lefi Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Καταρχάς για να μην ξεχαστώ έχω Φορητό HP Pavilion με Win Vista και σκληρό 120 GB, το πρόβλημα εμφανίζεται στο διαμέρισμα c: του συστήματος. Εντελώς αδικαιολόγητα το ποσοστο του δεσμευμένου χώρου ανεβαίνει καμιά 10αριά GB, τα προγράμματα ανασυγκρότησης εμφανίζουν αρχεία που δεν μετακινούν και δεν τα εμφανίζουν ως αρχεία χωρίς μετακίνηση. Αφού φτάσει ο δεσμευμένος χώρος γύρω στο 45 % και αφού μείνει εκεί λίγο μετά ως δια μαγείας απελευθερόνονται γύρω στα 20-40 GB. Τι συμβαίνει πως μπορώ να απαλαγώ από αυτό τον περιττό χώρο που δεσμεύεται στον δίσκο; Ελπίζω η διατήπωση να ήταν σαφής, οποιαδύποτε βοήθεια ευπρόσδεκτή.
liopyr Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Aπενεργοποιείς το system restore. (επαναφορά συστήματος)
jakegate7 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Θα σου έλεγα να μην το απενεργοποιείσεις το system restore γιατί δε ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί.Δοκίμασε να μειώσεις το χώρο που καταλαμβάνει στο δίσκο σου: άνοιξε με δικαιώματα διαχειρηστή το command promt και γράψε: vssadmin list shadowstorage Και για να αλλάξεις το χώρο που πιάνει η επαναφορά (καλό είναι γιατί στα vista είναι γύρω στο 15% του σκληρού σου) γραψε: vssadmin resize shadowstorage /On=c: /For=c: /MaxSize=5GB Όπου c το γράμμα του σκληρού σου που είναι το λειτουργικό σου και 5Gb ο χώρος που θέλεις να χρησιμοποιείται.
lefi Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2008 Την επαναφορά σηστήματος δεν θέλω να την απενεργοποιήσω γιατί σε ανάγκη την χρησιμοποιώ και θα έχω πολύ σοβαρό πρόβλημα εάν δεν έχω κανένα απολύτως σημείο. Θα πάιξω λίγο με τον χώρο που καταλαμβάνει και θα σας πω αποτελέσματα. Ευχαριστώ για της απαντήσεις.
lefi Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2008 Τελικά το πρόβλημα είχε 2 αιτίες η μία ήταν τα System restore point (ή σκιώδη αντίγραφα) όπως προαναφέρθηκε. Και το άλλο ότι τα προγράμματα ανασυγκρότησης αύξανουν απεριόριστα σε κάθε ανασηγκρότηση τον χώρο που καταλάμβανε κάθε τέτοιο αντίγραφο που σε φυσιολογικές περιπτώσεις καταλαμβάνει 300ΜΒ το καθένα. Και πάλι ευχαριστώ για της απαντήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.