Προς το περιεχόμενο

PLEXTOR 760SA & VISTA 64 ???

auber002b

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

έχω ένα Plextor DVD-RW 760 SATA , εδώ και ένα χρόνο έχω γράψει πάρα πολλά δισκάκια χωρίς κανένα πρόβλημα απολύτως.

παρατήρησα χθες σε μία ταινία (DVD-Video)που έγραψα οτι μου έκανε στιγμιαία κάποια κολλήματα σε 3 -4 σημεία της .

επίσης άλλες 3 ταινίες , ακριβώς το ίδιο .

Επειδή δεν τα γράφω ποτέ on the fly και είχα στον δίσκο το video_ts με την ταινία έβαλα να την δω μήπως και το πρόβλημα ήταν απο εκεί και όχι στην εγγραφή , αλλά απο το δισκο η ταινία έπαιζε κανονικά .

Επειδή απ όταν ξανάστησα το λειτουργικό (από XP sp2 σε Vista 64) δεν είχα γράψει κάποιο DVD και επειδή έβαλα μια τελευταία έκδοση του Nero 8.3.2.1 θεώρησα αρχικά πως φταίει το συγκεκριμένο Nero. έβαλα μία προηγούμενη που ήταν δοκιμασμένη , έκανε το ίδιο (δοκίμασα και με clonedvd2).

άρα δεν είναι το πρόγραμμα εγγραφής .

έβαλα το plextor και σε ένα άλλο pc με Vista 64 και εκεί πάλι έκανε τα ίδια.

firmware έχει το τελευταίο που έχει στο site της η Plextor.

έβαλα ένα άλλο DVD-RW ide στο pc και το έγραψε κανονικά.

Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά το plextor σε Vista 64 ?

Έχει δει κανένας κάτι παρόμοιο?

Δημοσ.

λοιπόν επειδή με έτρωγε , γιατί βλέπεις το plextor δεν είχε και 25-30€ όταν το πήρα .... έβαλα έναν 80άρι και έστησα πάλι XP pro SP2 ,

έχω γράψει 5 ταινίες τις έχω μοιράσει κιόλας για να τις δουν ολόκληρες , και όλες παίζουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ , χωρίς κολλήματα !!!

τι να πω τώρα ?

Δημοσ.
αφου λες το εκανε και σε xp.μηπως απλα παραδιδει πνευμα?

όχι σε xp , δεν το έκανε , αυτό λέω .

προφανώς και κάτι παίζει με vista και plextor 760sa !!!

μήπως έχει κανείς τον παραπάνω συνδιασμό ?

Δημοσ.
περνα καποια αλλη εκδοση vista.β.περνα service pack για vista.c.ελπιζω να εχεις βαλει ata 100 καλωδιοταινια.

εχω τα vista x64 ultimate sp1 ,

επίσης για την καλωδιοταινία που λες το plextor ειναι Sata όχι IDE .

Δημοσ.
drivers για SATA δοκίμασες να αλλάξεις η να αφήσεις τις M$;

όχι δεν έχω αλλάξει κάτι όσον αφορά drivers για SATA ,

δεν τους περνάει το αντίστοιχο inf του m/b ?

δηλ . τι ακριβώς θα πέρναγες ?

αλλιώς ότι έχουν περάσει τα vista . πάντως και σε ένα άλλο σύστημα με vista 64 που το σύνδεσα (η μόνη διαφορά με το δικό μου ήτανε το m/b ) πάλι δεν τα έγραφε σωστά , εκεί μάλιστα ήταν ακόμα χειρότερα.

ενώ όπως είπα και πιο πάνω έστησα δοκιμαστικά xp και γράφει κανονικά.

Δημοσ.

Φίλε μου έχω Plextor 760SA και Vista x64 εδώ και ενάμισυ χρόνο. Ακόμη και πριν βάλω το SP1 πρόσφατα έχω γράψει δεκάδες DVD και είναι μια χαρά.

Σιγουρέψου ότι έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers για το mobo σου (κατέβασέ τους από το site του κατασκευαστή του mobo), έλεγξε τη συνδεσμολογία σου μέσα στο μηχάνημα (απίθανο, αλλά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται), άλλαξε SATA καλώδιο και είσοδο στο mobo, μήπως υπάρχει κάποιο "κουφό" θέμα, και τέλος δοκίμασε να γράψεις σε άλλα δισκάκια DVD-R (άλλη μάρκα).

Αν όλα αυτά δεν σου δώσουν λύση και έχεις χρόνο, δοκίμασε να εγκαταστήσεις σε ένα άλλο partition τα Vista x64 από την αρχή και βάλε μόνο τους drivers του mobo σου πάνω και της κάρτας γραφικών σου βέβαια. Εκεί δοκίμασε πάλι μια εγγραφή να δεις τι γίνεται. Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα..

Ελπίζω να σε βοήθησα. Good luck! ...

Δημοσ.
Φίλε μου έχω Plextor 760SA και Vista x64 εδώ και ενάμισυ χρόνο. Ακόμη και πριν βάλω το SP1 πρόσφατα έχω γράψει δεκάδες DVD και είναι μια χαρά.

Σιγουρέψου ότι έχεις εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers για το mobo σου (κατέβασέ τους από το site του κατασκευαστή του mobo), έλεγξε τη συνδεσμολογία σου μέσα στο μηχάνημα (απίθανο, αλλά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται), άλλαξε SATA καλώδιο και είσοδο στο mobo, μήπως υπάρχει κάποιο "κουφό" θέμα, και τέλος δοκίμασε να γράψεις σε άλλα δισκάκια DVD-R (άλλη μάρκα).

Αν όλα αυτά δεν σου δώσουν λύση και έχεις χρόνο, δοκίμασε να εγκαταστήσεις σε ένα άλλο partition τα Vista x64 από την αρχή και βάλε μόνο τους drivers του mobo σου πάνω και της κάρτας γραφικών σου βέβαια. Εκεί δοκίμασε πάλι μια εγγραφή να δεις τι γίνεται. Αυτά μου έρχονται στο μυαλό τώρα..

Ελπίζω να σε βοήθησα. Good luck! ...

αφού το έχεις σε vista 64 και δουλέυει μια χαρά τι να πω!!

πάντως drivers έχω απο το site της Asus τους τελευταίους , άλλη συσκευή IDE που δοκίμασα δεν παρατήρησα κανένα κολλημα , ενώ η συγκεκριμένη κάνει.

σε XP που ξαναστησα μονο και μόνο για να δω , δουλεύει κανονικά.

Προγράμματα εγραφής nero , cloneDVD2 κτλ. έχω αλλάξει όπως επίσης και δισκάκια.

Σε λίγο θα βάλω πάνω ένα ASUS DRW-2014L1T 20x SATA , που αγόρασα χθες , αν θα παίξει αυτό σωστά , κάτι υπάρχει με το συγκεκριμένο Plextor μου και τα Vista , αφού έχεις και εσυ το ίδιο χωρίς πρόβλημα. (αλήθεια ποιο firmware έχεις??) αν δεν παίξει 8α αρχίσω με επανεγκατάσταση vista και βλέπουμε...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...