klainmaingr Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Την Καλησπερα μου σε ΟΛΟΥΣ Ζωοφιλους και μη .... Παρεπιπτωντος το ΣΚΥΛΙ ειναι ΑΚΟΜΑ εκει .... ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ & ΚΗΦΗΣΟΥ ΓΩΝΙΑ κατω απο την γεφυρα και μαλλον σε προχωρημενη αποσυνθεση Καλα τοση αδιαφορια ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τους Ανθρωπους που πιθανον κινδυνευουν απο ΤΥΧΟΝ αρρωστιες τωρα ???? Εντάξει βασικά δείξε λίγο έλεος πλέον... Αν μετά απο τα 200 τηλέφωνα απο της φιλοζωικές και απο τα τηλέφωνα του δήμου που σου έχω δώσει δεν έχεις πάρει εσύ να το τελειώνεις δεν σου φταίει κανένας άλλος. Και την αδιαφορία και τις άλλες αηδίες να τις απευθύνεις στον εαυτό σου. Απο τη στιγμή που δεν έκανες εσύ το πάν που ντεμέκ νοιάζεσαι, γιατί να το κάνει κάποιος άλλος... Ποιός περιμένεις να το κάνει; Ο φούφουτος; ΈΛΕΟΣ! @ paredwse : Πολύ απλά, τί ΑΚΡΙΒΩΣ προβλέπει η νομοθεσία για την περίπτωση που κάποιος εμπλέκεται σε ατύχημα με ζώο. Το ανάλογο δηλαδή του τί προβλέπεται από τη νομοθεσία όταν κάποιος εμπλέκεται σε ατύχημα με άνθρωπο. Φαντάζομαι βασανισμό μέχρι θανάτου και τηγάνισμα στις πατούσες. Αν όχι δεκαετή φυλάκιση, χωρίς αναστολή.... Δεν ξέρω τι κάνει ο νόμος σε περίπτωση που βασανίζεις εν γνώση σου ένα ζώο (και αν κάνει δηλαδή) αλλα δεν θέλω να πιστέψω ούτε γι αστείο οτι έχεις και νομικές συνέπειες αν σου πεταχτεί ένας σκύλος στο δρόμο. Ψυχική οδύνη για την οικογένεια του σκύλου; Αν σοβαρευόμασταν λίγο, γέλιο θα είχε...
washcloud Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 @ Sellers : Λογικά υπάρχει στην περιοχή σου υπηρεσία/σωματείο "υπεύθυνο" για τ' αδέσποτα...Μια γρήγορη αναζήτηση (έστω μέσω δήμου) και βρίσκεις σχετικά τηλέφωνα. Αν πάλι δεν βασίζεσαι σε άλλους, μπορείς να δοκιμάσεις να το πλησιάσεις με κάτι φαγώσιμο στο χέρι (ένα λουκάνικο πχ) και να διαπιστώσεις τις διαθέσεις του. Φόρα κάποιο γάντι εργασίας - ή έστω κάποιο "κανονικό" χοντρό, για την περίπτωση που το ζωντανό είναι φοβισμένο και μπορεί ν' αντιδράσει απρόβλεπτα. Αν είναι φιλικό, μπορείς να δοκιμάσεις να του φορέσεις κολλάρο και μ' αλυσίδα να το πας μέχρι τον κοντινότερο κτηνίατρο. Σε γενικές γραμμές δεν έχεις κάτι να φοβηθείς, αν είσαι διακριτικός. Πιθανώς το ζωντανό είναι πολύ εξασθενημένο (λόγω των τριχοφύτων απ΄τα οποία μάλλον υποφέρει), και ούτε θ' αντιδράσει, αλλά δεν έχει και πολύ μέλλον σε ΑΥΤΗ την κατάσταση. Δοκίμασε πάνω απ' όλα ν' αφήσεις ένα είδος δοχείου με νερό κοντά του, μέχρι να κάνεις κάτι, αν θέλεις/μπορείς/και τ' αποφασίσεις... @ klainmaingr , αν δεν σ' ενδιαφέρει το ζήτημα, καλύτερα απλά ΣΠΑΣΕ, γιατί ενοχλείς όσους τους ενδιαφέρει.
klainmaingr Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Δημοσ. 15 Απριλίου 2008 Μα ακριβώς επειδή με ενδιαφέρει και επειδή δεν πιστεύω οτι υπάρχει ποινή για το παραπάνω απαντάω και γώ στο θέμα... Όπως εσυ δεν θεωρείς σοβαρή την απάντηση μου έτσι και εγώ δεν θεωρώ σοβαρή την ερώτηση σου.. Ή είναι σοβαρότερος ο αχαχούχας που κλαίγεται εδώ και καμια βδομάδα για κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει ο ίδιος.... Απο τα λίγα που θυμάμαι.. δεν σε έθιξα ούτε και σου είπα να μην συμμετέχεις σε κάτι.. Κατα τα αλλα η άποψη μου σε αυτό που λές είναι η παραπάνω.. Αν εσένα δεν σου αρέσει.. χμμμμ... Αδιαφορώ απο τη στιγμή που δεν σε αφορά/θίγει προσωπικά.. Και για του λόγου του αληθές ας μας πεί όντως αν έχει την καλοσύνη ο paredwse ή κάποιος που γνωρίζει αν υπάρχουν νομικές συνέπειες για κάποιον που άθελα του χτύπησε κάποιο αδέσποτο η "ιδιόκτητο;(χεχ)" ζώο στο δρόμο με το αυτοκίνητο η με το μηχανάκι.. Σενάριο: Το ζώο πετάχτηκε απο το πεζοδρόμιο πάνω στο αυτοκίνητο αν ήταν αδέσποτο η ξέφυγε απο τον έλεγχο του ιδιοκτήτη του και πάλι βγήκε στο δρόμο. Ευχαριστώ. Edit: Πρίν λίγο ήμουν σε pet shop με ένα φίλο μου για να πάρει κάτι για την γάτα της κοπέλας του... Πολύ ώραια τα σκυλάκια σε βιτρίνα και με ταμπελάκι με την τιμή τους επάνω.. Είτε αυτά είναι σκυλάκια είτε αυτά είναι φίδια και ιγκουάνα.. Πολύ ενδιαφέρον το εμπόριο ζώων αγαπητοί φαν... Πολύ ενδιαφέρον να είναι όλα αυτά κλεισμένα σε ένα διάφανο 0,50χ0,50. Συγχαρητήρια.. (και μη μου πείτε οτι δεν τα αγοράζετε εσείς, κάποιοι τα αγοράζουν για να ανθίζουν σχετικά μαγαζιά.. και άντε εγώ είμαι σκατάνθρωπος και δεν με νοιάζει όπως θα λέγατε μερικοί μερικοί.. εσείς πόσες φορές πήγατε σε pet shop τον τελευταίο μήνα;;; Ώπα sorry.. είμαι εκτός θέματος ε; ....
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ρε ΑΝΘΡΩΠΕ,κι όχι το άλλο που ΕΣΥ είπες και ΚΑΝΕΙΣ δεν σε αποκάλεσε,ΓΙΑΤΙ ψάχνεσαι να σ' αποκαλέσει κανείς κάτι ; Την άποψή σου τη δήλωσες, την καταλάβαμε, δεν ταιριάζει σε κάποιους, όπως δεν ταιριάζει σε 'σενα κάποιων άλλων. ΤΙ ζόρι είναι αυτό, λες και κάποιος σας έπιασε απ΄ το λαιμό ν' αλλάξετε "ιδέες" ;Αν είστε εντάξει μ' αυτές, κρατήστε τες. Αλλά αυτή η "στάση", ότι κάποιοι από όσους έχουμε ποστάρει "είναι λάθος, είμαστε υπερβολικοί - και ειπώθηκαν και χειρότερα - και είναι υποκριτική", δε νομίζεις ότι δεν σε ΤΙΜΑ ; Μοιάζει στην καλύτερη ότι δεν μπορείτε να ησυχάσετε το βράδυ αν ξέρετε ότι κάποιοι άλλο το ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ αλλιώς το ζήτημα, και ψάχνετε "άφεση" με το να δικαιωθείτε. Στην χειρότερη,να είναι θέμα γαμώτου σε μια συζήτηση. Και στην χείριστη, υπάρχει σκοπός, να τρασάρετε την εν λόγω συζήτηση, να τη σβύσετε από τον χάρτη. Πες μου ότι τα νιώθω όλ' αυτά ΠΑΡΑΛΟΓΑ, αν κρίνω από τις τελευταίες σου γραμμές και το παράδειγμα του pet-shop. Ή σοβαρολογείς και ΘΕΣ απάντηση ότι κανείς που πραγματικά νοιάζεται δεν στηρίζει τις αγοραπωλησίες, ούτε παίρνει ένα ζωντανό για να κάνει τον χαβαλέ του και μετά από λίγο καιρό το σουτάρει στο δρόμο. Κι αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΚΑΙ αυτή η κατάσταση. Η οποία είναι το ίδιο ΣΚΑΤΑ με την θρησκεία του προφυλακτήρα. Όσο για το "εκτός θέματος", ΝΑΙ, ΕΙΣΑΙ πάλι εκτός. Είπαμε : Θες να κάνεις θέμα περί ζωοφιλικής υποκρισίας-ΚΑΝ' ΤΟ. ΤΙ σχέση έχει όμως ΕΔΩ. ΣΟΒΑΡΑ νομίζεις ότι το να πετάξεις κάποια σπόντα περί υποκρισίας εδώ, θα τύχει αντίδρασης και θα το τρασάρουμε, μόνο και μόνο επειδή "δεν αντέχουμε να μας το τρίβεις στα μούτρα" ;;; ...Τώρα όσο για το τελευταίο θέμα περί νομικών, δε θυμάμαι να είπα "kalinmaingr, πες μας επιτέλους κάτι για το τί λέει ο νόμος". Στον συγκεκριμένο που απευθύνθηκα, απευθύνθηκα μιας και το πρότεινε άλλος, και μιας κι έχω κι εγώ την εντύπωση ότι...κάτι κατέχει από νομικά.Τώρα, σ' αρέσει δε σ' αρέσει, όλο και κάτι έχει προβλεφθεί από το γράμμα του νόμου, και καλό θα ήταν να υπάρχει στο θέμα, όπως ακριβώς αυτό ορίζεται. Αν εσένα σου φαίνεται ότι απουσιάζει η σοβαρότητα από την ερώτηση, κάνε ό,τι γουστάρεις-συνέχισε να δίνεις παραδείγματα με πατούσες, εσύ μάλλον αφήνεις όχι καλή εντύπωση. Εγώ προτιμώ την εμπεριστατωμένη νομική θέση, κι ας αυτή είναι ένα ξερό "Τ Ι Π Ο Τ Α", και να φαίνεται και 'δω. Όσο για τον axaxouxas, ούτε μπαμπάς του είμαι ούτε τίποτα, αλλά δεν σου φαίνεται καλύτερο να πεις μια καλή κουβέντα σ' ένα παιδί που μοιάζει αγνό, αντί να πετάς σπόντες, και να σιχαθεί τους γύρω του ;Δε χρειάζεται πια και ΤΗΝ νουμοσύνη για να καταλάβει κανείς ότι είναι απλά καλός κι αυθόρμητος. Καλά το άρχισες (αν θυμάμαι καλά) με το να του υποδεικνύεις διευθύνσεις και τηλέφωνα. Από 'κει και πέρα, αν δεις ότι λόγια είναι και δεν κάνει τίποτα,παράτα τον στην τύφλα του (μην το κουβεντιάσω αν ξέρεις ή όχι ΤΙ τελικά έκανε, αν πήρε τηλέφωνο ή όχι και στον δήμο ακόμα αγρό αγοράζουνε, θα γίνει αηδία) Για το δε "θίξιμο", ναι όντως δεν μ' έχεις θίξει προσωπικά, ούτε σαν τον άλλον είχες το θράσος να μιλήσεις για λήξασα συζήτηση. Αν όμως σε αφορά να μην την σπας σε άτομα που τους αφορά ένα θέμα, τί θες και το ξεφτιλίζεις ; Έχε την τσίπα να πεις τις δυο κουβέντες σου και να το αφήσεις. Εγώ μια φορά αυτό θα έκανα.
klainmaingr Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ρε ΑΝΘΡΩΠΕ,κι όχι το άλλο που ΕΣΥ είπες και ΚΑΝΕΙΣ δεν σε αποκάλεσε,ΓΙΑΤΙ ψάχνεσαι να σ' αποκαλέσει κανείς κάτι ; Την άποψή σου τη δήλωσες, την καταλάβαμε, δεν ταιριάζει σε κάποιους, όπως δεν ταιριάζει σε 'σενα κάποιων άλλων. ΤΙ ζόρι είναι αυτό, λες και κάποιος σας έπιασε απ΄ το λαιμό ν' αλλάξετε "ιδέες" ;Αν είστε εντάξει μ' αυτές, κρατήστε τες. Αλλά αυτή η "στάση", ότι κάποιοι από όσους έχουμε ποστάρει "είναι λάθος, είμαστε υπερβολικοί - και ειπώθηκαν και χειρότερα - και είναι υποκριτική", δε νομίζεις ότι δεν σε ΤΙΜΑ ; Μοιάζει στην καλύτερη ότι δεν μπορείτε να ησυχάσετε το βράδυ αν ξέρετε ότι κάποιοι άλλο το ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ αλλιώς το ζήτημα, και ψάχνετε "άφεση" με το να δικαιωθείτε. Στην χειρότερη,να είναι θέμα γαμώτου σε μια συζήτηση. Και στην χείριστη, υπάρχει σκοπός, να τρασάρετε την εν λόγω συζήτηση, να τη σβύσετε από τον χάρτη. Πες μου ότι τα νιώθω όλ' αυτά ΠΑΡΑΛΟΓΑ, αν κρίνω από τις τελευταίες σου γραμμές και το παράδειγμα του pet-shop. Ή σοβαρολογείς και ΘΕΣ απάντηση ότι κανείς που πραγματικά νοιάζεται δεν στηρίζει τις αγοραπωλησίες, ούτε παίρνει ένα ζωντανό για να κάνει τον χαβαλέ του και μετά από λίγο καιρό το σουτάρει στο δρόμο. Κι αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ΚΑΙ αυτή η κατάσταση. Η οποία είναι το ίδιο ΣΚΑΤΑ με την θρησκεία του προφυλακτήρα.Όσο για το "εκτός θέματος", ΝΑΙ, ΕΙΣΑΙ πάλι εκτός. Είπαμε : Θες να κάνεις θέμα περί ζωοφιλικής υποκρισίας-ΚΑΝ' ΤΟ. ΤΙ σχέση έχει όμως ΕΔΩ. ΣΟΒΑΡΑ νομίζεις ότι το να πετάξεις κάποια σπόντα περί υποκρισίας εδώ, θα τύχει αντίδρασης και θα το τρασάρουμε, μόνο και μόνο επειδή "δεν αντέχουμε να μας το τρίβεις στα μούτρα" ;;; ...Τώρα όσο για το τελευταίο θέμα περί νομικών, δε θυμάμαι να είπα "kalinmaingr, πες μας επιτέλους κάτι για το τί λέει ο νόμος". Στον συγκεκριμένο που απευθύνθηκα, απευθύνθηκα μιας και το πρότεινε άλλος, και μιας κι έχω κι εγώ την εντύπωση ότι...κάτι κατέχει από νομικά.Τώρα, σ' αρέσει δε σ' αρέσει, όλο και κάτι έχει προβλεφθεί από το γράμμα του νόμου, και καλό θα ήταν να υπάρχει στο θέμα, όπως ακριβώς αυτό ορίζεται. Αν εσένα σου φαίνεται ότι απουσιάζει η σοβαρότητα από την ερώτηση, κάνε ό,τι γουστάρεις-συνέχισε να δίνεις παραδείγματα με πατούσες, εσύ μάλλον αφήνεις όχι καλή εντύπωση. Εγώ προτιμώ την εμπεριστατωμένη νομική θέση, κι ας αυτή είναι ένα ξερό "Τ Ι Π Ο Τ Α", και να φαίνεται και 'δω. Όσο για τον axaxouxas, ούτε μπαμπάς του είμαι ούτε τίποτα, αλλά δεν σου φαίνεται καλύτερο να πεις μια καλή κουβέντα σ' ένα παιδί που μοιάζει αγνό, αντί να πετάς σπόντες, και να σιχαθεί τους γύρω του ;Δε χρειάζεται πια και ΤΗΝ νουμοσύνη για να καταλάβει κανείς ότι είναι απλά καλός κι αυθόρμητος. Καλά το άρχισες (αν θυμάμαι καλά) με το να του υποδεικνύεις διευθύνσεις και τηλέφωνα. Από 'κει και πέρα, αν δεις ότι λόγια είναι και δεν κάνει τίποτα,παράτα τον στην τύφλα του (μην το κουβεντιάσω αν ξέρεις ή όχι ΤΙ τελικά έκανε, αν πήρε τηλέφωνο ή όχι και στον δήμο ακόμα αγρό αγοράζουνε, θα γίνει αηδία) Για το δε "θίξιμο", ναι όντως δεν μ' έχεις θίξει προσωπικά, ούτε σαν τον άλλον είχες το θράσος να μιλήσεις για λήξασα συζήτηση. Αν όμως σε αφορά να μην την σπας σε άτομα που τους αφορά ένα θέμα, τί θες και το ξεφτιλίζεις ; Έχε την τσίπα να πεις τις δυο κουβέντες σου και να το αφήσεις. Εγώ μια φορά αυτό θα έκανα. Για αρχή με τον αχαχούχα.. νομίζω οτι είχε όλα τα εφόδια ώστε να ξεμπερδέψει μια και καλή με αυτή την υπόθεση.. το να έρχεται μια εβδομάδα μετά και να κακολογεί στον αέρα είναι κάτι που δεν μου άρεσε και θεωρώ οτι έχω το δικαίωμα να το σχολιάσω.. Αν δείς λίγες σελίδες πρίν είμαι ο πρώτος που είπε οτι ο παραπάνω αναφερθείς είναι καλόψυχος και οκ άτομο αλλα λίγο υπερβολικός.. Αυτό δεν σημαίνει οτι τα πόστ του δεν χρήζουν απάντησης είτε θετικής είτε αρνητικής ανάλογα με τη φάση.. Για το εκτός θέματος που συνεχίζεις να λές.. Το θέμα είναι γιατί κάποιος δεν μαζεύει το σκυλί. Απο κεί και πέρα φαντάζομαι οτι έχεις δεί πως το θέμα έχει καταλήξει αλλιώς.. Είναι τουλάχιστον πασιφανές και δεν χρειάζεται διευκρίνηση μιας και απο την πρώτη κιόλας σελίδα η όλη ιστορία άλλαξε κατεύθυνση και νομίζω οτι τα μόνα σχετικά πόστ απο κει και πέρα ήταν 2-3 τηλέφωνα και υποδείξεις που έκανα στον αχαχουχα (οπότε μη με λές για off topic). Στο νομικό θέμα ας πάρουμε απάντηση απο κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω και βλέπουμε.. Φυσικά και είναι καλό να υπάρχει απάντηση σε αυτό.. αλλα άποψη μου και πάλι είναι οτι δεν είναι λογικό να τιμωρείται κάποιος άνθρωπος με φυλάκιση η χρηματικά για ζημιά που προκαλεί απο αμέλεια σε ΄ζωο.. Μιας και οι μυοκτονίες κτλ είναι νομιμότατες επιχειρήσεις και επίσης το κυνήγι σύνηθες χόμπυ των ελλήνων καταλαβαίνεις οτι τα ζώα δεν αποτελούν αντικείμενο. Εκτός αμα χωρίζουμε τα ζώα σε κατηγορίες οπότε εκεί πάω πασό.. (για αρχή για την νοημοσύνη του νομοθέτη). Να σου αναφέρω για να "ξαναρχίσουμε" οτι μ'αρέσουν τα σκυλάκια/γατάκια πολύ και δεν έχω την παραμικρή διάθεση να τρασάρω όπως λές τη συζήτηση. Αυτό που λές για το pet shop είναι αυτό που βλέπω/νιώθω και γι αυτό το γράφω.. Γιατί πιστεύω πως πολλές απαντήσεις και πολλές καταστάσεις εμπεριέχουν υποκρισία την οποία δεν βλέπω γιατί υπάρχει λόγος να μην σχολιάσω.. Σκοπός μου όπως θέλω να πιστεύω και των περισσοτέρων είναι να ανάγω και εγώ όπως και όλοι την συζήτηση σε ωφέλιμη... Δεν περιμένω να αλλάξεις συναισθήματα φυσικά όπως και δεν θα κάνω κ εγώ.. Αν δείς στην αρχή τα κείμενα αφορούσαν σύγχιση ανθρώπινης/ζωόδους ζωής στην οποία ήμουν αντίθετος.. Μέχρι εκεί όμως.. Τέλος για το "θίξιμο" ο πρώτος που ανέφερε προφυλακτήρα και σχολιάστηκε ήμουν εγώ.. Γι αυτό και είναι λογικό να καταλαβαίνω πως ότι έκφραση αφορά αυτό το αντικείμενο έχει ΚΑΙ εμένα ως αποδέκτη... Δεν πιστεύω πως υπάρχει άσπρο η μαύρο και θέλω την καλύτερη δυνατή συζήτηση... Καλό σου βράδυ.
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Άλλο να σχολιάσεις, άλλο να πεις ότι κλαίγεται. Το ΕΙΧΑ προσέξει πως επισήμανες την "καλοσύνη" του. Το θέμα είναι η αδιαφορία και η συζήτηση πάνω σε αυτή. Εκτός θέματος βγαίνεις μόνος, όταν ο ίδιος από εκεί που πόσταρες τηλέφωνα το γυρνάς στην Αφρική και στα pet-shop. To "ζουμί" από την όλη ιστορία των καταχωρήσεών σου είναι α) η συνεισφορά σου ως προς τα τηλέφωνα β) και η τάση να καλεστούν διάφοροι ως δήθεν, αν μη τί άλλο για να σταματήσουν να δηθενίζουν. Πράγμα που εγώ δεν είδα πουθενά. Είδα άτομα που τους ενδιαφέρει, τους πονάει, και άτομα που δεν τους ενδιαφέρει και δεν τους πονάει. Δικαίωμά σου να μη σε πονάει. Όχι δικαίωμά σου να τους πονάς. Άλλο η άποψή σου για το τί προβλέπει ο νόμος, και καθ' όλα σεβαστή και η πιθανή σου αντίρρηση για πιθανές ποινές - άλλο ο χλευασμός μέσω τραβηγμένων αναφορών (άσε που στο κάτω-κάτω έτσι όπως σε κόβω, κατά βάση δεν είσαι αντίθετος, αλλά μάλλον είσαι αντίθετος στην όποια ΥΠΕΡΒΟΛΗ. Μην ανησυχείς γι' αυτό, όσο και να παίζει διαφθορά κτλκτλκτλκτλκτλ, δύσκολα θα υπάρχει νομίζω πρίπτωση κακοδικίας σε κάποιο σχετικό ατύχημα. Το θέμα είναι να υπάρχει εκδίκαση για όποιον καθαρίζει ό,τι βρει εμπρός του, και έχει τα κότσια και να μιλήσει σε απολογία παρούσης έδρας για ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΕΣ και για μάντρες. Ε αυτόν φαντάζομαι ΟΥΤΕ εσύ τον θέλεις να την βγάζει έτσι καθαρή, αποχωρώντας στα δυο του πόδια. Και γενικώς, παρ' ολα τα κτλκτλ, οι δικάζοντες ξέρουν και κρίνουν πρόσωπα). Τα ζώα ΒΕΒΑΙΩΣ και χωρίζονται σε κατηγορίες, είτε αρέσει σε 'σενα, σε 'μένα, στον καθένα. Και απ΄τη μια να μιλήσουμε για το τι ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ από νομοθετικής πλευράς, κι από την άλλη να μιλήσουμε για το τί προστάζει και η ηθική του καθ' ενός. Προσωπικά δεν κυνηγώ. Και νομοθέτης να ήμουν όμως, δεν θα έκανα ό,τι μου κάπνιζε. Συμφωνώ δεν συμφωνώ, το κυνήγι θηραμάτων ούτε θα μπορούσα, ούτε θα ήθελα, ούτε και θα επιδίωκα να το απαγορεύσω. Το ίδιο ισχύει και για τις μυοκτονίες που αναφέρεις. Και δεν έχει να κάνει με το αν είναι ζώντα ζώα ή όχι, το ξέρεις πολύ καλά ότι το θέμα εδώ είναι η άσκοπη και αλόγιστη συμπεριφορά απέναντι ΕΙΔΙΚΑ σε ζώα τα οποία χαρακτηρίζονται ως κατοικίδια. Και δε νομίζω ότι χρειάζεται ούτε εσύ να χαθείς σε σχόλια-σοφιστείες, ούτε εγώ και κανείς να τ' απαντά. Την νοημοσύνη την έχεις για να μη φτάσουμε εκεί και αυτό είναι έκδηλο. Αν συνεχίσεις παρ' ολ' αυτά έτσι, θα είναι επίσης έκδηλο ότι απλά το κάνεις για σπάσιμο. Τί θα καταλάβεις ; Όσο περί σύγχισης, δεν σου είπε κανείς να ενδιαφερθείς περισσότερο από όσο θέλεις εσύ να ενδιαφέρεσαι. Κι αν εσύ βλέπεις ένα ζώο και σε νοιάζει πολύ λιγότερο αν υποφέρει ή αν έχει δικαιώματα, άλλοι το βλέπουν αλλιώς. Βεβαίως και υπάρχουν άλλοι που θα δώσουν πιο πολλή βάση στο σκυλάκι του καναπέ τους, από ένα ανθρώπινο πλάσμα. Τέτοιους ούτε εσύ μπορείς να τους δεις,ούτε εγώ ΕΞΩ από ένα φόρουμ,αλλά τουλάχιστον εδώ μέσα δεν είδα κανέναν.Κι όμως προφασίζεσαι πως ποστάρουν ανάμεσά μας. Όσο για τον "προφυλακτήρα",μπορεί να σε νοιάζει, αλλά αν εσύ προσωπικά χτυπήσεις ένα σκύλο (το οποίο είναι και το πιο πιθανό,οπότε να μην αρχίσουμε πάλι το αν είναι γάτα, αλεπού, κότα, γάιδαρος ή ο,τιδήποτε άλλο) και εφ' όσον δεν έχει συμβεί κάτι σε ΄σενα (να βγεις από τον δρόμο και δεν συμμαζεύεται), και απλά συνεχίσεις την πορεία σου, δεν έχω να πω κάτι άλλο μαζί σου. Αν είμαστε στο ίδιο αμάξι και μαλακιζόσουνα και έγινε ό,τι έγινε, προσωπικά θα έχεις πρόβλημα με 'μενα. Αν το έκανες επίτηδες, θα έχεις πολύ μεγαλύτερο με 'μενα. Αν δεν σταματήσεις θα έχεις το ίδιο και χειρότερο. Αν ήμουν εκτός του αμαξιού και διαπιστώσω αδιαφορία, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μην το περάσεις έτσι. Αν κατέβεις και μιλάς για προφυλακτήρα, θα ισοδυναμεί για 'μενα το να είναι στη θέση του σκύλου,συγγενικό μου πρόσωπο. Και πιάνοντάς το πάλι από την αρχή, τα σκυλιά δεν είναι κωλόσκυλα. Από τα πιο συνετά, "συνειδητοποιημένα" πλάσματα είναι, και ειδικά από όσα μοιράζονται τις πόλεις μαζί μας. Το να τα βλέπει γενικώς έτσι κανείς, μάλλον κόμπλεξ και μικροψυχία υποδηλώνει. Και δεν είναι καθόλου αφελές το αφελές γνωμικό ότι όποιος δεν αγαπά τα ζώα δεν αγαπά και τους ανθρώπους. Το ότι πετάχτηκε κάποιο σκυλί στον δρόμο του αδερφού σου ήτανε ένα τυχαίο/άτυχο γεγονός. Να μου πεις ότι πετάχτηκε ένα "χαζόσκυλο", να το καταλάβω. Ναι, όσο έξυπνα κι αν είναι, ανθρώπινη νοημοσύνη δεν έχουν (μην αρχίσω για τις περιπτώσεις που "πετάγονται" στον δρόμο γιατί κάποιος ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ τα κυνηγάει). Και να το θες ακόμα, ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ τα ζωντανά δεν έχουν. Η πρόθεση είναι ίδιον ανθρώπινο. Οπότε το να τα "βάλεις" μ' ενα ζωντανό που "πετάχτηκε" είναι αχαρακτήριστο. Μειώνει εσένα τον ίδιο. Αν τώρα τα βλέπεις ως "μίασμα", και ότι είσαι "αναγκασμένος" να ανέχεσαι την παρουσία τους...πάλι δεν έχω κάτι να πω μαζί σου. Και πισωγυρνώντας ακόμη μια φορά, κανένας δεν νομίζω ότι έχει δείξει εδώ μέσα "τάσεις παραλογισμού". Τί θα ήταν τέτοια τάση ; Το να χτυπήσει κάποιος ΑΘΕΛΑ του, και χωρίς να μαλακίζεται στο τιμόνι-ίσον έχει ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ- και κατεβαίνει να δει τί έγινε με το ζωντανό ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ, και του την πέφτουν διάφοροι "ζωόφιλοι" να τον λυντσαρούν (...και σε ρωτάω, εσύ ΞΕΡΕΙΣ να υπάρχουν τέτοιοι "ευαισθητοί" ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ;;Εγώ νομίζω ούτε καν). Κι όμως, υποστήριξες πως "τα φαινόμενα απατούν". Όσο για την υποκρισία που δήλωσες πως βλέπεις, κάνε τον κόπο (επειδή μάλλον ούτως ή άλλως θα απαντήσεις) και παράθεσέ την αν θες.Με ονόματα και με συγκεκριμένες γραμμές. Επειδή ΕΓΩ δεν την είδα πουθενά κι αναρωτιέμαι.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Ποια ειναι η μονη χωρα στην Ε.Ε που δεν εχει τον κλασικο μπογια?Ποια ειναι η χειροτερη χωρα στην Ε.Ε Και πολλα αλλα.... Απορω τι συζηταμε.... Σαν να λεμε γιατι στην ζιμπαμπουε ειναι χαλια τα παντα... Καλά δεν ισχύει ακριβώς αυτό! Στον πεζόδρομο του Θησείου πχ υπάρχει σε καθημερινή βάση βανάκι του δήμου που μαζεύει τα αδέσποτα (με επαγγελματικό τρόπο), τα πηγαίνει σε συμβεβλημένο κτηνίατρο, τα στειρώνει κλπ και μετά τα επιστρέφουν πίσω με ειδικό λουράκι του δήμου για να ξεχωρίζουν και να μην τα ξαναμαζέψουν! Εντάξει βασικά δείξε λίγο έλεος πλέον...Αν μετά απο τα 200 τηλέφωνα απο της φιλοζωικές και απο τα τηλέφωνα του δήμου που σου έχω δώσει δεν έχεις πάρει εσύ να το τελειώνεις δεν σου φταίει κανένας άλλος. Και την αδιαφορία και τις άλλες αηδίες να τις απευθύνεις στον εαυτό σου. Απο τη στιγμή που δεν έκανες εσύ το πάν που ντεμέκ νοιάζεσαι, γιατί να το κάνει κάποιος άλλος... Ποιός περιμένεις να το κάνει; Ο φούφουτος; ΈΛΕΟΣ! Φαντάζομαι βασανισμό μέχρι θανάτου και τηγάνισμα στις πατούσες. Αν όχι δεκαετή φυλάκιση, χωρίς αναστολή.... Δεν ξέρω τι κάνει ο νόμος σε περίπτωση που βασανίζεις εν γνώση σου ένα ζώο (και αν κάνει δηλαδή) αλλα δεν θέλω να πιστέψω ούτε γι αστείο οτι έχεις και νομικές συνέπειες αν σου πεταχτεί ένας σκύλος στο δρόμο. Ψυχική οδύνη για την οικογένεια του σκύλου; Αν σοβαρευόμασταν λίγο, γέλιο θα είχε... Με αυτά τα σχόλια χάνεις πόντους (και αναγνώστες επίσης!). Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες για να μαζεύουν τα πτώματα ζώων κλπ (εσύ δηλαδή αν είσαι μπροστά σε ένα τροχαίο και τα θύματα είναι ...διάσπαρτα, θα πας και θα αρχίσεις να μαζεύεις κομματάκια???). Άντε και πήγε να το μαζέψει, πως θα ξέρει πως να το κάνει και με τι προφυλάξεις? Και τι θα το κάνει μετά θα το πετάξει σε έναν κάδο ή θα αρχίσει να σκάβει? Θα κουβαλήσει και απολυμαντικά μαζί? Σε πληροφορώ λοιπόν πως και ειδική υπηρεσία υπάρχει σε δήμους και σχετικοί κλίβανοι για αποτέφρωση κλπ (στα οποία μπορούν να πάνε και οι ιδιοκτήτες τα δικά τους ζώα όταν πεθάνουν). Σχετικά με τις νομικές συνέπειες - υποχρεώσεις, εσύ φαντάζομαι πως έχει στο μυαλό σου μια δικαστική αίθουσα με τον οδηγό κατηγορούμενο και στο ακροατήριο τους ...συγγενείς του ζώου μαζί με άλλα ζώα του δάσους - υποστηρικτές! Εμείς απλά εννοούμε τις υποχρεώσεις που έχεις όταν προκαλέσεις ένα ατύχημα με ζώο! Οι οποίες θα είναι ανάλογες με την εξέλιξη του ατυχήματος, πχ αν το ζώο ζει να το πας κάπου (εκτός και αν είναι κανένας ρινόκερος) ή αν το πολτοποίησες να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή των άλλων διερχόμενων οδηγών. Ο Νόμος επίσης αν βασανίζεις εν γνώση σου ένα ζώο, σου κάνει ένα δωράκι 6-μηνης φυλάκισης. Μα ακριβώς επειδή με ενδιαφέρει και επειδή δεν πιστεύω οτι υπάρχει ποινή για το παραπάνω απαντάω και γώ στο θέμα... Edit: Πρίν λίγο ήμουν σε pet shop με ένα φίλο μου για να πάρει κάτι για την γάτα της κοπέλας του... Πολύ ώραια τα σκυλάκια σε βιτρίνα και με ταμπελάκι με την τιμή τους επάνω.. Είτε αυτά είναι σκυλάκια είτε αυτά είναι φίδια και ιγκουάνα.. Πολύ ενδιαφέρον το εμπόριο ζώων αγαπητοί φαν... Πολύ ενδιαφέρον να είναι όλα αυτά κλεισμένα σε ένα διάφανο 0,50χ0,50. Συγχαρητήρια.. (και μη μου πείτε οτι δεν τα αγοράζετε εσείς, κάποιοι τα αγοράζουν για να ανθίζουν σχετικά μαγαζιά.. και άντε εγώ είμαι σκατάνθρωπος και δεν με νοιάζει όπως θα λέγατε μερικοί μερικοί.. εσείς πόσες φορές πήγατε σε pet shop τον τελευταίο μήνα;;; Ώπα sorry.. είμαι εκτός θέματος ε; .... Το τι πιστεύεις εσύ μπορεί να είναι όμως εντελώς διαφορετικό από αυτά που λέει ο Νόμος! Σχετικά με τα petshops που εμπορεύονται ζώα μέσα σε κλουβιά, προφανώς και κανείς αληθινός ζωόφιλος δεν πάει εκεί για να πάρει το ζώο του. Τα pet shop θα έπρεπε κανονικά να πουλάνε τις τροφές και τα διάφορα αφεσουάρ. Από τη στιμή όμως που ο μπαμπάς ή η μαμά περνώντας με τον κανακάρι τους έξω από μια βιτρίνα που έχει ζώα και το μικρό σκούζει για να πάρει ένα (Elmaira την έλεγαν την κοπελίτσα στα cartoon?), μπαίνουν μέσα και το αγοράζουν ώστε να το βουλώσει, είναι λογικό ότι η κατάσταση αυτή θα συντηρείται συνεχώς! Προσωπικά πάω συχνά στο pet shop το οποίο και επέλεξα γιατί ΔΕΝ έχει ζωάκια σε κλουβιά (εκτός από κάτι καναρίνια) για να αγοράσω τροφή και κάνα αξεσουάρ για το σκύλο. Όπως σε κάθε επάγγελμα έτσι και ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των petshops, υπάρχουν ασυνείδητοι και απατεώνες (βλέπε αυτά που είναι στην οδό Αθηνάς) αλλά υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και φιλόζωοι.
klainmaingr Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Με αυτά τα σχόλια χάνεις πόντους (και αναγνώστες επίσης!). Κρίμα γιατι ο Hal θα σταματήσει να μου βάζει το μεροκάματο στην τράπεζα.. Υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες για να μαζεύουν τα πτώματα ζώων κλπ (εσύ δηλαδή αν είσαι μπροστά σε ένα τροχαίο και τα θύματα είναι ...διάσπαρτα, θα πας και θα αρχίσεις να μαζεύεις κομματάκια???). Άντε και πήγε να το μαζέψει, πως θα ξέρει πως να το κάνει και με τι προφυλάξεις? Και τι θα το κάνει μετά θα το πετάξει σε έναν κάδο ή θα αρχίσει να σκάβει? Θα κουβαλήσει και απολυμαντικά μαζί? Σε πληροφορώ λοιπόν πως και ειδική υπηρεσία υπάρχει σε δήμους και σχετικοί κλίβανοι για αποτέφρωση κλπ (στα οποία μπορούν να πάνε και οι ιδιοκτήτες τα δικά τους ζώα όταν πεθάνουν). edit: Ωραία και γιατί δεν του έδινες πληροφορίες να τελειώνουμε... Πιστεύω μιαμιση εβδομάδα συζήτησης μετά και εφόσον γνώριζες τι γίνεται, καλό θα ήταν αν είχες την καλοσύνη να του πείς και όχι να λέμε περι ανέμων και υδάτων... ξαναμανάedit: Αν δείς δεν του λέει κανείς να το πάρει στα χέρια.. του λέμε γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα τηλέφωνα μιας και πλέον τα γνώριζε.. Σχετικά με τις νομικές συνέπειες - υποχρεώσεις, εσύ φαντάζομαι πως έχει στο μυαλό σου μια δικαστική αίθουσα με τον οδηγό κατηγορούμενο και στο ακροατήριο τους ...συγγενείς του ζώου μαζί με άλλα ζώα του δάσους - υποστηρικτές!Εμείς απλά εννοούμε τις υποχρεώσεις που έχεις όταν προκαλέσεις ένα ατύχημα με ζώο! Οι οποίες θα είναι ανάλογες με την εξέλιξη του ατυχήματος, πχ αν το ζώο ζει να το πας κάπου (εκτός και αν είναι κανένας ρινόκερος) ή αν το πολτοποίησες να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας ή των άλλων διερχόμενων οδηγών. Ο Νόμος επίσης αν βασανίζεις εν γνώση σου ένα ζώο, σου κάνει ένα δωράκι 6-μηνης φυλάκισης. Σαφές αυτό για τον βασανισμό γι αυτό και το αναρωτιέμαι παραπάνω. Όσο για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω τι θέλεις να εννοείς εσύ.. αλλα ξαναλέω.. άλλο υποχρεώσεις (ηθικές) και άλλο νομικές συνέπειες. Ήταν σαφέστατο το παράδειγμα με τον σκύλο που πετάγεται.. Τέλος και γι αυτό. Δεν μας είπες αν έχουμε λοιπόν κάποια συνέπεια.. απλά μας λές το ηθικά άρτιο κατα την κρίση σου το οποίο όμως δεν καλύπτει νομικά κανέναν.. Η ακόμα ακόμα αν δεν κάνεις το ηθικά άρτιο αν έχεις κυρώσεις η απλά χαρακτηρίζεσαι κωλόπαιδο... Το τι πιστεύεις εσύ μπορεί να είναι όμως εντελώς διαφορετικό από αυτά που λέει ο Νόμος! Μπορεί ναι.. μπορεί και όχι.. Απάντηση δεν έχουμε ακόμα... Σχετικά με τα petshops που εμπορεύονται ζώα μέσα σε κλουβιά, προφανώς και κανείς αληθινός ζωόφιλος δεν πάει εκεί για να πάρει το ζώο του. Τα pet shop θα έπρεπε κανονικά να πουλάνε τις τροφές και τα διάφορα αφεσουάρ. Από τη στιμή όμως που ο μπαμπάς ή η μαμά περνώντας με τον κανακάρι τους έξω από μια βιτρίνα που έχει ζώα και το μικρό σκούζει για να πάρει ένα (Elmaira την έλεγαν την κοπελίτσα στα cartoon?), μπαίνουν μέσα και το αγοράζουν ώστε να το βουλώσει, είναι λογικό ότι η κατάσταση αυτή θα συντηρείται συνεχώς!Προσωπικά πάω συχνά στο pet shop το οποίο και επέλεξα γιατί ΔΕΝ έχει ζωάκια σε κλουβιά (εκτός από κάτι καναρίνια) για να αγοράσω τροφή και κάνα αξεσουάρ για το σκύλο. Όπως σε κάθε επάγγελμα έτσι και ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των petshops, υπάρχουν ασυνείδητοι και απατεώνες (βλέπε αυτά που είναι στην οδό Αθηνάς) αλλά υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι ταυτόχρονα είναι και φιλόζωοι. Στο παραπάνω συμφωνούμε απόλυτα (αν και υπάρχει μια πλευρά μου που αντιτίθεται στην "ιδιόκτηση" κατοικιδίου και άρα και στην πλήρη λειτουργία των petshop αλλα ίσως να κάνω και λάθος).
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Κρίμα γιατι ο Hal θα σταματήσει να μου βάζει το μεροκάματο στην τράπεζα.. edit: Ωραία και γιατί δεν του έδινες πληροφορίες να τελειώνουμε... Πιστεύω μιαμιση εβδομάδα συζήτησης μετά και εφόσον γνώριζες τι γίνεται, καλό θα ήταν αν είχες την καλοσύνη να του πείς και όχι να λέμε περι ανέμων και υδάτων... ξαναμανάedit: Αν δείς δεν του λέει κανείς να το πάρει στα χέρια.. του λέμε γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα τηλέφωνα μιας και πλέον τα γνώριζε.. Σαφές αυτό για τον βασανισμό γι αυτό και το αναρωτιέμαι παραπάνω. Όσο για τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω τι θέλεις να εννοείς εσύ.. αλλα ξαναλέω.. άλλο υποχρεώσεις (ηθικές) και άλλο νομικές συνέπειες. Ήταν σαφέστατο το παράδειγμα με τον σκύλο που πετάγεται.. Τέλος και γι αυτό. Δεν μας είπες αν έχουμε λοιπόν κάποια συνέπεια.. απλά μας λές το ηθικά άρτιο κατα την κρίση σου το οποίο όμως δεν καλύπτει νομικά κανέναν.. Η ακόμα ακόμα αν δεν κάνεις το ηθικά άρτιο αν έχεις κυρώσεις η απλά χαρακτηρίζεσαι κωλόπαιδο... Μπορεί ναι.. μπορεί και όχι.. Απάντηση δεν έχουμε ακόμα... Στο παραπάνω συμφωνούμε απόλυτα (αν και υπάρχει μια πλευρά μου που αντιτίθεται στην "ιδιόκτηση" κατοικιδίου και άρα και στην πλήρη λειτουργία των petshop αλλα ίσως να κάνω και λάθος). Δεν χρειάζεται να σας τα πει κανένας! Google Power! "Ενημέρωση για αδέσποτα ζώα Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Αθηναίων ζητά την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών. Αν εντοπίσετε ένα αδέσποτο ζώο το οποίο είναι άρρωστο, χτυπημένο ή δεν έχει περιλαίμιο που να φέρει κονκάρδα στην οποία αναγράφεται η ένδειξη: "Δήμος Αθηναίων - Εμβολιασμένο - Στειρωμένο" και τον αύξοντα αριθμό του τατουάζ απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 210 5278014, 210 5278009, 1595 ("Γραμμή του Δημότη") ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ώστε να καταγραφεί το περιστατικό και να ενεργήσουν ανάλογα οι υπηρεσίες του Δήμου. Είναι σημαντικό όλα τα αδέσποτα ζώα να είναι στειρωμένα, για τον περιορισμό του πληθυσμού τους, και υγιή, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα για λόγους βιωσιμότητας τους αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας." "ʽΑρθρο 7 Περισυλλογή αδέσποτων σκύλων 1. Αρμόδιοι για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων είναι οι δήμοι και οι κοινότητες. Η περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων μπορεί να πραγματοποιείται και από ζωοφιλικά σωματεία, εφόσον διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, σε συνεργασία με τον αρμόδιο δήμο ή κοινότητα. Οι δήμοι και οι κοινότητες συγκροτούν τα συνεργεία περισυλλογής από άτομα τα οποία διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και εμπειρία σε θέματα που αφορούν στην αιχμαλωσία των ζώων και κατέχουν τις τεχνικές χειρισμού τους. Κατά την αιχμαλωσία και την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων απαγορεύεται η κακομεταχείριση τους." "ʽΑρθρο 10 Αποκομιδή πτωμάτων ζώων Οι υπηρεσίες, που σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι αρμόδιες για την καθαριότητα των οδών του εθνικού, επαρχιακού και αστικού δικτύου έχουν την υποχρέωση να απομακρύνουν από τις οδούς τα πτώματα των νεκρών ζώων και να μεριμνούν για την αποτέφρωση ή την υγειονομική ταφή τους, σύμφωνα με τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις." "Σημειώνεται ότι η Ε.Ε με τον Καν. 1774/2002 θεωρεί τα νεκρά ζώα υλικά ειδικού κινδύνου κατηγορίας 2 και επιβάλει την υποχρεωτική διαχείριση τους με ειδικά μέσα και αυστηρές διαδικασίες (ειδικοί κλίβανοι κλπ)." Σχόλια: "Χάνεις αναγνώστες" εννοώντας πως χάνεις πόντους στη γενικότερη συζήτηση που κάνουμε. Όταν ο σκύλος πεταχτεί μπροστά σου από λάθος του ιδιοκτήτη, είναι εκείνος υπεύθυνος. Αν όμως και εσύ τρέχεις υπερβολικά ή καβάλησες πεζόδρομο και το χτύπησες, φταίς επίσης. Και στις 2 περιπτώσεις όμως δεν μπορείς απλά να την κοπανάς αδιαφορώντας για το τι αφησες πίσω! Όταν μιλάω για ποινική ευθύνη εγκαταλείποντας ένα νεκρό ζώο στο οδόστρωμα, έχω στο μυαλό μου κάτι αντίστοιχο με το να σταματήσεις στη μέση του δρόμου και να πετάξεις μια σακούλα σκουπιδιών! Απλά και αυτονόητα πράγματα δηλαδή! Αλλά αφού τα θέλετε πιο αναλυτικά θα κάθομαι πλεον και θα τα περιγράφω αναλυτικά για να μην παρεξηγούμαστε!
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Κρίμα γιατι ο Hal θα σταματήσει να μου βάζει το μεροκάματο στην τράπεζα.. ...Καλά, άντε γειά. billdanos, προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάω ν' αγοράσω ζωντανό, όχι γιατί είμαι γύφτος, αλλά αν είναι να μοιραστώ ζωή μ' αυτό, να πάρω και να δώσω δηλαδή, καλύτερα να το κάνω είτε με αδέσποτο, είτε μέσω αγγελίας του τύπου χαρίζεται, είτε από κάποιο σχετικό σωματείο / υπηρεσία που τυχαίνει να έχει μαζεμένα. Από 'κει και πέρα, δεν νομίζω ότι είναι κατακριτέα τα pet-shop που αγοραπωλούν σκύλους και γάτες. Όχι ότι έχω δει να υποστηρίζεις κάτι το αντίθετο, αλλά επειδή έχει τεθεί το θέμα pet-shop. To θέμα για 'μενα είναι τί θα γίνει ΜΕΤΑ το pet-shop. Όπως ο άλλος έχει διακίωμα να κυνηγά εντός τουλάχιστον νομικών πλασίων, όσο κι αν δεν γουστάρω προσωπικά το γεγονός, έτσι έχει δικαίωμα να πάει και να αγοράσει το κατοικίδιό του, για διάφορους λόγους, ΕΣΤΩ κι αν, το ξαναλέω, αν ήταν στο χέρι μου, θα του πιπίλαγα τ' αυτιά για να προτιμήσει ένα "ορφανό". Έτσι, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ, καλό θα ήταν να υπάρχει μια "πολιτική" για να λειτουργούν τα pet-shop. Με υποχρεώση να είναι "φακελωμένος" ο αγοραστής, τσιπαρισμένο το ζωντανό, μην πω να δίνει και ααφορά σε σχετική υπηρεσία κάθε τόσο.
χάπι Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 +10 washcloud να συμπληρώσω ότι υιοθετώντας ένα ζωάκι από "εκεί που τα έχουν μαζεμένα", το πιθανότερο είναι ότι του σώζεις και τη ζωή !!!!
washcloud Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Δημοσ. 16 Απριλίου 2008 Πολλά μπορεί κανείς να κάνει. Κι αν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να υιοθετήσει ένα, στη χειρότερη δεν μπορεί να ζει με ζώο βρε αδερφέ, ακόμα και μια δωρεά να κάνει, 100,50,10,1 ? ή να προσφέρει εθελοντική εργασία, κάτι είναι κι αυτό. Και μπορεί να το κάνει για τ' αδέσποτα ζώα, όπως μπορεί να το κάνει και για τα ορφανά παιδιά. Δεν είναι λόγος το ότι υπάρχουν τόσα αδέσποτα να φτύσει τα ορφανά, ούτε τ' αντίθετο...
De@th L0rd Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Nα κι ένα βιντεάκι για να χαρείτε (ακόμη κι οι γεροντοκόρες) ένα ζωντανό... Το όνομα αυτού Τ-REX
washcloud Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 ...Το όνομα αυτού, "γαμώ τα παλληκάρια" (κι ας είναι θηλυκό). Όχι ότι δεν έχω δει ανθρώπους με ανάλογο ψυχικό σθένος, αλλά για 'μενα αυτό το βίντεο είναι ύμνος στη ζωή, και μια καλή ένδειξη ότι τα ζωντανά αξίζουν περισσότερο από πολλούς δίποδους "συνένοικους" και ότι επίσης αξίζουν πολύ καλύτερης μεταχείρισης από αυτή που ενίοτε δέχονται από τους εν λόγω συνένοικους.
Mithrantir Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Δημοσ. 17 Απριλίου 2008 Βασικά όπως είπα και πριν όλα είναι σχετικά! Αν ας πούμε ο σκύλος που χτύπησες από ΔΙΚΟ σου λάθος ήταν δικός μου, όχι απλά θα φώναζα αλλά θα φρόντιζα να έχεις την τύχη του! Αυτό που δεν μπορείτε να κατάλαβετε είναι το γεγονός πως ακόμη και ένας σκύλος ο οποίος ζει με μια οικογένεια, αποτελεί ΚΟΜΑΤΙ της και είναι λογικό να αντιμετωπίζεται αντίστοιχα από τα μέλη της!Την επόμενη φορά δηλαδή που θα χάσετε άλλο ένα μικρό παιδί, να περιμένουμε πως πάνω στη αγανάκτησή σου θα πατήσεις και κανέναν πεζό και δεν θα το καταλάβεις καν? Αρκετά με τις αμπελο-φιλοσοφίες και τις δακρύβεχτες αναλύσεις! billdanos να σε ρωτήσω κάτι. Αν πχ πούμε οτι ο σκύλος σου, ξεφύγει της προσοχής σου και πεταχτεί στο δρόμο όπου έχει μια ατυχή συνάντηση με ένα μηχανοκίνητο, ποιός είναι ο φταίχτης? (Απεύχομαι βέβαια τέτοιο γεγονός). Βέβαια πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτό είναι ο Paredwse αν έχει ποτέ ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.