Προς το περιεχόμενο

ISA vs PCI

washcloud

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φρέσκο πράμμα.

Λοιποόν : έτσι απλά όπως λέει το θέμα, έχω ISA slot και σχετική κάρτα ήχου και το ίδιο ισχύει για PCI. Λογικά να το πάρεις, η PCI κάρτα μάλλον πιο καινούρια θα είναι, οπότε (λογικά πάλι) καλύτερα η PCI. Έλα όμως που χρειάζομαι αυτήν την PCI.

Kαι την χρησιμοποιούσα την ISA για καιρό. Κανένα πρόβλημα με τον ήχο. Εκτός ίσως από την περίπτωση χρήσης μικροφώνου για chat. Ενίοτε, υπήρχαν προβλήματα, κυρίως από την πλευρά του συνδιαλεγόμενου (παράπονα ότι ακούει την φωνή του). Αναρωτήθηκα μήπως είναι θέμα κάρτας ήχου, και κυρίως αν μια ISA κάρτα είναι "χειρότερη" από μια PCI, ή αν το πω αλλιώς, αν μια PCI είναι καλύτερη από μια ISA.

Είναι ;

Βεβαίως και παίζουν και άλλα, υπολογιστική ισχύς, συνδέσεις internet κλπ, και για να προλάβω ερωτήσεις

- αν και το θέμα μου είναι αν ΓΕΝΙΚΑ to interface συνδεσης (ISA/PCI) παίζει ρόλο στην "ποιότητα", όσο τουλάχιστον αφορά τον ήχο -

να πω ότι οι κάρτες κτλ είναι :

Creative Sound Blaster 16 (CT4170) -ISA

Creative Audio PCI (ES1371,ES1373)- PCI

μητρική BH6 (Intel 440BX)

cpu PIII Coppermine @ 933MHz

μνήμη 384Μb SDRAM

σύνδεση OTENet 1024/256

headset NOX (μια "μέση" κατάσταση των 15 ?).

(ρυθμίσεις και πειραματισμοί μέσω windows να έχουν γίνει και από τις 2 πλευρές)

Το περίεργο είναι ότι φαίνεται να μην είναι τόσο θέμα "απόστασης" (στην άλλη μεριά του κόσμου να μην υπάρχει πρόβλημα), αλλά να εμφανίζεται σε διάφορους μόνο μιλώντας με 'μενα, ακόμα κι εντός Ελλάδος (το πρόβλημα που περιέγραψα), ενώ γενικά δεν έχουν πρόβλημα επιστροφής...

Το επίσης περίεργο είναι ότι δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει ΕΓΩ αυτό το πρόβλημα.Μόνο οι άλλοι (δεν θέλω να το σκέφτομαι ότι με δουλεύουν όλοι).

Δημοσ.

PCI

Bus Clock Signal 133 MHz

Bus Width 64-bit

Theoretical Max. Transfer Rate 1 Gbytes/sec (8 Gbits/sec)

Advantages very high speed, Plug & Play, dominant board-level bus

Disadvantages incompatible with older systems, can cost more

ISA

Bus Clock Signal 8 MHz

Bus Width 16-bit

Theoretical Max. Transfer Rate 8 Mbytes/sec (64 Mbits/sec)

Advantages low cost, compatibility, widely used

Disadvantages low speed, Jumpers & DIP switches. becoming obsolete

http://www.quatech.com/support/comm-over-pci.php#

Για εμένα PCI

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...