Προς το περιεχόμενο

Βιντεοκάμερες και Megapixel

algait

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να αγοράσω μία βιντεοκάμερα και έχω κάνει μία σχετική έρευνα το τελευταίο διάστημα. Θα αγοράσω μία κάμερα με σκληρό δίσκο. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πόσο σημαντική είναι η διαφορά στην ανάλυση των μοντέλων των καμερών στην πράξη. Συγκεκριμένα έχω καταλήξει στα συγκεκριμένα μοντέλα.

http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR55E&site=odw_el_GR&imageType=Main&category=SDH+Hard+Disk+Drive

http://www.sony.gr/view/ShowProduct.action?product=DCR-SR290E&site=odw_el_GR&imageType=Main&category=SDH+Hard+Disk+Drive

Την πρώτη την βρήκα στα 500 ευρώ και τη δεύτερη στα 750 ευρώ.

Όπως θα δείτε υπάρχει ανάμεσα στα μοντέλα σημαντική διαφορά στην ανάλυση.Η πρώτη είναι στα 0,7 MP και η δεύτερη στα 2,3. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η διαφορά γίνεται αντιληπτή στην πράξη. Κάποιος μου είπε ότι εξαρτάται και από το πόσο μεγάλη τηλεόραση έχεις, δηλαδή όσο μεγαλύτερη οθόνη τόσο μεγαλύτερη ανάλυση χρειάζεσαι. Οι τηλεοράσεις που έχω είναι 20 και 26 ιντσών. Βέβαια δεν αποκλείεται στο μέλλον να πάρω κάποια μεγαλύτερη.

Επίσης θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο. Όσο μεγαλώνει η ανάλυση ελλατώνεται το ζουμ της κάμερας. Αυτό είναι σημαντικό μειωνέκτημα?

Με λίγα λόγια αξίζει η διαφορά των χρημάτων ανάμεσα στα δύο μοντέλα?

Περιμένω τις απόψεις σας!

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σίγουρα θα δω και άλλα μοντέλα. Αυτό όμως που με ενδιαφέρει πιο πολύ να μάθω είναι η διαφορά στις αναλύσεις των βιντεοκαμερών.

Δηλαδή, έστω ότι μία κάμερα έχει 0,7MP μία άλλη έχει 1MP ανάλυση και μία άλλη έχει 1,7 MP. Η διαφορές αυτές πόσο αισθητές είναι για έναν απλό χρήστη? Αξίζει να πληρώσω περισσότερο για αυτή των 1,7 MP? Να σας πω ότι με ενδιαφέρει η καλή εικόνα, χωρίς όμως να είμαι και τρομερά σχολαστικός με το θέμα. Παίζει τελικά ρόλο πόσο μεγάλη τηλεόραση έχω? Με τη μείωση του ζουμ ανάλογα με την άυξηση της ανάλυσης τι παίζει?

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος σε αυτές τις ερωτήσεις και στη συνέχεια είναι καλοδεχούμενες και οι προτάσεις μοντέλων.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Κλήσπέρα παιδιά δεν ειμαι ειδικός αλλά θα ήθελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει συγκεκριμένο μοντέλο με καλή ποιότητα στη λήψη και με καλή ανάλυση όχι απο δημοσιεύματα ή απο γνώμες άλλων αλλα απο προσωπική εμπειρία . Διαθέτω 800 ευρώ για βιντεοκάμερα αλλά δεν ξερω τι να διαλέξω.Θέλω κάποια με καλή ανάλυση και σχετικά καλό ζουμ με εύκολη μεταφορά του βίντεο χωρίς πολλά καλώδια υπολγιστές και μεγάλη επεξεργασία .Γενικότερα κάτι εύκολο στην χρήση και όχι για επαγγελματία . Θα ήθελα την βοήθεια σας .

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

φίλε ratatouιs28 εγώ και τις δύο μου βιντεοκάμερες τις πήρα από την SONY, πιστεύω οτι είναι εγγύηση για ποιότητα και ευχρηστία (αν και είναι πάντα λίγο ακριβότερες).

Εαν κινηθείς σε SONY λοιπόν, ψάξε ως εξής: ανάλυση από 1ΜΡ και πάνω, να έχει εξοδο firewire για να την συνδέεις με ΗΥ απροβλημάτιστα, και προτείνω κασσετούλες mini-dv είναι φτηνότερες και πρακτικότερες. Α, και μην παρασυρθείς για ανάλυση σε φωτογραφίες, οι φωτό από βιντεοκάμερα θα είναι πάντα υποδεεστερες από αυτές με φωτ. μηχανή.

Από μοντέλα και τιμές έχω μείνει πολύ πίσω και δεν μπορώ να βοηθήσω...

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ pp6210 τουλάχιστον τώρα έφτασα κάπου οσο αφορα το θέμα κάμερα θα κοιτάξοω για SONY με καλή ανάλυση οσο για την κατηορία mini dv έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και με 800 ευρώ που διαθέτω πιστεύω πως θα αγοράσω μια πάρα πολύ καλή σε ποιότητα κάμερα .

Σε ευχαρστω πολύ για τις σμβουλες σου .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...