Προς το περιεχόμενο

Linux Incompatibility List

trizoni

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για οσους θελουν να ελεγξουν την συμβατοτητα hardware με Linux.

http://www.leenooks.com/

Ιδιαιτερα ενδιαφερον νομιζω ειναι το link Debian GNU/Linux device driver check page που δινει τους drivers που πρεπει να χρησιμοποιηθουν για την λειτουργια του hardware σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντος θα προτιμούσα μια Linux Compatibility List για να ξέρω τι υλικό να αγοράζω. Αν κάτι δεν δουλέυει είναι πολύ ευκολο να το καταλάβεις... Αυτή η λίστα το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να αποτρέψει νέους χρήστες να δοκιμάσουν το λινουξ.

Απλά πριν αγοράσεις κάτι το κάνεις google με την λέξη linux από δίπλα.

Οι λίστες είναι δύσκολο να διατηρούνται γιατί συνεχώς βγαίνουν καινούρια προϊόντα..

Δεν λέω ότι είναι δύσκολο να βρεις hardware συμβατό με linux, οποιος ξέρει τι ψάχνει πάντα βρίσκει. Αλλά άποψη μου είναι πως μια λίστα που τονίζει όποιες ασυμβατότητες δημιουργεί πολύ κακές εντυπώσεις σε έναν χρήστη που σκέφτεται να ξεκινήσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό εξυπηρετεί, και τι λύσεις προσφέρει στο κάτω κάτω.

Ναι. Θα ήταν σίγουρα καλύτερο να πάει να αγοράσει ο νέος/παλιός χρήστης υλικό μη συμβατό χωρίς να το ξέρει.

Σωστα , και να τρεχει πανικοβλητος με τον εκτυπωτη στα χερια , να περναει τους δρομους χωρις να κοιταζει αν περναει αυτοκινητο και αφου φτανει καταϊδρωμένος στο σπίτι του να τον συνδέει και να μετραει δευτερολεπτα πριν το καρδιακο επεισοδιο που θα υποστει αν δεν ειναι συμβατος

baaahahhahh

Παιδιά με αυτές τις λίστες δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αύτο που χρειάζεται είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και πίεση προς τις εταιρίες hardware. Πρέπει να απαιτούμε επίσημη υποστήριξη για τα προιοντα που αγοράζουμε και να προτιμούμε τα προιοντα που την παρέχουν . Εγω δεν βλέπω τη Microsoft ή την Apple να υποστηρίζουν hardware τρίτων, και να γράφουν drivers, γιατι πρέπει το Linux. Και μην ξεχνάμε πως δεν είναι λίγες οι εταιρείες που παρέχουν υποστήριξη, όπως η Intel. NVidia, HP, Epson, APC και αρκετές άλλες. Απο τους υπόλοιπους λυπάμαι πολύ αλλά δεν θα πάρω.

Πρέπει να απαιτούμε επίσημη υποστήριξη για τα προιοντα που αγοράζουμε και να προτιμούμε τα προιοντα που την παρέχουν.

:) Πως θα το κάνουμε αυτό χωρίς να ξέρουμε τι υποστηρίζεται και τι όχι, χωρίς τις λίστες δηλαδή;

Επίσημη υποστήριξη συνήθως αναζητάμε στα επίσημα site των προιόντων που μας ενδιαφέρουν. Οι λίστες αυτές είναι γραμμένες από χρήστες και δεν είναι αξιόπιστες γιατί μπορεί να έχει κάνει κάποιο λάθος ο χρήστης και να μην δουλέυει ή να είναι παλιές καταχωρήσεις και στο μεταξύ σε ένα νέο kernel οι συσκευές αυτές να υποστηρίζονται. Και επιπλέον ζητώντας υποστήριξη για λινουξ ακόμα και αν δεν την παρουμε τελικά, πιέζουμε τις εταιρείες να την παρέχουν (μην ξεχνάμε οτι είναι εμπορικές εταιρείες, να πουλήσουν θέλουν)

Καλά, εντάξει. Σε λίγο θα μας πεις πως τον πυρήνα έχουν κάτσει και τον έχουν γράψει οι εταιρείες!

Δεν καταλαβαίνω απο που το συμπέρανες αυτό, και νομίζω ότι ξεφεύγουμε λίγο. Το ερωτημα είναι τί θέλουμε , ένα λειτουργικό αξιόπιστο για να δουλέψουμε, ή ενα τρόπο να περάσουμε την ώρα μας με πειραματισμούς και δοκιμές. Αν εσύ προτιμας να ρισκάρεις και να αγοράζεις υλικό επειδή το είπε κάποιος απο το Οχαιο δικαίωμα σου, εγώ χρησιμοποιώ το pc για δουλεία και θέλω ότι αγοράζω να δουλεύει out of the box χωρίς να χρειάζεται να φάω την ημέρα μου σε ρυθμίσεις.

Τη μια μας λες πως δε σου αρέσουν οι λίστες με hardware που δεν είναι συμβατό με το Linux, γιατί απογοητεύουν κάποιον "νέο", και πως θα ήθελες να υπάρχουν λίστες με συμβατό hardware.

Εγώ πάντος θα προτιμούσα μια Linux Compatibility List για να ξέρω τι υλικό να αγοράζω. Αν κάτι δεν δουλέυει είναι πολύ ευκολο να το καταλάβεις... Αυτή η λίστα το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να αποτρέψει νέους χρήστες να δοκιμάσουν το λινουξ.

...

Δεν λέω ότι είναι δύσκολο να βρεις hardware συμβατό με linux, οποιος ξέρει τι ψάχνει πάντα βρίσκει. Αλλά άποψη μου είναι πως μια λίστα που τονίζει όποιες ασυμβατότητες δημιουργεί πολύ κακές εντυπώσεις σε έναν χρήστη που σκέφτεται να ξεκινήσει και δεν μπορώ να καταλάβω τι σκοπό εξυπηρετεί, και τι λύσεις προσφέρει στο κάτω κάτω.

Μετά, αφού βρήκαμε και τις λίστες με συμβατό hardware, αποφάσισες πως δε γίνεται δουλειά με τις λίστες, είναι αναξιόπιστες και πως συνήθως ψάχνουμε για οδηγούς και υποστήριξη στα site των εταιρειών οι οποίες σκίζονται να μας εξυπηρετήσουν.

Παιδιά με αυτές τις λίστες δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Αύτο που χρειάζεται είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και πίεση προς τις εταιρίες hardware. Πρέπει να απαιτούμε επίσημη υποστήριξη για τα προιοντα που αγοράζουμε και να προτιμούμε τα προιοντα που την παρέχουν . Εγω δεν βλέπω τη Microsoft ή την Apple να υποστηρίζουν hardware τρίτων, και να γράφουν drivers, γιατι πρέπει το Linux.

Είναι τόσοι εκτυπωτές που δε δουλεύουν σε άλλα λειτουργικά. Γιατί να πρέπει να δουλέψουν στο Linux;

Επίσημη υποστήριξη συνήθως αναζητάμε στα επίσημα site των προιόντων που μας ενδιαφέρουν.

Aλήθεια μπορείς να αναφέρεις 5-6 οδηγούς τους οποίους κατέβασες από κάποια εταιρεία, και τους χρησιμοποίησες στον υπολογιστή σου;

Οι λίστες αυτές είναι γραμμένες από χρήστες και δεν είναι αξιόπιστες γιατί μπορεί να έχει κάνει κάποιο λάθος ο χρήστης και να μην δουλέυει ή να είναι παλιές καταχωρήσεις και στο μεταξύ σε ένα νέο kernel οι συσκευές αυτές να υποστηρίζονται. Και επιπλέον ζητώντας υποστήριξη για λινουξ ακόμα και αν δεν την παρουμε τελικά, πιέζουμε τις εταιρείες να την παρέχουν (μην ξεχνάμε οτι είναι εμπορικές εταιρείες, να πουλήσουν θέλουν)

Ακριβώς. Να πουλήσουν θέλουν και το καταφέρνουν μια χαρά με το να ελέγχουν/σταματούν την υποστήριξη σε drivers για τα προιόντα τους.

Δεν καταλαβαίνω απο που το συμπέρανες αυτό, και νομίζω ότι ξεφεύγουμε λίγο. Το ερωτημα είναι τί θέλουμε , ένα λειτουργικό αξιόπιστο για να δουλέψουμε, ή ενα τρόπο να περάσουμε την ώρα μας με πειραματισμούς και δοκιμές. Αν εσύ προτιμας να ρισκάρεις και να αγοράζεις υλικό επειδή το είπε κάποιος απο το Οχαιο δικαίωμα σου, εγώ χρησιμοποιώ το pc για δουλεία και θέλω ότι αγοράζω να δουλεύει out of the box χωρίς να χρειάζεται να φάω την ημέρα μου σε ρυθμίσεις.

Αφέσου λοιπόν στην τεχνική υποστήριξη των εταιρειών, που επίσημα είναι ανύπαρκτη στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν τους ρωτήσεις για το αν δουλεύουν οι συσκευές τους σε Linux, σε παραπέμπουν σε mailing lists στο ίντερνετ.

Και τέλος μην ξεχνάς πως η πλειοψηφία του λογισμικού και των οδηγών που χρησιμοποιείται στο Linux, έχει γραφτεί από τύπους σαν αυτόν που μένει στο Οχάιο. Άνθρωποι με φιλοσοφία ανταλλαγής γνώσεων και εργασίας έφτιαξαν και τους περισσότερους οδηγούς και όχι η κάθε εκάστοτε εταιρεία με τους κλειστούς οδηγούς της και που αρκετές φορές γράφουν πολύ καλύτερο κώδικα από κάποια εταιρεία. Ουσιαστικά η δουλειά την οποιά κάνεις βασίζεται πάνω στο χρόνο και την προσπάθεια του τύπου από το Οχάιο αλλά αρνείσαι να το παραδεχτείς τη σημαντικότητα της προσπάθειά τους.

Και σαν τύπο από Οχάιο έχω παρομοιάσει όλους τους ενεργούς χρήστες της κοινότητας Linux που μοιράζονται εμπειρίες γνώσεις και ιδέες.

Καλά, εντάξει. Σε λίγο θα μας πεις πως τον πυρήνα έχουν κάτσει και τον έχουν γράψει οι εταιρείες!

Off topic αλλα με αφορμη το σχολιο capthookb παραθετω τα παρακατω links.

http://www.linux-watch.com/news/NS6229131777.html

http://www.internetnews.com/dev-news/article.php/3737761/Who+Writes+Linux+There+Are+a+Lot+of+Unknowns.htm

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...