Προς το περιεχόμενο

Νεο PC

enr0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύντομα θα έχω στα χέρια μου τα παρακάτω :

Τροφοδοτικό : AXP SIMPLE POWER 500W

Μνήμη : SUPERTALENT SUPER RIGID 2GB 800MHZ (single)

Κουτί : THERMATAKE VC2000BNS MAMBO

Επεξεργαστης : INTEL E2160

MOBO : ASUS P5K SE

Καρτα γραφ. : ASUS 3650 256MB

Ποια είναι η γνώμη σας για Overclocking ; Μήπως κάτι πρέπει να αλλάξω ;

Δεκτές όλες οι προτάσεις

Ευχαριστώ.

Βαγγέλης

Δημοσ.

μη το πιραξεις το pc σου ειναι οκ

....δεν βρισκω το λογο να του κανεις Overclocking.

αν δεν σου φτανει αυτος παρε κατι ποιο ακριβο....

αναλογος, για τι τον θες?

Δημοσ.
μη το πιραξεις το pc σου ειναι οκ

....δεν βρισκω το λογο να του κανεις Overclocking.

αν δεν σου φτανει αυτος παρε κατι ποιο ακριβο....

αναλογος, για τι τον θες?

(Γιαννη απο την λαμια τα εσπασες παλι...)

Μπορει να ξερεις κατι παραπανω για το Psu αν το εχεις ψαξει(αληθεια ξερει κανεις τιποτα για τα axp?),αλλα εαν το εβαλες μονο κ μονο επειδη το ειδες 500αρη και φτηνο κοιτα καλυτερα για το chieftec 500.

Επισης εαν θελεις να παιζει games ασε την 3650 και κοιτα για καμια 3850pro h ακομα καλυτερα για μια 9600Gt.

Εαν δεν σου βγαινουν με τιποτα τα χρηματα κοψε απο την μητρικη και βαλε την albatron pxp35 που ειναι ~40ευρω φθηνοτερη.

Οσο για το o/c μια χαρα θα σου ανεβει ως τα ~3.0 ο 2160 ανετοτατα.

Y.Γ Δινεις και ενα λινκ για την μνημη που θες να βαλεις?

Δημοσ.

Για το PSU... μου πρότειναν THERMALTAKE 500W αλλά δεν ήθελα να βάλω παραπάνω λεφτά εκει γιατι σκεφτόμουν οτι cpu και κάρτα δεν εχουν τοσα requirements. Απο αξιοπιστια δε ξερω και πολλα αλλα τουλαχιστον δεν ειναι και noname.

Οσο για το CHIEFTEC δε το είχε τότε. Απο οτι είδα εχει και μικρή διαφορά τιμής :-(

Οσο για την κάρτα γραφικών.. ξεκινησα με την ASUS EAH3450/HTP 256MB PCI-E RETAIL.

Εχω μια 7600GS PCI-E και ειναι μια χαρα στα games που παιζω σπανια πλεον.

Μετα διαβασα οτι η 3450 ειναι οτι πρεπει για γραφειο αλλα απο games δε παιζει σχεδον τιποτα!!!! και ειπα να παρω την 3650 η οποια και καλη ειναι για overclocking αλλα και παιζει κατι απο games σε μια λογικη τιμη.

Στο μυαλο μου εχω ενα pc φτηνο για να δω ποσο μπορω να κανω overclocking χωρις κατι υπερβολικο και πολλα χρηματα πανω.Εχω ενα e6400 αγοραστο απο media market και το ειχα αγορασει περσι με τριπλασια χρηματα απο αυτο εδω!!! (ο e6400 με midi case asrock conroe945g-dvi motherboard 7600gs καρτα 1mb noname μνημη και 250μβ δισκο μαρκας nexus το pc). Το εχω κανει overclocking στα 2.2 stable

Για τη μητρικη δε την ειχα δει αυτη αλλη απο οτι ειδα μονο το πλαισιο την εχει :-( καλη τιμη δε ξερω απο o/c ... αλλα μαλλον θα ειναι καλη και εκει και ποιο φτηνη

Για τη μνημη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552001

Thanks

Δημοσ.

Ποσο κακο ειναι το single chanel απο το dual chanel ;

Ελεγα να παρω τα 2 να δω πως παει και μετα να παρω τα αλλα 2 για ποιο οικονομικά...

Το μονο που φοβάμαι ειναι μήπως και δε βρω τη μνήμη την ιδια αργότερα.

Οσο για το τροφοδοτικό.... η καρτα και η cpu δε περνουν πολυ .... Αν βαλω κατι αλλο θα ειναι μια μνημη και κανενα δισκο. Λες να μη αντεξει το τροφοδοτικο των 500ων ;

Thanks.

Δημοσ.

Για τη μνημη οι αποψεις διιστανται. αλλα γιατι να μην βαλεςι dual channel, να μην εχεις την εννοια. δεν μπορει σε καποιες εφαρμογες θα ειναι πιο γρηγορο... σκεψου μια λωριδα και για τις δυο κατευθυνσεις κυκλοφοριας, ειτε απο μια λωριδα για καθε κατευθυνση. λεω ομως οτι με τεστ η διαφορα ειναι μικρη.

γιατι να το κλοκαρεις ωστοσο. νομιζω οτι με λιγα χρηματα ακομα παιρνεις πιο γρηγορο επεξεργαστη πχ2200

Η 3650 τιμια, αλλα για τιμια παιχνιδια κιολας

Δημοσ.

Σχετικά με το dual/single chanel.. θα δοκιμασω με τα 2gb και αργοτερα θα βαλω αλλα 2gb. Δε βρηκα και εγω να λεει οτι εχει μεγάλες διαφορες στη πραξη.

Οσο για τον επεξεργαστή προτίμησα αυτον γιατι λενε οτι ειναι καλύτερος για O/C

Διάβασε και ενα λινκ που βρήκα τυχαία απο τα πολλά που υπάρχουν.

http://www.overclock.net/intel-cpus/239759-e2180-motherboards-quick-review.html

Thanks

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπον τον πηγα στα 3.1... απο θερμοκρασια φοβαμαι.... για ριξτε μια ματια εδω να μου πειτε τι γινετε.... μηπως οι θερμοκρασιες ειναι μεγαλες και πρεπει να παω ποιο κατω ;

Εδω ειναι με το Prime.. σε εμενα βγαζει μεχρι 50%cpu

http://rapidshare.com/files/114997576/9_347_3122_74PRIME.JPG

ενω με το orthos 100% cpu και αναλογες θερμοκρασιες

http://rapidshare.com/files/114997528/9_347_3122_83.JPG

Για πειτε μου τη γνωμη σας.

Δημοσ.

Συγνώμη παιδιά για το offtopic αλλά για να μην ανοίγω καινούριο θέμα μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει ένας υπολογιστής που μου δίνει ένα παιδι ;Τον δίνει με κουτί full tower Chieftec, επεξεργαστή Pentium D 2.66 ghz ,μνήμη 1024 mb Apacer 800 mhz ,κάρτα ήχου soundblaster Audigy και μου δίνει δώρο ένα ποντίκι microsoft laser mouse 6000 ,για μητρική νομίζω ότι έχει την ASUS M2RV ή κάπως έτσι που είναι mini ATX αρχιτεκτονικής κάρτα γραφικών ASUS 2600 ΧΤ 256 MB και τέλος δίνει και ΧΡ home original.Τα δίνει όλα 110 ευρώ τι λέτε αξίζει ή όχι σε αυτή την τιμή.Θα μπορώ να παίζω τα τελευταία games με αυτόν τον επεξεργαστή και αυτή τη κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

κοιτα για τα 110 ευρω του πιστευω καλος ειναι.τωρα οσον αφορα τα games δεν ξερω τι απαιτησεις εχεις...δηλαδη με λιγα λογια για κανα κανα ελαφρυ παιχνιδι η και μετριων απαιτησεων παιχνιδια πιστευω ειναι μια χαρα...τωρα αν θες να παιζεις το crysis σε full definition...δε θα σε καλυψει αυτη η καρτα.ακομα γενικα δε μου πολυαρεσουν οι pentium D series...ο σκληρος που σκεφτεσαι ειναι μια χαρα.και η μνημη καλη φαινεται απλα θα σου προτεινα να παρεις αλλη μια ιδια για να εχεις 2GB RAM

Δημοσ.

Αυτό σκέφτομαι να κάνω θα του βάλω αλλο 1 gb να ξενοιάσω με τα vista.Δεν σκέφτομαι να παίζω πολύ απαιτητικά παιχνίδια αλλά θα το έχω για κατεβαστήρι και για να παίζω κάνα παιχνιδάκι (ραλάκια,action games κ.τ.λ.) ,φυσικά δεν θα έχω και την απαίτηση να παίζω Crysis με τα πάντα στο φουλ γιάτι ο ύπολγιστής θα γίνει παρανάλωμα του πυρός και μετά θα κλέω τα λεφτουδάκια μου.Πάντως όφειλεις να το ομολογήσεις τον πήρα κοψοχρονιά;

Thanks jtc21 for your answer!!!

Δημοσ.
Αυτό σκέφτομαι να κάνω θα του βάλω αλλο 1 gb να ξενοιάσω με τα vista.Δεν σκέφτομαι να παίζω πολύ απαιτητικά παιχνίδια αλλά θα το έχω για κατεβαστήρι και για να παίζω κάνα παιχνιδάκι (ραλάκια,action games κ.τ.λ.) ,φυσικά δεν θα έχω και την απαίτηση να παίζω Crysis με τα πάντα στο φουλ γιάτι ο ύπολγιστής θα γίνει παρανάλωμα του πυρός και μετά θα κλέω τα λεφτουδάκια μου.Πάντως όφειλεις να το ομολογήσεις τον πήρα κοψοχρονιά;

Thanks jtc21 for your answer!!!

εννοειτε....δε το συζηταω...για 110 euros εχει παρα πολυ καλες δυνατοτητες...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...