Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη σύνδεση Laptop με Desktop και internet sharing.

Tenshi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum.Πρίν 2 μέρες αγόρασα μιά usb κάρτα δικτύου Netgear WG111 για να συνδέσω το Laptop με το Desktop.Ο φορητός έχει απο μόνος του δυνατότητα για ασύρματη σύνδεση,άρα το usb συνδέθηκε με τον σταθερό.Έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις,δημιούργησα ασύρματο δύκτιο, "Ασύρματη σύνδεση δικτύου",οι υπολογιστές βλέπουν ο ένας τον άλλον και ανταλλάσουν κανονικά αρχεία (έχω απενεργοποίήσει και το firewall).Μέχρι εδώ όλα καλά.

Παράλληλα θέλω να δίνω internet στον φορητό.Και εδώ είναι που έχω πελαγώσει!:mad:

Ο σταθερός έχει πρόσβαση στο internet με ενα Zyxel Prestige 660H-61 (ενσυρματο) και στις συνδέσεις δικτύου εμφανίζεται σαν "Τοπική σύνδεση".Και τώρα τι κάνουμε;Δοκίμασα να κάνω γέφυρα Τοπικής και ασύρματης αλλά και πάλι δέν έχω internet στο laptop.

Δημοσ.

Στο σταθερο, θα πας στην τοπικη συνδεση και θα την κανεις κοινοχρηστη.Αυτοματα θα δωσει IP 192.168.0.1 στο USB , με κενο το gateway. Μετα στο φορητο θα βαλεις χειροκινητα IP 192.168.0.2 subnet το κλασικο και gateway και DNS 192.168.0.1.

Δημοσ.

Δυστηχώς το laptop αρνείται πεισματικά να μπεί στο internet...

Είχα δώσει ip απο την αρχή όπως μου είπες και εσύ tsakonas,εκτός απο DNS στο laptop.Το έβαλα (192.198.0.1) άλλα και πάλι δέν έγινε τίποτα.Στην τοπική σύνδεση το TCP/IP είναι στο αυτόματο.Δέν καταλαβαίνω τι συμβαίνει.Αν δυνδέσω (1)Desktop>Zyxel<(2)Laptop με καλώδιο δέν έχω κανένα πρόβλημα...

Μήπως πρέπει να κάνω κάτι απο το configurator του Zyxel;

Τοπική σύνδεση TCP/IP

Ολα στο Auto

Ασύρματη σύνδεση (Desktop) TCP/IP

Ip:192.168.0.1

Subnet mask:255.255.255.255

Gateway: -

DNS: -

s.Dns: -

Ασύρματη σύνδεση (Laptop) Tcp/ip

ip:192.168.0.2

Subnet mask:255.255.255.255

Ganeway:192.168.0.1

Dns:192.168.0.1

s.Dns:192.168.0.15 (έβαλα κάτι άσχετο γιατί έπρεπε να συμπληρωθεί)

Στο configuration του Zyxel έχει απο μόνο του:

IP Address: 192.168.1.1

IP Subnet Mask: 255.255.255.0

DHCP: Server

DHCP Start IP: 192.168.1.33

DHCP Pool Size: 32

Δημοσ.
στο laptop απ ενεργοποίησες firewall/antivirus ?

Φυσικά.Ήταν το πρώτο πράγμα που έκανα πρίν στήσω το δίκτυο.Eset Smart security στο desktop και Nod32 στο laptop,είτε on είτε off τα ίδια...

Δημοσ.

Αφου εχεις στο zyxel 192.168.1.1 αρα κανεις το εξης. Αλλαζεις στο zyxel το 192.168.1.1 και το κανεις 192.168.1.11 π.χ . Και οπως ειπα πριν αντι για 0.1 βαζεις 1.1. Sec DNS δε χρειαζεται το αφηνεις κενο και subnet οπως και στο zyxel 255.255.255.0.

Αν θες msn me για remote

edit: εν μερει ακυρος...κοματια ειμαι λαλακιες λεω....msn me να στο κανω μπαμ μπαμ το χω κανει απειρες φορες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον,άλλα τελικά δέν με βοήθησαν οι οδηγίες απο το συγκεκριμένο link.Βέβαια αν είχα κάποιο wireless router ίσως να με βοηθούσε.Το πρόβλημα όπως είπα δέν είναι η δημιουργία δικτύου,άλλα η παροχή internet στο laptop μέσω της usb κάρτας δικτύου.Βασικά η κατάσταση έχει γίνει λίγο k@λος...

Zyxel ethernet>Desktop>usb Netgear wg111>Laptop

Δημοσ.

Λοιπόν...μετά απο καμια ώρα εξαντλητικών δοκιμών ο φίλος tsakonas διαπίστωσε οτι το usb της Netgear ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει σαν access point,με αποτέλεσμα να μήν κάνει για την δουλειά που το ήθελα.Φυσικά ο emo πωλητής του Π....Ο ήταν σίγουρος...στο περίπου οτι θα κάνω μια χαρά την δουλειά μου.

Τέσπα,ευχαριστώ όσους ασχολήθηκαν με το πρόβλημά μου και ακόμα περισσότερο ευχαριστώ τον tsakonas που έβαλε τα δυνατά του και έδειξε οτι πραγματικά κατέχει το άθλημα και δέν είναι θεατής σάν κάποιους πωλητές...για να μήν πώ παιδί για τις πετσέτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...