n!nj@ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Καταρχάς να ζητησω συγγνώμη αν το θέμα έχει αναφερθεί στο παρελθόν , αν και δε βρήκα κατι σχετικο . Θέλω να ρωτήσω το εξης : Εχω ένα σκληρό δισκο 100 G , εσωτερικό , πόσο ελευθερο χώρο να αφήσω ? Διάβασα κάπου πως συνίσταται 50 % ελευθερος χώρος και ότι ακόμη και 30 % ελεύθερος χώρος είναι λιγο ... Ο δισκος εχει δυο χώρους , εχει σημασία αν π.χ. φουλάρω το C και αφήσω το D: ? Επίσης το γεγονος ότι κατεβάζω συνέχεια αρχεία , αντιγράφω , μεταφέρω κλπ , "κουράζει" το δισκο ? Επισης έχω ένα εξωτερικό σκληρό ,(μόνο για backup , ταινίες κλπ) , πόσο ελευθερο χώρο ν αφήσω ? thanks .
liopyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δεν υπάρχει συνιστόμενος ελεύθερος χώρος. Υπάρχει συχνό defragment.
n!nj@ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 α.κ.α ? δε ξέρω αν υπάρχει συνιστωμενος ελευθερος χώρος , απλά προσπαθώ να δω τι πρέπει να κάνω για disc maintenance , επειδη τώρα τελευταία που ο δισκος φουλαρε άρχισε να κάνει κατι τρελά ( μηνύματα για fatal error ,εμοιαζαν όλα τα αρχεια να έχουν χαθεί , κολλουσαν τα προγράμματα κλπ) - φυσικά μπορεί να είναι άσχετο , απλά δεν ξέρω που αλλου μπορεί να οφειλεται ...
liopyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 defragment= ανασυγκρότηση δίσκου. Δεξί κλικ πάνω στον σκληρό-->ιδιότητες-->εργαλεία-->ανασυγκρότηση.
n!nj@ Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 είναι το ίδιο να εχω π.χ . 5 % ελευθερο χώρο και το ιδιο να εχω 30 -70 % αρκει να κανω ανασυγκρότηση ? απλά , επαναλαμβάνω ότι είδα κάποια άρθρα που έλεγαν οτι ειναι καλό να αφηνεις αρκετό χώρο ανευκμετάλευτο και προβληματίστηκα ...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Moderators Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Εδω δουλευαμε με 500ΜΒ ελευθερο χωρο χωρις τοσο προβλημα... Καλο ειναι να αφηνεις ενα 10-15% για να μπορει να κανει την ανασυγκροτηση. Αν εχεις ορεξη και χρονο να αφησεις να σου βαλει τα δεδομενα σε ΤΕΛΕΙΑ σειρα, δες το προγραμματακι το O&O Defrag.
washcloud Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 τα errors έχουν μάλλον να κάνουν με την υγεία του δίσκου, παρά με τον ελεύθερο χώρο (άρα λάβε τα μέτρα σου) .Κάτω από ένα ποσοστό (μάλλον 10%) θα σου βγάζουν μηύματα τα windows, και κάτω από 15 δεν θα γίνεται σωστό defrag.Τα ίδια ποσοστά ισχύουν για κάθε partition (C, D), και ναι, όσο περισσότερο γράφει ένας δίσκος, τόσο "κουράζεται"- από την άλλη αυτή είναι η δουλειά του, και οι δίσκοι δεν είναι για πάντα. Τα ίδια ισχύουν για τον εξωτερικό.
oneofthem Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 τα 500 ελεύθερα mb που γράφτηκε δεν μας λένε κάτι γιατί δεν ξέρουμε το συνολικό μέγεθος του δίσκου που αναφέρονται - n!nj@ 15 - 20% ελεύθερος χώρος τουλάχιστον είναι το σωστό για boot δίσκο με windows το ελάχιστο που προτείνεται επίσημα για windows είναι 10% αν θυμάμαι καλά τα προβλήματα που ανέφερες ναι μάλλον είναι από την πλήρωση του δίσκου τα windows σε γεμισμένους δίσκους βγάζουν αμέσως προβλήματα η ανασυγκρότηση δεν λύνει το συγκεκριμένο προβλήμα αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει άλλο πρόβλημα ο δίσκος βέβαια, δεν το ξέρω αυτό οπότε προσπάθησε να μην ξεπερνάς το ποσοστό που σου έγραψα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.