Προς το περιεχόμενο

Mandriva Linux 2008.1

akikidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με gnome δεν εισαι? Κανε ενα

>metacity --replace

να κλεισει το emerald. Τα παραθυρα μετακινουνται και αν κανεις κλικ οπουδηποτε πανω τους εχοντας κρατημενο το Alt και τα συρεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

αμαν αναπηρία....

εγώ στο google έγραφα κάτι σαν: "mandriva 2008 one πρόβλημα με τα παράθυρα", δεν ήξερα πως να το περιγράψω, thnks!

jim_p, αυτό ήταν τελικά! ευχαριστώ! το emerald και το metacity τι είναι;

αμαν αναπηρία....

εγώ στο google έγραφα κάτι σαν: "mandriva 2008 one πρόβλημα με τα παράθυρα", δεν ήξερα πως να το περιγράψω, thnks!

jim_p, αυτό ήταν τελικά! ευχαριστώ! το emerald και το metacity τι είναι;

το emerald ειναι ενας μανατζερ για το γυρω γυρω απο αυτα παραθυρα...

το metacity ειναι το ιδιο,μονο που ισχυει και για το εσωτερικο των παραθυρων...(μπορει να κανω και και λαθος για το metacity)...

μετα απο μερικά λεπτά πάλι κλείνει το emerald/metacity whatever...

πως μπορώ να το κάνω πιο "μόνιμο"; υπάρχει σχετικό αρχείο στο linux;

επίσης αν και τα γραφικά είναι στην επιλογή Compiz-fusion δεν λειτουργεί ο κύβος (έψαξα και στις σχετικές ρυθμίσεις του).

EDIT:

μολις διαπιστωσα πως οταν κανω δεξι κλικ στο icon του compiz και επιλγω Windows Manager το compiz αντι του metacity, χανεται το decoration...

καμια ιδεα που οφειλεται αυτο;

thnks in advnc! (ειδικη μνεια στον DIMITRISG :-) )

EDIT2:

νομίζω οτι θα πρέπει να εγκαταστήσω σαν windows manager και το emerald, αλλά δε ξέρω ποιά έκδοσή του, εσείς ποια μου προτείνεται απο τις παρακάτω;

α. 0.7.2 για 2mdv2008.1

β. 0.7.2 για 3mdv2008.1

γ. 0.7.6 για 1mdv2008.1

παλιότερα είχα κάνει μέσα σε λιγότερο απο 24ώρες 2 φορματ εξαιτίας των λάθος εκδόσεων των πακέτων που εγκαθιστούσα...

PS: ο bugzilla μου πετάει στο ξέμπαρκο συνέχεια αναφορές για καταγραφές σφαλμάτων (πχ κατάρρευση του operapluginwrapper) κτλ, χωρίς όμως να γίνεται κάτι ιδιαίτερο, μήπως φταίνε τα διπλά πακέτα;

PS: ο bugzilla μου πετάει στο ξέμπαρκο συνέχεια αναφορές για καταγραφές σφαλμάτων (πχ κατάρρευση του operapluginwrapper) κτλ, χωρίς όμως να γίνεται κάτι ιδιαίτερο, μήπως φταίνε τα διπλά πακέτα;

Ποια εκδοση opera εχεις;

βαλε την 9.51 απο το site του opera

http://www.opera.com/download/

ή κατεβασε το κατευθειαν απο εδω :

ftp://ftp.ntua.gr/pub/www/Opera/linux/951/final/en/i386/shared/opera-9.51.gcc4-shared-qt3.i386.rpm

διαχειριζεται πολυ καλυτερα τα flash

να ρωτησω κατι?

η αναβαθμιση γινεται απροβληματιστα?γιατι λεω να περασω την spring και σε λιγο βγαινει η καινουργια,θα χρειαστει επενεγκατασταση οπως στο ubuntu?

απο 2008,0 » 2008,1 μπορει να κανεις μονο ενημερωση (αλλαζωντας απλως τα media sources *εκει που λέει πχ ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/'>ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.0/i586/media/main/release το κάνεις ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/2008.1/i586/media/main/release )

απο 2008,1 » 2009,0 να κανεις εγκατασταση (χωρις να φορμαρεις το /home) λογω kde4 ως προεπιλεγμενο desktop

χμ,βασικα βλεπω οτι εχω κατεβασει αυτη:

mandriva-linux-one-2008-spring-kde-int-cdrom-i586

λογικα?ειναι η 2008.0 και οχι η 2008.1

μαλλον μπερδευτηκα,σορυ αν γινομαι ενοχλητικος δε ξερω καλα τη mandriva λιγο την ειδα σε εικονικη μηχανη και θελω να κανω καλη εγκατασταση γιατι μου αρεσε παρα πολυ.

χμ,βασικα βλεπω οτι εχω κατεβασει αυτη:

mandriva-linux-one-2008-spring-kde-int-cdrom-i586

λογικα?ειναι η 2008.0 και οχι η 2008.1

μαλλον μπερδευτηκα,σορυ αν γινομαι ενοχλητικος δε ξερω καλα τη mandriva λιγο την ειδα σε εικονικη μηχανη και θελω να κανω καλη εγκατασταση γιατι μου αρεσε παρα πολυ.

2008,1 λεγεται spring

η mandriva βγαζει καθε χρονο δυο κυκλοφοριες

τον Οκτωβριο και τον Απρίλιο , αυτη του απριλίου λέγεται spring και περνει το «,1» (2007.1 2008.1 2009.1)

Τον Οκτωβριο θα κυκλοφορησει κανονικά η 2009,0 και τον επόμενο Απρίλιο η 2009,1 (spring)

Αν δεν σε πειραζει να εχει μικρολαθακια, που διορθονωνται συνεχεια με απανωτα updates, βαλε την 2009 που εχει KDE4 by default

Μπορεις να κατεβασεις το liveCD 2009 beta1 KDE 4 απο εδώ :

ftp://ftp.free.fr/mirrors/ftp.mandriva.com/MandrivaLinux/devel/iso/2009.0/beta1/mandriva-linux-one-2009-beta1-KDE4-int-cdrom-i586.iso

ευχαριστω

αφου δε παρουσιαζει σοβαρο προβλημα παρα μικρολαθακια που ειναι ευκολα διορθωσιμα ,κατεβαζω και την 2009 και μαλλον αυτη θα περασω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...