Προς το περιεχόμενο

CERN - Το τέλος του κόσμου

MixalisX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη χειρότερη περίπτωση (ψιλοαδύνατο αλλά λέμε) αν δημιουργήσουν μαύρη τρύπα, θα είναι τόσο μικρή που θα εξατμιστεί αμέσως μέσω ακτινοβολίας Hawking. Και πολύ καλά κάνουν κ παίζουν με πράγματα που δεν γνωρίζουν. Σκοπός είναι να μάθουν και να επιβεβαιώσουν καμιά θεωρία.

• Απαντ. 331
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και πολύ καλά κάνουν κ παίζουν με πράγματα που δεν γνωρίζουν.

Σ' αυτό μάλλον θα διαφωνούν κάθετα οι κάτοικοι των νησιών Μπικίνι.

:lol:

Δημοσ.
Στη χειρότερη περίπτωση (ψιλοαδύνατο αλλά λέμε) αν δημιουργήσουν μαύρη τρύπα, θα είναι τόσο μικρή που θα εξατμιστεί αμέσως μέσω ακτινοβολίας Hawking. Και πολύ καλά κάνουν κ παίζουν με πράγματα που δεν γνωρίζουν. Σκοπός είναι να μάθουν και να επιβεβαιώσουν καμιά θεωρία.

Δεν γνώριζα ότι οι μαύρες τρύπες μπορούν να εξατμιστουν.... είσαι σιγουρος για αυτο? ή μηπως θα είναι σε θέση να ''ρουφίξει'' και την ίδια ακτινοβολια???

Παιδία και εγώ ειμαι φάν της επιστήμης αλλά ας μην ξεχνάμε ότι καμιά φορά επιστήμονες απο την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό για νέες ανακαλύψεις υποτιμούς τους κινδύνους. Και δεν θα διαφωνίσει κανείς σας με το γεγονός ότι για χάρην της επιστήμης έχουν θυσιαστεί πολλές ζωές επιστημόνων και μη....

Δημοσ.

Όπως θα έλεγε και ο Douglas Adams: "ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Δεν είναι δα και το τέλος του κόσμου, μόνο το τέλος της γης":lol::lol::lol:

Πέρα από την πλάκα, δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας. Έκαστος στο είδος του. Οι σοβαροί φυσικοί και μηχανικοί φαίνεται να μην φοβούνται ιδιαίτερα. Οι ανησυχίες προέρχονται από άτομα εκτός της ερευνητικής κοινότητας. Όσο για την ατομική βόμβα, όλοι ήξεραν ότι είναι κάτι καταστροφικό. Το συγκεκριμένο πείραμα θα ανοίξει φοβερές προοπτικές στη γνώση μας για το σύμπαν, θα δωθούν απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα.

Δημοσ.

darth_revan, Η υπογραφή σου είναι η απάντηση σε όλα τα παραπάνω. :shifty:

billdanos, αυτό δεν το είχα ακούσει… «μέταλλο σκληρό σαν ατσάλι αλλά ...διαφανές κλπ»

Μιλάμε για τη συνταγή transparent aluminum του Scot ? χεχεχε :-)

Στείλε μου σε παρακαλώ ένα pm με Link εάν έχεις.

• Super Moderators
Δημοσ.

billdanos, αυτό δεν το είχα ακούσει… «μέταλλο σκληρό σαν ατσάλι αλλά ...διαφανές κλπ»

Μιλάμε για τη συνταγή transparent aluminum του Scot ? χεχεχε :-)

Στείλε μου σε παρακαλώ ένα pm με Link εάν έχεις.

Ναι το περιέγραφαν μάλιστα οι Έλληνες επιστήμονες που συμμετέχουν στο πείραμα στο αφιέρωμα που παρουσίασε "Το κουτί της Πανδώρας".

B)

Δημοσ.
Στη χειρότερη περίπτωση (ψιλοαδύνατο αλλά λέμε) αν δημιουργήσουν μαύρη τρύπα, θα είναι τόσο μικρή που θα εξατμιστεί αμέσως μέσω ακτινοβολίας Hawking.

Η ύπαρξη ακτινοβολίας Χώκινγκ είναι ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο και αναπόδεικτη.

Δημοσ.

Ο Richard Feynman ήταν μοναδικός άνθρωπος. Εχεις δίκιο. Εχουν διαφορά αυτοί που ασχολούνται πράγματι με αυτά τα ζητήματα σε ερευνητικό επίπεδο από αυτούς που απλώς ακούν για όλα αυτά. Επειδή στην φυσική ανήκω στους δεύτερους εμπιστεύομαι την κρίση των πρώτων.

Δημοσ.
θα'χω να... λέω στον.. κόσμο...με ρούφηξε μαύρη ...οι άλλοι θα ζηλεύουν.

Ποιος στη χαρη σου παπς.... ;)

Τι αλλο να σχολιασω για ενα τετοιο θεμα...

αλλα με τετοιο τιτλο... :mad:

Τεσπα, το ντοκιμαντερ του BBC που κυκλοφορει ειναι πολυ πιο ενημερωτικο απο αυτο που εδειξαν εδω.

BBC Horizon - The Six Billion Dollar Experiment (2007)

http://www.bbc.co.uk/sn/tvradio/programmes/horizon/broadband/tx/universe/

(κυκλοφορει και σε αριστη ποιοτητα, ξερετε που...)

Προσωπικα θελω να βρουν το Higgs Boson (a.k.a The God particle)

μονο και μονο για να φρικαρει ο Ανθιμος :devil:

Δημοσ.

Ειρήνη ημήν.

Δεν χρειάζεται να ανησηχήται για τίποτα για 2 λόγους:

1)Τον κόσμο θα σώσει λίγα δευτερόλεπτα πριν την καταστροφή του οι αμερικανοί και ο πρόεδρος των ΗΠΑ αφού την αποστολή αναλάβει ο Μπρους Γουίλι.

2) Στο Άτλας έχουν συμμετάσχει αρκετοί έλληνες εκ των οποίων και ένας φίλος μου ο οποίος που μου έχει αναφέρει αυτό:

δεν περιμένουν ούτε καν κατάρευση του "σωλήνα" μέσα στον οποίο θα συγκρούονται τα σωματίδια της ύλης. Και αυτό γιατί τα μεγέθη (αν και είναι εντυπωσιακά) είναι άπειρες φορές μικρότερα από αυτά που επικρατούν στο σύμπαν!

B)

Θα κάνω προσπάθεια για ποστ με αναλητική επιστημονική εξήγηση.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ειρήνη ημήν.

2) Στο Άτλας έχουν συμμετάσχει αρκετοί έλληνες εκ των οποίων και ένας φίλος μου ο οποίος που μου έχει αναφέρει αυτό:

Αυτά που έγραψα ήταν τα λόγια ενός από τους Έλληνες που συμμετέχουν στο πείραμα και έπαιξε στο σχετικό αφιέρωμα του Alpha.

B)

Δημοσ.

Εγώ πάντως για καλό και για κακό έχω καβατζάρει δυο τρεις σακούλες παξιμάδια σε μια σπηλιά εδώ παρακάτω για την ώρα εκείνη.Το παξιμάδι αντέχει στον χρόνο και έχει και θρεπτική αξία.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...