Προς το περιεχόμενο

περίεργη φάση με eSATA

myst77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας,

πήρα έναν εξωτερικό δίσκο Western Digital που εκτός το USB έχει και eSATA.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ δουλεύει κανονικά με σύνδεση USB δεν τον αναγνωρίζουν τα Windows με τη σύνδεση esata.

Στο bios τον βλέπει κανονικά όχι όμως και μέσα στο λειτουργικό

Σε έναν φίλο που τον πήγα δούλεψε κανονικά

Η μητρική μου είναι η Gigabyte P35-DS4 όπου βγάζει esata με ένα extra bracket που έχει και που συνδέεται εσωτερικά στα sata slots της μητρικής.

Στις αλλαγές που έκανα στο bios τον βλέπει κανονικά όχι όμως στα windows.

Δεν τον βλέπει ούτε στο Disk management στο menu computer management

Καμιά λύση κανείς; τον θέλω με esata και όχι με USB :-) :-)

Δημοσ.

Στου φιλου σου δουλεψε κανονικα αλλα ο φιλος σου εχει την ιδια μητρικη καρτα με την δικη σου η αλλη ?

Αν ειναι η ιδια ειναι ιδιο revision και ποια εκδοση bios εχει ;

Αν ειναι διαφορετικια μητρικη ποια ειναι ;

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω συνδυασμο P5K και Western Digital eSATA σε μενα δουλεψε ως εξης:

Στο bios πρεπει να θεσεις τον controller απο IDE σε AHCI και επισης να κατεβασεις τους τελευταιους drivers απο την JMicron:

ftp://driver.jmicron.com.tw/

To προβλημα ειναι γνωστο γιατι αμα δεις το αρχειο read me μετα την εκδοση R1.17.31WHQL (R1.17.31.00 - 12/10/07')

λεει:

- Issue Correction

WD "mybook" write is slow.

- Modify setup program to remove the dialog of selecting "Add-on card" or "On-board" card during installation.

- Fix an installation issues to avoid Intel Graphic card driver uninstallation fail in vista 32/64 bit OS.

- Supporting hard disks exceeding 2TB size.

- HdTach average read is slower in new driver with WD HDD.

Δημοσ.

εγω όμως που έχω Gigabyte P35-DS4;

aαυτό που σκέφτηκα είναι να ενεργοποιήσω τον επιπλέον controller της Gigabyte και να συνδέσω το bracket που βγαίνει εξωτερικά εκει πάνω

το περίεργο είναι ότι τον βλέπει στο bios

Δημοσ.

τελικά ενεργοποίησα τον επιπλέον controler που έχει η μητρική και έβαλά σε αυτόν το εσωτερικό sata καλώδιο από το λαμάκι πίσω στο κουτι. Σε αυτόν τον controller τον είδε κανονικα.

αν υπάρχει τρόπος να δουλέψει και στον ICH9R controller ας το πει κάποιος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...