Προς το περιεχόμενο

Νεκρος ΣΚΥΛΟΣ και αδιαφορια ....

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Χμ πλεον είναι σίγουρος πως ο σκύλος που είχες κάποτε ...υπέφερε!

Πάμε παρακάτω τώρα...

Που λες, οι άρρωστοι συνανθρωποι, οι λακούβες, το ασφαλιστικό, ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ κλπ κλπ είναι μέρος του κόσμου στον οποίο ζούμε και οφείλουμε να νοιαζόμαστε για το σύνολό τους. Το ότι κάποιος πεθαίνει σε ένα νοσοκομείο, δεν είναι λόγος εγώ να αγαπώ λιγότερο το σκύλο μου!

Προφανώς έχεις αναπτύξει δικές σου θεωρίες και νομίζεις πως αυτό είναι και η πραγματικότητα!

BTW, ο σκύλος μου κοιμάται και στα σεντόνια, και στον καναπέ στο σαλόνι και ΝΑΙ μετά τη βόλτα που καθαρίζω και τα πόδια, βλέπεις κάπου κάτι το εξωφρενικό?

Επίσης εσύ όταν ξαπλώνεις σε άσπρα σεντόνια δεν αφήνεις καμία τρίχα (εκτός και αν κάνεις χαλάουα ή είσαι ημίθεος που δεν ανήκει στα ΤΡΙΧΩΤΑ ζώα)?

B)

ΝΑΙ ειμαι συμφωνος οτι τα κατοικιδια και απο εκει τα αδεσποτα ειναι σημεια τα οποια πρεπει να δινουμε σημασια σαν κοινωνια. να ανοιχτει υπηρεσια σαν το SPCA της αγγλιας που να μαζευει και να δινει στεγη σε τετοια αδεσποτα...αυτο που με νευριαζει αφανταστα στο ποστ σου ειναι πως στον ακατονομαστο συμπαιρενεις πως υπεφερε ο σκυλος του ανωθεν χρηστη?ησουν εκει κοντα να βλεπεις?? το ποιος μπλεκει την φαντασια με την πραγματικοτητα τι το ηθελες μονος σου βαζεις αυτογκολ φιλε μου οπως και οι υπολοιποι που πεσατε να με φατε επειδη χτυπησα ενα σκυλο καταλαθος που δεν μπορεσα να τον δω τελευτεα στιγμη...ελεος!αυριο κιολας θα παω να παραδοθω στην αστυνομια για κυνοκτονια απο αμελεια :rolleyes: ικανοποιηθηκες??

λουσιφερ ελπιζω η επεξηγηση του συμβαντος να ελυσε καποιες αποριες σου και να μην εχουμε σχολια του στιλ "σαθρες δικαιολογιες μπλα μπλα κλπ" πιστευω οτι η δουλεια ενος μοντερειτορ ειναι να επιβλεπει εαν οι κανονες του φορουμ διατηρουνται και οχι αν η γνωμη του αλλου ειναι διαφορετικη απο τον μοντερειτορ να τρωει και το αναλογο σβησιμο η στην χειροτερη μπαν...

αγαπητοι γουοσκλαουντ,αχαχουχα και μπιλλντανος σεβαστες οι αποψεις σας αλλα κρατηστε τες για τους εαυτους σας...Ευτυχως η δυστυχως υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα και δεν προσπαθουν να γεμισουν κενα στη ζωη τους με το να εξανθρωπιζουν ζωα...ναι τα σεβομαι,κοιταω να αποφευγω τετοιες περιπτωσεις αλλα μεχρι εκει..δεν θα κατσω να διακινδυνευσω τη ζωη,την ασφαλεια και την ακαιρεοτητα του συνανθρωπου μου και της περιουσιας του για να σωσω ενα σκυλο/γατα/ποντικι/γουρουνι κλπ...διοτι εκεινη την στιγμη διακινδυνευα να χτυπησω αμαξι στο στενο που οδηγουσα και δεν νομιζω ο ιδιοκτητης του να καθονταν να ακουγε τις μπαρουφες του στυλ "ηταν ενα σκυλακι στο δρομο και εστριψα τερμα αριστερα και εσπασα το αμαξι σου και πηγα να προκαλεσω εμφραγμα στον ηλικιωμενο παπου που καθοταν στη θεση του συνοδηγου αλλα να ειναι καλα ο σκυλος ποιος τον γ@!#$ το παπου και το αμαξι σου..." καταλαβες κυριε μπιλ ντανο και αχαχουχα...δυστυχως για εσας ευτυχως για μενα εχω αλλη ιεραρχια αξιων στη ζωη μου και ποτε τα ζωα δεν ηταν στο ιδιο επιπεδο η ανωτερα της οικογενιας μου και των συνανθρωπων μου...ΚΑΙ ΝΑΙ ειμαι κατα τα αλλα ενα νορμαλ ατομο ευχομαι να γνωριστουμε για κανα καφε κλπ...

καλο σας βραδι απο ενα "σαδιστη,αναγουλιαστο κλπ" :lol:

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ σου ΝΑ ΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ στην ζωη σου και ειναι σεβαστο ....

Δεν εχεις ομως κανενα ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μην ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ τις ΕΥΘΥΝΕΣ σου οταν αυτες σου ''ΠΡΟΣΑΠΤΟΝΤΑΙ'' ....

Ουτε εχουν οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ πολιτες την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να βλεπουν (ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ψαχνοντας τροφη και ΠΟΛΥ περισσοτερο να ΚΟΙΤΩΝΤΑΙ νεκρα-ψοφια ΟΠΩΣ θελεις ΠΕΣ το) στους δρομους κοινη θεα ....

Δημοσ.

klainmaingr, είναι λεπτή η γραμμή για να ορίσεις πότε βρίζει κάποιος κάποιον, αλλά δε νομίζω να έβρισε μέχρι τώρα κανείς.

Με 'σενα, εγώ προσωπικά, απλά δήλωσα πως για μπύρες ΔΕΝ θα πήγαινα. Με άλλον, δεν θα ΄θελα καν να βρεθώ στο τετράγωνο στο οποίο δουλεύει, και στάνταρ δεν θα δεχόμουν και τις όποιες υπηρεσίες του.

Γιατί εκεί που δεν γουστάρω, δεν κάθομαι.

Τώρα αν ο topic starter είναι "πολύ ψυχοπονιάρης", και προφανώς σχετικά μικρός σε ηλικία, δε νομίζω ότι πρέπει να σε κάνει να δεις κάποιες τελευταίες δηλώσεις του ως κάτι λιγότερο από οργή,"δικαιολογημένη" από τις παραπάνω συνθήκες και να μην δώσεις πολύ βάση. Εγώ πάντως έτσι το είδα. Αλλά όχι να γυρίσεις εσύ και να πεις "Βάλτε και το σκυλάκι σας να τον χέσει.. μια χαρά". Κι όσο για το πετροβόλημα που λες, δεν ξέρω τί περιμένεις από ανθρώπους που δεν τους κάθεται καθόλου καλά ν' ακουν τη φράση "ο προφυλακτήρας με νοιάζει περισσότερο". Να χειροκροτήσουν ;

Για δε ουσιαστικό πετροβόλημα, θα ήταν το λιγότερο που προσωπικά θα έκανα αν χτύπαγε κάποιο σκύλο (μέγεθος σοβαρό για να μην διαπιστώσει κανείς το "συμβάν" καθώς οδηγεί), και δεν σταμάταγε να δει τί έγινε με το ζωντανό. Εκτός κι αν προλάβαινα να συγκρατήσω πινακίδα. Τίποτα λιγότερο δηλαδή από ό,τι θα έκανα αν το θύμα ήταν άνθρωπος. Με την μόνη διαφορά ότι το να συγκρατήσω πινακίδα δεν θα ήταν στην περίπτωση που ήταν ζώντανό που χτυπήθηκε, για να επικοινωνήσω με αρχές.

Όσο για το

Εσείς μπορεί να βλέπετε στα μάτια απο το ψοφίμι(η μήπως πτώμα?) τον αζόρ.. ο άλλος βλέπει όμως ένα ακόμα "κωλόσκυλο" όπως το ακούς και ενοχλείσαι washcloud γιατί πολύ απλά μέχρι εκεί μπορεί να δεί.

Υπάρχουν τρομερά πολλοί ζωντανοί οργανισμοί (για να μην αναφέρω ανθρώπους) που βλέπουμε να πεθαίνουν γύρω μας και αδιαφορούμε.. Τώρα αν εσάς ο σκύλος ή η γάτα σας κάνει κλίκ επειδή έχετε και απο 2-3 στο σπίτι σας δεν σημαίνει πως πρέπει να κάνει και σε κάποιον άλλο

τί το λες ; Για να τον καταννοήσω ; Επίσης, καγκουρώ δεν έχω δει ποτέ μου από κοντά, ούτε βέβαια έχω αναθρέψει 2-3 από δαύτα.

Την ίδια αντίδραση θα είχα όμως αν έβλεπα να χτυπιόταν ένα, και ο οδηγός θα έπρεπε για να με πείσει να μην του χυμήξω, να πει/κάνει κάτι άλλο από "με νοιάζει πιό πολύ ο προφυλακτήρας μου".

Και αν νομίζεις πώς προσπαθεί κανείς να μάθει νέα κόλπα σε παλιόσκυλο, κάνεις λάθος. Τον εαυτό τους απλά μπορούν να εκφράσουν όσοι ποστάρουν σ' ένα φόρουμ.

το οτι υπαρχουν αλητες που κοιτανε πως και πως να σκοτωσουν ενα σκυλο η μια γατα μου προκαλει αηδια οπως εκεινο το τσογλανι που εβγαλαν στις ειδησεις με το τηγανιτο το λαδι
κι επειδή η αηδία είναι και αυτή σχετική, κι από εδώ ξεκίνησε, να ξανατονίσω όπως εδώ #113 ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος του συναισθήματος της αηδίας.

κακως που πηρα μερος στη συζητηση και κακως που δινω σημασια σε ατομα με ειδικες ψυχολογικες αναγκες και μαλιστα τους προκαλω αναγουλα,αηδια κλπ επειδη το σκυλι το ειπα κοπροσκυλο και επειδη εδωσα σημασια στον προφυλακτηρα του αυτοκινητου και δεν εκατσα εκεινη τη στιγμη να κανω κηδεια το σκυλο

Εμ κακώς βέβαια. Δεν καθόσουν να γυαλίσεις κανέναν προφυλακτήρα καλύτερα ; Τί ήθελες και μας ανακάτεψες με τις προτεραιότητες του συστήματος αξιών σου.

Που θα πεις κι ότι αναπληρώνουμε και ψυχολογικά κενά...

Καφέ ; Ρε ουστ

Δημοσ.

klainmain,vision και nikos_e34 λυπούμαι αλλά δεν μπορώ να βρω τη διαφορά ανάμεσα σε σας και αυτόν.

Tο κατάλαβα καλέ papous_soulis !:-)

Απλά βρήκα "πάτημα" στο ποστ σου να γράψω κι εγώ τα "δικά μου".

okz,my bad :-D

• Super Moderators
Δημοσ.
το ποιος μπλεκει την φαντασια με την πραγματικοτητα τι το ηθελες μονος σου βαζεις αυτογκολ φιλε μου οπως και οι υπολοιποι που πεσατε να με φατε επειδη χτυπησα ενα σκυλο καταλαθος που δεν μπορεσα να τον δω τελευτεα στιγμη...ελεος!αυριο κιολας θα παω να παραδοθω στην αστυνομια για κυνοκτονια απο αμελεια :rolleyes: ικανοποιηθηκες??

αγαπητοι γουοσκλαουντ,αχαχουχα και μπιλλντανος σεβαστες οι αποψεις σας αλλα κρατηστε τες για τους εαυτους σας...Ευτυχως η δυστυχως υπαρχουν και αλλοι ανθρωποι που ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα και δεν προσπαθουν να γεμισουν κενα στη ζωη τους με το να εξανθρωπιζουν ζωα...

Στα ανταποδίδω όπως ακριβώς τα έγραψες! Αν για σενα η κατοχή ζώου και η αντιμετώπισή του ως ένα ακόμη μέλος της οικογένειας (προφανώς με τις αντίστοιχες αναλογίες), είναι γέμισμα κενών στη ζωή κάποιου, με γειά σου και χαρά σου! Εγώ ας πούμε θεωρώ πως εσύ έχεις ...κενά στη ζωή σου, μιας και δεν μπορείς να καταλάβεις τι μπορεί να σου προσφέρει ένα κατοικίδιο.

Anyway, επειδή το κουράσαμε και μεταξύ μας δεν πρόκειται ποτε να τα βρούμε (ως προς αυτές τις απόψεις πάντα - δεν έχω με κανέναν τίποτα προσωπικό, με τις απόψεις σας διαφωνώ), δεν θα συνεχίσω την αντιπαράθεση!

Πάντως έχω να σου πω ότι από τη στιγμή που χτυπας ένα ζώο με το αυτοκίνητο, έχεις και κάποιες υποχρεώσεις απέναντί του (εκτός από το να την κοπανήσεις) και αν κάποιος από τους νομικούς της παρέας γνωρίζει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει!

B)

Δημοσ.

ναι θα ηθελα να μαθω νομικα πως ειναι αυτο που λεμε "θα μου κλασουν μια μαντρα" :lol:

τεσπα η συζητηση εληξε ο καθενας εβγαλε τα συμπερασματα του

Δημοσ.
sadgoldenpuppycd0.jpg

Πανέμορφο και υπέροχο... δεν διαφωνεί κανείς...

@Miltoz : ;P LOL

Τα lampradorάκια και ta yorkshire είναι τα αγαπημένα μου.. αλλα μέχρι εκεί όμως..

Αυτό (όπως και χιλιάδες άλλα) τι φταίει να έχει ηλίθιους ιδιοκτήτες;

weird-monkey-dog-costume.jpg

Επειδή συνεχίζετε να πιάνεστε για ΑΛΛΗ μια φορά απο τις λέξεις χωρίς το παραμικρό ίχνος υγιούς διαλόγου και χωρίς ιδιαίτερη χρήση κοινής λογικής

(washcloud: "...και εγώ δεν έχω δει καγγουρό..."-"...να τον κατανοήσω;..") θα προσπαθήσω να αποχωρήσω και εγώ σιγά σιγά...

Όσο για τον papou_souli και το λίνκ του.. θέλω να πιστεύω πως το έβαλε για να το βάλει και όχι επειδή είδε στα γραπτά μου και τον υπολοίπων κάτι το οποίο είναι άξιο σύγχισης με το τραβηγμένο απο τα @@ παράδειγμα του...

Δεν ξέρω αν φταίει ο γραπτός λόγος ή οι δυνατότητες κατανόησης.. αλλα υγιές συμπέρασμα δεν βλέπω να βγαίνει...

Προς όλους του παραπάνω ζωόφιλους κατα τα άλλα:

Θα άνοιγα θέμα για το κατα πόσο πιστεύετε πως είναι υγιές να έχετε ένα Ζώο κλεισμένο μέσα σε ένα κλουβί ή σε τέσσερεις τοίχους.. αλλα ξέρω οτι θα ορμήξετε να με φάτε είτε εσείς είτε τα γλυκούλια σας οπότε θα το αποφύγω...

Τι δικαίωμα έχει άραγε ένα ζώο να ζεί στο φυσικό του περιβάλλον; Ας το κλείσουμε σε μια γκαρσονιέρα και ας το στειρώνουμε γιατι μας κ@ύλωσε..

Δημοσ.

Επειδή το συνέχισες, να διευκρινίσω ότι το παράδειγμα του καγκουρώ αναφέρθηκε μιας και προθύστερα δήλωσες ότι το "ζόρι" είναι για τα κατοικίδια "μας". Καμμία σχέση. Δεν "χρειάζεται" να είναι "δικό μου" ένα ζωντανό, ΟΠΩΣ δεν χρειάζεται να είναι συγγενής μου ο άλλος για να ενδιαφερθώ.

Όσο για το αν περιμένεις να "καταννοήσω" αυτόν που είναι χειρότερο χαϊβάνι από το χαϊβάνι που χτυπά κι εγκαταλείπει, λόγω του ότι έτσι έχει μάθει, ή μάλλον ΔΕΝ έχει μάθει με ζώα από μικρός, ματαίως θα περιμένεις. Κάποια δε πράγματα δεν "μαθαίνονται". Οπότε νομίζω δικαίως αναρωτήθηκα " τί μας το λες, για να τον καταννοήσουμε ; ".

Επίσης μιλάς συνέχεια περί "υγιούς συμπεράσματος". Δηλαδή τί περίμενες ποστάροντας, να γυρίσουμε και να καθομολογήσουμε ότι είμαστε ανισσόροποι ψευτοαισθηματίες που την πέφτουμε στις σοκολάτες και στα κατοικίδια ;

Εγώ πάντως προσωπικά δεν πόσταρα περιμένοντας εσένα να πεις ότι μετά τις τόσες σελίδες άλλαξε ο τρόπος που αισθάνεσαι για το θέμα. Όπως προείπα, ο καθένας απλά καταθέτει τον εαυτό του σ' ένα φόρουμ. Και όπως εσύ νιώθεις χλευασμό ως προς όσων "το παρατραβάνε με το πως αισθάνονται για τα ζώα", έτσι και κάποιοι αισθανόμαστε οργή και απέχθεια για τους υποστηρικτές του προφυλακτήρα.

Για την δε "πρόταση" περί κουβέντας περί "εγκλεισμού", να πω ότι ΕΧΕΙΣ μια τάση να "ξεφεύγεις" απ' το θέμα (τη μια το γυρνάς στο ότι το ζωικό βασίλειο είναι πολύ μεγάλο και 'μεις πολύ "αυτάρεσκα" περιορίζουμε τις ευαισθησίες μας, την άλλη ότι επιφυλάσσεσαι για το πόσο κοιτάμε τα ζώα κι αφήνουμε τους ανθρώπους στην απέξω, σπόντες δηλαδή ότι είμαστε μονόχνωτοι κομπλεξικοί με τα ζώα αντί να κοιτάμε τους ανθρώπους...Κι αυτό αποτελεί μια ελαφριά μορφή flaming στο θέμα...).

Τί θέση έχει η συγκεκριμένη πρόταση στο παρόν θέμα. Τί λες και δεν το κάνεις - άνοιξε ένα συγκεκριμένο θέμα για την "ζωοφιλική υποκρισία" - αλλά μην προσπαθείς να την χωρέσεις εδώ. Για την οποία δηλαδή, προσωπικά από τη μια θα δώσω δίκαιο, (και κακώς "σποντάρεις" πάλι πως θα πέσει κόσμος να σε φάει) γιατί το να "φυλακίζεις" ζωντανά, από ψάρια μέχρι ελέφαντες, μου προξενεί πάλι οργή κι αηδία.

Από την άλλη, όταν μιλάμε για τα "γνωστά κατοικίδια", η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει να κάνει με σκύλο ή γάτα που ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ, αλλά ήδη υπήρχε στον κόσμο, είτε ως αδέσποτο, είτε ως προσφορά από γνωστό (ή μη). Ε, ΑΥΤΑ τα ζωντανά σαν ΤΙ θες να γίνουν. Να τα ευ-θανατώσουμε ; Να τ' αμολήσουμε "στο φυσικό τους περιβάλλον" ; (το φυσικό τους περιβάλλον είναι δυστυχώς οι αστικές κοινωνίες και πόλεις, το οποίο είναι ό,τι εχθρικότερο γι' αυτά.Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι είτε να τα στειρώσει για ν' αποφευχθεί η διαιώνηση του ΔΡΑΜΑΤΟΣ των δρόμων, είτε να τα "εγκλείσει" σ' ένα διαμέρισμα, σε μια αυλή, σ' ένα μπαλκόνι, γιατί ΕΚΕΙ ΕΞΩ είναι φρίκη. Και η καύλα που αναφέρεις, είναι πρακτικά πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.

Τέλος πάντων, είμαι της αίσθησης πως είσαι της αίσθησης ότι "άκρη δεν βγαίνει, δεν το παρατάμε το συγκεκριμένο; ". Αλλά δεν το κάνεις "μια κι έξω". "Φεύγεις" και "γυρνάς το κεφάλι και πετάς πόντους" φεύγοντας.

Δημοσ.
klainmain,vision και nikos_e34 λυπούμαι αλλά δεν μπορώ να βρω τη διαφορά ανάμεσα σε σας και αυτόν.

okz,my bad :-D

το είχα ποστάρει και στο οφίσιαλ οφ τόπικ αυτο με τον... "καλλιτέχνη" αλλά, μάλλον έπρεπε να το κάνω τόπικ... Συμμετάσχετε στο πετίσιον !

(και καλά, ο "καλλιτέχνης" είναι ξεφτίλας, διεστραμένος κλπ. Οοοοολοι αυτοί που είδαν το "έκθεμα" και δεν έκαναν τίποτα ? Τι να πεις γι'αυτούς ? Γι' αυτό υπογράψτε στο πετίσιον !)

• Super Moderators
Δημοσ.
το είχα ποστάρει και στο οφίσιαλ οφ τόπικ αυτο με τον... "καλλιτέχνη" αλλά, μάλλον έπρεπε να το κάνω τόπικ... Συμμετάσχετε στο πετίσιον !

(και καλά, ο "καλλιτέχνης" είναι ξεφτίλας, διεστραμένος κλπ. Οοοοολοι αυτοί που είδαν το "έκθεμα" και δεν έκαναν τίποτα ? Τι να πεις γι'αυτούς ? Γι' αυτό υπογράψτε στο πετίσιον !)

Στη συγκεκριμένη περιπτωση δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα:

http://arkoudos.com/blog/?p=1309

http://nefelikas.wordpress.com/2008/04/10/schrodinger-meets-vargas/

http://arts.guardian.co.uk/art/news/story/0,,2269320,00.html

B)

Δημοσ.
λουσιφερ ελπιζω η επεξηγηση του συμβαντος να ελυσε καποιες αποριες σου και να μην εχουμε σχολια του στιλ "σαθρες δικαιολογιες μπλα μπλα κλπ" πιστευω οτι η δουλεια ενος μοντερειτορ ειναι να επιβλεπει εαν οι κανονες του φορουμ διατηρουνται και οχι αν η γνωμη του αλλου ειναι διαφορετικη απο τον μοντερειτορ να τρωει και το αναλογο σβησιμο η στην χειροτερη μπαν...

Έλειπα Σαλονίκη, γι' αυτό και δεν απάντησα.

Τα περί λογοκρισίας και μπαν δεν ξέρω από που εμπνεύστηκαν, αλλά καθησυχάσου, δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Κατά τα άλλα, είμαι με billdano (βούδας λέμε) και washcloud.

Δημοσ.
Επειδή το συνέχισες, να διευκρινίσω ότι το παράδειγμα του καγκουρώ αναφέρθηκε μιας και προθύστερα δήλωσες ότι το "ζόρι" είναι για τα κατοικίδια "μας". Καμμία σχέση. Δεν "χρειάζεται" να είναι "δικό μου" ένα ζωντανό, ΟΠΩΣ δεν χρειάζεται να είναι συγγενής μου ο άλλος για να ενδιαφερθώ.

Για διάβασε λίγο καλύτερα..

Δεν είπε κανείς οτι η συμπόνοια πάει μόνο στα δικά σας κατοικίδια, αλλα πηγάζει απο την επαφή σας με αυτά...

Το παραπάνω απαντάει και στο παράδειγμα με τον συγγενή..

Όσο για το αν περιμένεις να "καταννοήσω" αυτόν που είναι χειρότερο χαϊβάνι από το χαϊβάνι που χτυπά κι εγκαταλείπει, λόγω του ότι έτσι έχει μάθει, ή μάλλον ΔΕΝ έχει μάθει με ζώα από μικρός, ματαίως θα περιμένεις. Κάποια δε πράγματα δεν "μαθαίνονται". Οπότε νομίζω δικαίως αναρωτήθηκα " τί μας το λες, για να τον καταννοήσουμε ; ".

Η συμπεριφορά του κάθε ανθρώπου καθορίζεται απο τρομερά πολλούς παράγοντες. Η συμπεριφορά ενός ανθρώπου απέναντι στα ζώα επηρεάζεται πάρα πολύ απο το 'ιστορικό επαφής' του με αυτά.. Αν ένα παιδάκι το δαγκώσει ένας σκύλος όταν είναι 12, θα φοβάται και θα μισεί τα σκυλιά στην υπόλοιπη ζωή του... Αν δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, καλώς..

Επίσης μιλάς συνέχεια περί "υγιούς συμπεράσματος". Δηλαδή τί περίμενες ποστάροντας, να γυρίσουμε και να καθομολογήσουμε ότι είμαστε ανισσόροποι ψευτοαισθηματίες που την πέφτουμε στις σοκολάτες και στα κατοικίδια ;

Εγώ πάντως προσωπικά δεν πόσταρα περιμένοντας εσένα να πεις ότι μετά τις τόσες σελίδες άλλαξε ο τρόπος που αισθάνεσαι για το θέμα. Όπως προείπα, ο καθένας απλά καταθέτει τον εαυτό του σ' ένα φόρουμ. Και όπως εσύ νιώθεις χλευασμό ως προς όσων "το παρατραβάνε με το πως αισθάνονται για τα ζώα", έτσι και κάποιοι αισθανόμαστε οργή και απέχθεια για τους υποστηρικτές του προφυλακτήρα.

Τα πανό και τα πλακάτ που τονίζουν την αγάπη μου για τον προφυλακτήρα μόλις τα έβαλα στην αποθήκη. Αν ήθελα να καταθέσω τον εαυτό μου θα πήγαινα σε ψυχολόγο ή σε πνευματικό (ανάλογα με τις πεποιθήσεις). Το φόρουμ είναι κατα κανόνα χώρος διαλόγου.. ο διάλογος απο τα λίγα που ξέρω είναι ανταλλαγή απόψεων.. οι απόψεις αυτές μπορεί να αλλάξουν/ενισχύσουν τις δικές σου ή να περάσουν επιφανειακά αδιάφορες. Εσύ απο τα παραπάνω έγινες πιο αρνητικός απέναντι στους φαν του προφυλακτήρα όπως λές και εγώ αντίστοιχα βλέπω με πιο περίεργο μάτι πλέον τους απανταχού φανατικούς ζωόφιλους..

Για την δε "πρόταση" περί κουβέντας περί "εγκλεισμού", να πω ότι ΕΧΕΙΣ μια τάση να "ξεφεύγεις" απ' το θέμα (τη μια το γυρνάς στο ότι το ζωικό βασίλειο είναι πολύ μεγάλο και 'μεις πολύ "αυτάρεσκα" περιορίζουμε τις ευαισθησίες μας, την άλλη ότι επιφυλάσσεσαι για το πόσο κοιτάμε τα ζώα κι αφήνουμε τους ανθρώπους στην απέξω, σπόντες δηλαδή ότι είμαστε μονόχνωτοι κομπλεξικοί με τα ζώα αντί να κοιτάμε τους ανθρώπους...Κι αυτό αποτελεί μια ελαφριά μορφή flaming στο θέμα...).

Τί θέση έχει η συγκεκριμένη πρόταση στο παρόν θέμα. Τί λες και δεν το κάνεις - άνοιξε ένα συγκεκριμένο θέμα για την "ζωοφιλική υποκρισία" - αλλά μην προσπαθείς να την χωρέσεις εδώ. Για την οποία δηλαδή, προσωπικά από τη μια θα δώσω δίκαιο, (και κακώς "σποντάρεις" πάλι πως θα πέσει κόσμος να σε φάει) γιατί το να "φυλακίζεις" ζωντανά, από ψάρια μέχρι ελέφαντες, μου προξενεί πάλι οργή κι αηδία.

Από την άλλη, όταν μιλάμε για τα "γνωστά κατοικίδια", η πλειονότητα των περιπτώσεων έχει να κάνει με σκύλο ή γάτα που ΟΧΙ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ, αλλά ήδη υπήρχε στον κόσμο, είτε ως αδέσποτο, είτε ως προσφορά από γνωστό (ή μη). Ε, ΑΥΤΑ τα ζωντανά σαν ΤΙ θες να γίνουν. Να τα ευ-θανατώσουμε ; Να τ' αμολήσουμε "στο φυσικό τους περιβάλλον" ; (το φυσικό τους περιβάλλον είναι δυστυχώς οι αστικές κοινωνίες και πόλεις, το οποίο είναι ό,τι εχθρικότερο γι' αυτά.Το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι είτε να τα στειρώσει για ν' αποφευχθεί η διαιώνηση του ΔΡΑΜΑΤΟΣ των δρόμων, είτε να τα "εγκλείσει" σ' ένα διαμέρισμα, σε μια αυλή, σ' ένα μπαλκόνι, γιατί ΕΚΕΙ ΕΞΩ είναι φρίκη. Και η καύλα που αναφέρεις, είναι πρακτικά πολύ μακρυά από την πραγματικότητα.

Τέλος πάντων, είμαι της αίσθησης πως είσαι της αίσθησης ότι "άκρη δεν βγαίνει, δεν το παρατάμε το συγκεκριμένο; ". Αλλά δεν το κάνεις "μια κι έξω". "Φεύγεις" και "γυρνάς το κεφάλι και πετάς πόντους" φεύγοντας.

Σε μία κουβέντα που έχει καταλήξει να αφορά το ενδιαφέρον για τα ζώα και δή τα κατοικίδια.. η ερώτηση "εσείς ρε ζωόφιλοι που μας πρήζετε οτι λατρεύετε τα ζώα και τα θεωρείτε ίσα με τον άνθρωπο, γιατί τους στερείτε την ελευθερία" ταιριάζει ΤΈΛΕΙΑ! Δεν βλέπω κάτι εκτός θέματος, αντίθετα θεωρώ την ερώτηση ΤΡΟΜΕΡΑ στοχευμένη. Επίσης όταν υπάρχουν βασανισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι και υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν να ασχοληθούν με το ψόφιο σκυλί και όχι με την οικογένεια που δεν έχει να φάει και πάλι το βλέπω πολύ εντός θέματος μιάς και μου φαίνεται οτι το ενδιαφέρον διοχετεύεται προς λάθος πλευρά.. Αν όσοι έχουν κατοικίδια, ξόδευαν τα λεφτά αυτά για να βοηθήσουν συνανθρώπους, ίσως και ο κόσμος να ήταν λίίίίίίγο καλύτερος.

Τέλος η σπόντα που λές που αφορά την αγάπη προς το ζωικό βασίλειο δεν είναι και πάλι σπόντα αλλα ειλικρινής ερώτηση.. Αν δεν νοιάζεσαι, ίσα, για οποιοδήποτε ζώο επάνω στον κόσμο αυτό, τότε δεν είσαι ζωόφιλος, αλλα κυνόφιλος κτλ...

Για να θέσω το θέμα όπως θα το έθετε και ο αχαχούχας. Στην αφρική οι συνθήκες διαβίωσης είναι ΠΟΛΥ πιο τραγικές απο αυτές της γάτας και του σκύλου στην πόλη (πολύ ξεπεσμένο παράδειγμα..δεν βρίσκεις; ). Γιατί δεν στειρώνουν τους άντρες στην αφρική ή δεν βγάζουν την μήτρα απο τις γυναίκες; Η ακόμα καλύτερα γιατί δεν δίνουν όλα τα παιδάκια για υιοθεσία παίρνοντας τα απο τους γονείς τους; Ε φιλόζωοι;

Ότι μας βολεύει...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...