Προς το περιεχόμενο

Κατατμησεις και format με gparted για εγκατασταση xp

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους.

Αυτες τις μερες χρειαστηκε να κανω για 2 φιλους (με μια μικρη παραλλαγη) τα εξης:

Να χωρισω το δισκο στα 2 ωστε να υπαρχει χωρος για backup, να κανω format το 1o σε ntfs και τελος να ξαναβαλω xp.

Τι καλυτερο εργαλειο λοιπον απο το gparted (μεσω του parted magic live cd)!

Ο πρωτος ηθελε τον 80αρη σκληρο του, ολος σε ntfs, να γινει 20+60 και ntfs παντου.

Ο δευτερος ηθελε τον 40αρη του, ολος σε fat32, να γινει 30 με ntfs + 10 με fat32.

Οι δισκοι ειναι και οι 2 eide και χωριστηκαν απο /dev/hda σε /dev/hda1 και /dev/hda2. Οποτε ολα οκ ως εδω.

Το setup των xp ειδε τις κατατμησεις κανονικα (1η και 2η) και εγκατεστησε τα xp στην 1η. Ειπε ομως την 1η κατατμηση D: και την 2η C: !!! Σκεφτηκα να αλλαξω γραμματα απο τη διαχειρηση δισκων, αλλα επειδη ειναι το ιδιο το λειτουργικο εγκατεστημενο εκει, φοβαμαι πως θα κανω πατατα!

Πλεον τα xp ειναι και στα 2 pc εγκατεστημενα στον σκληρο D: ! Οι ιδιοκτητες δεν νοιαζονται και πολυ αφου ολα δουλευουν κανονικα, εγω ομως θελω να ξερω τι εκανα λαθος. Δεν θυμαμαι να εχω ορισει καποιο flag σε καποια κατατμηση ή να την εκανα extended.

Επισης, με τον ιδιο τροπο χωρισα το σκληρο μου σε sda1(ntfs), sda2(ext3), sda3(swap) και sda4(ntfs) και εβαλα τα xp στο 1ο. Τα xp τον ειπανε C: και τον sda4 D: χωρις να κανω κατι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να είπε την πρώτη D:, συμβαίνει καταρχάς αυτό που είπε ο apoikos, και κατά δεύτερο τώρα στο C: είναι ο boot manager. Έτσι ειδοποίησέ τους να έχουν το νου τους, αν φορμάρουν το C: δεν θα μπουτάρουν τα Windows.

Έπρεπε από το gparted να δηλώσεις το πρώτο partition active πριν την εγκατάσταση των XP.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...