτή η αναφορά, αλλά εδώ προσπαθούμε να κάνουμε ένα point στο φίλο που είναι στα όρια της παράκρουσης

Δεν μιλάω για σένα τσεκουράτε, μη δίνεις σημασία:-)

Φιλικά και πάλι.

ΥΓ: Με ταινίες, μουσική(παθητική / ενεργητική) και μπαλίτσα ασχολείσαι?

Αν όχι, τότε γκρινιάζεις άδικα φίλε μου....

Δημοσ.
1. Δεν έχω πάει ποτέ στα χανιά.

2. Οι λόγοι που αναφέρεις για να παρατήσεις τις σπουδές σου είναι γελίοι.

3. Είχες πολύ διαστρεβλωμένη άποψη για το τι θα πει να είσαι φοιτητής.

4. Στη καλύτερη περίπτωση είσαι απαράδεκτος. Σε δυο χρόνια για να μη περάσεις μάθημα ή είσαι τούβλο ή κακομαθημένος χαραμοφάης που δεν έχει πάρει μυρωδιά το τι θα πει πανεπιστήμιο. Και στη τύχη να κατέβαινες 1 μάθημα θα έπρεπε να το περάσεις

5. Λυπάμαι που το κράτος σπατάλησε έστω και μια δραχμή (~0,003 ευρώ - και το 1/10.000.000 το έδωσα εγώ ! ) για τις μέχρι τώρα "σπουδές". Κάτι τύποι σαν και εσένα είναι το καλύτερο επιχείρημα των υποστηρικτών της ιδιωτικής παιδείας και ... της εξελικτικής μας προέλευσης από τους πιθήκους.

6. Έπρεπε να έχεις φάει λίγο παραπάνο ξύλο μικρός.

7. Είναι πολύ καλή ιδέα το να φύγεις και με το απολυτήριο λυκείου σου να πας σε μια άλλη πόλη να δουλεψεις και με τα 700 ευρώ που θα πέρνεις όλες οι γκόμενες που ΔΕΝ υπάρχουν στα Χανιά θα είναι στα πόδια σου.

8. Αν έχεις καταλάβει τι κουμπούρα είσαι και ότι δεν πρόκειται να βγάλεις ποτέ τη σχολή σου πάρτο απόφαση και κόψε τις προφάσεις ότι και καλά φταίει η πόλη.

9. Όσα δε φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

Πες τα, αγόρι μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...