Προς το περιεχόμενο

Mandriva Linux 2008.1

akikidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Επαιξα λίγο με το mandriva στο virtual box και μπορώ να πω ότι αυτή η διανομή σου παρέχει σχεδόν τα πάντα με ένα πλήθος εργαλείων που τουλάχιστον στο kubuntu δεν τα έχουμε προεγκατεστημένα. Βαρέθηκα να ψάχνω τα προγράμματα που έχει για ότι μπορείς να φανταστείς. Ομορφη διανομή και καλοστημένη ότι πρέπει για κάποιον αρχάρειο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν περάσει το pulse audio και στο kubuntu δεν υπάρχει συμβατότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επαιξα λίγο με το mandriva στο virtual box και μπορώ να πω ότι αυτή η διανομή σου παρέχει σχεδόν τα πάντα με ένα πλήθος εργαλείων που τουλάχιστον στο kubuntu δεν τα έχουμε προεγκατεστημένα. Βαρέθηκα να ψάχνω τα προγράμματα που έχει για ότι μπορείς να φανταστείς. Ομορφη διανομή και καλοστημένη ότι πρέπει για κάποιον αρχάρειο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έχουν περάσει το pulse audio και στο kubuntu δεν υπάρχει συμβατότητα.

Κερνάω καφεδάκι :lol:

πατα drak και [TAB] απο root ειδικά να δεις όλα τα εργαλεία drake :-)

Για να κανεις αυτο που λες υπάρχει αλλη λειτουργία το system restore - πατα drakbackup απο root -. (πρεπει να το εχεις ρυθμισει)

Το snapshot κανει αντιγραφα σε οτι του ορισεις ανα διαστηματα και οταν βαζεις ενα usb με αρχεια , σου πετάει αυτόματως το snapshot για να τα αποθηκευσεις αν θέλεις.

Στην ελληνική μετάφραση όταν πατάμε στο mcc (Κέντρο Ελέγχου Mandriva) το πρώτο παραθυράκι που κάνει login είναι στα αγγλικά. Αυτο γίνεται γιατι λείπει ένα αρχειο μετάφρασης το οποίο χρησημοποιεί το ίδιο με το fedora. Όποιος έχει ελληνικά Mandriva και δεν το έχει το ανεβαζω εδω .

Πρέπει να αποθηκευτεί στο /usr/share/locale/el/LC_MESSAGES

usermode.mo.zip

• 3 εβδομάδες αργότερα...

το γραφικο περιβαλον στην xfce είναι φτωχοτερο σε σχεση με kde ή gnome που εχει στην spring

αν δεν εχεις παμπαλαιο pc την 2008 spring και εγω προτεινω kde αλλα ειναι θεμα γούστου μπορει να σου αρεσει το gnome.

το liveCD που λέει extra εχει και τα ελληνικά. Ειμαι στην ομαδα μεταφρασης και εχουμε προχωρησει αρκετα και το greek localisation ειναι σε ικανοποιητικό επίπεδο

και το επίπεδο μετάφρασης επίσης, οχι όπως στα windows που στα ελληνικα δεν καταλαβαινεις τι λέει. Τουλαχιστον σε ορολογιες αφηνουμε την αγγλικη εστω σε παρένθεση

http://mdk.jack.kiev.ua/stats/gui/trunk/toplist/

μπράβο ρε παιδιά! συγχαρητήρια για τη προσπάθεια!

τελικά ψήθηκα για kde, γενικά αυτές τις μέρες έψαχνα κάτι για να αντικαταστήσω το προβληματικό - αλλά θαυμάσιο - Μιντ4.0, και δε γούσταρα ubuntu, δν ξέρω γιατί, έχω ξενερώσει που πλέον τα ubuntu είναι μόδα και τα έχει εγκαταστήσει μέχρι κ η κουτσή μαρία...

κάποια στιγμή έπεσα πάνω στα mandriva και μου φάνηκαν καλή φάση (βασικά το λογότυπο που θυμίζει μπισκότο σε σχήμα αστεριού και η μπλέ μαλακία απο κάτω ήταν που με έψησαν :P ), αλλά κοιτούσα και τα suse τα οποία αν και μου άρεσαν τελικά (για τους λόγους στη προηγούμενη παρένθεση) επέλεξα τo mandriva :-D

Πολυ καλα εκανες, για μενα mandriva + kde ανετα εναλλακτικη λυση των xp/vista . Το ιδιο και για suse. Και στις 2 διανομες το control panel ειναι πιλοτήριο. Ανωτερο απο το control panel των windows

Μολις τελειωσεις την εγκατασταση το αμεσως επομενο βημα ειναι να προσθεσεις τα αποθετηρια απο εδώ : http://easyurpmi.zarb.org/

και τα επίσημα και τα plf (στα plf βρισκονται και οι drivers nvidia, ati)

thnks dude!

κάτι ακόμα, επειδή είναι για dvd το iso η εγγραφή για bootable dvd θα γίνει κανονικά όπως και στο cd; εννοώ δεν είναι κάποιο έξτρα χαρακτηριστικό που πρέπει να υποστηρίζει η εφαρμογή που γράφω δισκάκια έτσι; btw σε windows χρησιμοποιώ την ΝΤΙ CD & DVD-Maker 7.

2 άρθρα που δίνουν συγχαρητηρια στην Mandriva για την ποιότητα της διανομής

Last month Mandriva announced its latest Spring edition. Despite a few minor glitches, after several weeks of testing the two Mandriva flavors, I have finally come across a distro that gives you the best of the GNU/Linux and proprietary worlds in terms of ease of use, range of software, and stability on hardware that ranges from old Celerons to newer multi-core machines.

http://www.linux.com/feature/135862?

We particularly liked the Mandriva Control Center, which provides one-stop access to most of the utilities needed to get started, including a tool to migrate Windows documents and settings when switching platforms. Basic network connectivity is also available from the start and it didn't take us long to work out how to connect to our Windows network, browse shares and open documents using the OpenOffice.org suite.

http://reviews.zdnet.co.uk/software/os/0,1000001099,39425181,00.htm?r=31

2 άρθρα που δίνουν συγχαρητηρια στην Mandriva για την ποιότητα της διανομής

http://www.linux.com/feature/135862?

http://reviews.zdnet.co.uk/software/os/0,1000001099,39425181,00.htm?r=31

ασχετα με τι λει ο τυπος στο πρωτο,υπαρχει κανονικα dvd iso

ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/iso/2008.1/mandriva-linux-free-2008-spring-dvd-i586.iso

64bit

ftp://ftp.ntua.gr/pub/linux/mandrake/official/iso/2008.1/mandriva-linux-free-2008-spring-dvd-x86_64.iso

Δεν λέει οτι δεν υπάρχουν DVD iso αλλα ONE iso

There is no DVD available for the One version.

παιδιά αυτή τη στιγμή μετά απο μερικές - θετικές - κρίσεις επιληψείας (πλάκα κάνω), σας γράφω απο mandriva one... απλά μετράει, μέσα σε δευτερόλεπτα, ενώ στην αρχή δε μου δούλευε το compiz, βρήκα απο το control panel τους driver και τα λοιπά πακέτα που χρειαζόμουν και λειτουργούν όλα άψογα, πράγμα που στο mint (κυρίως λόγο δικής μου απειρίας) δεν έγινε ποτε.

anyway, μακράν η πιο φιλική και υπερ-εύχρηστη διανομή που έχω χρησιμοποιήσει!!!

DIMITRIG, man κάνατε φανταστική δουλειά με τα ελληνικά!!!

EDIT:

2 προβλήματα μέχρι στιγμής:

α. όταν κάνω αναζήτηση αρχεία στον εξωτερικό δε μου βρίσκει ποτέ τίποτε! το ίδιο πρόβλημα και στα mint...

β. όπου υπάρχουν φάκελοι με ελληνικούς χαρακτήρες, μου δείχνει τετραγωνάκια...

any help?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...