topdim Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Παιδία είμαι ανάμεσα στο να πάρω το Zalman ZM, αλλά είμαι σε δίλημμα ZM850-HP ή το ZM1000-HP. Θα συνδέσω πάνω Q9450 (ίσως παίξει λίγο OC), x48, 2GB DDR3 1800, 3870x2 (ίσως κάνω CrossFire), 6 HDD internal, 2 DVD-RW, 5-6 Fans, καμία 8 USB συσκευές (camera, USB sticks κτλ) και γενικώς να έχει ψωμί το PSU και να μην χρειαστεί μετά από κανά 2-3 χρονάκια να πάρω άλλο. Φτάνουν τα 850W ή πρέπει να πάω στα 1000W? Ευχαριστώ
HighT3ch Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Αν είναι καλό το 850αρι, είναι αρκετό. Αλλά γιατί Zalman; Ότι δίνεις παίρνεις εφόσον θες ένα PSU να σου κρατήσει πάνω από 2-3 χρονάκια.
@topos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Mια χαρα θα σου φτασει το 850αρη... Αλλα εαν εισαι "αχορταγος" παιζει και ενα Tagan στα 1100w με 129ευρω απο e-shop.gr
John-lamia Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 χτες πηρα αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420 καλο κ αθορυβο σηκωνει κ CROSSFIRE δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι για τα ευρω του, αλλα σου το Προτείνω ανεπιφύλακτα !!! παντος σε καμια περιπτωση μην ξεγελαστεις με κατι τετοια : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700180 δεν ξερω κατα ποσο αξιόπιστη είναι η tagan αλλά τα 1100 watt με 129.90 ευρω μου φαίνονται απατή!
@topos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 χτες πηρα αυτο: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700420 καλο κ αθορυβο σηκωνει κ CROSSFIRE δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι για τα ευρω του, αλλα σου το Προτείνω ανεπιφύλακτα !!! Ρε γιαννη απο την λαμια,πως προτεινεις κατι οταν απο μονος σου λες πως δεν ξερεις ποσο καλο ειναι???? Το κοπελι παραπανω ψαχνει κατι που θα του σηκωσει μεχρι q9xxx oced + 2 3870x2 +6 σκληρους+8 usb συσκευες(!)... Στο psu calculator βγαζει προτεινομενο τροφοδοτικο με 862watt για ολα τα παραπανω(αν και ειθιστε να τα "τσιμπαει" λιγο)οποτε δεν τον επαρκει το 750αρη που του προτεινεις εσυ ανεπιφυλλακτα(η ακομα και να του επαρκει θα δουλευει στα ορια πολυ πιο συχνα απο οτι θα επρεπε). Με γνωμονα τα παραπανω συνεχιζω να πιστευω πως ενα 850αρη θα του κατσει κουτι(τωρα τι αλλο πιο ενεργοβορο μπορει να βαλει το κοπελι πανω στο pc δεν ξερω...)αλλα εαν το θελησει στο συγκεκριμενο Pc με τις συγκεκριμενες βλεψεις δεν θα εβλεπα υπερβολη το tagan 1100 που στην καμια των περιπτωσεων δεν ειναι τυχαια εταιρια(παντα η ενσταση με tagan/zalman/enermax ηταν οτι ειχαν τσιμπημενες τιμες και οχι κατασκευαστικα ελατωματα)και δεν προκειτε να δουλεψει ποτε οριακα.
topdim Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Παιδία ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ο λόγος που θέλω την συγκεκριμένη σειρά είναι γιατί, απλά από reviews που είδα είναι τα πιο αθόρυβα που παίζουν και επειδή το νέο PC που ετοιμάζω θέλω να το κάνω τελείως αθόρυβο, λέω να πάω για την συγκεκριμένη σειρά. Οπότε για να καταλάβω, το 850 θα μου είναι ψιλό ΟΚ, ενώ με τα 1000 θα είμαι άνετος, σωστά? Το Thermaltake ήμουν έτοιμος να το πάρω (το 1000 ή 1500), αλλά είδα ότι το Zalman είναι πιο αθόρυβο. Για τα Tagan, θα συμφωνήσω ότι είναι σκυλιά, έχω το Tagan TG580-U15, όπως φαίνεται και στην υπογραφή μου και του έχω βάλει, 2 8800GT σε SLI + όλα τα αλλά (HDD,DVD-RW, USB κτλ ) και δεν μάσησε καθόλου. Τώρα για το TAGAN TG1100-U6 1100W TURBOJET που αναφέρεις φίλε @topos, δεν είναι τόσο αθόρυβο όσο το Zalman, οπότε λέω να το αφήσω.
@topos Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Σχετικο ειναι το ποιο ειναι πιο αθορυβο. Χωρις να τα εχω ακουσει θα κανω ενα συλλογισμο: Μπορει οντως το tagan 1100 να ειναι πιο θορυβωδες(μιας και εχει μικροτερο fan) αλλα εαν π.χ. λειτουργει στο 60% των δυνατοτητων του και 80% το zalman 850 που σκεφτεσαι να παρεις εισαι σιγουρος πως θα ειναι πιο αθορυβο..?Το ιδιο προφανως ισχυει για το thermaltake 1000 κ.ο.κ. Αλλα μου κανει εντυπωση πως σκεφτεσαι να στησεις ενα "αθορυβο" μηχανημα με 2 3870χ2 (και εκτος απο αυτες θα χρειαστεις να εχεις και τουλαχιστον 2-3 ανεμιστηρες για να απαγαγουν ολη την θερμοτητα που θα δημιουργειτε μεσα στο κουτι),εχω την εντυπωση πως οι συγκεκριμενες θα υπερκαλυψουν οποιοδηποτε θορυβο μπορει να παραξει το psu που θα βαλεις.
topdim Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Φίλε @topos όσων αφόρα την 3870x2 που ανάφερα, θα προσπαθήσω, αν τελικά την βρω πουθενά, να πάρω μια υλοποίηση με το εναλλακτικό σύστημα ψύξης, είτε είναι αυτή της ASUS είτε αυτή της Powercolor που θα είναι και με DDR4. Οπότε όταν θα είμαι σε idle mode να έχω όσον τον δυνατόν λιγότερο θόρυβο. Αλλά μεταξύ μας τώρα, δεν παίζει GPU στα 17db που θέλω να είναι πάνω κάτω το PC, μόνο με watercooling 0db, αλλά δεν ψήνομαι ακόμα. Τώρα για το Tagan που λες, θα συμφωνήσω ότι λόγο των 1000W θα κάνει λιγότερο θόρυβο από ότι ένα οποιοδήποτε PSU στα 850W, αλλά η σειρά αυτή της Zalman είναι ειδική και από άποψη τουλάχιστον θορύβου (από ότι είδα στα reviews) και τα σπάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.