Προς το περιεχόμενο

Warwick ή Lancaster

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην απλωνόμαστε. Τα ξέρω τα rankings και δε πολυενδιαφέρουν. Αυτό που ψάχνω είναι να δω πιο είναι πιο απαιτητικό, πιο είναι μεγαλύτερο "αγγούρι" σε απλά ελληνικά.

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Και εγώ είμαι πάνω στην διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακού. Είμαι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε συζητήσεις μου με καθηγητές υψηλά ιστάμενους στο τμήμα μου, μου πρότειναν το Warwick σαν τοπ επιλογή, μαζί με το LSE.

Εγώ θα σε συμβούλευα να μην πολυασχολείσαι με το πιο πανεπιστήμιο είναι πιο αγγούρι αλλά το ποιο έχει μεγαλύτερο κύρος. Αν σε δεχτεί ένα πανεπιστήμιο κύρους εσύ δεν θα πας επειδή είναι δύσκολο? Σαφώς και είναι δύσκολο. Και ειδικά εσύ που δεν έχεις γνώσεις μανατζμεντ θα το βρεις πιο δύσκολο από άλλους φοιτητές.

Δημοσ.
Και εγώ είμαι πάνω στην διαδικασία αναζήτησης μεταπτυχιακού. Είμαι φοιτητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε συζητήσεις μου με καθηγητές υψηλά ιστάμενους στο τμήμα μου, μου πρότειναν το Warwick σαν τοπ επιλογή, μαζί με το LSE.

Εγώ θα σε συμβούλευα να μην πολυασχολείσαι με το πιο πανεπιστήμιο είναι πιο αγγούρι αλλά το ποιο έχει μεγαλύτερο κύρος. Αν σε δεχτεί ένα πανεπιστήμιο κύρους εσύ δεν θα πας επειδή είναι δύσκολο? Σαφώς και είναι δύσκολο. Και ειδικά εσύ που δεν έχεις γνώσεις μανατζμεντ θα το βρεις πιο δύσκολο από άλλους φοιτητές.

Υποψιάζομαι πως επιζητεί(επιζητούσε) το πιο δύσκολο για να πάει σε αυτό...;)

Δημοσ.

απο τον τροπο που το ελεγε...νομιζω ακριβως το αντιθετο...εκτος αν εκφραζεται σα μαζοχιστης :P

Δημοσ.
Και ειδικά εσύ που δεν έχεις γνώσεις μανατζμεντ θα το βρεις πιο δύσκολο από άλλους φοιτητές.

λάθος κανεις. MBA μπορεί να κάνει ο καθένας. και δεν έχει κανένα προτέρημα κάποιος από οικονομική σχολη. εκτος αν με το γνώσεις management εννοείς κάτι άλλο.

MBA Entry Requirements

Successful applicants for the MBA International Business course at EBS London should have:

• Minimum of a lower second class UK Honours undergraduate degree, or its international equivalent, in any discipline, from a recognised institution
  • A minimum of 2 years of full-time, postgraduate work experience in a managerial or supervisory position
  • Fluency in English. If your native language is not English, an IELTS score of 6.5 or a TOEFL score of 90 (233 on the computer-based test, 577 on the paper-based test) is required. The TOEFL code for EBS London is 2487. We also accept the EIKEN English test at Grade 1*
  • Students applying via the exceptional entry route are strongly advised to take the GMAT. Our programme code is 2DP-F7-59

http://www.ebslondon.ac.uk/courses/admissions/entry_requirements/mba_requirements.aspx

Δημοσ.
Υποψιάζομαι πως επιζητεί(επιζητούσε) το πιο δύσκολο για να πάει σε αυτό...;)

Ακριβώς.

Δεν είναι θέμα μαζοχισμού. Είμαι από αυτούς που αποδίδουν καλύτερα μόνο υπό πίεση. Τα χαλαρά και εύκολα πράγματα έχω την τάση να τα βαριέμαι σχετικά γρήγορα. Όταν υπάρχει ζόρι ή κάποιου είδους πρόκληση τότε μόνο κρατά κάπως το ενδιαφέρον μου.

Δημοσ.
Φαντάζομαι ότι το έχεις δει αυτό...

Νομίζω ότι το πιό κατάλληλο είναι αυτό:

http://rankings.ft.com/businessschoolrankings/european-business-school-rankings

Αναφέρεται στα MBAs μια και μιλάμε γιαυτά.

2 London Business School UK

13 Cranfield School of Management UK

14 City University: Cass UK

16 Warwick Business School UK

17 University of Strathclyde Business School UK

19 University of Oxford: Saïd UK

20 Lancaster University Management School UK

23 London School of Economics and Political Science UK

25 Henley Management College UK

26 Ashridge UK

28 Durham Business School UK

30 Imperial College Business School UK

34 Bradford University School of Management UK

36 University of Edinburgh Business School UK

37 University of Cambridge: Judge UK

42 Nottingham University Business School UK

43 University of Bath School of Management UK

44 Manchester Business School UK

47 Aston Business School UK

55 Leeds University Business School UK

.

ο αριθμός δεξιά είναι η θέση στην λίστα των:

European Business school rankings 2008

και αυτά παραθέτω είναι σε UK.

.

-----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 10 : 39 : 38-----

Εαν πέρναμε την λίστα μερικά χρόνια πριν θα βλεπαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Βρετανικά.

Τώρα βλέπουμε ότι έχουν ανέβει πολύ και άλλα Ευρωπαικά MBAs.

20/65 μόνο, είναι απο UK.

Προσωπικά, εαν πήγαινα τώρα για MBA μάλλον, δεν θα πήγαινα UK.

-----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 10 : 40 : 37-----

Εαν πέρναμε την λίστα μερικά χρόνια πριν θα βλεπαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν Βρετανικά.

Τώρα βλέπουμε ότι έχουν ανέβει πολύ και άλλα Ευρωπαικά MBAs.

20/65 μόνο, είναι απο UK.

Προσωπικά, εαν πήγαινα τώρα για MBA μάλλον, δεν θα πήγαινα UK.

-----Προστέθηκε 17/1/2009 στις 10 : 49 : 51-----

λάθος κανεις. MBA μπορεί να κάνει ο καθένας. και δεν έχει κανένα προτέρημα κάποιος από οικονομική σχολη. εκτος αν με το γνώσεις management εννοείς κάτι άλλο.

Πράγματι MBA μπορεί να κάνει ο καθένας, αφου τα οικονομικά μαθήματα είναι επιπέδου πρώτου έτους οικονομικής σχολής ...

introduction to Accounting, intro to Finance, intro to HR, intro to Logistics,....

Μιά "λίγα απόλλα" είναι. "Αέρα-Πατέρα" :-)

και πολλύ team building, leadership κλπ.

Ετσι όταν τελειώνεις, ειδικά εαν δεν έχεις εργασιακή πείρα, αισθάνεσαι κάτι μεταξύ Μ. Αλεξάνδρου και Ναπολέοντα...

Δημοσ.
με βαση ποια κριτηρια βγαινουν αυτες οι λιστες;

ποιος λεει οτι οντως κρινονται αντικειμενικα;

πολλοί τις αμφισβητούν...

Δημοσ.

αν αμφισβητούμε financial times, economist και λοιπά τότε τι πρέπει να πάρουμε ως κριτήριο? :P

http://mba.eiu.com/index.asp?layout=2002rankings&rank_category_id=20000002&region_id=270000427&x=39&y=10

αυτή είναι η λίστα του economist για europe.

επίσης να πω ότι είναι και πανάκριβα. ενδεικτικά για LBS και cranfield management που ξέρω είναι 40.000 και 28.000 λίρες αντίστοιχα. δίδακτρα μιλάμε μονο έτσι? :P

Δημοσ.

τι παει να πει αυτο; βλεπεις απλα μια λιστα δεν βλεπεις απο τι στοιχεια δημιουργηθηκε.

Ειχα ακουσει παλιοτερα μια εκπομπη στον αλφα με καλεσμενο τον Ανδρουλακη και ειχε πει δυο πραματακια πως βγαινουν αυτες οι λιστες, και γενικα το συμπερασμα ειναι οτι ειναι ψιλοαπατη.

Δημοσ.

Σε αυτη τη λιστα λεει πανω πανω πως περιπου βγαινει η συνολικη βαθμολογια

http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php?subject=BUISINESS

Εχει research quality το οποιο ειναι κατανοητο πως βαθμολογειτε. Αναλογα με τις ερευνες και πανεπιστημιακες εκδοσεις τις καθε σχολης στον τομεα της.

Entry Standards, ποια ειναι τα κριτηρια για να σε παρουν. Συνηθως σε A'levels. Αυτο βγαινει συμφωνα με την προσφορα-ζητηση της καθε σχολης.

National Student Survey, αυτο ειναι λιγο αμφισβητισιμο.

Graduate Prospectus, ποσο γρηγορα επιασες δουλεια, ποσο σχετικη ειναι η δουλεια με τον κλαδο σου και ποσα περνεις. Ειναι ενα φυλλαδιο που σου στελνει τον πρωτο χρονο το πανεπιστημιο οταν αποφοιτησεις για να συμπληρωσεις και να ξερουν ακριβως το graduate prospectus τους.

Ξερω επισης οτι καποια στοιχεια οπως συνολο μαθητων που εμειναν στην ιδια χρονια περνονται υποψην σε καποιες βαθμολογιες, καθως καθε uni πληρωνει προστιμο στο κρατος οταν αυτο συμβαινει.

Τωρα το βαρος της καθε κατηγοριας στο συνολο των βαθμων ειναι μια αλλη ιστορια και συνηθως ο τροπος βαθμολογησης βοηθαει τα 'μεγαλα' Uni. Υπαρχουν πολλες αμφισβητησεις γενικα για τις βαθμολογιες αυτες και τις γραφει στο wiki αν κανετε ενα search για τις βαθμολογιες, αλλα καποια βασικα standar υπαρχουν. Πιστευω στο περιπου +-10 θεσεις τα πανεπιστημια περνουν την θεση που τους αξιζει στις καταταξεις.

Δημοσ.
τι παει να πει αυτο; βλεπεις απλα μια λιστα δεν βλεπεις απο τι στοιχεια δημιουργηθηκε.

Ειχα ακουσει παλιοτερα μια εκπομπη στον αλφα με καλεσμενο τον Ανδρουλακη και ειχε πει δυο πραματακια πως βγαινουν αυτες οι λιστες, και γενικα το συμπερασμα ειναι οτι ειναι ψιλοαπατη.

απλά λέω ότι αφού καμια λίστα δεν θεωρείται αποδεκτη τότε να μην αναφερόμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ σε λίστες.

Δημοσ.

αμα διαλεγεις πανεπιστημιο με κριτηριο τετοιες λιστες ειναι σαν να διαλεγεις σχολη στο μηχανογραφικο με κριτηριο με κριτηριο τη βαση.

btw. πριν κατι χρονια στο τοπ 10 παγκοσμιως ηταν μονο αμερικανικα, βρετανικα και ισραιλινα(!) unis...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...