Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση τώρα!! Κουτί ως 1500 Ε.

aldon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ήρθε η ώρα να πετάξω το παλιο κουτί μου γιατι δεν πάει άλλο (5 χρονια pc ειναι πολυς καιρος!)

Λοιπον θέλω να πάρω ενα κουτι και να δωσω ως 1500 Ε

Λογω δουλειας (cad, photoshop κτλ) θέλω να ειναι γρηγορο και δυνατο..

Σίγουρα εχω καταλήξει σε 4 gb ram αλλα δεν ξέρω ποιον τυπο DDR3 ή DDR2???

επεξεργαστη εχω καταληξει στον INTEL CORE 2 QUAD CORE Q9300 2.50 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

Σκληρό θα βάλω αυτον SEAGATE BARRACUDA ES.2 ST31000340NS 1TB SATA2 ή αυτον SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31000340AS 1TB SATA2

για προτείνετε μητρική, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό (οσο το δυνατον αθόρυβο), κουτί.

Υ.Γ :εκτός απο την δουλεια που χρειαζεται η κάρτα παίζω κάπου καπου κανενα παιχνιδάκι και ετσι θέλω μια αξιόλογη καρτουλα γραφικων!)

Επίσης θέλω να ειναι όσο το δυνατόν ποιο αθόρυβο το μηχάνημα... (αν γινεται να μην ακουγεται τπτ θα ηταν το ιδανικο(μεγαλώσαμε και ολα μας ενοχλούνε πλεον :P)

Περιμένω βοήθεια γιατι πλέον μεγαλώσαμε και τα ξεχάσαμε - χάσαμε επαφή με τα νέα της πληροφορικης! :lol:

Ευχαριστω!

• Moderators
Δημοσ.

Mια μικρη επισημανσουλα...(δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο)

Γιατι οχι 2 500ρηδες σκληρους με 77? ο καθενας σε RAID (δηλαδη ακομα πιο μεγαλη ταχυτητα), συνολο 154? και οχι 198 που κανει ο πιο φτηνος 1TB....

Δημοσ.

Και εγω μερικά πραγματάκια...

DDR3 δεν βλέπω το λόγο να βάλεις, 4 γιγα να βάλεις αλλά υπόψιν θέλεις 64bit OS

Από μητρική κάτι σε Χ38 από Asus ή Gigabyte

Από κάρτα γραφικών μάλλον καμιά ΑΤΙ 3870 ή NVidia 8800GT

PSU κάτι σε Enermax

Και για το θέμα των σκληρών επειδή το έθιξε ο GeorgeMan και εγώ είμαι της γνώμης μικρότεροι και σε RAID παρά ένας και τεράστιος - ας έχεις και μια "ασφάλεια" ω μη γένοιτο. Όπως και να το κάνουμε 1Τera δεδομένα είναι 1Τera δεδομένα για να τα ρισκάρεις σε ένα σκληρό.

Δημοσ.

βασικα έλεγα να το κόψω σε 2 - 3 partition αλλα δεν ειχα σχεφτει καθόλη την λύση των raid!!

πολυ καλή πρόταση!! θα την ακολουθήσω σίγουρα!

Αντε !!! για να βάλω 4gb ram πρεπει να βάλω και 64bit λειτουργικο????

τα 32bit δεν το υποστηριζει?? (αν και δεν ειναι και μεγαλο προβλημα αυτο, βάζω 64bito)

Στην μητρική , λιγο που το ειδα λέω σε αυτη ASUS P5E3 DELUXE/WIFI-AP@N αν καταλήψω σε ddr3 και αυτη ASUS RAMPAGE FORMULA X48 CHIPSET

για πειτε καποια με αυτα τα specs.

καρτα γραφικων ASUS EN8800GTX/HTDP 768MB PCI-E RETAIL

• Moderators
Δημοσ.

Oχι 8800, δεν αξιζει τωρα.

Ειτε παιρνεις 8800GT/GTS με παρομοιες επιδοσεις και λιγο πιο φτηνες, ειτε δες για την 9800GTX του πλαισιου (260).

Τα 32bit λειτουργικα υποστηριζουν ως διευθυνσιοδοτηση 4GB. Δηλαδη ολες οι μνημες του συστηματος να μην ξεπερνουν τα 4GB (μνημη ραμ, ROM (BIOS) και VGA memory).

Συνεπως ως 3,2-3,3 GB θα βλεπουν.

Αρα ναι θες 64bit λειτουργικο.

Μνημες ΜΗΝ παρεις ddr3, ειναι πεταμενα λεφτα... (Εκτος εαν αναζητας 1 εως 3% αυξηση επιδοσεων σε παιχνιδια και μονον...)

Θα προτεινα αυτες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554811

2x2GB (και σου μενουν και 2 σλοτ ελευθερα εαν θες κι αλλα GB...), και 1000ΜΗz...

Τροφοδοτικο θα προτεινα ανεπιφυλαχτα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420

Και μητρικη εφοσον αναζητας κατι κορυφαιο, αυτην εδω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526736

Δημοσ.

Σχετικα με τους δισκους και το RAID βαζοντας 2 δισκους σε raid, ειτε 0 ειτε 1, ο δαθεσιμος χωρος θα μειωθει στο μισο.Αν δηλαδη το 1 terra σου χρειαζεται και θες ειτε ταχυτητα ειτε ασφαλεια υπολογισε 2.

Δημοσ.

Re-man σε RAID 0 ο χώρος δεν μειώνεται στο μισό λάθος τα λες. Μόνο σε RAID 1 (mirroring) "βλέπεις" το μισό.

2x300GB => RAID 0 = 600GB

2x300GB => RAID 1 = 300GB

3x300GB => RAID 5 = 600GB ή στην περίπτωσή σου 3x500GB = 1000GB

Σε RAID 0 έχεις ταχύτητα αλλά καμία ασφάλεια (αν σου "ψοφήσει" ο ένας δίσκος τα έχασες όλα). Τα δεδομένα μοιράζονται στους 2 δίσκους.

Σε RAID 1 έχεις χαμηλή ταχύτητα αλλά καλή ασφάλεια. Ότι αποθηκεύεται στον ένα "αντιγράφεται" και στον άλλο.

Σε RAID 5 έχεις ένα "συνδυασμό" των δύο παραπάνω, σχετικά καλή ταχύτητα και ασφάλεια.

Όπως σου είπα και στο πρώτο post μου, δεν βλέπω τον λόγο να βάλεις DDR3.

Ναι αν δεν θεωρείς τα 70-80 ευρώ σημαντική διαφορά ναι η 9800GTX είναι καλύτερη επιλογή έναντι της 8800GT όπως λέει ο GeorgeMan.

Δημοσ.

αν απλα που και που παιζεις κανενα παιχνιδακι μην καταξοδευτεις σε καρτα γραφικων.με 9600gt<150? εισαι οκ.αν το που και που ειναι μερα παρα μερα και παιζεις βαρια games τοτε αυτη που ειπαν τα παιδια ειναι κορυφη.

μνημες παρε 2χ2gb οτι θες.

raid 0 με 2χ500gb seagate 32mb cache.

και πιστευω οτι η μητρικη δεν χρειαζεται να ειναι των 250? για να ειναι καλη.με μια των 130 εισαι οκ(gigabyte,abit...)εκτος φυσικα αν σε ενδιαφερει το overclock.

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω ειμαι της αποψης αυτης για τις μητρικες, αλλα οπως και να το κανουμε ενας υπολογιστης του οποιου το κουτι κοστιζει 1500? δεν πρεπει να αρκεστει σε μια μητρικη των 120?, λογω του οτι αυτη αποτελει τη βαση για να χτισει όλο το υπολοιπο συστημα. :-)

Κατα τα άλλα συμφωνουν ολοι σε ολα :-)

Δημοσ.

απλα και εγω δουλευω 3Dcad (pro engineer) και ολο το μηχανημα νομιζω οτι παραειναι. τα βασικα που πρεπει να προσεξει δεν ειναι τα high-end μητρικη και το 2% αυξηση αποδοσης απο πολυ καλες μνημες αλλα cpu raid,vga τροφοδοτικο,χρηστικοτητα κουτιου και η ποσοτητα μνημης.

δηλαδη cpu αυτον που διαλεξε ειναι φοβερος

raid ειναι must(ειτε 0 ειτε 5)

μνημη μονο ο ιδιος θα ξερει ποσο ειναι αρκετη (800αρα σε 1.8v ειναι υπεραρκετη)

κουτι αναλογα που το εχει(κατω, πανω στο γραφειο...)

τροφοδοτικο ποιοτικο απο 500 και πανω ειναι μια χαρα(εχω enermax liberty 500 με 6600 3870 καρτα 4 dimms ram 4hd 2 drives και ποτε προβλημα)

vga συνηθως προτεινεται απο το προγραμμα ποια ειναι καλυτερα συμβατη.(αλλα με 9600gt και πανω δεν υπαρχει προβλημα σιγουρα)

τελος μια μητρικη των 130ευρω (abit ip35pro, gigabyte ds4) δεν μπορω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο χειροτερη η λιγοτερο ποιοτικη απο μια των 250 ευρω για καποιον που δεν κανει oc και δεν σκοπευει να βαλει ddr3.ισα ισα που αυτες των 250 πολλες φορες δεν εχουν καλη υποστηριξη η συμβατοτητα (για καποιον που θελει απλα να πηγαινει γρηγορα και αξοπιστα ενα συστημα χωρις oc)εξαλλου αυτες που ανεφερα ειναι πολυδοκιμασμενες και αξιοπιστες

• Moderators
Δημοσ.

Ναι δεν διαφωνω ρε συ. :-)

Κι εγω την 3870 με Enermax Noisetaker 485 την εχω.

Αφου εγω ο ιδιος προτεινα 2x2GB στα 1000MHz και του ειπα οχι στις ddr3.

Eγω ο ιδιος επισης προτεινα raid αντι του 1ΤΒ σκληρου.

Και εγω ο ιδιος εχω αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523577 χωρις το Firewire (3? πιο φτηνη δλδ η δικια μου), και ειναι ΤΕΛΕΙΑ.

500ριζει το FSB χαλαρα, επαρκεστατη ψυξη, 12USB 2.0, firewire, quad core penryn υποστηριξη, gigabit lan, πυκνωτες στερεας καταστασης, 5 λεντ ενδειξης βλαβων...

Αλλα δεν ειναι λογικο να βαλει 90? μητρικη σε συστημα 1500?, σκεψου το.

Επισης, το Χ48 εχει καποια features παραπανω που ισως του φανουν χρησιμα :-)

Δημοσ.

Οσον αφορα το αθορυβο τροφοδοτικο το silentpcreview.com δινει πολυ καλα τα τροφοδοτικα της Corsair. Δεν τα εχω δοκιμασει,απλως

αναφερω αυτην την πληροφορια.

Δημοσ.

georgeman δεν διαφωνουμε.(και εγω abit ip35 non pro εχω) διαφωνω με το 1500? λεω δεν ειναι απαραιτητα.

-100 απο μητρικη

-50 απο μνημες

-30 απο τον μεγαλο σκληρο(διαφορα 1Τ με 2χ500)

-120 απο καρτα γραφικων

-20 τροφοδοτικο

το μηχανιμα μπορει να φτασει να ειναι κατα 99% ιδιο σε επιδοσεις και χρηστικοτητα ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ με πολυ λιγοτερα απο 1500 (ολα αυτα χοντρικα)

και αν σωνει και καλα θελει να δωσει τα 1500 μπορει να παρει ενα καλυτερο κουτακι, πιο πολυ μνημη, κι αλλο σκληρο (raid 5) ή κιαλλους...

Δημοσ.

xfx 8800gt και εισαι ενταξει.[το ξαναλεω]και εγω την msi που ανεφερε ο georgeman εχω και ειναι μια χαρα...ram παρε 4gb στα 1000 η 1066mhz.μητρικη εγω θα εδεινα πιο πολλα για x48...ε ειναι η βαση..τι οθονη εχεις αληθεια???αν εχεις σαπια παρε κανα καλο οικονομικο pc και παρε μια καλη οθονη....

Δημοσ.

καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια!!!!

σχεδον κατέληξα σε ποια θα πάρω!!!

οθόνη εχω μια eizo l997 (παλια πλεον)

αν αλλάξω θα πάω σε 22αρα σιγουρα, αλλα εκει τα καλα πανελ (S-PVA)

θα ειναι πανάκριβα!

Για πειτε κανενα καλο μοντελο με τέτοιο πάνελ να δω τι τιμή εχουν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...