Προς το περιεχόμενο

Task Manager και iexplore.exe

Zogito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρατήρησα στο task manager ότι όταν ανοίγω τον explorer και ταυτόχρονα ανοίγει το iexplore.exe αυτό τρώει μεγάλο χώρο από την μνήμη (περίπου 70-80Κ).Είναι φυσιολογική τιμή αυτή για μια μόνο διεργασία?Αν όχι πως μπορώ να τσεκάρω μην είναι κανένας ιός με το ίδιο όνομα διεργασίας και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?

Δημοσ.

Δύο ερωτήσεις:

1)Λες ότι σου τρώει πολύ μνήμη αλλά μας γράφεις ότι σου τρώει μόνο 70kb

Εννοείς kb ή mb.

2)Η διεργασία είναι iexplore.exe( ο γνωστός μας inernet explorer) ή iexplorer.exe που είναι spyware?

Μπες εδώ για να τσεκάρεις τις διεργασίες που έχεις "πρόβλημα"

Δημοσ.

ε ναι συγγνώμη μου ξέφυγαν κάτι μηδενικά...:-)Είναι 70000-80000Κ και γράφει iexplore.exe και ανοίγει μόνο όταν ανοίγω το browser.Όταν το κλείνω κλείνει και αυτό.Αλλα πολύ δεν τρώει?Μήπως παίζει ρόλο οτι είναι ανοιχτή μια norton toolbar που έχω γιατί ξέρω ότι το norton τρώει αρκετή μνήμη?Πάντως το συστήμα μου ώρες ώρες κολλάει και λίγο και φοβάμαι μην έχω κανένα ιό.Έκανα scan με το norton τίποτα μετά έκανα με το spyware doctor 3 scan και σε καθένα κάτι έβρισκε μέχρι που καθάρισε ο υπολογιστής αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχω ιούς ειδικά spyware διότι κάνω συναλλαγές μέσω internet.Κανένας τρόπος να είμαι οχι 100 αλλά 1000% σίγουρος?Ευχαριστω για την βοήθεια εως τώρα.

-->Έλεγξα με το site που μου έδωσες όλες τις διεργασίες μου και ήταν καθαρές.Αλλά κάποιες από αυτές (2-3 που θα τις δείς σε αυτο το thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=247900 είναι log file του highjackthis)είναι διπλές και το scvhost.exe το έχω 5 φορές!!!Κάτι ανυσηχητικό?

Δημοσ.
ε ναι συγγνώμη μου ξέφυγαν κάτι μηδενικά...Είναι 70000-80000Κ και γράφει iexplore.exe και ανοίγει μόνο όταν ανοίγω το browser.Όταν το κλείνω κλείνει και αυτό.Αλλα πολύ δεν τρώει?Μήπως παίζει ρόλο οτι είναι ανοιχτή μια norton toolbar που έχω γιατί ξέρω ότι το norton τρώει αρκετή μνήμη?

Ναι μην ανησυχείς , είναι η διεργασία του Internet Explorer και η μνήμη που τρώει είναι σε λογικά πλαίσια(η μνήμη που "πιάνει" εξαρτάται και πόση ώρα έχεις ανοικτό τον browser σου).Αυτό το norton toolbar δε το γνωρίζω αλλά δε νομίζω να έχεις τρομερή διαφορά αν τη βγάλεις.

Πάντως το συστήμα μου ώρες ώρες κολλάει και λίγο και φοβάμαι μην έχω κανένα ιό.Έκανα scan με το norton τίποτα μετά έκανα με το spyware doctor 3 scan και σε καθένα κάτι έβρισκε μέχρι που καθάρισε ο υπολογιστής αλλά και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι δεν έχω ιούς ειδικά spyware διότι κάνω συναλλαγές μέσω internet.Κανένας τρόπος να είμαι οχι 100 αλλά 1000% σίγουρος?Ευχαριστω για την βοήθεια εως τώρα.

Τι εννοείς ότι το σύστημα σου κολάει? Από ασφάλεια θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς το firefox( γενικά ο Internet explorer έχει αρκετές "τρύπες" και δε θεωρείται τόσο ασφαλής).Δοκίμασε να κάνεις scan Spybot-S&D πού είναι αρκετά καλός στα spyware. Για να νιώθεις ακόμα πιο ασφαλής θα μπορούσες να βάλεις κάποιο firewall( όπως το comodo,zoneallarmκτλ) και το σημαντικότερο να προσέχεις τις σελίδες που μπαίνεις και τα προγράμματα που βάζεις.Α ναι και κάποια προγράμματα που προτείνουν οι insomniacs για την ασφάλεια firewall antispyware antivirus

-->Έλεγξα με το site που μου έδωσες όλες τις διεργασίες μου και ήταν καθαρές.Αλλά κάποιες από αυτές (2-3 που θα τις δείς σε αυτο το thread http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=247900 είναι log file του highjackthis)είναι διπλές και το scvhost.exe το έχω 5 φορές!!!Κάτι ανυσηχητικό?

Για το scvhost.exe μην ανησυχείς είσαι οκ, και ποιές είναι η διεργασίες που βρήκες εκεί(δεν νομίζω να είναι τίποτε το ανησυχητικό).

Δημοσ.

Έχω firewall norton και μάλιστα πρέπει να είναι πολύ καλό γιατί έκανα ένα τέστ στο site ShieldsUp που δείχνει ποιά port είναι ευάλωτα και μου τα έβγαλε όλα stealth δηλαδή ανύπαρκτα.Ρίξτε του μια ματιά να μου πείτε την γνώμη σας γράψτε ShieldsUp στο google.Θα μπώ στα site που μου είπες να δώ για τυχόν spyware.

Ρε παιδιά κατί ακομά ποιοι ιοί είναι αυτοί που μπορούν να σου κάνουν ζημιά σε online συναλλαγές μόνο τα spyware ή είναι και άλλα?Η τα spyware δεν κάνουν καν υποκλοπή καρτών λογαριασμών κλπ και λέω χαζομάρες?

Δημοσ.

Επισυνάπτω ένα .txt αρχείο το οποίο είναι αρκετά κατατοπιστικό σε αυτά που ρωτάς

Το .txt αυτό είναι copy-paste από άλλο forum(του οποίου δε μπορώ να πω το όνομα λόγω κανόνων)

Επιπλέον πληροφορίες μπορείς να βρεις στην WikiPedia:

Virus

Spyware

adware

rootkit

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...