Προς το περιεχόμενο

CERN - Το τέλος του κόσμου

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ειρήνη ημήν.

Δεν χρειάζεται να ανησηχήται για τίποτα για 2 λόγους:

1)Τον κόσμο θα σώσει λίγα δευτερόλεπτα πριν την καταστροφή του οι αμερικανοί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφού την αποστολή αναλάβει ο Μπρους Γουίλι.

δεν θα χρειαστεί να αναλάβει δράση γιατί θα μας έχει ήδη σώσει ο Τσάκ Νόρρις

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για το σωματίδιο Higgs , μαθαινω τελευταία , οτι και να ανακλυφθει δεν σημαίνει δα και τίποτα σπουδαίο περα απο την επαληθευση του συγκεκριμένου μοντέλου, μηχανισμος higgs.

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε αυτο το πειραμα ειναι να μην προκείψουν δεδομένα που θα οδηγήσουν σε νέα θεωρητικά μοντέλα στην φυσική. Τζάμπα λεφτά.

Τέλος πιο πολύ ενδιαφέρον έχει ο ITER παρά ο CERN . :P

Ο ανθιμος δεν προκειται να ανησυχήσει λοιπον....

Δημοσ.
Για το σωματίδιο Higgs , μαθαινω τελευταία , οτι και να ανακλυφθει δεν σημαίνει δα και τίποτα σπουδαίο περα απο την επαληθευση του συγκεκριμένου μοντέλου, μηχανισμος higgs.

Και η επαλήθευση αυτή,με τη σειρά της,θα επιβεβαιώσει τη θεωρία ενοποίησης των ηλεκτρομαγνητικών και ασθενών πυρηνικών δυνάμεων.

Λίγο πιο κοντά στην ενοποίηση των τεσσάρων -σε μία μόνο δύναμη (η οποία ίσως αξίζει περισσότερο τον χαρακτηρισμό Θεϊκή

southparkgod.jpg

Βρίσκω επίσης ενδιαφέρουσα -αν ο τίτλος του τόπικ δεν επιβεβαιωθεί πανηγυρικά - την πιθανότητα απόδειξης της ύπαρξης άλλης/άλλων διαστάσεων.

Όπως και να χει,ελπίζω σε κάτι εντυπωσιακό.Είδομεν.

Δημοσ.
δεν θα χρειαστεί να αναλάβει δράση γιατί θα μας έχει ήδη σώσει ο Τσάκ Νόρρις

Διαφωνό, ο Τσακ Νόρις υπερασπίζεται τον νόμο δεν οδηγεί διαστημόπλοιά ούτε υπερασπίζεται τον κόσμο από μεγάλες απειλές. Λυπάμαι εάν στην έσπασα αλλά δεν θα γίνεις ποτέ πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δημοσ.

Άμα παίζει ο κλιντ Ίσγουντ θα πάω να το δω. Οι άλλοι είναι αδερφές.

Το καλύτερο που μπορεί να προκύψει από το cern είναι όπλο για αεροπλάνα και καινούργια γουόκμαν, το χειρότερο που μπορεί να προκύψει δεν το ξέρει κανείς γιατί η χαρά της κατασκευής συνδυάζεται καλύτερα με την χαρά της έκπληξης.

Δημοσ.
Άμα παίζει ο κλιντ Ίσγουντ θα πάω να το δω. Οι άλλοι είναι αδερφές.

Το καλύτερο που μπορεί να προκύψει από το cern είναι όπλο για αεροπλάνα και καινούργια γουόκμαν, το χειρότερο που μπορεί να προκύψει δεν το ξέρει κανείς γιατί η χαρά της κατασκευής συνδυάζεται καλύτερα με την χαρά της έκπληξης.

Λοιπόν τώρα που χαλαρώσαμε να κινδινολογήσω λίγο (με την άδειά σας:-D).

Για να δημιουργήσει το CERN μία εξαιρετικά μικρή σε έκταση και διάρκεια μαύρη τρύπα χρειάζεται τεράστειες εγκαταστάσεις, σκεφτήται όμως πως ξεκίνησαν οι υπολογιστές και που έφτασαν 50 χρόνια μετά. Ο Eniac είχε γελοίες επιδόσεις και έπιανε ένα δωμάτιο ενώ τώρα ένα Laptop; οπότε μπορεί τα ταξίδια στο χρόνο να τα ζήσουν... τα εγγόνια μου.:devil:

Δημοσ.
Λοιπόν τώρα που χαλαρώσαμε να κινδινολογήσω λίγο (με την άδειά σας:-D).

Για να δημιουργήσει το CERN μία εξαιρετικά μικρή σε έκταση και διάρκεια μαύρη τρύπα χρειάζεται τεράστειες εγκαταστάσεις, σκεφτήται όμως πως ξεκίνησαν οι υπολογιστές και που έφτασαν 50 χρόνια μετά. Ο Eniac είχε γελοίες επιδόσεις και έπιανε ένα δωμάτιο ενώ τώρα ένα Laptop; οπότε μπορεί τα ταξίδια στο χρόνο να τα ζήσουν... τα εγγόνια μου.:devil:

Αν μπορέσουμε να κάνουμε ταξίδια στο μέλλον lefi τότε ήδη θα μας είχαν λυπηθεί οι απόγονοί μας και θα είχε απευθείας laptop ο Περικλής. Άρα η θεωρία σου δε στέκει. Ή ίσως οι απόγονοί μας να κατάλαβαν ότι το laptop δεν κάνει τον κόσμο καλύτερο, οπότε άδικος κόπος το cern. Aν όμως το ταξίδι στο χρόνο μπορεί να μας έχει μόνο ως θεατές, τότε ήδη γινόμαστε ρεζίλι στους απογόνους μας, άρα πρέπει να ακυρωθεί το project. Άρα καλά τα λέει ο παπάς!

:lol:

Δημοσ.

Βασικά αυτό που΄συζητάνε κάποιοι τραγικοί είναι πως από τις συγκρούσεις σωματιδίων μπορεί να δημιουργηθεί μια μικροσκοπική μαύρη τρύπα, σε μέγεθος quark ίσως, η οποία θα αρχίσει να ρουφάει ύλη και σιγά σιγά θα απορροφήσει όλη τη γη, αφού εντω μεταξύ έχει προ πολλού καταστρέψει τα πάντα με την ακτινοβολία της. Φαντασία ίσως, αλλά όταν ερωτήθηκε κάποιος φυσικός για αυτό, η απάντηση που έδωσε δεν ήταν ότι "αυτά είναι φαντασίες" , ούτε "δεν υπάρχει επαρκής ενέργεια" αλλά:

"Οι τόσο μικρές μαύρες τρύπες έχουν τόσο μικρό χρόνο ζωής που δεν προλαβαίνουν να αλληλεπιδράσουν "αρκετά " με την ύλη!!!!" (ακτινοβολία hawking)

Όπως καταλαβαίνεται βασιζόμαστε καθαρά στο ότι η θεωρία της σχεικότητας είναι 100% σωστή και όχι 90% , όπως κάποτε του Νεύτωνα!!!!

Εγώ προσωπικά το μόνο που φοβάμαι είναι τη δημιουργία αντι-σωματίων, τα οποία κάλιστα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα όργανα του cern, που σημαίνει πολλά λεφτά!!!

Δημοσ.

παντως για όσους κοροιδέψαν το πόστ μου μπορούν να δούν ποσες επισκέψεις είχε. Προφανώς όσο και να το κοροιδεύουμε, όλοι μας έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας λιγο άγχος.

Και κατά την αποψή μου καλά κανουμε!

Δημοσ.
παντως για όσους κοροιδέψαν το πόστ μου μπορούν να δούν ποσες επισκέψεις είχε. Προφανώς όσο και να το κοροιδεύουμε, όλοι μας έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας λιγο άγχος.

Καλά δεν πείραμε και χάπια, απλά σε κάθε πείραμα, έχεις και τα αναπάντεχα αποτελέσματα!!Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι? Ότι η καταστροφή του πλανήτη έρχεται γρηγορότερα από τις τεχνολογικές εξελίσεις και αν δε ξεφυτρώσουν άλλα 10 cern τότε είμαστε doomed!!!

Και φυσικά η χρηματοδότηση πρέπει να ρέει άφθονη!!

• Super Moderators
Δημοσ.

μάλλον δεν έλαβες υπόψην σου εμάς που κοιτάμε μόνο και μόνο για να δούμε τι ατάκες θα πέσουν :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά το μόνο που φοβάμαι είναι τη δημιουργία αντι-σωματίων, τα οποία κάλιστα θα μπορούσαν να καταστρέψουν τα όργανα του cern, που σημαίνει πολλά λεφτά!!!

Μα υποθέτουμε πως η αντι-ύλη υπάρχει και αυτό που θέλουν είναι ...να τη δούν (καταγράψουν).

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...