Προς το περιεχόμενο

Msi 965 Platinum vs ASUS ASUS P5K-E/WIFI-AP

masteripper

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Τελικά δεν ξέρω αν είναι κατι που έχει σχέση με το Πάσχα αλλά κάτι ή θα με πιάσει ή θα γίνει και αυτή την έποχή κάνω τις πιο μεγάλες αγορές στο Hardware.

Τεσπα για να μην μακρυγορώ έχω 1 σύστημα με την μητρική της MSI(επεξεργαστής E6600,2GB ddr2/800 3hdd,1 7600gt) και μου έχει καρφωθεί στο μυαλό μου να την αλλάξω με την ASUS P5K-E/WIFI-AP.

Θα ήθελα μια γνώμη ακόμα καθώς τα φράγκα δεν περισσεύουν και άμα είναι ίσως να μην αξίζει.

Θα αναρωτιέστε γιατί την αλλάζω....δεν είναι κάτι ιδιαίτερο τουλάχιστον όσον αφορά σταθερότητα δεν είχα κάτι το ιδιαίτερο αλλά είναι κάτι ψιλά που με χαλάνε.

1ον) κακή διαχείριση του ανεμιστήρα....όταν κάνω δουλειά θέλω ΗΣΥΧΙΑ και η MSI απλώς δεν καταλαβαίνει ότι αφού ο επεξεργαστής δεν ζεσταίνεται πρέπει να ρίξει τις στροφές όσον πάνε (παρεπιμπτόντως την συγκρίνω με μια φοβερή ASUS P5wd2 premium Η οποία φοράει τον Ζεστό D830 αλλά όταν δεν υπάρχει δουλειά δουλεύει με το ζόρι στις 800 στροφές και ας έχει 58 βαθμούς....(don't worry αυτές είναι οι κρύες θερμοκρασίες για αυτούς τους επεξεργαστές...) ....εμένα προσωπικά μου αρέσει αυτού του τύπου η διαχείριση.

2ον) Όταν οι μνήμες ήταν ακριβές πήρα 1 ζευγάρι 2 gb Supertalent me "γρήγορα¨σχετικά timings 4-4-4-12 (Αν θυμάμαι καλά πέρασαν μηνες απο τότε) .Ε λοιπον για να τρέξει τις μνήμες με αυτά τα timings έπρεπε να περιμένω μήνες για BIOS Update Και σαν μην έφτανε αυτό δεν μου βγαίνει απο το μυαλό ότι πιο πολυ το μαγειρέψαν παρά το φτιάξαν.Σύμφωνα με κάτι πρόχειρες μετρήσεις που είχα κάνει τότε μάλλον χειροτέρεψε η κατάσταση αντί να βελτιωθεί.

3ον) το overclocking σίγουρα δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει σαν στόχος- σκοπός όπως θέλετε πάρτε το αλλά να έχω σχετικά καλές μνήμες και να βάζω στο "μαμίσιο" Overclocking (Corecell) 15%+ και να κολλάει το σύστημα δεν μου πολυάρεσε.Όπως είπα μου αρέσει η ΗΣΥΧΙΑ αλλά αμα τσιμπούσε όταν χρειαζόταν ένα 10 - 15% δεν θα με χάλαγε γιατί καλώς ή κακώς ο χρόνος είναι χρήμα.(πχ DVDShrink)

Ίσως είμαι υπερβολικός ίσως και ψιλοαχάριστος καθώς σαν συστηματάκι δεν με έχει προδώσει αλλά επειδή δίπλα είναι το σύστημα με της ASUS κάπου χαλιέμαι που λείπουν τα "ψιλά".Είναι σαν να λείπει το κερασάκι στην τούρτα

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ και οποιαδήποτε άποψη ευπρόσδεκτη

Υ.Γ. Αναφορές σε εξωτικά O/C δεν με πολυενδιαφέρουν τα βασικά είναι σταθερότητα,ταχύτητα και Ησυχία.

Δημοσ.

Για το fan control: Δες μήπως μπορείς να κάνεις δουλειά με το SpeedFan. Εγώ (αν και δεν έχει παραόμοιο πρόβλημα η δική μου 965P μητρική) την καταβρήκα με αυτό. Μου δίνει περισσότερο έλεγχο απ' ότι το BIOS...

Δημοσ.

Το έβαλα και εγώ το Speedfan και όντως κάτι παει να κάνει αλλά ούτε σταθερότητα είχε ούτε "ποιότητα" τουλάχιστον όσον αφορά τα επίπεδα θορύβου.Σίγουρα κόβει Volt απο τα ανεμιστηράκια αλλά κάτι δεν είναι "σωστό" γιατί τουλάχιστον με τα δικά μου αυτιά δεν διαπίστωσα τραγική διαφορά.

Και αν κολλήσει το Speedfan βράστα...μαξιμουμ θόρυβος που να θες να το σουτάρεις το μηχάνημα...καμμία σχέση με το profile της ASUS.

Δημοσ.

νομίζω οτι έχω αρκετα καλη,την Arctic Freezer αλλα τι να την κανω που επιμένει να την τρεχει στις 1900 στροφές με θερμοκρασία 32 στους πυρήνες

Δημοσ.

Nομιζα πως ειχες την stock.

Μπορεις να αλλαξεις το ανεμιστηρακι της παντως με καποιο πιο αθορυβο.

Τι αλλους ανεμιστηρες εχεις μεσα στο κουτι?

Ειναι τακτοποιημενα τα καλωδια?

Μηπως εχει χαλασει το ανεμιστηρακι απο την καρτα γραφικων?

Δημοσ.

Η vga είναι Fanless οπότε δεν τιθεται θέμα θορύβου.

Όσον αφορά για τον κοντρολερ είναι καλή ιδέα αλλά στα λεφτά τους ξεκινάς να πάρεις μητρική.

Και τα άλλα 2 φανακια είναι αθόρυβα(Thermaltake-Coolermaster).

πιο πολυ θα ήθελα απόψεις κατόχων asus που άλλαξαν απο σχετικά καινουργια μητρική(κατα προτίμηση κάτι ανάλογο με αυτό που έχω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...