Προς το περιεχόμενο

invalid boot file

gega

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια μολις ανοιγω τον υπολογιστη μου την στιγμη που κανει boot μου λεει

invalid boot file

booting from c:\windows\

και ξεκιναει κανονικα το pc

μηπως ξερετε τι ειναι αυτο ??? και πως θα μπορεσω να το εξαφανισω απο τα boot?

Δημοσ.

Το boot.ini σου έχει κάποιο πρόβλημα. Έγινε ξαφνικά αυτό;

Για δώσε στο Start->Run: "C:\boot.ini" και δες αν ανοίγει. Πες μας εάν έχει περιεχόμενο το αρχείο. Μοιάζει σαν αυτό;

>[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP" /fastdetect /NoExecute=OptOut

Τώρα το γιατί άλλαξε αν τελικά είναι η πρώτη φορά που το παρουσιάσε το πρόβλημα, θα ψάξεις στους συνήθεις ύποπτους...

Δημοσ.
και εγω εχω αυτο το προβλημα,εκανα αυτο που ειπε ο GCMH αλλα μου βγαζει error,τι πρεπει να κανουμε?

Βασικά και χωρίς boot.ini το σύστημα ξεκινάει κανονικά. Μπορείτε όμως να το επαναδημιουργήσετε αλλά εδώ ισχύει το "κατά περίπτωση".

Δηλαδή εξαρτάται από τον τύπο του δίσκου, το "boot sequence" που έχει οριστεί από το BIOS, εάν ο δίσκος είναι SATA/IDE/SCSI κλπ...

Κοιτάξτε εδώ για έναν οδηγό. Εάν έχετε τα WINDOWS XP SP2 εγκατεστημένα σε IDE και στον C: (όπως εγώ) τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κώδικα που έβαλα πιο πάνω... Βασικά εάν βγάλετε το "/NoExecute=OptOut" θα κάνει και για SP1.

Δημοσ.

σε μια φαση μου βγαζει ενα μπλε κουτι που λεει

C/Windows\system32\cmd.exe-edit boot.ini

και μετα γραφω τον κωδικα σου,τι παταω για να δουλεψει?

Δημοσ.

Γιατί να μπλέκεις με την κονσόλα; Πας στον C:

Ανοίγεις Notepad, γράφεις τον κώδικα, σώζεις σαν "Boot.ini" στον C:. Το αρχείο μπορείς να το κάνεις "Κρυφό" (Ηidden) και "μόνο για ανάγνωση" (Read Only).

Ακόμα "Start->Run: msconfig" και στην καρτέλα "Boot.ini" μπορείς πατώντας "Check All Boot Paths" να δεις εάν είναι σωστά γραμμένο.

Τώρα, πώς άνοιξε η κονσόλα, μου προκαλεί απορία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...