Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμοί ΔΕΗ - Δεύτερος συνεχόμενος ΕΝΑΝΤΙ?

Charis.a

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξανακάνω την ερώτηση...

Αν δεν πληρώσω αυτόν τον ΕΝΑΝΤΙ δε θα μου κόψουν το ρεύμα?

Έστω κι αν λέει στο λογαριασμό ότι πρέπει να εξοφληθεί επειδή υπάρχουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί?

Δηλαδή μπορούν να έρχονται όλο ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμοί και να μην τους πληρώνεις, και να πληρώσεις τον τελευταίο ΕΚΚΑθΑΡΙΣΤΙΚΟ που θα έρθει?

Δημοσ.
Ξανακάνω την ερώτηση...

Αν δεν πληρώσω αυτόν τον ΕΝΑΝΤΙ δε θα μου κόψουν το ρεύμα?

Όχι φίλε, αυτό είναι στην κρίση του κάθε τράγου. Δεν μπορεί κανένας να σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα στο κόψουν. Εδώ στην περιοχή πάντως δεν υπάρχει τέτοια διάκριση μεταξύ έναντι και εκκαθαριστικού.

Δημοσ.

"Keep Walking"

κeep walκing όλος ο κόσμος φίλε.

Μάλλον εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι.

Δημοσ.

Στο σπίτι μου παιδιά, είναι το 4ο συνεχόμενο έναντι που έρχεται. Την προτελευταία φορά που έπρεπε βάσει του λογαριασμού να μετρήσουν, ο τύπος ήρθε την επόμενη μέρα από αυτή που έπρεπε να έρθει, και εμείς είμασταν στις δουλειές μας. Μας άφησε χαρτάκι ότι πάλι ήρθε και λείπαμε και οτι αν ξαναερχόταν και λείπαμε, μπορεί και να μας έκοβαν το ρεύμα. Πήγα στη ΔΕΗ του έκανα καταγγελία και μου είπαν οτι αν ξαναγίνει να πάω από εκεί για να το κανονίσουν. Εμένα στο σπίτι ο λογαριασμός έρχεται 400 ευρώ συνήθως, με ελάχιστο τα 250-300 ευρώ περίπου (πέρυσι). Το έψαξα, δεν έχω πρόβλημα με διαρροές, αλλά πηγαίνοντας στη ΔΕΗ μπήκε η υπάλληλος στον υπολογιστή της και μου είπε ευθαρσώς. "Αφού πάντα τόσο πληρώνετε, γιατί σας κάνει εντύπωση τώρα και παραπονιέστε; Λυπάμαι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα".

Σημειωτέο ότι στο σπίτι δεν χρησιμοποιούνται κλιματιστικά γιατί έχουμε καλοριφέρ, και η κατανάλωσή μας είναι ένα pc, το θερμοσίφωνο και τα πλυντήρια που βάζουμε τη νύχτα που έχουμε νυχτερινό.

Τι να πείς και τι να κάνεις...

Στη ΔΕΗ της περιοχής μου μόνο υπεράριθμο προσωπικό δεν έχουν. Μια ζωή είναι ελάχιστοι, με αποτέλεσμα να δημιουργείται χάος. Μόνο 2 ταμεία, αντί για 4, στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών τα γραφεία είναι άδεια, εκτός από 2-3 υπαλλήλους και στους πάνω ορόφους, απόλυτη ησυχία. Ίσως πράγματι να μην επαρκεί το προσωπικό σε ορισμένες περιοχές (της Αττικής).

Δημοσ.
Όχι φίλε, αυτό είναι στην κρίση του κάθε τράγου. Δεν μπορεί κανένας να σε διαβεβαιώσει ότι δεν θα στο κόψουν. Εδώ στην περιοχή πάντως δεν υπάρχει τέτοια διάκριση μεταξύ έναντι και εκκαθαριστικού.

Ok. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι πρέπει να τον πληρώσω για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως, έστω κι αν το ποσό είναι υπερβολικό.

Τελευταία ερώτηση...

Αφού πληρώσω ένα λογαριασμό που έπρεπε να ήταν λιγότερος, όταν με το καλό μετρήσουν και δουν ότι πλήρωσα παραπάνω απ' ότι έκαψα, θα μου αφαιρέσουν χρήματα από τον επόμενο λογαριασμό?

Δημοσ.

Ναι θα τα αφαιρέσουν, αλλά κράτα τα καλού-κακού τα λεφτά για τον επόμενο λογαριασμό.

Πάντως μέρισμα από τους τόκους 2 μηνών δεν θα πάρεις.

Για να είμαστε λίγο πονηροί δηλαδή, είναι πολλά τα λεφτά των τόκων αλλά η ΔΕΗ δεν τα μοιράζεται με κανέναν.

Ευτυχώς που δεν είναι ΟΤΕ όμως, γιατί αυτός δεν επιστρέφει χρήματα. Τα ίδια περιστατικά συμβαίνουν -εντελώς τυχαία- και στον ΟΤΕ. Είναι η πρώτη φορά ίσως που πληρώνουμε προκαταβολή για υπηρεσίες που έτσι κι αλλιώς δεν λαμβάνουμε.

Δημοσ.

Υ.Γ

Δεν είμαι ο μόνος που ο ΟΤΕ του ζητάει 250 ευρώ για καταχώρηση στον "Χρυσό Οδηγό" χωρίς να έχω κάνει ποτέ καταχώρηση. Βάζουμε στοίχημα;

Δημοσ.

Εδω σε πολλές πόλεις υπάρχουν διαμαρτυρίες και μιλούν ανοικτά για κλεψιά..φυσικά σε πολλές περίπτωσεις έφθασαν και στα δικαστήρια γιατί εμφανίζονται παραφουσκωμένοι...

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Να σας πω και εγώ τον πόνο μου.

Εχθές μου ήρθε έναντι λογαρισμός 476,00ευρώ. Επειδή κρατάω τους λογαριασμούς των τελευταίων δύο χρόνων είδα ότι οι έναντι λογαριασμοί ποτέ δεν ξεπέρασαν τα 90,00ευρώ.

Πρόσφατα έγινε πολύτεκνος με τέσσερα παιδάκια και έκανα όλα τα απαραίτητα χαρτιά στη ΔΕΗ για μείωση του ρεύματος(πριν από 1 μήνα). Λέτε να ήταν αυτό το λάθος που έκανα;

Επίσης έβγαλα φωτο τον μετρητή και υπολόγισα ότι μέχρι σήμερα έχω απλήρωτες 1048KWhr, περίπου 120ευρώ.

Τώρα ετοιμάζομαι να πάω στη ΔΕΗ να δω τη γίνεται. Έτσι και αλλιώς δεν έχω τόσα χρήματα. Πρέπει να μου το κάνουν σε δόσεις. Σκέφτηκα πριν πάω να κάνω μια αναζήτηση στο net μήπως υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω εντάξει το έχω πάρει αρκετά ψύχραιμα, φανταστείτε να ήταν κανένας συνταξιούχος των 500 ευρώ και να του ερχόταν ο λογαριασμός αυτός. Θα το είχαν ψοφήσει το γεροντάκι.

Θα σας πω εξελίξεις....................

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:32 ----------

Επανήλθα.

Τελικά διόρθωσαν το λογαριασμό και με οδήγησαν στο ταμείο να πληρώσω 100 ευρώ. Η διόρθωση έγινε με το χέρι και απλώς το υπέγραψε η προϊσταμένη με τη σφραγιδούλα της από κάτω. Τέλος καλό όλα καλά. Πιστεύω δηλαδή.................

Δημοσ.

ολα αυτα ακουγονται παπατζιλικια εις βαρους του αθωου πολιτη.

αν δεν απατωμαι,για ενστασεις και αγωγες και παει λεγοντας καντε μια προσπαθεια στο ινκα ή στο συνηγορο του πολιτη.βεβαια,για να μην ξεχναμε οτι ειμαστε και ανθρωποι ας κανετε μια προσπαθεια συζητησης με τον διευθυντη της περιοχης.

εγω παντως θα γελαγα αν υπηρξαν πολλοι αδικημενοι στην περιοχη και μαζευοντουσαν ομαδικα να καντηλιασουν τον δηθεν εν αγνοια διευθυντη του τμηματος.ισως να του ερχοταν η φωτιση και να καταλαβαινε το 'πλεον συνηθισμενο προβλημα εκ προ μελετης'.

εγω παντως δεν πληρωνω εναντι και πληρωνω εκκαθαριστικο μια και καλη,ολα σουμα.βαριεμαι να τρεχω στη δεη καθε 2μηνο και ουτως ή αλλως πρεπει να υπαρχει ειδοποιηση(οπως και μου κανουν σε καθε εκκαθαριστικο)για διακοπη.ετσι υπολογιζω και τα εξοδα μου,αλλα ελενχω και τις μετρησεις μου συγκρινοντας.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το topic γιατι κι εγώ δε τη παλεύω πλέον. 3ος λογαριασμός >200 ευρώ ενώ πάντα μου ερχόταν ~90, κι επειδή αυτή τη φορά έχω λίγο χρόνο να κάτσω να κοιτάξω τι γίνεται:

Εχθές μου ήρθε έναντι λογαρισμός 476,00ευρώ.

....

Τελικά διόρθωσαν το λογαριασμό και με οδήγησαν στο ταμείο να πληρώσω 100 ευρώ. Η διόρθωση έγινε με το χέρι και απλώς το υπέγραψε η προϊσταμένη με τη σφραγιδούλα της από κάτω. Τέλος καλό όλα καλά. Πιστεύω δηλαδή.................

Tι ακριβώς τους είπες; Θέλω κι εγώ να πεταχτώ αύριο πρωί και φοβάμαι μην πάω τζάμπα, γιατι έχω και άλλες δουλειές. Απόγευμα να υποθέσω είναι κλειστά...

Επίσης, ο λογαριασμός έρχεται στο όνομα του ιδιοκτήτη ο οποίος απο ό,τι ξέρω έχει πεθάνει. Τι κάνω, τραβάω και τη γιαγιά τη γυναίκα του στου δ....ου τη μάνα ας πούμε..;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...