Προς το περιεχόμενο

midi και κιθάρα.....

kavouras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά...

Προσπαθώ να "αναλύσω" ένα midi αρχείο.Έτσι παράδειγμα θα ήθελα να βγάλω τον ήχο της κιθάρας ώστε να ακούγονται τα άλλα όργανα και να παίζω εγώ την κιθάρα...Μετά θα ήθελα βέβαια να ηχογραφήσω την κιθάρα μου μαζί με τα άλλα όργανα του υπολογιστή,ώστε να δώ τί κατάφερα....

Πολλά ζητάω??????Ευχαριστώ....

Δημοσ.

Καθόλου, αυτό που θες γίνεται εύκολα με κατάλληλο software. Κοίτα για Steinberg Cubase VST (ή το καινούργιο SX, καταπληκτικό software btw) ή για Cakewalk Sonar. Αν δεν μπορείς να τα βρεις πες να κανονίσουμε να στα στείλω κάπως.

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε μου....

Κάπου τα έχω τα προγράμματα αυτά.Το θέμα είναι αν μπορούμε να έχουμε καλύτερη απόδοση των ήχων του midi.Δηλαδή να μην έχουμε τόσο "ηλεκτρονική" και να πλησιάσουμε την φυσική απόδοση των ήχων....

Δημοσ.

Αν έχεις κάρτα ήχουν SB Live ή Audigy μπορείς να φορτώσεις soundfonts για να κάνεις αυτό που θες. Ήχους τσάμπα για όλων των ειδών τα όργανα μπορείς να βρεις στο www.hammersound.net . Έχει μεγάλη ποικιλία & πάνω από όλα είναι free.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Φυσικούς ήχους σε soundfonts βρίσκεις, αρκεί να τους πληρώσεις... Δεν χρειάζεται VST απαραίτητα. Η AKAI έχει αρκετά μεγάλη και καλή συλλογή, αλλά ακριβή... (τα πνευστά της είναι καταπληκτικά). Βεβαίως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το φυσικό ήχο, αλλά προσπαθούμε να πλησιάσουμε...

Δημοσ.

Νομίζω πάντως ότι όσο και να προσπαθήσεις, για κιθάρα πολύ δύσκολα θα βρεις καλό ήχο εκτός του φυσικού (να την ηχογραφήσεις δηλαδή εσύ). Το χτύπημα της πένας ας πούμε στις χορδές προσομοιώνεται πολυ δυσκολότερα απ'ότι το πάτημα ενός πλήκτρου πιάνου ή το χτύπημα μιας μπακέτας σε τύμπανο. Πιο εύκολα πάντως θα μπορέσεις να βρεις καλούς ήχους για ακουστικές κιθάρες (αρκεί να τους χρησιμποιήσεις για αρπέτζια και όχι για παίξιμο συγχορδιών).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...