Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση για Games, τι προτείνετε;;;;vol.2

Arxidamos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους Insomniacs,

λοιπόν, επείδη ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση, θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα. Πρώτα ίδου αυτά που θα πάρω: Μητρική: Gigabyte X48-DQ6 ή Gigabyte X48-DS5. Κάρτα γραφικών: nVidia-EVGA 9800GTX. Επεξεργαστής: Intel Q9450. Τα ερωτήματα είναι τα ακόλουθα:

1) Έχω ένα PSU, NONAME δυστυχώς, 550w, πιστεύετε θα με κρατήσει, μέχρις ότου πάρω ένα καινούργιο καλό(δεν θα αργήσω πολύ); Πόσα w να πάρω(SLI δεν προβλέπεται στο μέλλον);

2)Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο εκτός από Q9450; Γιατί βλέπω καθυστερεί πολύ, και ότι έρθει στις 30 του μηνός τα περισσότερα είναι ήδη υπό παραγγελλία. το PC είναι 50% games, 40% download, 10% video rendering/editing και άλλες "ψιλοβαριές" εφαρμογές, οπότε θέλω κάτι δυνατό(θα αλλάξουν τα ποσοστά το καλοκαίρι ως προς τις βαριές εφαρμογές)...

3) Ποιά από τις 2 μητρικές να πάρω και γιατί; Βασικά έχουν καμμιά διαφόρα; θα χρειαστεί αναβάθμιση το BIOS για να δέχτει τον Q9450;

4) Έχω το ThermalTake Soprano...θα χωρέσει μητρική και κάρτα γραφικών;

Ευχαριστώ προκαταβολικά... εάν έχετε άλλες προτάσεις είνα ευπρόσδεκτες

(sorry για το μεγάλο post :o)

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1) νομιζω χωρις σλι χρειαζεται ενα 650 τροφοδοτικο..:rolleyes:

(εγω μολις χτυπησα το 1200W Chieftec απο πλαισιο με 145 Ε..:-D)

2)αν δε θες να περιμενεις, υπαρχει παντα ο Q9300 στα 230 τρει εκδοση πλαισιο..;)

3)δεν εχω κατι υπ οψιν για τις μητρικες.. εγω μολις πηρα αυτην που ειναι στα ιδια και ειναι πολυ καλη και συμβατη με καθε ραμ που τυχον παρεις

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1095315

4) δεν εχω ιδεα για το κουτι αλλα βλεπω ειναι μιντι-πυργος, πιστευω να χωρουν μεσα..

βεβαια κατα ποσο θα ψυχονται σωστα ειναι αλλο θεμα.. με μια καλη ψυκτρα για επεξεργαστη θα σαι ομως ενταξει..

αυτα επειδη εριξες το θεμα αργουτσικα και δεν ξερω ποσες απαντησεις θα λαβεις τωρα..:P

αυριο θα μιλησουν οι ειδικοτεροι..:-) ακου και κρινε..:-):-)

Δημοσ.

Βασικά το κουτί είναι που με καίει πιο πολύ... Α ξέχασα να αναφέρω , μνήμες έχω 2χ1GB crucial στα 800mhz DDR2, είναι καινούργιες σχετικά (2μήνες τις έχω)...

Ευχαριστώ για τις προτάσεις φίλε gagbill20, για SLI δεν νομίζω ακόμα...μπορεί στο PC του αδερφού αλλά πολύ αργότερα...

Περίμενω συμβουλές σας...μην με ξεχάσετε!:P :-D

Δημοσ.

μνημες εισαι οκ εκτος κι αν σκεφτεσαι βιστα.. στην περιπτωση αυτη ισως για δυνατα παιχνιδια χρειαστεις παραπανω..

τροφοδοτικο η σκεφτεσαι η δε σκεφτεσαι για σλι... αν δε σκεφτεσαι, ενα καλο 650 ειναι οκ..

αν σκεφτεσαι, μη δωσεις 2 φορες λεφτα για αναβαθμιση τροφοδοτικου..

παρε τωρα ενα δυνατο 750 η 850..

μητρικη οτι θελεις..

κουτι νομιζω χωρας..

αν παλι οχι, δινεις 100 Ε και παιρνεις το Coolermaster Stacker που ειναι και μαμω τα κουτια-κλασσικη αξια της CM..

πες λιγο και σε τι νερα κινεισαι.. (οικονομικο..):-)

Δημοσ.

Μέχρι τα 900ε εκεί περίπου για CPU+VGA+MOBO. Εάν βάλεις και έναν seagate barracuda 85e και ένα PSU καλό 550-650w, 1100ε εκεί...

Μπα για Vista όχι, έχω βρει την υγειά μου με τα ΧΡ... ίσως στο μέλλον εάν καταστεί απόλυτη ανάγκη...

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=923346

εισαι δυνατος και για αυριανο σλι χωρις ομως υπερχρονισμους και το τρελο ζορισμα του συστηματος..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1057723

αφου λες 10% για βαριες εφαρμογες, αυτος σε καλυπτει και ποτε δε θα τον χρησιμοποιησεις στα ορια του ουτε θα τον ζορισεις.. αρα δε νομιζω αξιζει να δωσεις 100 πανω για 9450 οοοταν βγει..:-)

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977807&product=922617

η εκδοση με ψυκτρα του επεξεργαστη λενε ειναι θορυβωδης.. αν παρεις ομως την τρει εκδοση οπως εβαλα λινκ παραπανω, θελεις ψυκτρα.. αυτη εδω ειναι πολυ καλη..

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977721&product=1095315

εμενα μου προτεινε δικο μου ατομο απο το πλαισιο αυτην.. γενικα το πλαισιο προσπαθει να προωθησει τις Ασους.. αλλα αυτος ως φιλος μου ειπε τη γνωμη του.. φυσικα δες και τις gigabyte που εβλεπες και αποφασισε..:-)

καρτα γραφικων αυτη που ανεφερες ειναι εξαιρετικη για μια σημερινη αγορα..:-D

συνολο μαζι με σκληρο δισκο... ~950Ε:-D:-D

Δημοσ.

Κάποιο από αυτά τα 3 PSU αξίζουν: Corsair, AXP, Zalman;

Για τον Q9300, στα games δεν θα χάνει σε σχέση με τον Q9450 (2,50-2,66) όμως;

Για ψύκτρα και εγώ σκεφτόμουν μια aftermarket αλλά, είναι και το κουτί, αν θα κλείνει ή όχι...

Αν γνώρίζει κάποιος για το κουτί ρε παιδιά, εάν θα χωρέσει η 9800GTX... γιατί είναι καινούργιο και δεν θα ήθελα να το αλλάξω...

Δημοσ.

για το κουτι δεν ξερω..

αν σου πουν οτι δε χωραει η ψυκτρα, παρε τον αντιστοιχο με τη μανισια του.. ισως να μην κανει θορυβο επειδη ειναι μικροτερος ανεμιστηρας σε σχεση με Q6600...

σε παιχνιδια δεν προκειται να δεις διαφορα με τους επεξεργαστες...

αν εν τελει δε σου πει κανεις για το κουτι, καλυτερα να πας σε καποιο πλαισιο αν βρισκεται κοντα σου και να ρωτησεις εκει αμεσα..

τροφοδοτικο για τα ζαλμαν λενε τελευταια διαφορα.. (αυτο δε σημαινει οτι δεν ειναι καλα..)

τα ΑΧΡ προσωπικα δεν τα ξερω..

Κορσαιρ ειναι μεν καλα, αλλα λιγο αδυναμο αυτο που λες....

σε σχεση με το ζαλμαν, δινεις 7 Ε παραπανω και παιρνεις το Etasis 750 Watt Gaming..;);)

Δημοσ.

Απότι εψαξα λίγο, η κάρτα είναι 10,5 ίντσες σε μήκος. Αν είναι πράγματι τόσο, δεν παίζει πρόβλημα. Ξέρεις εάν είναι πράγαμτι τόσα cm η κάρτα;

Για το Corsair, όταν λες αδύναμο, εννοείς τα watt έτσι; Όχι τίποτα αδυναμίες κλπ...

Κρίμα έχασα το Etasis 650w ήταν με 85ε...:fear:

Η μαμίσια, θα κρατήσει όμως έτσι; Θέλω να πω, εάν η ΚΜΕ μείνει στα custom ρολόγια της, δεν θα έχω τίποτα προβλήματα με θερμοκρασίες κλπ...

ΕDΙΤ: διόρθωση, η κάρτα είναι 10,5ίντσες, δηλαδή 26,67cm!!

Δημοσ.

βασικα δεν εχω ιδεα για την καρτα και το μεγεθος κλπ..

για κορσαιρ εννοω τα βατ..

εγω θα παιρνα ανεπιφυλακτα το Ετασις 750..

αλλωστε απο το 650 ειναι 15 Ε διαφορα..

αντε βρε παιδια..

πειτε κατι για το κουτι!!:confused::confused:

Δημοσ.

Οκ τότε μάλλον για ETASIS θα πάω... Αν έχει κανείς υπόψιν του τίποτα άλλο ας πει..

Κατα πάσα πιθανότητα χοράει μέσα :devil:... μέτρησα την απόσταση από τα brackets μέχρι και τον μπροστά ανεμιστήρα και είναι 40cm... το θέμα τώρα είναι η διάταξη της μητρικής...δηλαδή αν είναι λίγο μπροστά, λίγο πίσω το pci-e slot... Το πολύ να μετακινήσω έναν δίσκο σε μια 5.25'' θύρα, για να υπάρχει και περισσότερος χώρος...

Τώρα που είπα δίσκο...από που να πάρω; Πλαίσιο ή eshop; Στο eshop βασικά βρήκα και κάτι μετατροπείς που ήθελα και αυτό για ψύξη και για να βάλω τον δίσκο σε 5.25''. Αλλά έχω ακούσει διάφορα για το eshop...

21cm είναι η 6800ultra που έχω και υπάρχει αρκετός χώρος..οπότε για 5 εκατοστά δεν νομίζω να μην γίνει δουλειά (ελπίζω δηλαδή..), εάν παρόλαυτα ξέρει κάποιος με σιγουριά...ας πει..

Δημοσ.

Να σπάσω λίγο το δικομματισμό:) για να πω μερικές εντυπώσεις.

1) Το Etasis 750W είναι άψογο.

Σε συνδυασμό με το κουτί που έχω, θα έλεγα πως είναι και αθόρυβο....

Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι περισσότερο για PSU νομίζω.

2) Μια προσοχή στην Ninja Scythe Plus B, αν βέβαια αποφασίσεις να πάρεις ψύκτρα. Την έχω στο κουτί της Lian LI και αναγκάστηκα να βγάλω τη λάμα που στηρίζει την VGA(δεν είναι απαραίτητη) για να χωρέσει.

3) Αν δεν θέλεις κάτι πολύ extreme σε multitasking εφαρμογές(έτσι σε κόβω) θα πρότεινα να κοιτάξεις κάτι σε Ε8400 ή Ε8500.

Δημοσ.

Έχω μια 17'' Sοny..

livewire: μάλλον προς τα ΄κει κλείνω...είναι "αθόρυβο" έτσι;

Πίστευω ότι δεν αξίζει να πάω τώρα σε ε8400, επείδη ήδη βγήκαν οι Q...να 'λεγα ότι δεν έχουν βγει ακόμα οκ..αλλά τώρα... Θα περίμενω στις 30 του μήνα να δούμε και αναλόγως... παρόλοαυτά όμως, δεν το αποκλείω 100%...Αλλώστε, το γράφω και στην αρχή, το καλοκαίρι θα χρησιμοποιώ περίσσοτερο κάποιες βαριές εφαρμογές π.χ. Photoshop, Dreamweaver κτλ, οπότε δεν θα πάει χαμένος...

Για τα καταστήματα τι λέτε; από που να πάω;

EDIT: μάλλον ψύκτρα θα κρατήσω την μαμίσια...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...