Προς το περιεχόμενο

Ερωτήσεις για hosting/domain κτλ...

kostastnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα κάνω ένα site για ένα φίλο πολύ απλό. Hosting και domain θα πάρω από το godaddy.com γιατί το ξέρω από πολύ παλιά, έχει καλή φήμη και πάνω απ''ολα είναι φθηνό. Joomla μπορώ να βάλω εύκολα χωρίς να παιδευτώ? Ο σέρβερ θα είναι ο πιο φθηνός linux που έχει, όπου λέει ότι δέχεται joomla. Είναι εύκολο όμως?

Κάτι ακόμα. Επειδή ψάχνω "κάτι" που θα μπορώ να ανεβάσω όλα μου τα αρχεία και να μπορώ να τα προσπελάσω από παντού μου φάνηκε καλή ιδέα να πάρω ένα server από εκεί. Είναι υποχρεωτική η αγορά domain για να μπαίνω στο σέρβερ μου ή μπορώ να μπαίνω και από το http://123.412.415.151 ??

Έστω ότι πήρα τον σέρβερ μου, υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάζω αρχεία και να μπορώ να τα κατεβάσω μόνο εγώ αφού βάζω κάποιο κωδικό ή εγκαθιστώ κάποιο πιστοποιητικό?

Αυτά για τώρα, θα επανέλθω και με άλλες απορίες που δεν θυμάμαι...

Δημοσ.
Θα κάνω ένα site για ένα φίλο πολύ απλό. Hosting και domain θα πάρω από το godaddy.com γιατί το ξέρω από πολύ παλιά, έχει καλή φήμη και πάνω απ''ολα είναι φθηνό. Joomla μπορώ να βάλω εύκολα χωρίς να παιδευτώ? Ο σέρβερ θα είναι ο πιο φθηνός linux που έχει, όπου λέει ότι δέχεται joomla. Είναι εύκολο όμως?

Κάτι ακόμα. Επειδή ψάχνω "κάτι" που θα μπορώ να ανεβάσω όλα μου τα αρχεία και να μπορώ να τα προσπελάσω από παντού μου φάνηκε καλή ιδέα να πάρω ένα server από εκεί. Είναι υποχρεωτική η αγορά domain για να μπαίνω στο σέρβερ μου ή μπορώ να μπαίνω και από το http://123.412.415.151 ??

Έστω ότι πήρα τον σέρβερ μου, υπάρχει κάποιος τρόπος να ανεβάζω αρχεία και να μπορώ να τα κατεβάσω μόνο εγώ αφού βάζω κάποιο κωδικό ή εγκαθιστώ κάποιο πιστοποιητικό?

Αυτά για τώρα, θα επανέλθω και με άλλες απορίες που δεν θυμάμαι...

Στο πρώτο σου ερώτημα που έχει να κανει με joomla, αρκετα ευκολη η εγκατάσταση ακόμα και για αρχάριους με βασικές γνώσεις Mysql (αν όλα πανε καλλα) η εγκατασταση δεν θα αποτελεσει προβλημα.

Η παραμετροποιηση (Templates,Components,plugins,madules,mabots) πολλά απο αυτα ειναι απαραιτητα διμιουργουν αρκετα προβλήματα συμβατοτητας μεταξυ του και πολλες φορες απετειται η χρηση κωδικα για να ερθουν στα "ισα" τους θέλει μεγάλη προσοχη για το τι θα βαλεις και σε ποιον template.

To Joomla ειναι free και ο κανόνας "οτι πληρώσεις παίρνεις...." κατα τη γνώμη μου ισχύει και σε αυτη τη περιπτωση.

Εκτος ελαχίστων χρηστών που έχουν ασπρίσει τα μαλια τους σε php και εχουν αφιερώσει πολλες ωρες στο στησιμο και την παραμετροποιηση του joomla, οι υπόλοιποι απο ενα σημείο και μετα "περιοριζονται" αισθητά ή ακόμα και τα παρατάνε....

Σε οτι εχει να κανει με το server υπάρχει η δυνατοτητα να βαλεις κωδικο σε ενα directory πολυ ευκολα.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

Θα βάλω joomla επειδή αυτό ξέρω και δεν έχω χρόνο/γνώσεις να ψάξω κάτι άλλο. Αυτό που θέλω να κάνω είναι μια απλή σελίδα με 5 φωτό και 2-3 κείμενα για διαφήμιση ξενοδοχείου.

Υπάρχει κάτι καλύτερο, με την ίδια ή καλύτερη αισθητική?

Δημοσ.

Οντως...Ειχα παρει απο τον godaddy ena VPS Server και ηταν πιο αργο και απ το θανατο...για domain καλος ειναι..τα εχει φθηνα!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...