Προς το περιεχόμενο

Αγορά Notebook (Dell, HP, Lenovo, Sony, Toshiba)

vsls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Λίγο off topic αλλά για να μην ανοίγω καινούργιο thread, ξέρει κανείς αν το Pavilion 6700 special edition (με τον Τ8100) θα έρθει στην Ελλάδα; (στην ΗΡ πάντως ιδέα δεν είχαν.. :rolleyes: )

Pavilion με T8XX και Τ9χχ έχουν φτάσει.

Τώρα τι είναι αυτό το special edition που λες....ιδέα δεν έχω...

Δημοσ.
Στο review διαβασα οτι η 6-cell μπαταρια με απλο WiFi κ light work εφτανε στις 3h30' οποτε με τον πιο γρηγορο επεξεργαστη κ υψηλοτερη αναλυση να πεφτει καπου πανω απο τις 3h. Λογικα με μια 9-cell θα εχει ανετο το 4ωρο.

Η αμέσως μεγαλύτερη μπαταρία είναι 8-cell (52 WHr). Γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει το κόστος αν συνυπολογίσεις το έξτρα βάρος. Πιστεύω ότι οι 3-3,5 ώρες είναι αρκετές.

Για λάπτοπ σοβαρής δουλειάς χάνεις τόσο σε αυτονομία όσο στην ησυχία σου, στην θερμοκρασία. Αυτοί είναι σοβαροί λόγοι σε Laptop ίσως όχι σε Desktop

Για το 2ο διάβασε καλύτερα πως το γράφω.

Χάνεις σε επιδόσεις (Σε σχέση με τον Merom, πιο πάνω που γράφω, ο οποίος έχει μικρότερο pool Cache)...

Επειδή δεν υπάρχει πιο περίεργος στο θέμα θόρυβο από την αφεντιά μου, για όποιο laptop προτείνω γνωρίζω ότι πληροί τα "αυστυρά" κριτήρια. Το συγκεκριμένο μάλιστα το είχα παραγγείλει για εμένα.

Για το θέμα θερμοκρασίας και αυτονομίας τώρα, laptop με laptop διαφέρουν και δεν συμαίνει ότι επειδή ο μεν έχει Merom ή Penryn ή Yonah θα έχει και απαραίτητα καλύτερη αυτονομία ή μικρότερη θερμοκρασία. Για αυτό θέλει ψάξιμο, αλλιώς θα αγοράζαμε βάση specs.

ΥΓ: Ο Τ7700 (4096 KB)είναι πoυ έχει μεγαλύτερη L2-Cache σε σχέση με τον T8100 (3072 KB).

Δημοσ.

Δεν ξερω γιατι αλλα οσα GB950EA είναι μεσα στο προγραμμα η τιμη τους φτανει τα 1450-1500 ενώ εκτος προγραμματος είναι 1200-1250 δεν ξερω αν είναι απλα για το Office αυτό το καπελο +200 euro μιας κ στις 2 περιπτωσεις εχουν 3ετη εγγυηση. Ξεφευγει αρκετα σε αυτην την τιμη λογικα θα το αφησω. Τον Lenovo R61 επισης δεν τον εχουν μεσα στα μοντελα με την χρηματοδοτηση.

Μιας κ βλεπω οτι με περιοριζουν στα πιο βαρια κομματια, αναμεσα στο Dell XPS 1530 οπως το δινει ετοιμο η Vodafone με πολλα μειον, κ τον HP DV6760ev, αξιζει να παρω τον χειροτερο σε τεχνικα Dell?

Δημοσ.

Να χαιρετίσω κι εγώ!!

Θα άνοιγμα καινούργιο topic αλλά θα είχε ίδιο τίτλο με αυτό ...

Ψαχνομαι κι εγώ για laptop μέχρι περίπου 1200e "δες την ψηφιακά" αλλα όχι με ακριβώς ίδιες απαιτησεις οπως του topic author. Έχω ψιλοκαταλήξει στα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69980929&product=1081217

και

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=21&category=69980929&product=1081594

με μερικές απορίες όμως..:

(Η χρήση θα είναι κυρίως word,excel,cad,internet και το πολύ κανα παιχνίδι/ταινία-σπανια τα 2 τελευταία. Να έιναι αθόρυβο όσο το δυνατόν)

1. Προσανατολίζομαι σε 17' οθονη αλλά αξιζει?

2. Toshiba ή HP ?

3.Έχετε κατι άλλο να προτείνετε?:-):-)

Δημοσ.
Pavilion με T8XX και Τ9χχ έχουν φτάσει.

Τώρα τι είναι αυτό το special edition που λες....ιδέα δεν έχω...

I know.. :-)

To special edition είναι αυτό , το 6760 στην ουσία με 'special' εμφάνιση..Είναι πανέμορφο το άτιμο..

Δημοσ.

Επειδή δεν υπάρχει πιο περίεργος στο θέμα θόρυβο από την αφεντιά μου, για όποιο laptop προτείνω γνωρίζω ότι πληροί τα "αυστυρά" κριτήρια. Το συγκεκριμένο μάλιστα το είχα παραγγείλει για εμένα.

Για το θέμα θερμοκρασίας και αυτονομίας τώρα, laptop με laptop διαφέρουν και δεν συμαίνει ότι επειδή ο μεν έχει Merom ή Penryn ή Yonah θα έχει και απαραίτητα καλύτερη αυτονομία ή μικρότερη θερμοκρασία. Για αυτό θέλει ψάξιμο, αλλιώς θα αγοράζαμε βάση specs.

ΥΓ: Ο Τ7700 (4096 KB)είναι πoυ έχει μεγαλύτερη L2-Cache σε σχέση με τον T8100 (3072 KB).

Δεν πάυει όμως από specs να έχει πλεονεκτήματα. Όλα παίζουν ρόλο.

Και σαφώς συγκρίνω Merom με Penryn.

Μπερδεύεσαι. υπάρχουν τόσο Penryn low end με 3MB έναντι 2MB αντίστοιχου Merom όσο και High end 6MB αντίστοιχα των 4MB.

http://www.notebookcheck.net/Review-Intel-Core-2-Duo-Penryn-CPUs.7876.0.html

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3195&p=2

Bottom-Line. Φυσικά και πλέον αγοράζουμε penryn ασυζητιτί. Στους φορητούς δεν μας ενδιαφέρει το 5-10% επιδόσεων αλλά το 10-15% μεγαλύτερης αυτονομίας και λιγότερου θορύβου/θερμοκρασίας.

Y.Γ. Στους φορητούς είμαι και γω ψείρας με τον θόρυβο.

Δημοσ.

Παντως το 6910p εχει εξαιρετικη αυτονομια και χαμηλοτατο θορυβο.

Σε αυτα τα θεματα πολυ δυσκολα hp pavillion ακομα και με penryn θα τον φθασουν.

Ο hp compaq 6910p μαλλον θα ειναι καλυτερος..

Δημοσ.
Λίγο off topic αλλά για να μην ανοίγω καινούργιο thread, ξέρει κανείς αν το Pavilion 6700 special edition (με τον Τ8100) θα έρθει στην Ελλάδα; (στην ΗΡ πάντως ιδέα δεν είχαν.. :rolleyes: )

Οχι. Κανένα Special Edition δεν έρχεται στο Ελλαδιστάν.

Τον Lenovo R61 επισης δεν τον εχουν μεσα στα μοντελα με την χρηματοδοτηση.

Το R61 το είχα γράψει πριν διευκρινήσεις ότι θα το αγοράσεις μέσω του προγράμματος "Δες την ψηφιακα". Οπότε ακυρώνεται η πρόταση.

Μιας κ βλεπω οτι με περιοριζουν στα πιο βαρια κομματια, αναμεσα στο Dell XPS 1530 οπως το δινει ετοιμο η Vodafone με πολλα μειον, κ τον HP DV6760ev, αξιζει να παρω τον χειροτερο σε τεχνικα Dell?

Θα σου έλεγα να μη βιαστείς εφόσων έχεις το χρονικό περιθώριο. Μέχρι τα μέσα Μαΐου έχεις χρόνο ακόμα. Πάντως από αυτά που έχει το site της Vodafone δεν θα έπαιρνα κανένα. Ειδικά τα Dell είναι πανάκριβα σε σχέση με τις τιμές της Dell μέσω προσφορών που έχουν γραφτεί κατά καιρούς στο insomnia.

Επίσης, αν είναι να πάρεις κάτι που θα έχει μόνο ένα έτος διεθνή εγγύηση τότε κοίτα και το APPLE MACBOOK INTEL CORE 2 DUO 2.4GHZ. Και αν θέλεις διενή εγγύηση παραγγέλνεις μέσω ebay το Apple Care Pack με 100 ευρώ. Ετσι σαν εναλλακτική πρόταση.

Μπερδεύεσαι. υπάρχουν τόσο Penryn low end με 3MB έναντι 2MB αντίστοιχου Merom όσο και High end 6MB αντίστοιχα των 4MB..

Δεν μπερδεύομαι καθόλου. Ημουν σαφής και έγραψα μεταξύ T7700 και T8100. Δεν αναφερόμουν γενικά.

Bottom-Line. Φυσικά και πλέον αγοράζουμε penryn ασυζητιτί. Στους φορητούς δεν μας ενδιαφέρει το 5-10% επιδόσεων αλλά το 10-15% μεγαλύτερης αυτονομίας και λιγότερου θορύβου/θερμοκρασίας.

Συμφωνούμε. Αλλά όπως σωστά γράφει και ο haHA, όταν συγκρίνεις ένα 15,4 με αυτόνομη κάρτα γραφικών με ένα 14'' ακόμα και με ισχυρό επεξεργαστή δεν αρκεί να μείνεις στη σύγκριση του Merom-Penryn.

Y.Γ. Στους φορητούς είμαι και γω ψείρας με τον θόρυβο.

Και καλά κάνεις. Είναι θέμα υγείας.

Δημοσ.

Δεν βιαζομαι, περιμενω κ το καινουριο Toshiba ελπιζω σε καλη τιμη κ να ειναι μεσα στο προγραμμα. Για Apple το εχω σκεφτει αλλα λιγο το value of money, λιγο το switch σε Mac με κρατανε μακρια.

Ενδεικτικα για τις διαφορες στην τιμη/χαρακτηριστικα του XPS 1530 στο Ιταλικο site το βρισκω με

T8100 2,1, WXGA+ (1440 x 900), 3072 MB DDR2, 320GB 5400 rpm, GeForce Go 8600M GT 256 MB, 4 Χρονια Εγγυηση στα 1180 euro τη στιγμη που στην Ελλαδισταν στην ιδια τιμη σε κλεβουν.

Δημοσ.

New απο ebay stores /Aγγλία,Γαλλία etc αξίζει?

Έχουν καλές τιμές, όχι τελωνείο, φθηνά μεταφορικά, εγγύηση κτλ ....

αλλά μήπως υπάρχει και κάτι κακό που δεν ξέρουμε?

Δημοσ.
(Η χρήση θα είναι κυρίως word,excel,cad,internet και το πολύ κανα παιχνίδι/ταινία-σπανια τα 2 τελευταία. Να έιναι αθόρυβο όσο το δυνατόν)

1. Προσανατολίζομαι σε 17' οθονη αλλά αξιζει?

2. Toshiba ή HP ?

3.Έχετε κατι άλλο να προτείνετε?:-):-)

Καλύτερα να μείνεις στις 15,4''. Είναι υπεραρκετές. Οπότε θα κοίταγα ένα εκ των A200-23Q ή dv6760ev.

Θα προτιμούσα το Toshiba καθώς είναι πιο αθόρυβο τόσο στο fan όσο και στο πληκτρολόγιο.

Αν μπορείς να διαθέσεις τα έξτρα χρήματα πάτνως πάρε το Satellite A200-23V Plus.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετα την αλλαγη με τους Dell απο Multirama ας επαναφερω λιγο το θεμα κ μεσα στις επομενες ημερες να γινει κ η αγορα.

Καθαρα απο αποψη επιδοσεων, αυτονομιας, θορυβου κλπ κ οχι μεγεθους, τι ειναι καλυτερο? Ή εστω το χειρότερο ποσο υστερεί?

XPS 1330: 13,3 WXGA 1280x800 (μαλλον οχι LED), T7250 2.00 2MB L2 667, 2x 1024MB DDR2 667, 250GB 5400 (δεν νομιζω να ειναι 7200), 128ΜΒ Shared Γραφικα (λογικα Intel X3100)

XPS 1530, 15,4 WXGA 1280x800, T8100 2,1, 800, 3ΜΒ L2, 2x 1024MB DDR2 667, 250GB 5400, 128 NVIDIA 8400M GS

Αν ειχε Τ8100 στον 1330 δεν θα το σκεφτομουν καν.

Μιας που το εψαξα κ για HP, κ πλεον μαλλον παιζω στα 15,4", αναμεσα στο πανω 1530 κ στο DV6760ev 15,4 WXGA 1280x800, T8100 2,1, 3ΜΒ L2 800, 2x 1024MB DDR2 667, 250GB 5400, 256 NVIDIA 8400M GS

Ποιο ειναι "καλυτερο" για την χρηση που ζηταω. Βεβαια η Next Day εγγυηση της Dell ειναι ενα extra bonus.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...