koumos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 καλησπερα σας. εχω τον mybook essential edition 250Gb εξωτερικο. επειδη τις τελευταιες μερες μου παρουσιαζονται καποια προβληματα στα windows και υποψιαζομαι οτι φταιει ο δισκος (πχ οταν ειναι ανοιχτος μερικες φορες κολλαει ο explorer των windows και κατι αλλα κουλά) λεω να τον ανοιξω και να τον βαλω μεσα στο κουτι. εχω 3 αποριες: 1) πως ανοιγω αυτο το μαυρο κουτι χωρις να καταστρεψω το σκληρο απο μεσα? γιατι βλεπω δεν εχει καποιο κουμπι ή κατι αλλο για να ανοιξει. 2) ειναι SATA o σκληρος ή IDE? 3) λετε να υπαρχει κανενα προβλημα αν τον βαλω μεσα (γενικως ρωταω γιατι δεν το χω ξαναδοκιμασει). thanks.
damdim Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Αν θυμάμαι καλά επειδή το έχω κάνει και εγώ, έβγαλα το προστατευτικό λάστιχο που υπάρχει στις ακμές, μετά με ένα κατσαβίδι ξεκούμπωσα τις άκρες και μετά βγήκε συρταρωτό το περίβλημα. Ο δίσκος είναι ένας απλός εσωτερικός sata.
koumos Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Λοιπον μετα απο πολυ προσπαθεια τ καταφερα και τον εβγαλα...ηθελε μετα που εβγαλα το περιβλημα να ξεβιδωσω κατι βιδουλες. αλλα τωρα η θηκη καταστραφηκε και προς μεγαλη μου εκπληξη ο σκληρος μεσα ηταν IDE!!! και εφοσον κατεστρεψα τη θηκη (και δεν παω να παρω καινουργια) εμεινα χωρις optical drive..! xaxa
koumos Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Λοιπον παιδια το προβλημα συνεχιζεται παρολο που τον εκανα εσωτερικο.. βαζω τα windows να κανουν disk check αλλα παντα κολλαει ο ελεγχος οταν ειναι στο σταδιο "verifying file data". αναγκαστηκα να τον βγαλω παλι εξω και να τον δουλεψω προχειρα με την κατεστραμμενη μαυρη θηκη για να σωσω τουλαχιστον τα αρχεια μου.. 2 ερωτησεις. 1) αν του κανω format λετε το προβλημα να φτιαχτει? 2) υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει ας μου επιτραπει η εκφραση "heavy format" δηλαδη να τον κανει σαν καινουργιο, ολο μηδενικά. 3) λιγο ασχετο...υπαρχει καποιο προγραμμα για να ελεγχω τα αρχεια .ISO μετα απο μια μεταφορα αν ειναι οκ? γιατι μερικες φορες μετα απο μεταφορες iso απο ενα σκληρο σε αλλο, οταν παω να κανω Install ας πουμε ενα παιχνιδι μου πεταει το σπαστικο μυνημα οτι ειναι corrupted το αρχειο. δηλαδη οτι εγινε καποιο σφαλμα στη μεταφορα.. ευχαριστω και παλι..
blackstar Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 1) αν του κανω format λετε το προβλημα να φτιαχτει? 2) υπαρχει καποιο προγραμμα που να κανει ας μου επιτραπει η εκφραση "heavy format" δηλαδη να τον κανει σαν καινουργιο, ολο μηδενικά. 3) λιγο ασχετο...υπαρχει καποιο προγραμμα για να ελεγχω τα αρχεια .ISO μετα απο μια μεταφορα αν ειναι οκ? γιατι μερικες φορες μετα απο μεταφορες iso απο ενα σκληρο σε αλλο, οταν παω να κανω Install ας πουμε ενα παιχνιδι μου πεταει το σπαστικο μυνημα οτι ειναι corrupted το αρχειο. δηλαδη οτι εγινε καποιο σφαλμα στη μεταφορα.. ευχαριστω και παλι.. 1) μπορεί και ναι, αλλά αν είναι πρόβλημα του δίσκου, μαλών όχι. 2) Κανε ενα search το θέμα απο οτι θυμάμαι έχει συζητηθεί πολλές φορές. 3) Δεν έχω δει πρόγραμμα που ελέγχει iso αλλά με ένα mount kai ένα setup πρέπει να είσαι οκ.
koumos Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Στο 3) αυτο ακριβως θελω να αποφυγω..Το mount kai setup γιατι εχω αρκετα παιχνιδια και ειναι μεγαλη ταλαιπωρια να τα βαζω και να τα βγαζω παλι ολα.. anyway thanks..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.