Προς το περιεχόμενο

Νεκρος ΣΚΥΛΟΣ και αδιαφορια ....

axaxouxas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Tα περισσότερα ατυχήματα με πεζούς κι οχήματα (λέει η λογική) γίνονται στους δρόμους και όχι στα πεζοδρόμια. Πιθανώς στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει α) συνδυασμός απροσεξίας οδηγού ΚΑΙ πεζού και β)κακή οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Διοτί αν υπάρχει πλήρης προσοχή οδηγού, πράγμα που εκ των πραγμάτων οφείλει να έχει, η μόνη περίπτωση για ατύχημα είναι να πέσει κάποιος επί τούτου στις ρόδες του. Λογική ταχήτητα, φροντισμένο όχημα, και πλήρης προσοχή = μη περίπτωση ατυχήματος. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν. Γιατί αλλιώς μιλάμε για δικτατορία/τρομορατία των εποχούμενων, που εκ των πραγμάτων έχουν περισσότερη ευθύνη, έχοντας στο χέρι ένα εργαλείο εν δυνάμει φονικό.

Οι διαφορές όσον αφορά πεζούς και σκύλους (τουλάχιστον), ελάχιστες. Οι περιπτώσεις που ευθύνεται ο σκύλος, λιγότερες, με την έννοια ότι στα ξαφνικά πετάγεται για να "συναντήσει" το όχημα. Συνήθως έχει να κάνει με τον "τρομοκράτη" πίσω από το τιμόνι (όταν χειρίζεσαι ένα τέτοιο όπλο με την όχι απιτούμενη σύνεση, δεν βλέπω τί άλλο είσαι) που είτε δεν πρόσεξε, είτε η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν πέραν ασφαλούς ορίου είτε για δίποδα, είτε για τετράποδα. Με την διαφορά τα δίποδα (ακόμη και τα παιδιά) είναι πιο ικανά ν' αποφύγουν μια τέτοια μοιραία συνάντηση. Τα τετράποδα έχουν επίσης το δικαίωμα να κυκλοφορούν. Όχι βέβαια σε λεωφόρους. Αν είναι αδέσποτα και βρεθούν σ' αυτές, είναι απλώς άτυχα, δεν καταννούν τις ανθρώπινες ανάγκες και νόμους για εποχούμενη ταχύτητα, και κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε καν ηθικά κάποιον οδηγό που θα τα χτυπήσει, εφ' όσον κινούταν σε λογικά/νόμιμα πλάισια. Τα σκυλιά όμως με ιδιοκτήτη, δεν έχουν καμμία δουλειά να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτές. Ηθικά (το λιγότερο) ένας "ιδιοκτήτης" σκύλου, είναι όσο πιο ένοχος γίνεται, αν βγάλει βόλτα το σκυλί του χωρίς αλυσίδα σε λεωφόρο. Αν όμως το κάνει στη γειτονιά του, σε μικρότερους δρόμους και μη πολυσύχναστους, ή αν το αφήνει να κυκλοφορά ελεύθερο στη γειτονιά, πράγμα που ηθικά έχει το δικαίωμα να το κάνει, και πεταχτεί αυτό άτσαλα στον δρόμο, σε δρόμο που έχει ο εποχούμενος την υποχρέωση να είναι σε ακόμα πιο συνετή οδήγηση, γιατί θα μπορούσε κάλλιστα να είναι κάποιο παιδί στη θέση του τετράποδου, τότε υπάρχει πολύ περισσότερη ευθύνη του οδηγού, απ' ότι του σκύλου και του ιδιοκτήτη του μαζί. Εκτός βέβαια και αν η κίνηση του ζωντανού είναι τόσο απότομη, και από τόσο"τυφλό" σημείο, όπου τα περιθώρια του οδηγού είναι μηδαμινά στο ν' αντιδράσει. Και τέτοιες περιπτώσεις είναι οι λιγότερες.Στις οποίες, απλά δεν φταίει κανείς.

Το θέμα είναι πάνω απ' όλα πόσο προσεκτικοί οδηγοί υπάρχουν, κι όχι το πόσο "υπεύθυνοι" "ιδιοκτήτες" σκύλων. Επίσης, το θέμα είναι, πάντα ήταν, το πόση αδιαφορία υπάρχει για τις ζωές των τετράποδων που ζου ανάμεσά μας.

• Απαντ. 191
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μία βασική διαφορά του σκύλου με τους (νορμάλ) ανθρώπους είναι οτι ο σκύλος δεν βλέπει δεξιά και αριστερά τον δρόμο πριν πεταχτεί... Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πεταχτεί άνιωθα στο δρόμο...

Ο σκύλος απο την άλλη έχει πολλές πιθανότητες να πέσει απευθείας στις ρόδες...

Εννοείται πως όταν λέμε παραπάνω "χτύπησε ένα σκύλο" δεν λέμε πως τον είδαμε και απλα δεν φρενάραμε επειδή είναι σκύλος και στα @@ μας, αλλα πετάχτηκε ακριβώς μπροστά μας και δεν είχαμε την δυνατότητα αντίδρασης.

Οποιωσδήποτε ξέρει 2-3 βασικά πράγματα και έχει οδηγήσει μέσα σε πόλεις και στενά για μεγάλο διάστημα ξέρει πολύ καλά οτι το παραπάνω είναι σύνηθες...

Σήμερα γυρνόντας σπίτι κάποιος πανέξυπνος παππούς είχε το σκύλο του με το λουράκι στο "ελεύθερο". Ο σκύλος, εκεί που ήταν δίπλα στον παππού, πάνω στο πεζοδρόμιο όσο πλησίαζα, αποφάσισε να πεταχτεί στο δρόμο (άγνωστο γιατί) όταν ήμουν στα 10 μέτρα. Ευτυχώς δεν είχα κάποιον δίπλα μου όταν έκανα τον ελιγμό, αλλιώς για να αποφύγω το σκύλο, είτε θα έριχνα το μηχανάκι που ερχόταν λίγο πιο πίσω και την γλύτωσε, είτε θα έπεφτα σε κάποιον διπλανό..

Ε όχι.. αυτό το σκυλί δεν το εκτιμώ...

Και όχι, δεν πιστεύω πως κάποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό..

Στην προκειμένη έφταιγε σίγουρα ο παππούς που είχε όπως φάνηκε χύμα το λουρί...

Εγώ θα έφταιγα αν το πατούσα; Δεν νομίζω...

Κι όμως όλο και κάποιος θα βρισκόταν απο ότι φαίνεται να μου ζαλίσει τον έρωτα...

Δημοσ.

τα παντα πατανε , εδω το 1999 με πατησανε με 4χ4 και παραλιγο να μου εκανε το ποδι κομματια , και ο τυπος ειχε προβλημα με τα ματια θα ειχε 12 βαθμους μυοπια .... πως τους αφινουν να οδηγανε αυτους ? :mad:

Δημοσ.

Καλημερα παιδια ....

Λοιπον εγω πηρα τηλεφωνο την ΖΟΩΦΙΛΙΚΗ την ιδια στιγμη που ελαβα το τηλεφωνο της

αλλα μου ειπαν να απευθυνθω στον δημο που ανηκει η περιοχη ....

Τωρα δεν καταλαβα γιατι καποιος με αποκαλει ''υποκριτη'' ειλικρινα δεν εχω καταλαβει ...

Και στο φιναλε - φιναλε δεν εχω ουτε αυτοκινητο να το ρυθμησω το ζητημα ΟΥΤΕ και ειμαι υποχρεωμενος να κανω ΤΙΠΟΤΑ

απο την στιγμη που κανεις εδω και ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ που κοιτεται ΝΕΚΡΟ-ΨΟΦΙΟ εκει ενα ζωο-ζωντανο οπως θελετε πειτε το

πηγη πολλων μικροβιων δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ (και δεν αναφερομαι σε ΠΟΛΙΤΕΣ αλλα στο ΚΡΑΤΟΣ το οποιο εχει και την απαιτηση να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ χωρις να γνωριζουμε αν θα ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΤΟΣ ....)

Η δουλεια μου δεν μου επιτρεπει και πολλα πολλα

απο αποψη ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ....

Ειμαι λαχειοπωλης και δεν ξερει κανεις τι ζορι εχει αυτη η δουλεια αν δεν την κανει ...

Θα ανοιξω ποστ και για 'υτο καποια στιγμη και θα ειναι πολυ ενδειαφερον ....

Και ναι εχω κι εγω σκυλι ενα πομερανιαν το οποιο με βοηθα στα χτυπηματα των ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ

(πορτα-τηλεφωνο) γιατι εγω δεν ακουω πολυ καλα (δεν ειμαι τελειως κουφος)

Ενω το εχω πληρως περιποιημενο και ειναι μικρο σε μεγεθος

και το εχω σωσει δυο φορες απο σιγουρο θανατο (την μια με ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ)

• Super Moderators
Δημοσ.
billdanos να σε ρωτήσω κάτι. Αν πχ πούμε οτι ο σκύλος σου, ξεφύγει της προσοχής σου και πεταχτεί στο δρόμο όπου έχει μια ατυχή συνάντηση με ένα μηχανοκίνητο, ποιός είναι ο φταίχτης?

(Απεύχομαι βέβαια τέτοιο γεγονός).

Προφανώς θα φταίω εγώ που ως ιδιοκτήτης δεν φρόντισα να το έχω δεμένο και κοντά μου. Αν όμως ο μηχανοκίνητος τρέχει με υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, τότε έχει και αυτός ένα μερίδιο ευθύνης (με 50km ας πούμε θα μπορούσε να φρενάρει, με 100 δύσκολο...).

B)

Δημοσ.
Μία βασική διαφορά του σκύλου με τους (νορμάλ) ανθρώπους είναι οτι ο σκύλος δεν βλέπει δεξιά και αριστερά τον δρόμο πριν πεταχτεί... Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα πεταχτεί άνιωθα στο δρόμο...

Ο σκύλος απο την άλλη έχει πολλές πιθανότητες να πέσει απευθείας στις ρόδες...

Εννοείται πως όταν λέμε παραπάνω "χτύπησε ένα σκύλο" δεν λέμε πως τον είδαμε και απλα δεν φρενάραμε επειδή είναι σκύλος και στα @@ μας, αλλα πετάχτηκε ακριβώς μπροστά μας και δεν είχαμε την δυνατότητα αντίδρασης.

Οποιωσδήποτε ξέρει 2-3 βασικά πράγματα και έχει οδηγήσει μέσα σε πόλεις και στενά για μεγάλο διάστημα ξέρει πολύ καλά οτι το παραπάνω είναι σύνηθες...

Σήμερα γυρνόντας σπίτι κάποιος πανέξυπνος παππούς είχε το σκύλο του με το λουράκι στο "ελεύθερο". Ο σκύλος, εκεί που ήταν δίπλα στον παππού, πάνω στο πεζοδρόμιο όσο πλησίαζα, αποφάσισε να πεταχτεί στο δρόμο (άγνωστο γιατί) όταν ήμουν στα 10 μέτρα. Ευτυχώς δεν είχα κάποιον δίπλα μου όταν έκανα τον ελιγμό, αλλιώς για να αποφύγω το σκύλο, είτε θα έριχνα το μηχανάκι που ερχόταν λίγο πιο πίσω και την γλύτωσε, είτε θα έπεφτα σε κάποιον διπλανό..

Ε όχι.. αυτό το σκυλί δεν το εκτιμώ...

Και όχι, δεν πιστεύω πως κάποιος άνθρωπος θα το έκανε αυτό..

Στην προκειμένη έφταιγε σίγουρα ο παππούς που είχε όπως φάνηκε χύμα το λουρί...

Κι όμως όλο και κάποιος θα βρισκόταν απο ότι φαίνεται να μου ζαλίσει τον έρωτα...

Δεν εκτιμάς ένα σκυλάκι που επειδή δεν νιώθει πετάχτηκε στον δρόμο?! Δηλαδή αντιμετωπίζεις ένα σκυλάκι σαν όμοιό σου και έχεις την απίτηση να κάνει αυτό που θα έκανες εσύ? Δεν σας κατυαλαβαίνω ώρες ώρες. Εσύ δεν θα ευθύνεσαι αν σου πεταχτεί ένας σκύλος μπροστά, αλλά επειδή γνωρίζεις ότι οι σκύλοι (λιγότερο) και οι γάτες (περισσότερο) μπορεί να πεταχτούν, έχεις την υποχρέωση (απέναντι στον εαυτό σου) να έχεις αυξημένη προσοχή και να κόβεις ταχύτητα αν βλέπεις ζωντανό μπροστά σου ακόμα κι αν είναι στο πεζοδρόμιο. Αν βέβαια η αντίδρασή σου (όχι εσένα συγκεκριμένα) αν χτυπούσεις σκύλο θα ήταν να πεις το #$^@#$ το κωλόσκυλο πετάχτηκε μπροστά στον καημένο τον προφυκακτήρα μου, τότε δεν έχω κι εγώ την απαίτηση από σένα να προσέχεις γιατί απλά δεν νιώθεις.

Δημοσ.
Με έχει πιάσει νευρικό.

Συγνωμη φιλε μου αλλα δεν καταλαβα τι εννοεις με αυτο ???

Το εχω εμβολιασμενο και αναγκαστηκα στειρωμενο (θα πεθαινε αλλιως , η εγχειρηση που αναφερα πιο πανω)

Ποιος εχει σκυλι η αλλο ζωντανο και δεν το εχει εμβολιασμενο και ''περιποιημενο'' γενικα ???

Δεν μπορεις να εχεις ζωντανο σε διαμερισμα χωρις να προσεχεις την ΥΓΕΙΑ σου προπαντως ....

ετσι δεν ειναι ?

Δημοσ.
εδώ έχεις δίκαιο

όμως

Κι όμως όλο και κάποιος θα βρισκόταν απο ότι φαίνεται να μου ζαλίσει τον έρωτα
συνεχίζεις το μπέρδεμα με την βούρτσα

Τωρα δεν καταλαβα γιατι καποιος με αποκαλει ''υποκριτη'' ειλικρινα δεν εχω καταλαβει ...
διότι η εξομείωση στηρίζει τη συνείδηση σε κάποιες περιπτώσεις και η διαφορετικότητα την ενοχλεί. Με άλλα λόγια, υπάρχει άρνηση ότι μπορεί να 'ναι ΚΑΙ αλλιώς κάποια πράγματα...
Δημοσ.
Δεν εκτιμάς ένα σκυλάκι που επειδή δεν νιώθει πετάχτηκε στον δρόμο?! Δηλαδή αντιμετωπίζεις ένα σκυλάκι σαν όμοιό σου και έχεις την απίτηση να κάνει αυτό που θα έκανες εσύ? Δεν σας κατυαλαβαίνω ώρες ώρες. Εσύ δεν θα ευθύνεσαι αν σου πεταχτεί ένας σκύλος μπροστά, αλλά επειδή γνωρίζεις ότι οι σκύλοι (λιγότερο) και οι γάτες (περισσότερο) μπορεί να πεταχτούν, έχεις την υποχρέωση (απέναντι στον εαυτό σου) να έχεις αυξημένη προσοχή και να κόβεις ταχύτητα αν βλέπεις ζωντανό μπροστά σου ακόμα κι αν είναι στο πεζοδρόμιο. Αν βέβαια η αντίδρασή σου (όχι εσένα συγκεκριμένα) αν χτυπούσεις σκύλο θα ήταν να πεις το #$^@#$ το κωλόσκυλο πετάχτηκε μπροστά στον καημένο τον προφυκακτήρα μου, τότε δεν έχω κι εγώ την απαίτηση από σένα να προσέχεις γιατί απλά δεν νιώθεις.

Θέλω να πιστεύω οτι καταλαβαίνεις τι εννοώ με το "δεν εκτιμώ"...

Δεν έχω προφανώς (και θα ήμουν τρομερά ηλίθιος) την απαίτηση απο ένα σκυλάκι να "νιώθει". Ακριβώς γι αυτό είχα κόψει (ευτυχώς) και δεν είχαμε άλλα...

Αλλα απο την άλλη αν αποφάσιζε να πεταχτεί στα 5 και όχι στα 10 μέτρα, τώρα θα είχαμε άλλα.. Φταίει ο παππούς.. φταίει το σκυλί; φταίει η φύση; Όποιος και να φταίει εγω ξέρω οτι πηγαίνοντας όμορφα και προσεκτικά απο ότι φάνηκε στη δουλειά μου θα είχα μπερδέματα.. Και αυτά τα μπερδέματα δεν εκτιμώ (έστω.. παράφραση).

Αυτο που ξέρω πάντως ΠΑΡΑ πολυ καλά είναι οτι αν είναι να γίνει... θα γίνει.. και δεν φταίει πάντα ο οδηγός.. Δεν είναι πάντα ο οδηγός ο μ@λ@κας που μιλούσε στο κινητό και δεν ξέρω και γω τι έκανε... Πολύς κόσμος πηγαίνει φυσιολογικότατα στο δρόμο και βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με παρόμοια περιστατικά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...