Trela!!! Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΣΠΟΥΔΑΖΩ ΣΤΙ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΟΜΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ.Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ : Να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα διαχείρισης ενός αρχείου προμηθευτών SUPPLIERS.DAT. Το πρόγραμμα θα εκτελεί ενημέρωση του αρχείου (προβολή, δημιουργία, μεταβολή, ακύρωση) και εμφάνιση των εγγραφών στην οθόνη είτε όλου του αρχείου κατά σειρά κωδικού, είτε μέρους αυτού από-έως κωδικός. Οργάνωση του αρχείου Το αρχείο θα είναι οργανωμένο με τη βοήθεια της συνάρτησης μετασχηματισμού modulo. Για τη διαχείριση των συνωνύμων θα χρησιμοποιηθεί η γραμμική εξέταση. Πεδία Υποχρεωτικά: Κωδικός προμηθευτή: 6-ψήφιο αριθμητικό (πρωτεύον κλειδί) Επωνυμία, οδός-αριθμός, ταχ-κωδ (5-ψήφιο αριθμητικό), πόλη, ΑΦΜ (9-ψήφιο αριθμητικό), ΔΟΥ, Ημερομηνία δημιουργίας (αλφαριθμητικό της μορφής ΗΗ/ΜΜ/ΕΕ), απογραφή, συνολική χρέωση, συνολική πίστωση. Προαιρετικά. Επάγγελμα, τηλ. φαξ, email, υπεύθυνος (ονοματεπώνυμο), σημειώσεις (κείμενο κάποιων χαρακτήρων), κ.α. Παρατηρήσεις. Στην προβολή ενός προμηθευτή θα εμφανίζεται και το υπόλοιπο αυτού, που είναι: απογραφή-συνολική χρέωση+συνολική πίστωση. Κατά την καταχώρηση της ημερομηνίας θα γίνεται έλεγχος εγκυρότητας. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?
djapal Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Σε ποιο ακριβώς κομμάτι; Που δυσκολεύεσαι; Για στείλε μας τι έχεις κάνει μέχρι τώρα, να του ρίξουμε μια ματιά
Trela!!! Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΛΛΑΒΑ ΧΘΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΠΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΘ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ.ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ.
antreas18 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Trela!!! και εγω στο ιδιο τμημα ειμαι..δυστυχως ομως τοχα περασει το εργαστηριο χωρις εργασια..απλα με την εξεταση στο τελος και τις εργασιες που εβαζε ανα 2 εβδομαδες..μακαρι παντως να χρωστουσα και γω ενα για πτυχιο.....αντε καλη επιτυχια man !!
Trela!!! Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Απριλίου 2008 ΑΧ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΟΝΟ.ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΤΥΧΙΟ.THANKS ΠΑΝΤΩΣ!!!
Trela!!! Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ PASCAL ΕΙΤΕ ΣΕ C
bokarinho Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Κάνε μια προσπάθεια, αρχικά απέφυγε Pascal πάραυτα, η λύση είναι η C. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις τις δομές που θέλεις. Δηλαδή τα structs, αυτά θα περιέχουν και τα στοιχεία που μας δίνεις δηλαδή το όνομα, επώνυμο το κλειδί κτλ. Οι δομές καταλαμβάνουν σειριακό μέγεθος στην μνήμη, δηλαδή σε μηχανήματα με sizeof(int) = 4 αν έχεις μία δομή που περιέχει τα εξής: > typedef struct _Example { int Xmember; int Ymember; char PersonName[64]; }Example; τότε το μέγεθος αυτής της δομής στην μνήμη όταν ορίσεις μία όποτε και αν την ορίσεις έχει μέγεθος 72 και αυτό γιατί είναι 4 + 4 + 64 = 72 bytes. Αυτό θα το εκμεταλλευτείς αργότερα στα αρχεία σου γιατί θα χρησιμοποιήσεις σίγουρα fseek και fread συναρτήσεις. Πχ αν οι εγγραφές σου είναι ταξινομημένες στο αρχείο τότε λέγοντας: > fseek(filePtr, n * sizeof(Example), SEEK_SET); προφανώς πας στην ν-στη εγγραφή του αρχείου και μετά μπορείς να την διαβάσεις. Θα μπορούσε να απαντηθεί η εργασία σου εδώ, αλλά δεν επιτρέπεται ποια, post αυτού του τύπου διαγράφονται. Ότι θέλεις μπορεί να γίνει με κάποιον prive αν το θέλει και αυτός και έχει χρόνο πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Καλή συνέχεια.
djapal Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Θα την πω την κακία μου... Σε τμήμα πληροφορικής τελευταίο μάθημα και ακόμα δεν ξέρει πως να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα πρόγραμμα δομών δεδομένων; Ε δεν ακούγεται καλά ρε να πάρει...
Trela!!! Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΕΙΔΗ ΕΧΩ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ.Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ!!!
Trela!!! Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ PHP,JAVA,HTML ΚΑΙ SQL.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 2ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑ ΔΙΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ.
bokarinho Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Θα την πω την κακία μου... Σε τμήμα πληροφορικής τελευταίο μάθημα και ακόμα δεν ξέρει πως να ξεκινήσει να φτιάχνει ένα πρόγραμμα δομών δεδομένων; Ε δεν ακούγεται καλά ρε να πάρει... Δεν φταίνε οι σχολές, είναι προσωπικό θέμα του καθενός να μάθει κάτι δεν μπορούν να στο βάλουν με το ζόρι. Και που να δεις στην δική μου τη σχολή τι σημαίνει εργασία σε C και θα καταλάβεις. Αν δεν έχεις ασχοληθεί πολύ καιρό με τον προγραμματισμό δεν την βγάζεις ούτε σε μισό χρόνο. Και να φανταστείς μας δίνουν σχεδόν ένα μήνα. Αλλά την κακία σου την είπες...
bokarinho Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ PHP,JAVA,HTML ΚΑΙ SQL.ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ 2ΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΕΧΩ ΞΕΧΑΣΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΖΗΤΗΣΑ ΔΙΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ. Αν ξέρεις όλα αυτά δεν θα κολλήσεις στην C. Και μην γράφεις με κεφαλαία σε παρακαλώ είναι αντιαισθητικό και Χιτλερικό, σαν να θέλεις να μας επιβάλλεις αυτό που γράφεις.. (Χμμμμ, κάτι μου θυμίζουν τα κεφαλαία, λες;;
Trela!!! Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 bokarinho Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ djapal.Σ'ευχαριστω για όλα και για το χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις.πράγματι αν δε σου αρέσει κάποια γλώσσα προγραμματισμού και τα παρατήσεις μετά άντε να βγάλεις άκρη.Σ'ευχαριστώ και πάλι για όλα!!!
bokarinho Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 Δημοσ. 9 Απριλίου 2008 bokarinho Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ djapal.Σ'ευχαριστω για όλα και για το χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις.πράγματι αν δε σου αρέσει κάποια γλώσσα προγραμματισμού και τα παρατήσεις μετά άντε να βγάλεις άκρη.Σ'ευχαριστώ και πάλι για όλα!!! Για ότι θέλεις εδώ είμαστε, μην τα πάρεις με τον djpal είναι καλό παιδί κατά βάθος. Κατά πλάτος μπορεί και όχι βέβαια... :-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.