Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

-Γειά σας με μία γρήγορη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα απάντηση σε αυτό που ψάχνω γι αυτό είπα να κάνω νέο θέμα.

-Σκέφτομαι να κάνω ένα web radio η απορία μου είναι, θα πρέπει να πληρώσω δικαιώματα για τα τραγούδια ή αν ο σταθμός είναι ερασιτεχνικός δεν πληρώνεις δικαιώματα;

-Αν είτε είναι ερασιτεχνικός είτε επαγγελματικός πρέπει να πληρώνεις δικαιώματα είναι το ίδιο ποσό και στα δύο ή εφόσον δεν έχεις κέρδη πληρώνεις λιγότερα για δικαιώματα;

Όποιος έχει άποψη κ γνώση επι του θέματος αν δεν βαριέται ας βοηθήσει :-D

Δημοσ.

Πρέπει να πληρώσεις στην ΑΕΠΙ. Δυστυχώς δε γράφουν στο site τους πόσα ακριβώς και υπό ποιους όρους. Αν τους πάρεις ένα τηλέφωνο θα μάθεις. Αν μάθεις, κάνε έναν κόπο κι ενημέρωσε γιατί ενδιαφέρει πολλούς (κι εμένα μαζί).

Δημοσ.

Φίλε Darkman_dd ευχαριστώ καταρχήν για την απάντησή σου, έκανα τον κόπο κ πήρα τηλέφωνο όπως πρότεινες και μου είπα ότι (για web radio μόνο είναι αυτό) κάνεις μία συμφωνία η οποία είναι το 2% των κερδών του σταθμού κ σε περίπτωση που ο σταθμός δεν έχει κέρδη ή τα κέρδη του είναι λίγα τότε είναι 60 ευρώ τον μήνα!

Αν δεν πληρώσεις δικαιώματα τι κυρώσεις έχεις;;:devil:

Δημοσ.
Φίλε Darkman_dd ευχαριστώ καταρχήν για την απάντησή σου, έκανα τον κόπο κ πήρα τηλέφωνο όπως πρότεινες και μου είπα ότι (για web radio μόνο είναι αυτό) κάνεις μία συμφωνία η οποία είναι το 2% των κερδών του σταθμού κ σε περίπτωση που ο σταθμός δεν έχει κέρδη ή τα κέρδη του είναι λίγα τότε είναι 60 ευρώ τον μήνα!

Αν δεν πληρώσεις δικαιώματα τι κυρώσεις έχεις;;:devil:

Σε στελνουν στα δικαστηρια μεχρι να πληρώσεις:devil::devil::devil:

Δημοσ.

1) απορια: γιατι να κανεις web radio? ποσοι θα σε ακουνε? εχει γεμισει ο τοπος απο τετοια και κανεις δεν ακουει, αντε 10 ατομα στο καλυτερο να σε ακουνε.

2) λιγο ασχετο αλλα μηπως πρεπει να πληρωνουν και οι djs κατι στην ΑΕΠΙ για τα δικαιωματα? ή ειναι ελευθερο?

Δημοσ.

Αν δεν πληρώσεις δικαιώματα τι κυρώσεις έχεις;;

Χεχε, έψαχνα τώρα το thread για να το γράψω κι εγώ. 2.2% είναι για την ακρίβεια και 60/μήνα όπως το είπες ;-) Επίσης και κάτι διαδικαστικά όπως να δίνεις playlist.

Αν δεν πληρώσεις την απάντηση στην έδωσε ο melenegiorgo νομίζω. Είτε για να πληρώσεις είτε για να σε κλείσουν.

1) απορια: γιατι να κανεις web radio? ποσοι θα σε ακουνε? εχει γεμισει ο τοπος απο τετοια και κανεις δεν ακουει, αντε 10 ατομα στο καλυτερο να σε ακουνε.

2) λιγο ασχετο αλλα μηπως πρεπει να πληρωνουν και οι djs κατι στην ΑΕΠΙ για τα δικαιωματα? ή ειναι ελευθερο?

1) Για τον ίδιο λόγο που κάποιοι παλιότερα κάναν πειρατικούς σταθμούς στις γειτονιές και για το ότι κάποιοι το γουστάρουν και λόγω συνθηκών δε μπορούν να το κάνουν κανονικά.

2) Νομίζω πως πρέπει να πληρώνουν. Ασχετο με το το συμβαίνει κανονικά. Ισως το πληρώνει το μαγαζί που παίζουν.

Δημοσ.

Θα συμφωνίσω κι εγώ με τον Darkman_dd για τον λόγο του να κάνεις web radio.

Αλλά δεν ξέρω νομίζω ότι 60 ευρώ τον μήνα είναι πολλά εφόσον αναλογιστείς ότι δεν είναι και τα μόνα σου έξοδα για να κάνεις μία συμπαθιτικη προσπάθεια ραδιοφωνικού σταθμού, πράγμα που με στεναχωρεί:cry::cry:

Δημοσ.
Θα συμφωνίσω κι εγώ με τον Darkman_dd για τον λόγο του να κάνεις web radio.

Αλλά δεν ξέρω νομίζω ότι 60 ευρώ τον μήνα είναι πολλά εφόσον αναλογιστείς ότι δεν είναι και τα μόνα σου έξοδα για να κάνεις μία συμπαθιτικη προσπάθεια ραδιοφωνικού σταθμού, πράγμα που με στεναχωρεί:cry::cry:

Είναι αρκετά τα λεφτά για ένα άτομο για να κάνει την πλάκα του. Πάντως και για να κάνεις κάτι αξιόλογο πιστεύω πως χρειάζονται παραπάνω από 1 άτομα. Ο αριθμός 5 νομίζω πως είναι ικανοποιητικός για αρχή. :-)

Δημοσ.

Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι γιατί έτσι θα μοιράζονταν τα έξοδα.

Η αεπι έχει τα δικαιώματα για όλα τα τραγούδια; πως λειτουργεί αυτο;

αν εγώ πχ βάζω μουσική από ελλινικές μπάντες οι οποίες ψάχνοντε να ακουστούν πάλι πρέπει να πληρώσω δικαιώματα κ ας έχω έρθει σε συμφωνία με τις μπάντες αυτές;

Η αν βάζω τραγούδια παλαιότερης εποχής και όχι τα τελευταία Hit πάλι θα πρέπει να πληρώσω;

Γενικά αν δεν πληρώσω την αεπι ποιός θα με κυνηγήσει η αεπι που δεν πλήρωσα ή ο καλλιτέχνης;

Δημοσ.
Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι γιατί έτσι θα μοιράζονταν τα έξοδα.

Η αεπι έχει τα δικαιώματα για όλα τα τραγούδια; πως λειτουργεί αυτο;

αν εγώ πχ βάζω μουσική από ελλινικές μπάντες οι οποίες ψάχνοντε να ακουστούν πάλι πρέπει να πληρώσω δικαιώματα κ ας έχω έρθει σε συμφωνία με τις μπάντες αυτές;

Η αν βάζω τραγούδια παλαιότερης εποχής και όχι τα τελευταία Hit πάλι θα πρέπει να πληρώσω;

Γενικά αν δεν πληρώσω την αεπι ποιός θα με κυνηγήσει η αεπι που δεν πλήρωσα ή ο καλλιτέχνης;

Ουσιαστικά πληρώνεις για τα πάντα εκός από μουσική η οποία διατίθεται δωρεάν από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

• 4 χρόνια αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...