Προς το περιεχόμενο

Αγορά Notebook (Dell, HP, Lenovo, Sony, Toshiba)

vsls

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ηθελα κατι με τις παρακατω απαιτησεις:

Processor: Καλύτερα να ειναι Intel T8χχ για επιδοση κ χαμηλη καταναλωση

LCD: 13.3" - 15.4" Widescreen WXGA 1280 x 800 / 1440χ900 (LG ακομα καλυτερα)

RAM: Απο 2GB κ πανω

HD: Οποιαδηποτε χωρητικοτητα αρκει να μην ειναι αργος κ ενεργοβορος

Video Card: Καθολου παιχνιδια, αλλα ας εχει μια στα 128MB

Sound Card/Speakers: Μεγαλη σημασια στην ποιοτητα ηχου

Θυρες: Οι βασικες, καλο αν υπαρχει HDMI οχι ομως απαραιτητο

Βαρος: Σημαντικο να ειναι 2.7-2.5 kg κ κατω

Αυτονομια: Τουλαχιστον 3 ωρες με multimedia/internet χρηση

Εγγυηση: Η αγορα θα γινει στην Ελλαδα αλλα η εγγυηση πρεπει να καλυπτει πληρως service εκτος Ελλαδος υποχρεωτικα για τουλαχιστον 2 χρονια

Τιμη: Μεχρι 1200 euro

Χρηση: Internet, multimedia εφαρμογες, desktop replacement

Καλυτερα κατι αναμεσα σε Dell, HP, Lenovo, Sony, Toshiba

Τα περισσοτερα μου τα καλυπτουν τα XPS 1530/1330 αλλα διαβασα οτι δεν δεχονται πλεον παραγγελιες απο ιδιωτες οποτε αναγκαστικα παω σε αλλες εταιριες.

Δημοσ.

Πρόσφατα είχα ανάλογο δίλημμα για 13,3''-14''. Με τη Dell δεν ξέρω τι ισχύει τελικά. Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ο ίδιος τηλέφωνο και να πάρεις μια απάντηση καθώς το XPS M1330 είναι η πρώτη επιλογή για αυτά που ζητάς.

Εκτός Dell η καλύτερη επιλογή είναι το HP 6910p GB950EA (Ναι ξέρω, είναι Merom -αλλά αξίζει αυτή τη παραχώριση. Και η οθόνη είναι ματ, δεν ξέρω κατά πόσο σε ενοχλεί-αρέσει αυτό. Φοβερό μηχάνημα πάντως γενικά)

Μετά θα πρότεινα να δεις το καινούριο Toshiba U400. Θα έρθει Ελλάδα σε 10-15 ημέρες περίπου. Μη βιαστείς για το U300, που πιθανόν να προταθεί. Δεν αξίζει.

Αυτές κατά τη γνώμη μου είναι οι καλύτερες επιλογές. Μετά έχουμε:

Sony. Εδώ υπάρχει μόνο το Vaio VGN-CR31 όμως είναι με μόνο ένα έτος εγγύηση και η επέκταση κοστίζει 260 ευρώ. Οπότε ξεφεύγεις στη τιμή, όμως τη συγκεκριμένη μπορείς να την αγοράσεις εντός 365 ημερών οπότε ίσως να σε ενδιαφέρει για αυτό το γράφω.

Lenovo σε αυτά τα χρήματα με τα χαρακτηριστικά που θέλεις (κυρίως μεγέθους-βάρους) δεν υπάρχει. Το μόνο που είναι κοντά στις απαιτήσεις σου άλλα είναι μοντά στα 3 κιλά είναι το THINKPAD R61 569D666.

Τέλος σαν εναλλακτική θα σου πρότεινα και δύο LG με την επιφύλλαξη για το αν το δεύτερο έτος της εγγύησης σε καλύπτει και εκτός Ελλαδιστάν. Είναι πολύ καλά μηχανήματα. Υπάρχει και ένα review στο insomnia για το 14άρι.

1. R405-S.CP12HS

2. E300-A.CP11HS

Δημοσ.

Η Toshiba,LG σε καλύπτουν ακόμα και στην Ευρώπη χωρις απολύτως κανένα πρόβλημα. Θα σου πρότεινα το LG EXPRESS DUAL R405-S.CP11HS που θα σε καλύψει απόλυτα με χαμηλό κόστος, ακόμα και το LG N/B R405-S CP12HS. Αν θες φορη΄το με Τ8ΧΧΧ τότε το κόστος ξεπερνά τα 1000 και πλέον ευρώπουλα..

Δημοσ.

Thx για τις απαντησεις!

Πηρα την Dell για να ρωτησω κ μου ειπαν οτι πλεον για ιδιωτες πρεπει να κοιταξω στο www.dell.gr/partners καθως δεν αναλαμβανουν οι ιδιοι direct. Δυστυχως κανενας απο τους partners δεν συνεργαζεται με το προγραμμα "Δες την ψηφιακα" οποτε απο Dell μενει μονο η επιλογη των 2 που δινει η Vodafone.

Δημοσ.

Ακριβώς ότι ζητάς στα λεφτά που ζητάς, με το πρόγραμμα "Δες την ψηφιακά"

Και με design και ποιότητα HP.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900342

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.900346

Όλα με τους καινούριους C2D T8xx

Τα ίδια με T9xx θα σου κοστίσει 100 ευρώ παραπάνω αλλά πάει γύρω στα 1250 και δεν τα ανέφερα.

Αν θες μπορείς να δεις.

Δημοσ.

Ο HP 6910p GB950EA με καλυπτει σχεδον σε ολα αλλα τι χανω αν επιλεξω Merom? Η mat οθονη δεν με ενοχλει αν κ δεν την εχω χρησιμοποιησει, θελω καλυτερη πιστοτητα ειδικα για προβολη video.

Manosdoc o DV6760 εχει οντως πολυ καλη τιμη κ ισως να ειναι μια δευτερη επιλογη μιας κ ξεφευγει αρκετα στις διαστασεις

Δημοσ.
Ο HP 6910p GB950EA με καλυπτει σχεδον σε ολα αλλα τι χανω αν επιλεξω Merom? Η mat οθονη δεν με ενοχλει αν κ δεν την εχω χρησιμοποιησει, θελω καλυτερη πιστοτητα ειδικα για προβολη video.

Manosdoc o DV6760 εχει οντως πολυ καλη τιμη κ ισως να ειναι μια δευτερη επιλογη μιας κ ξεφευγει αρκετα στις διαστασεις

Δεν είδα κάτι στις απαιτήσεις σου για διαστάσεις.

Γενικά είναι μικρό μοντέλο στις 15''.

Χάνεις σε θόρυβο/θερμοκρασία/κατανάλωση/επιδόσεις απαιτητικών εφαρμογών λόγω μεγαλύτερης Cache.

mat= πιο ξεκούραστα για πολλές ώρες με κείμενο

glossy= πιο ζωντανά και φωτεινά χρώμματα.

Αυτά γενικά γιατί από ματ σε ματ, και από glossy σε glossy έχω δει πολλά

Θες κάτι για Desktop Replacement. O ΗP 6910p είναι περισσότερο σχεδιασμένος για On-the-go. Δεν είναι τόσο η χρήση που λες.

Δημοσ.

Εφόσων αγοράσεις το φορητό μέσω του προγράμματος "Δες την ψηφιακα" τότε ότι και να πάρεις θα έχει 2ετή εγγύηση. Ομως πλην του ΗΡ που έχει από μαμά 3ετή διεθνή εγγύηση, μόνο στα Toshiba θα είναι και διεθνής για το δεύτερο έτος χωρίς επιβάρυνση από μέρους σου.

Ισως λίγο σε αυτονομία και θεμοκρασία. Αλλά μιλάμε για 10% διαφορές στην καλύτερη περίπτωση και αν.

Χάνεις σε επιδόσεις απαιτητικών εφαρμογών λόγω μεγαλύτερης Cache.

Σίγουρα δεν χάνεις σε επιδόσεις λόγω μεγαλύτερης cache. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει

Δημοσ.

Χαλαρα τον 6910p,αφου θελεις κατι μικρο ,ελαφρυ ,γρηγορο ,ποιοτικο,με καλη οθονη !

Αν περιμενεις λιγο,θα υπαρχει σε λιγο καιρο και με penryn.

Αλλα ακομα και με merom,απο αυτα που σκεφτεσαι(αν δεν φθασεις το xps 1330), το 6910p ειναι εξαιρετικο.

Ειναι και με vista business(και εχεις τη δυνατοτητα να σου δωσουν δωρεαν τα xp pro) και οχι τα πετσοκομμενα (απο πλευρας networking) home premium.

Μονη ενσταση για τα μικρα φορητα,τα ηχεια τους...

Δημοσ.
Θες κάτι για Desktop Replacement. O ΗP 6910p είναι περισσότερο σχεδιασμένος για On-the-go. Δεν είναι τόσο η χρήση που λες.

Εχεις δικιο σε αυτο, απλα ψαχνω (αν υπαρχει στην τιμη που θελω) κατι που να συνδυαζει τις επιδοσεις ενος desktop με την φορητοτητα του On-the-go. Επειδη θα το χρειαστω για ταξιδια κλπ δινω μεγαλυτερη βαρυτητα στις διαστασεις/βαρος.

Αν περιμενεις λιγο,θα υπαρχει σε λιγο καιρο και με penryn.

Μονη ενσταση για τα μικρα φορητα,τα ηχεια τους...

Περιπου ποτε θα βγουνε αυτα τα μοντελα? Γιατι η αγορα πρεπει να γινει μεχρι μεσα Μαιου οποτε αν ειναι συντομα να περιμενω να δω. Για τα ηχεια ειχα διαβασει πως γενικα η HP εχει καλη αποδοση σε σχεση με αλλες εταιριες.

Επισης απο αυτονομια υπαρχει καπου που μπορω να το ψαξω?

Δημοσ.

Διάβασε το παρακάτω review για να πάρεις μια ιδέα.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3960

(Η διαφορά με την έκδοση που συζητάμε είναι ουσιαστικά στον ταχύτερο επεξεργαστή και στην υψηλότερης ανάλυσης οθόνη.)

Η καινούρια έκδοση ανακοινώθηκε προ 2 εβδομάδων στις ΗΠΑ, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε άλλες 2 εβδομάδες για να έρθουν εδώ.

Ελπίζω μόνο να είναι στην ίδια τιμή, γιατί υπάρχουν παραδείγματα μοντέλων που ανενέωσαν μόνο τον επεξεργαστή με έναν αντίστοιχου κόστους Penryn αλλά η τιμή αυξύθηκε. Πάντως πιστεύω πως η ΗΡ δεν θα κάνει τέτοιες εξυπνάδες.

Δημοσ.

Στο review διαβασα οτι η 6-cell μπαταρια με απλο WiFi κ light work εφτανε στις 3h30' οποτε με τον πιο γρηγορο επεξεργαστη κ υψηλοτερη αναλυση να πεφτει καπου πανω απο τις 3h. Λογικα με μια 9-cell θα εχει ανετο το 4ωρο.

Επισης απο εγγηυση ειμαι αναγκασμενος να διαλεξω αναμεσα σε HP κ Toshiba αν θελω διεθνη υποστηριξη χωρις extra κοστος. Οποτε δεν κοιταζω για αλλες εταιριες.

rem_rem κ εγω το 1330 θελω αλλα ετσι οπως εγιναν τα πραγματα με Dell κ Ελλαδισταν δυστυχως δεν γινεται. Γι'αυτο ειμαι στο ψαξιμο...

Δημοσ.

Ισως λίγο σε αυτονομία και θεμοκρασία. Αλλά μιλάμε για 10% διαφορές στην καλύτερη περίπτωση και αν.

Σίγουρα δεν χάνεις σε επιδόσεις λόγω μεγαλύτερης cache. Ακριβώς το αντίθετο ισχύει

Για λάπτοπ σοβαρής δουλειάς χάνεις τόσο σε αυτονομία όσο στην ησυχία σου, στην θερμοκρασία. Αυτοί είναι σοβαροί λόγοι σε Laptop ίσως όχι σε Desktop

Για το 2ο διάβασε καλύτερα πως το γράφω.

Χάνεις σε επιδόσεις (Σε σχέση με τον Merom, πιο πάνω που γράφω, ο οποίος έχει μικρότερο pool Cache)...

Αποκλείεται για να κλείσω να βρεις κάτι που είναι on-the-go και να το κάνεις Desktop Replacement, απλώς θα έχεις κάνει κακή επένδυση είτε προς την μια μεριά είτε προς την άλλη.

Διαλέγεις με βάση τις ανάγκες σου και καθορίζεις το λάπτοπ.

Δημοσ.

Λίγο off topic αλλά για να μην ανοίγω καινούργιο thread, ξέρει κανείς αν το Pavilion 6700 special edition (με τον Τ8100) θα έρθει στην Ελλάδα; (στην ΗΡ πάντως ιδέα δεν είχαν.. :rolleyes: )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...