Προς το περιεχόμενο

Vista και XP στον ίδιο δίσκο?

johnyb98

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω χωρίσει τον σκληρό μου σε δύο partition. Στο πρώτο εγκατέστησα πρώτα τα Vista και στο δεύτερο τα XP. Περίμενα να μου βγάζει στην εκκίνηση menu επιλογής λειτουργικού αλλά φορτώνει μόνο τα XP που εγκατέστησα δεύτερα.

Πώς θα το κάνω αυτό;

Θέλω, και όταν μου βγάλει το menu με τα δύο λειτουργικά, το default λειτουργικό που θα φορτώνεται να είναι τα XP (αν γίνεται να του ορίσω εγώ τα δευτερόλεπτα αντίστροφης μέτρησης - αυτό δε με καίει και τόσο).

Δημοσ.

1os τρόπος. Εκκίνηση με το CD των Windows.

Vista: Επιλέγουμε γλώσσα και μετά restore your computer.

XP: (Με κωδικό Administrator) Επιλέγουμε Recovery Console και μετά εντολή: fixmbr

2ος τρόπος. Με την εντολή bootsect.exe που υπάρχει στο CD των Vista.

Επιλέξτε Start / Accessories, κάντε δεξιό κλικ στη συντόμευση Command Prompt και επιλέξτε

Run as Administrator. Γράψτε την εντολή:

\boot\bootsect.exe – NT60 C: για τα vista

\boot\bootsect.exe -NT52 C: για XP

Δείτε και: http://support.microsoft.com/kb/919529

Δημοσ.
Έχω χωρίσει τον σκληρό μου σε δύο partition. Στο πρώτο εγκατέστησα πρώτα τα Vista και στο δεύτερο τα XP. Περίμενα να μου βγάζει στην εκκίνηση menu επιλογής λειτουργικού αλλά φορτώνει μόνο τα XP που εγκατέστησα δεύτερα.

Πώς θα το κάνω αυτό;

Θέλω, και όταν μου βγάλει το menu με τα δύο λειτουργικά, το default λειτουργικό που θα φορτώνεται να είναι τα XP (αν γίνεται να του ορίσω εγώ τα δευτερόλεπτα αντίστροφης μέτρησης - αυτό δε με καίει και τόσο).

Γιατί χρυσό μου παιδί να το κάνεια αυτό? Βάλε xp και linux!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...