tab0u Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Είμαι αναμέσα στα ακόλουθα laptop.Η χρήση τους θα είναι web surfing,dvd,πολύ προγραμματισμός και virtual machine μάλλον(άρα αρκετή μνήμη για το τελευταίο),και ίσως περιστασιακά κανένα game λόγω καμμένου πατέρα. Pavilion dv6760ev TOSHIBA SATELLITE A200-23Q TOSHIBA SATELLITE A200-1IZ SONY VAIO VGN-NR21S/S Τι μου συστείνετε να πάρω από αυτά και γιατί? Εκτός και αν έχετε να προτείνετε κάτι άλλο μέχρι 1000 ?. Η πληρωμή θα γίνει με κάρτα,γιαυτό έβαλα καταστήματα με αυτή την δυνατότητα
sintalkas Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Εγώ θα σου προτείνα τον 3ο γιατί έχει καλή καρτά γραφικών και καλύτερο επεξεργαστή από τα αλλά λάπτοπ που προτείνεις ,το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι και πιο ακριβός από τους αλλούς.Αλλά να ξέρεις ότι τουλάχιστον στην αγορά φορητού ότι πλήρωνεις παίρνεις. Α και μην πάρεις κανά fujitsu siemens,acer γιατί είναι μάπες.
juniorjack Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 (VMWare ?) Γνώμη μου είναι να επιλέξεις μεταξύ των 2 πρώτων.. Ζύγισε τι χρειάζεσαι περισσότερο, καλύτερη κάρτα γραφικών ή ταχύτερο,ψυχρότερο κ ποιό καινούργιο επεξεργαστη.. Εγώ θα σου προτείνα τον 3ο γιατί έχει καλή καρτά γραφικών και καλύτερο επεξεργαστή από τα αλλά λάπτοπ που προτείνεις Τον καλύτερο επξεργαστή που τον βλέπεις;;
tab0u Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Συγκεριμένα VirtualBox που είναι και opensource:P Μάλλον θα εννοούσε σε σύγκριση με τους 2 Toshiba,o 2oς έχει καλύτερο επεξεργαστή. Μάλλον τον hp θα τσιμπήσω.Με προβληματίζει μόνο ο 1 χρόνος εγγύησης,ενώ το Toshiba έχει 2.
michalis2610 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Είτε θα δώσεις όπως γράφεις 950 ευρώ για το dv6760ev, είτε 1025 ευρώ για το Toshiba Satellite A200-23U. Προσωπικά αν θα προτιμούσα το Toshiba θα ήταν όχι τόσο για την κάρτα γραφικών ή το λίγο ταχύτερο επεξεργαστή αλλά περισσότερο για το καλύτερο κατά τη γνώμη μου πληκτρολόγιο και την πιο αθόρυβη λειτουργία του. Κατά τα άλλα το ΗΡ είναι πολύ καλό (το καλύτερο value for money laptop της κατηγορίας). Με νέο επεξεργαστή, επαρκής ισχύ. Κάρτα γραφικών που για κανένα ελφρύ παιγνίδι είναι οκ. 2 ετή εγγύηση. Μια χαρά σε όλα. Και η τιμή από το Πλαίσιο η χαμηλότερη της αγοράς. Σε καμία περίπτωση μη πάρεις το TOSHIBA SATELLITE A200-1IZ που είναι με σκληρό στις 4200 στροφές. Καλά για το Sony δεν το συζητώ καν...
aurelius Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Να ξερετε παντως, οτι με βαση οσα μου εχουν πει, λογω κοινοτικης οδηγιας ολα τα ηλεκτρονικα πλεον εχουν εγγυηση 2 ετων. Δεν ξερω αν ισχυει και προσπαθουν να το αποκρυψουν. Αν μπορει καποιος ας το επιβεβαιωσει.
juniorjack Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μάλλον τον hp θα τσιμπήσω.Με προβληματίζει μόνο ο 1 χρόνος εγγύησης,ενώ το Toshiba έχει 2. Δύο χρόνια έχει κ ο ΗΡ..Η σελίδα της ΗΡ μπορεί να γράφει 1 χρόνο αλλά όλα τα καταστήματα το δίνουν 1 χρόνο επιπλέον εγγύηση 'προσφορά' της ΗΡ..Με ενδιαφέρει κ μένα το συγκεκριμένο (6760) κ θα το αγοράσω από βδομάδα, κ ψάχνοντας μου πήρε 2-3 μέρες να ξεκαθαρίσω αν υπάρχει επέκταση εγγύησης γιατί κανένας δεν ήξερε! (ούτε στην ΗΡ δε μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση!).. Τελικά δεν υπάρχει υπάρχει επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια γι'αυτό όπως μου απάντησαν απ'το Πλαίσιο (έχω όμως αμφιβολίες).. Να ξερετε παντως, οτι με βαση οσα μου εχουν πει, λογω κοινοτικης οδηγιας ολα τα ηλεκτρονικα πλεον εχουν εγγυηση 2 ετων. Δεν ξερω αν ισχυει και προσπαθουν να το αποκρυψουν.Αν μπορει καποιος ας το επιβεβαιωσει. Αυτό ισχύει αρκετό καιρό κ νομίζω για όλα τα προιόντα,όχι μόνο για ηλεκτρονικά.. Δεν ξέρω τι διάολο παραθυράκι βρίσκουν κ πουλάνε προιόντα με 1 χρόνο.. Παλιότερα είχα διαβάσει ιστορία κάποιου που πήγε στο Πλαίσιο με το νόμο τυπωμένο, κ τελικά του έδωσαν 2 χρόνια εγγύηση (αρχικά είχε 1 - δε θυμάμαι προιόν)
poodle Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δύο χρόνια έχει κ ο ΗΡ..Η σελίδα της ΗΡ μπορεί να γράφει 1 χρόνο αλλά όλα τα καταστήματα το δίνουν 1 χρόνο επιπλέον εγγύηση 'προσφορά' της ΗΡ..Με ενδιαφέρει κ μένα το συγκεκριμένο (6760) κ θα το αγοράσω από βδομάδα, κ ψάχνοντας μου πήρε 2-3 μέρες να ξεκαθαρίσω αν υπάρχει επέκταση εγγύησης γιατί κανένας δεν ήξερε! (ούτε στην ΗΡ δε μου έδωσαν ξεκάθαρη απάντηση!)..Τελικά δεν υπάρχει υπάρχει επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια γι'αυτό όπως μου απάντησαν απ'το Πλαίσιο (έχω όμως αμφιβολίες).. Σήμερα αγώρασα τον HP dv9750 από την Login. Μαζί με τον υπολογιστή αγόρασα και την επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια. (Κόστος επέκτασης 120 Ευρώ). Σύνολο 1463 ευρώ. (Πλαίσιο και E-shop 1400 ευρώ με 2 χρόνια εγγύηση και κάτι δωράκια) Γενικά για επέκταση ρωτήστε την Login, εμένα η HP με έστειλε εκεί. Πάντως για Pavillon μόνο επέκταση σε 3 χρόνια το πολύ δίνουν, ενώ η επαγγελματική σειρά έχει διάφορα, μέχρι και Next day on-site
juniorjack Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Σήμερα αγώρασα τον HP dv9750 από την Login. Μαζί με τον υπολογιστή αγόρασα και την επέκταση εγγύησης στα 3 χρόνια. (Κόστος επέκτασης 120 Ευρώ). Σύνολο 1463 ευρώ. (Πλαίσιο και E-shop 1400 ευρώ με 2 χρόνια εγγύηση και κάτι δωράκια) Γενικά για επέκταση ρωτήστε την Login, εμένα η HP με έστειλε εκεί. Πάντως για Pavillon μόνο επέκταση σε 3 χρόνια το πολύ δίνουν, ενώ η επαγγελματική σειρά έχει διάφορα, μέχρι και Next day on-site Στο δώσανε με 1 ή 2 χρόνια εγγύηση; (χωρίς την επέκταση) Το μυρίστηκα οτι στο Πλαίσιο μου είπαν μλκια,γιατί μου λένε δεν υπάρχει επέκταση από 2 σε 3 χρόνια.. Τώρα που τα δίνουν 2 χρόνια εγγύηση,αξίζει να δώσεις 110-120? για 1 στην ουσία χρόνο επιπλέον..;
poodle Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Στο δώσανε με 1 ή 2 χρόνια εγγύηση; (χωρίς την επέκταση) Το μυρίστηκα οτι στο Πλαίσιο μου είπαν μλκια,γιατί μου λένε δεν υπάρχει επέκταση από 2 σε 3 χρόνια.. Τώρα που τα δίνουν 2 χρόνια εγγύηση,αξίζει να δώσεις 110-120? για 1 στην ουσία χρόνο επιπλέον..; Μου ήπαν ότι όπως όλα τα Pavillon έχει 1 χρόνο. Είπα να μη ρισκάρω με Πλαίσιο, και μετά να μάθω ότι δεν μπορώ να πάω απ΄τα δύο στα τρία χρόνια...Οπότε έχασα τα δώρα (η Login δεν έδινε), αλλά είχα σίγουρα τρία χρόνια. Πάντως το laptop έχει πρόβλημα. Μόλις ζεσταθεί στο ελάχιστο, λέμε για 3-4 λεπτά απλής λειτουργίας, αρχίζουν και αναβοσβήνουν κόκκινα, πράσινα και μπλε κουκκιδάκια (φαντάζομαι τα πίξελ είναι αυτά) διάσπαρτα στην εικόνα. Και είναι πολλά! Για να καταλάβετε την εικόνα που παρουσιάζει η οθόνη, η κόρη μου είπε ότι έχει χρυσόσκονη πάνω! Και μόλις σήμερα το πήρα, οπότε φαντάζομαι να μου το αλλάξουν. Edit: Δεν δίνεις 110-120 παραπάνω για ένα χρόνο, αλλά για δύο. Αν το έπερνα με την βασική εγγύηση του ενός χρόνου από την Login η τιμή δεν θα ήταν 1400 όπως στο Πλαίσιο, αλλά 1330 περίπου.
juniorjack Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Edit: Δεν δίνεις 110-120 παραπάνω για ένα χρόνο, αλλά για δύο. Αν το έπερνα με την βασική εγγύηση του ενός χρόνου από την Login η τιμή δεν θα ήταν 1400 όπως στο Πλαίσιο, αλλά 1330 περίπου. Αν το πάρω από Πλαίσιο/eshop κλπ που το δίνουν με 2 χρόνια εγγύηση θα πληρώσω (αν μπορώ να αγοράσω επέκταση) για 2 χρόνια επέκτασης αλλά θα έχω +1..
tab0u Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Πάντως το laptop έχει πρόβλημα. Μόλις ζεσταθεί στο ελάχιστο, λέμε για 3-4 λεπτά απλής λειτουργίας, αρχίζουν και αναβοσβήνουν κόκκινα, πράσινα και μπλε κουκκιδάκια (φαντάζομαι τα πίξελ είναι αυτά) διάσπαρτα στην εικόνα. Ώπα φίλε poodle πες λεπτομέρειες αν θες γιατί το Σάββατο θα πάω να πάρω το 6760 από το Πλαίσιο και δεν θέλω να μου κάνει τα ίδια.Οφείλεται σε προβληματική οθόνη ή έιναι έτσι?
Manosdoc Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μου ήπαν ότι όπως όλα τα Pavillon έχει 1 χρόνο. Είπα να μη ρισκάρω με Πλαίσιο, και μετά να μάθω ότι δεν μπορώ να πάω απ΄τα δύο στα τρία χρόνια...Οπότε έχασα τα δώρα (η Login δεν έδινε), αλλά είχα σίγουρα τρία χρόνια. Πάντως το laptop έχει πρόβλημα. Μόλις ζεσταθεί στο ελάχιστο, λέμε για 3-4 λεπτά απλής λειτουργίας, αρχίζουν και αναβοσβήνουν κόκκινα, πράσινα και μπλε κουκκιδάκια (φαντάζομαι τα πίξελ είναι αυτά) διάσπαρτα στην εικόνα. Και είναι πολλά! Για να καταλάβετε την εικόνα που παρουσιάζει η οθόνη, η κόρη μου είπε ότι έχει χρυσόσκονη πάνω! Και μόλις σήμερα το πήρα, οπότε φαντάζομαι να μου το αλλάξουν. Edit: Δεν δίνεις 110-120 παραπάνω για ένα χρόνο, αλλά για δύο. Αν το έπερνα με την βασική εγγύηση του ενός χρόνου από την Login η τιμή δεν θα ήταν 1400 όπως στο Πλαίσιο, αλλά 1330 περίπου. Ναι μέχρι τον πρώτο μήνα, μπορείς να ζητήσεις αλλαγή κανονικά για Pavillion! Ώπα φίλε poodle πες λεπτομέρειες αν θες γιατί το Σάββατο θα πάω να πάρω το 6760 από το Πλαίσιο και δεν θέλω να μου κάνει τα ίδια.Οφείλεται σε προβληματική οθόνη ή έιναι έτσι? Ναι, αυτό είναι απλά η οθόνη που βγήκε προβληματική στην αγορά.
sintalkas Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Κοιτάξτε επειδή πολλά έχουν ειπωθεί για διετή εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών να ξεκάθαρισω ότι δεν ίσχυει τίποτα από αυτά.Ο νόμος αυτός της Ε.Ε. δεν έχει ψηφιστεί επίσημα στην Ελλάδα και επόμενως δεν έχει ίσχυ,επίσης ο νόμος που ισχύει στην ελλάδα για την εγγύηση δεν ανάφερει ελλάχιστη χρονική δίαρκεια αλλά ανάφερεται σε αόριστη δίαρκεια <<έυλογο χρονικό δίαστημα>> με απότελεσμα οι δίαφορες εταιρείες να έχουν βρει το παραθυράκι και να τα πώλουν με λίγοτερη από την Ευρώπαικη νομοθεσία εγγύηση δήλαδη 1χρόνο.Λογώ του ότι δεν έχει ψηφιστεί νόμος οι δίαφορες καταναλώτικες οργανώσεις όπως το ΙΝΚΑ και οσυνήγορος του καταναλώτη να έχουν δεμένα τα χέρια τους και να μην μπορούν να δικαίωθουν πάρα σέρνοντας με μυνίσεις και δικαστήρια την κάθε πέριπτωση ενός άτυχου αγόραστη με την ενλόγω εταιρεία και πολλές φορές μάλιστα δεν κερδίζουν οι κάταναλωτές αλλά οι έταιρειες αυτές λόγω του ασάφους νομοθετικού πλαισίου.Για αύτο μην νομίζετε ότι θα δικαίωθειτε λόγω αυτού του νόμου αν σας χάλασει ο υπολογιστής σας απλά θα φάτε το χρόνο σας στα τηλέφωνα στις εταιρείες και τις οργάνωσεις.Για αυτό μην αγοράζετε υπολόγιστη που δίνει 1 χρόνο εγγύηση για να πέσουν οι πώλησεις τους και να βάλουν και αυτοί 2 . Πάντως αν νιώθετε ριγμένοι από τη μη εφαρμογή του νόμου προτείνω στο φόρουμ να τρέξουμε αυτό το θέμα μαζέυοντας υπογραφές σχετικά υπομνήματα και επιστολές σε μεγάλα περιοδικά στο χώρο της πληροφορικής.Αν το επιθύμειτε στείλτε π.μ. να κάνω πρόταση στον administrator.Οσοί πιστοί προσέλθετε.Και μην ξεχνάτε την δύναμη που έχετε ως κατάναλωτες !!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.