g1org0s Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Θα ήθελα μια βοήθεια από όποιον γνωρίζει assembly. Έχουμε πρόγραμμα σε γλώσσα assembly του επεξεργαστή MIPS που υπολογίζει το συνημίτονο μιας γωνίας θ με βάση μια σειρά Taylor. Θα πρέπει να γινει το εξής: να διαβάζουμε έναν πραγματικό αριθμό που αντιπροσωπεύει την τιμή της γωνιάς θ σε μοίρες. να μετατρέπει τις μοίρες σε ακτίνια (1ο = π/180 ακτίνια) να υπολογίζει το συνημίτονο της γωνίας θ χρησιμοποιώντας τους 20 πρώτους όρους της σειράς τέλος να εκτυπώνει το αποτέλεσμα στην κονσόλα. Έχω κάνει κώδικα ο οποίος διαβάζει έναν πραγματικό αριθμό που είναι η γωνία θ σε μοίρες, στην συνέχεια μετατρέπει τις μοίρες σε ακτίνια. Το αποτέλεσμα εκτυπώνετε στην κονσόλα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως θα υπολογίζω το συνημίτονο της γωνίας θ χρησιμοποιώντας τους 20 πρώτους όρους της σειράς!! Αν θα μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει γιατί έχω κολλήσει!!!! Εννοείται ότι δεν θέλω από κάποιον να μου γράψει τον κώδικα!!!
bilco Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Δημοσ. 12 Απριλίου 2008 Που είναι το πρόβλημα; Θα πάρεις την taylor στο μηδέν (δηλαδή τη maclaurin). Για το συνημίτονο δηλαδή cos(x) = Σ[n=0...](-1)^n * x^(2n) / (2n)!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.