DrLo Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Ξεθάβω για 2η φορά το αρχαίο αυτό topic μου καθώς εδώ και αρκετές μέρες έχω υποβάλει την αίτησή μου στο Warwick και είμαι σε αναμονή των εξελίξεων. Τελικά ενώ είχα αρχικά σαν σκέψη να κάνω αιτήσεις σε αρκετά πανεπιστήμια τελικά έκανα μόνο στο Warwick. Τις τελευταίες μέρες αυτό που με απασχολεί, εκτός του ενδεχομένου να μη γίνω δεκτός εκεί καθώς υπέβαλα την αίτησή μου σχετικά αργά, είναι διάφορα post που διαβάζω σε διάφορα forums στο inet που απαξιώνουν όλα τα πανεπιστήμια πλην των κορυφαίων (πχ Harvard, Stanford για Αμερική, LBS, Oxford, Cambridge για Αγγλία). Έτσι μου πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο ακόμα κι εφόσον γίνω δεκτός να ζητήσω να «αναβολή» για του χρόνου και τον Οκτώβρη/Νοέμβρη να κάνω αιτήσεις και σε πιο «διάσημα» πανεπιστήμια. Αν και στο site του warwick αναφέρει αυτή τη δυνατότητα δε διευκρινίζει αν για να ζητήσεις την αναβολή πρέπει να δεχθείς τη θέση πρώτα και δεν θα ήθελα να ρωτήσω στο Wariwck για τη δυνατότητα αναβολής όταν ακόμα εκκρεμεί η αίτησή μου. Έχει κάποιος εμπειρία πως λειτουργεί το σύστημα αυτό με τη μετάθεση σε επόμενο χρόνο της προσφοράς θέσης στο μεταπτυχιακό ? Κατά πόσο συμφωνείτε με την παραπάνω άποψη ότι «Oxbridge ή τίποτα” ?
Draculina Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Δημοσ. 22 Απριλίου 2009 Την άποψη αυτή σχετικά με τα κορυφαία πανεπιστήμια (αυτά ή τπτ) συμμερίζεται (αμερικανοθρεμμένος) καθηγητής από τη δική μου σχολή (επίσης πολυτεχνική). Με τα προσόντα σου μπορείς να χτυπήσεις Harvard, συμφοιτήτριά μου πέτυχε θέση εκεί με μικρότερη εργασιακή εμπειρία από τη δική σου, αλλά με πολύ καλή καθοδήγηση στις αιτήσεις, τηλεφωνικό interview, συστατικές κτλ από καθηγητή ο οποίος έζησε Αμερική, σπόύδασε στο ΜΙΤ και ήξερε πολύ καλά την κατάσταση εκεί. Υπόψην ότι το κλίμα σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο είναι εξαιρετικά σκληρό από άποψη ανταγωνισμού (δεν εννοώ δυσκολία μεταπτυχιακού, αλλά σχέσεις φοιτητων μεταξυ τους πχ). Εάν πας εκεί για να σπουδάσεις και αυτός είναι ο σκοπός σου και μόνο είσαι οκ, αλλά φιλίες, διασκέδαση κτλ δεν ευνοούνται. Προσωπικά. με δεδομένο ότι οι σπουδές εκεί στοιχίζουν ένα διαμέρισμα, θα με ενδιέφερε να πάω στο καλύτερο που μπορώ, ανεξαρτητως δυσκολίας/κλίματος. Σε Ευρώπη δεν ξέρω και πολύ τι παίζει για MBA. Να σε ρωτήσω κάτι άλλο ομως...Στην Ελλάδα, Θεσσαλονίκη πχ ή και Αθήνα, μπορεί κανείς να αξιοποιήσει/αποσβέσει ένα τέτοιο πτυχίο?? Ή είναι δεδομένο πως θα μείνει κανείς έξω κυνηγώντας ανάλογη θέση? Όσοι από τους δικους μου συμφοιτητές στραφηκαν σε MBA δεν είναι πολύ συνειδητοποιημένοι τι θα το κάνουν μετά (είναι και μικροί σε ηλικία, με μικρή εμπειρία εργασίας).
insomniaK Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Δημοσ. 23 Απριλίου 2009 Ξεθάβω για 2η φορά το αρχαίο αυτό topic μου καθώς εδώ και αρκετές μέρες έχω υποβάλει την αίτησή μου στο Warwick και είμαι σε αναμονή των εξελίξεων. Τελικά ενώ είχα αρχικά σαν σκέψη να κάνω αιτήσεις σε αρκετά πανεπιστήμια τελικά έκανα μόνο στο Warwick. Τις τελευταίες μέρες αυτό που με απασχολεί, εκτός του ενδεχομένου να μη γίνω δεκτός εκεί καθώς υπέβαλα την αίτησή μου σχετικά αργά, είναι διάφορα post που διαβάζω σε διάφορα forums στο inet που απαξιώνουν όλα τα πανεπιστήμια πλην των κορυφαίων (πχ Harvard, Stanford για Αμερική, LBS, Oxford, Cambridge για Αγγλία). Έτσι μου πέρασε από το μυαλό το ενδεχόμενο ακόμα κι εφόσον γίνω δεκτός να ζητήσω να «αναβολή» για του χρόνου και τον Οκτώβρη/Νοέμβρη να κάνω αιτήσεις και σε πιο «διάσημα» πανεπιστήμια. Αν και στο site του warwick αναφέρει αυτή τη δυνατότητα δε διευκρινίζει αν για να ζητήσεις την αναβολή πρέπει να δεχθείς τη θέση πρώτα και δεν θα ήθελα να ρωτήσω στο Wariwck για τη δυνατότητα αναβολής όταν ακόμα εκκρεμεί η αίτησή μου. Έχει κάποιος εμπειρία πως λειτουργεί το σύστημα αυτό με τη μετάθεση σε επόμενο χρόνο της προσφοράς θέσης στο μεταπτυχιακό ? Κατά πόσο συμφωνείτε με την παραπάνω άποψη ότι «Oxbridge ή τίποτα” ? 1. Στη Γερμανία η διαδικασία αναβολής κατά ένα χρόνο είναι σχετικά εύκολη, στέλνεις ένα email ή σε κάποιες περιπτώσεις ένα γράμμα (για να έχει την υπογραφή σου) και την παίρνεις. Στο Imperial, πριν από χρόνια, αφού με δέχτηκαν έστειλα στον υπεύθυνο ένα email, πως το σκέφτομαι και δεν είμαι σίγουρος και μου πρότεινε ο ίδιος να πάρω αναβολή (αλλά δε μου είχαν δώσει υποτροφία, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά το αναφέρω). 2. Επειδή είσαι κατασταλαγμένος και αποφασισμένος να επενδύσεις στις σπουδές, προσωπικά θα σου πρότεινα να πας στο πιο φημισμένο της αγοράς. Ξάδερφος μου, πλήρωσε το ΜΒΑ στο Harvard και σε 1 και κάτι χρόνο εργασία είχε αποταμιεύσει το ποσό που πλήρωσε. Όντας μέσα στα πανεπιστήμια και σχετικά στη βιομηχανία, βλέπω πως τα recruiting offices των εταιρειών δίνουν σημασία από που προέρχεται το πτυχίο/δίπλωμα. Ξέρω εταιρείες που δεν προσλαμβάνουν απόφοιτους από ελληνικά ιδρύματα, αλλά προσλαμβάνουν αυτούς που έχουν ένα msc μετά από ιδρύματα που εμπιστεύονται. Τα ποια ιδρύματα/χώρες εμπιστεύονται μπορείς να τα διαπιστώσεις σε ποια job bazaars συμμετέχουν. Τώρα αν η απορία σου είναι μεταξύ Tufts, Harvard, Oxford, Cambridge (τυχαία σειρά), κοίτα σε τι εξειδικεύεται το καθένα (αφού σε δεχτούν), για πρωθυπουργός ή υψηλόβαθμος διπλωμάτης πήγαινε στο Tufts για παράδειγμα... αλλά όπου κι αν πας σίγουρα δε θα μείνεις άνεργος. Καλή τύχη.
FarCry Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 Δημοσ. 26 Απριλίου 2009 για πρωθυπουργός ή υψηλόβαθμος διπλωμάτης πήγαινε στο Tufts για παράδειγμα... κωστακης ε?
zilino Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας παιδια... εχω τελειωσει το τμημα οικονομικων επιστημων πατρας (GPA=6.53) καθως και στο μεταπτυχιακο μου στο ιδιο πανεπιστημιο με κατευθυνση στα financial analysis and management και εκτος αυτου εχω και TOEFL 111. Ενδιαφερομαι να κανω μεταπτυχιακο στη Αγγλια και εχω καταλληξει σε καποια πανεπιστημια μερικα εκ των οποίων είναι το warwick (Engineering Business Management) Lancaster manchester nottingham leeds και τα δύο προγραμματα που με ενδιαφερουν ειναι το Engineering Business Management (Warwick) και το Supply chain management and logistics στα υπολοιπα πανεπιστημια που προανεφερα. Πιστευετε οτι έχω πιθανότητες να με δεχτουν???? Ποιο πολυ με καιει το warwick βασικα.... Μπορει το πτυχιο να μην είναι top αλλα με το ηδη υπαρχον μεταπτυχιακο μπορει να δωσουν ενα push στην όλη κατασταση... Please Help...!!!
DrLo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2011 Κοίτα, εγώ που είχα ανιίξει το thread πριν χρόνια είχα ρωτήσει για το ΜΒΑ του Warwick και έγινα δεκτός σχετικά πολύ εύκολα (άλλο που κατέληξα στο HEC). Ζητούσαν βαθμό που να αντιστοιχεί σε 2.1 (αν θυμάμαι καλά για το ΕΜΠ μου είχαν πει >7), η συνέντευξη ήταν πολύ απλή (πιο βατή φιλική από Oxford Said πχ) Το Toefl μου ήταν περίπου το ίδιο (110) αλλά είχα αρκετά καλύτερο GMAT από το ΜΟ του warwick. Τώρα αν βάλεις ότι εσύ έχεις και μεταπτυχιακό δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση στείλε mail και ρώτα τους. Σε μένα απαντησαν σε αρκετά ερωτήματα σε 2-3 μέρες. ήταν πολύ εξυπηρετικοί (ακούς HEC !!!). Το ίδο θεωρώ και για τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.