Προς το περιεχόμενο

Παρατάω τις σπουδές λόγω πόλης (Χανιά)

tsekouratos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σωστός ο mod....

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΛΙΓΟ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.ΜΗ ΜΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΟΥΝΙ.ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΔΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ?ΔΕ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.ΛΕΩ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΕΚΡΑ.ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ.ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ?ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ?ΕΧΕΤΕ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΥΑ ΑΠΟ ΑΠΘ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΖΩΗ ΚΟΣΜΟ?ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ.

tsekourate, sorry κιολας αλλά όλος ο προβληματισμός σου γύρω απ το θέμα "μουνί"

περιστρέφεται.Μήπως είσαι ακόμα αγνό αγόρι????

• Απαντ. 164
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Συμμερίζομαι κάποιες απόψεις του του aledjo για το γυναικείο φίλο, αλλά από κει και πέρα άλλο bolec,άλλο aledjo.Τώρα ο tsekouras θα αναρωτιέται τι εστι aledjo....

Δημοσ.
Άστο το παλικάρι ρε.Έχει που έχει τα προβλήματά του..

Δεν το λέω με κακή πρόθεση, απλά ξέρω και άλλους που για τον ίδιο λόγο σιχτιρίζανε κάποιες επαρχιακές πόλεις, και μόλις είδαν εκεί το φως το αληθινό( κοινώς γ@μισαν) δε λέγαν να ξεκολλήσουν από αυτές τις πόλεις που κάποτε ονόμαζαν χωριά....

Δημοσ.
όλες οι κρητικές την έκαναν απ΄το νησί? Τις βλέπω εδώ και είναι καλά κομμάτια....

οι κρητικες ειναι οντως καλες, αλλα

τα χανια εχουν πολυ μεγαλη εκταση σε σχεση με τον πληθυσμο τους, ειναι σχετικα αραιοκατοικημενα, αυτο εχει σαν αποτελεσμα να γνωριζεις λιγοτερο κοσμο.

Το πολυτεχνειο απ οτι υποψιαζομαι ειναι sausage fest, και δεν υπαρχει σημαντικη φοιτητικη ζωη. Ειναι και απομονωμενο απο την πολη και δεν επαφη με κοσμο εκτος απο τους φοιτητες.

Οι κοπελες που μενουν ακομα με την οικογενεια τους (δεν θα βρεις και πολλες κρητικες να μενουν μονες) δεν ειναι και τοσο ελευθερες απο την οικογενεια και απο τον τροπο ζωης που εχουν μαθει. Τουλαχιστον αν κρινω απο τους συγγενεις μου.

Δημοσ.
Το οτι πας χαμενο στοιχημα δειχνει οτι εισαι σε αμυνα.

Και κατ'επεκταση πως δεν εχεις σιγουρια για την αποφαση σου, ουτε καποιο συγκεκριμενο πλανο για μετα.

Κατι που εξαλλου φαινεται απο το οτι ανοιγεις τοπικ σε φορουμ για μια σημαντικη προσωπικη αποφαση.

Δηλαδη αν η μοσκιτο πρινσες σου ελεγε οτι ειναι χαλια, σε αυτο θα βασιζες το αν συνεχιζες τις σπουδες σου η οχι?

Με τους δικους σου εχεις καθολου συνεργασια? Τους ειπες πως νιωθεις? Μιλησες με καποιον κοντινο σου ανθρωπο για το τι σκεφτεσαι?

Το σημαντικοτερο ομως που απαντησες παραπανω, ειναι οτι δεν χρησιμοποιησες ολες σου τις δυνατοτητες. Δεν ειναι να απορεις που σου την σπανε ολα. Οτι εισαι σε δυσκολο περιβαλλον ειναι γεγονος. Δεν το αμφισβητω. Απλως σου προτεινω να σκεφτεις, οτι δυσκολιες υπαρχουν σε ολες τις σπουδες, και σε ολες τις φασεις της ενηλικης σου ζωης. Ισα-ισα, που αν θελεις πραγματικα να σπουδασεις κατι που σου αρεσει, πεισμωνεις και τελειωνεις ακομη γρηγοροτερα απο ενα περιβαλλον που δεν ειναι το ιδανικο.

Και αυτο ειναι που με κανει να πιστευω οτι ψαχνεις δικαιολογιες και ατομα εδω μεσα να σου πουν, φυγε φυγε χαιδευοντας σου τα αυτια.

Λοιπον ΒΙΑΡ

To οτι ειπα παω στιχοιημα οτι εισαι ψυχολογος απλα ετσι το πα τροπος εκφρασης,απλα ενα συμπερασμα που εκανα μη τα τραγικοποιεις ,αμυνες χαμενα στιχοιηματα κτλ.βεβαια εσυ το συνεχισες και απο την ελλειψη αμυνας εβγαλες οτι δεν ειμαι σιγουρος για την αποφαση και ουτε δεν εχω κανενα συγκεκριμενο πλανο για μετα.να σου πω οτι τετοιες αποφασεις κανεις δεν τις παιρνει γρηγορα και θελουν ψαξιμο πραγμα που αν καταλαβες κανω τωρα.Σαφως και τα λεω αυτα σε γονεις,εχουν βαρεθει να με ακουν οι καημενοι ,τα λεω εννοειται και σε φιλους ,που μου δινουν τις ιδιες συμβουλοαπαντησεις αλλα κανεις τους δε μπορει να καταλαβει γιατι ολοι τους σπουδαζουν και σπουδασαν σε μεγαλες πολεις.Και γι αυτο ειπα να ανοιξω και ενα τοπικ σε φορουμ για μια τοσο πρωσοπικη υποθεση για να δω και μια τριτη γνωμη,το κανα για το ετσι για το οτι τι εχω να χασω?.ετσι να δω τι θα πει και ενας τριτος,ειναι μερος του ψαξιματος της αποφασης μου και οχι της ανασφαλειας και αμυνας όπως ειπες.Και το οτι δεν εχω καπιο συγκεκριμενο πλανο,κανεις λαθος.δεν εχω και το πιο λεπτομερες αλλα ξερω τι,πως που και ποτε και φυσικα να ξερεις οτι το δουλευω,συνεχεια το σκεφτομαι,κλεισμενος 2 χρονια το χω σκεφτει και το σκεφτομαι,τα παντα και φυσικα το συζητω.

Και θα σου πω κατι τελευταιο δε με καταλαβες καθολου καλα,δε καταλαβες οτι με πειραζει που εδω δεν υπαρχουν γκομενες ενω αλλοι φοιτητες τις αλλαζουν σα τα πουκαμισα και ας ειναι ασχημομουρηδες,δε καταλαβες οτι οσο τοσο ψοφαω για ζωη στη πολη αλλο τοσο όχι για νεκρα.να σου πω επισης οτι οταν ημουν γ λυκειου διαβαζα σα μανιακος με τη σκεψη να περασω θεσσαλονικη η πατρα και να μη περασω σε μικρη πολη γιατι θα τρελαθω.ηρθα με τις καλυτερες των διαθεσεων και οχι απομυθοποιημενος οτι θα περασω χαλια αλλα η πραξη και η εικονα και συμπερασματα αλλα δειξαν

Παντως σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου.

Δημοσ.

αυτο ειναι στο Ρεθυμνο.

την τελευτσια φορα που πηγα επερνα μαζι μου την ξαδερφη μου σε εκδρομες που εκανα και σε κανα clubbaki, στο τελος η μανα της της εβαλε τις φωνες γιατι την αφηνει μονη (!).

Oταν εφυγα πρεπει να χαιρονταν, γιατι τους ξεσηκωνα.

φιλε, αν εχεις αμαξι το καλοκαιρακι να πηγαινεις στην Αγ. Μαρινα (rock hοuse, splendit, destyle, ωκεανος, κτλ αλλα ακομα και στην παραλια μπορεις να γνωριζεις κοσμο.)

Δημοσ.
αυτο ειναι στο Ρεθυμνο.

την τελευτσια φορα που πηγα επερνα μαζι μου την ξαδερφη μου σε εκδρομες που εκανα και σε κανα clubbaki, στο τελος η μανα της της εβαλε τις φωνες γιατι την αφηνει μονη (!).

Oταν εφυγα πρεπει να χαιρονταν, γιατι τους ξεσηκωνα.

φιλε, αν εχεις αμαξι το καλοκαιρακι να πηγαινεις στην Αγ. Μαρινα (rock hοuse, splendit, destyle, ωκεανος, κτλ αλλα ακομα και στην παραλια μπορεις να γνωριζεις κοσμο.)

να τα βρασω ρε φιλε.μη μου λες για το καλοκαιρι,το χειμωνα θελω να ξερω τι γινεται.Σας ειπα ας σπουδαζα και στη Γαλλια και να ερχομουνα το καλοκαιρι rock house splendit destyl ωκεανος κτλ.ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΑΜΩΩΩ

φιλικα

Δημοσ.
Δεν το λέω με κακή πρόθεση, απλά ξέρω και άλλους που για τον ίδιο λόγο σιχτιρίζανε κάποιες επαρχιακές πόλεις, και μόλις είδαν εκεί το φως το αληθινό( κοινώς γ@μισαν) δε λέγαν να ξεκολλήσουν από αυτές τις πόλεις που κάποτε ονόμαζαν χωριά....

λες???

παντως εσυ που εισαι θεσσαλονικη να ξερεις οτι εισαι απιστευτα κωλοφαρδος και μετα απο αυτο το τοπικ να το καταλαβες ακομα καλυτερα πιστευω....

Δημοσ.

Dear tsekouratos,

ο καθε ανθρωπος εχει το δικο του βαθμο και οριο προσαρμοστικοτητας.

Καλα κανεις και αναλυεις τις σκεψεις σου, καλως και προσπαθεις να αναπροσαρμοσεις τις προτεραιοτητες σου. Ειναι μια αρχη για εξελιξη και αποφυγη τελματος.

Ξεκινησες με ενθουσιασμο για τις σπουδες σου, αλλα και παραλληλα ενα ενδομυχο παραπονο για τον τοπο των σπουδων.

Στην πορεια ειδες πως οι παραστασεις ειναι αρκετα περιορισμενες, αλλα η διαθεση σου για αυτο που διαλεξες να σπουδασεις, ισχυριζεσαι οτι δεν αλλαξε. Σου αρεσει, αλλα δεν σε γεμιζει η απομονωση του πολυτεχνειου, και οτι στον υπολοιπο χρονο σου η επαρχια σε νησι ειναι αρκετα μοναχικη υποθεση.

Απο την πλευρα μου, κατανοω τι σημαινει δεν με εκφραζει το περιβαλλον που σπουδαζω. Να σου πω μονο, οτι παρολο που ημουν στην σχολη που ηθελα, σε πολη που εξακολουθω να αγαπω, ο μικροκοσμος των σπουδων μου, ειχε γινει μετα απο καποια χρονια αφορητος. Επιπλεον, δεν μπορουσα ευκολα να διακοψω στην φαση που βρισκομουν, θα ηταν σαν να πετουσα, οσα μεχρι εκεινη την στιγμη ειχα πετυχει, παρα την γενικοτερη δυσαρεσκεια.

Αντιστοιχως, οσοι σε ακουνε, μπορει στα ματια σου να εχουν το αβανταζ της μεγαλυτερης πολης, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολα στην φοιτητικη τους ζωη ειναι τελεια, η οπως τα περιμεναν ως εφηβικη φαντασιωση.-Βαζω κι εμενα μεσα, μην το παρεις ως επιθεση-.

Για μενα η λυση ηταν να τελειωνω οσο πιο γρηγορα μπορουσα, ειδικως μετα απο εναν ολοκληρο χρονο χαμενο με ανακαταταξεις στο διοικητικο κομματι της σχολης. Απολαυσα τις σπουδες μου πραγματικα, με το μεταπτυχιακο μου. Και απολαμβανω τωρα την δουλεια μου, που εχει αλλες δυσκολιες προσαρμογης.

Δεν σου λεω οτι ειμαστε ιδιοι, η πρεπει να κανεις ο,τι κι εγω. Αλλα και καποιος πολυ κοντα στην περιπτωση που ζεις τωρα, και παλι, δεν θα σου δωσει την λυση που ψαχνεις. Δεν ζει την λυπη σου οπως εσυ, και οταν γυρναει σπιτι του, ειναι στον δικο του κοσμο, και οχι στην δικη σου ψυχοσυνθεση. Οπως και αργοτερα, οι αποφασεις που θα παρεις, θα εχουν αντικτυπο-θετικο η αρνητικο- σε οσα θα ζεις εσυ σε ακομη πιο κρισιμη και δημιουργικη φαση, και οχι στον τριτο παρατηρητη.

Με βαση τα παραπανω, κανε τον απολογισμο σου ηρεμα, σε φαση ουδετερη σχετικα, χωρις παρορμητισμους και φρικες. Δες για σενα τι ειναι το σημαντικοτερο, τι προοπτικες σου ανοιγει, και πιεσε λιγακι τον εαυτο σου να βγει απο την ζωνη ασφαλειας, δωστου την ευκαιρια να παει μπροστα. Δες ο απωτερος σκοπος σου ποιος ειναι, τι εισαι διατεθειμενος να δωσεις για να τον πετυχεις, και ολα τα υπολοιπα ερχονται σε μια ζωη χαρουμενη στην βαση της. Αν ο στοχος σου, αυτο που λαχταρας ειναι αλλο, κυνηγησε το, αλλα να ξερεις πως και εκει θα υπαρξουν εμποδια, οποτε μην πεις παλι, αλλιως το περιμενα. Μεχρι να το παλεψεις μεχρι τερμα, δεν μπορεις να ξερεις πως ειναι.

Καλη σου επιτυχια, σε ο,τι διαλεξεις.

Δημοσ.

Κρήτηηηη; Μ4Λ4ΚΑ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!!

Έχω πάει κρήτη πολλές φορές και με προστάτεψε ο Άγιος Φανούρης και δε μου φανέρωσε κανένα κρητικό τις πρώτες φορές και πέρασα καλά. Την τελευταία μου φανέρωσε μια θηλυκιά πριν 10 χρόνια και από τότε σταμάτησα να ασχολούμαι με αυτή τη συνομοταξία καθώς και το οικοσύστημα που την φιλοξενεί. Ας τα βγάλουν πέρα οι Γερμανοί που τους αρέσει να μελετούν νεκρούς πολιτισμούς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...